Ez nem változtatna azon, hogy ki a "jobb". Max erkölcsi kérdéseket vethet fel.rashidm írta: Meg azt se felejtsük el, hogy kiskorában kapott kis gumibogyó szörpöt.
Cristiano Ronaldo
- Süti
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Cristiano Ronaldo
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Meg azt se felejtsük el, hogy kiskorában kapott kis gumibogyó szörpöt.
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
A statisztika nagyjabol egál. En azt gondolom, hogy alapbol Messie lenne ez a 10-15 ev, csakhogy, Ronaldo olyan donteseket hozott a karrierjeben, es olyan sikereket ert el, ami Messi ele helyezi ot. A stilusa miatt lehet nem szeretni, de a sportteljesitmenye peldatlan. Ilyet, amit a portugal csinal, meg SOHA nem volt. Ilyen idosen, ilyen hosszu ideig a csucson lenni es maximum szinten porogni, ez eddig peldatlan. Nem vitatom Messi teljesitmenyet, top2, de CR kicsivel tobbet tett le az asztalra. A futballt Messi jatssza, ezert szeretik ot annyian, na meg a visszahuzodo csondes csalados csoka stilusa miatt, CR mar hivalkodobb, de a karrierje peldatlan, ahogyan valtozott, ahogy alakult, evre evre latszodott a tanulas, a fejlodes folyamata. CR egy gep, egy maximalista szenvedelyes allat, aki kepes mindenkinel tobbet dolgozni es tanulni a GYOZELEM erdekeben. Igazi vezéregyeniseg, motival, beszel, kuzd, peldat mutat. Messi meg egyszeruen csak zseni, veleszuletett tehetsege van, elkepeszto mindketto, de nalam a portugal komplettebb, eredmenyesebb, es ezaltal jobb jatekos.
- Süti
Nem jól fogtad meg amit írtam. Nem azért választanák, mert máshol is kupákat tudott nyerni, hanem mert más csapatokat is képes volt a hátán vinni.DinhoL írta: Azért van egy megérzésem, hogy sokan Messit választanák és nem csak barcasok.
Amúgy meg sokan keveritek a "legeredmémyesebb" és "legjobb" jelzőt. Szerintem.
Ha te választhatnál, nem elfogultan, akkor egy olyan játékost választanál, aki 1 helyen bizonyított, a megszokott csapattársakkal, rá épült csapattal, ahol kb. ő az edző is, vagy egy olyat, akit bárhova teszel, akár közepesnél kicsit jobb társak mellé, vezér tud lenni.
A legjobb meg lehet szubjektív, de a tény, hogy egyikük mindenhol maximumot nyújt, bárhova került, a másikuk meg csak a kényelmes közegében, azért erősen befolyásoló lehet a kérdésben. Szerintem.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Dinho egy pár éves focista volt, míg Zidane és Ronaldo azért elég sokáig ott voltak a szeren. Főleg a 34 éves Zidane még VB döntőbe vezette a csapatát. Messi és Ronaldo egylapon van velük, nem tudom, hogy ez kinek kérdés egyáltalán.
Amúgy Ronaldhino zsenijét nem lehet elvitatni annak ellenére, hogy hamar kiégett.
Amúgy Ronaldhino zsenijét nem lehet elvitatni annak ellenére, hogy hamar kiégett.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- ateeemadrid
Sokáig hasonlóan voltam vele énis, de ez az évek alatt számomra rohadtul megváltozott, nálam mindketten előttük vannak, simán ott vannak az all-time best között, talán az első 2 helyen. Azt, amit CR művel 34 évesen, az tényleg példátlan, még mindig úgy ugrál az arc mintha az NBA-ben lenne, a mentalitása meg tényleg szerintem a többiek elé helyezi. Messi meg hosszú évekig óta visz a hátán egy amúgy tök szürke csapatot, nagyjából egymaga csinált topcsapatot a Barcából. Szerintem csak a brazil Ronaldo tudta volna ezt a szintet megütni, illetve tette is ezt pár évig, de neki a sérülések betettek azért elég keményen. De Dinho sztem pl. nagyon messze van tőlük.nálam a brazil Ronaldo, Dinho, Zizu is jobb játékos mint Messi vagy Cr
Messinek egyébként itt az ideje megmutatni a BL-ben is újra, hogy mit tud, mert az egyenes kieséses szakaszban évek óta nem hozza a top önmagát.
tbo. fede ase rüdi fran. cama ceba güli jude. vini mbappe
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Csakis azért választanák Messit, mert rühellik Ronaldo-t. A barcások meg akkor is Messi-re tennék le a voksukat, ha nem lenne lába, vak és félig süket lenne. Ha nyer a Juve-val, végképp egyértelmű lesz hogy melyikőjük az eredményesebb és talán a jobb. Az, hogy ki a legjobb, szubjektív (nálam a brazil Ronaldo, Dinho, Zizu is jobb játékos mint Messi vagy Cr). A barcások sose fogják azt mondani hogy Cr volt a jobb. Csak ugye ott van az is, hogy Messi más csapatnál nem játszott (minek menne, ott ő a sztár, elvan), válogatott teljesítménye egy elvileg "sosemvoltéssosemlesználajobb" játékos esetében hát... na mindegy. Szóval lényeg a lényeg, teljesítményt nézzük, Cr jobb.DinhoL írta: Azért van egy megérzésem, hogy sokan Messit választanák és nem csak barcasok.
Amúgy viccesek vagytok. Mindig úgy csűritek, csavarjátok a dolgokat, hogy Messi legyen a jobb. Cr 2 csapattal nyert már bl-t, lehet 3-mal is fog... de nem, mert Messi tehetségesebb, stb. Közhely, de itt is igaz: tehetség alázat és munka nélkül mit sem ér. Nem azt mondom, hogy Messi nem dolgozik vagy iylesmi, de Cr-en látszik hogy jobban akarja a győzelmet.
- RealVazquez
Mi a kulonbseg? Csak hogy tudjam melyiket kell hasznalni CR-rel kapcsolatban.DinhoL írta: Azért van egy megérzésem, hogy sokan Messit választanák és nem csak barcasok.
- DinhoL
- Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers
Azért van egy megérzésem, hogy sokan Messit választanák és nem csak barcasok.
Som i Serem!
6oat
6oat
- Süti
Amúgy meg neki ez vastagon a 3. csapat lenne. Nem is értem mi a kérdés. Messi top játékos, de tegye fel a kezét, aki bármelyik csapatba őt kérné CR helyett. Nem véletlenül nem ment el sehova, már a válogatotthoz kapcsolódó környezetváltozás során se tudta átmenteni a formáját.
CR meg ahova megy, megkukiz mindenkit. Vigyék el a BL-t, aztán legenda lesz ott is 1 év alatt.
CR meg ahova megy, megkukiz mindenkit. Vigyék el a BL-t, aztán legenda lesz ott is 1 év alatt.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
+1Galacticos írta: Ha iden elhozza a blt a juvenak, akkor megitelesben szerintem messi fole fog vegre noni.
3 csapatot vitt akkor a csucsra, 3 kulonbozo stilusu/mas orszagban szereplo csapatot es a valogatottat.
Pont ezért szorítok a Juvénak.
De amúgy is, a 2 klub csapattal, 2 különböző ligában + válogatottal való csúcsra érés pusztán a Messi fanok szerint gázabb, mint a Barcában csúcsra érni + folyamatosan lebőgni a válogatottban.
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- RealVazquez
Ha BL-t nyer a Juventusnak, akkor egyertelmuen. Plusz olasz bajnoki cim. Ja meg az EB cim. Nem semmi karrier lenne...Galacticos írta: Ha iden elhozza a blt a juvenak, akkor megitelesben szerintem messi fole fog vegre noni.
3 csapatot vitt akkor a csucsra, 3 kulonbozo stilusu/mas orszagban szereplo csapatot es a valogatottat.
- Galacticos
Ha iden elhozza a blt a juvenak, akkor megitelesben szerintem messi fole fog vegre noni.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
dzsi91 írta:
Persze,hogy lehet máshogy is motiválni de azt te sem hiszed el,hogy messi vezéregyéniség. Persze lehet teljesítménnyel is húzni a többi játékost felfele de az nem vezér meg kapitány meg mittudomén.
Amúgy Zidane rossz példa.Ő játékosként hasonló volt mint messi.Csendes egyáltalán nem vezéregyéniség, ő is a saját teljesítményével húzott inkább másokat.Edzőként már fasza ez a stílus mert egy edző legyen higgadt,van elég feszkó a pályán nem kell a partvonalon is ugyanaz.
Céronaldo és Ramos pl iszonyat szarok lennének edzőnek. De játékosként a legnagyobb vezérek amióta focit nézek.
A barcában vezéregyéniség, pont azért amit leírtál. nálatok pl nem tartanám annak, pont azért amit szintén leírtál, mert ott volt/van Cé meg Ramos, akik elég nagy hangúak és vezérek.
ott elveszne nyílván, nem ezen vitatkozom.
nálunk eleve nincs ilyen típusú vezér, Puyol volt ilyen utoljára, azóta senki. Piqué nagypofájú talán, aztán ennyi, de nem mondanám vezérnek.
Zidane edző mivoltját hasonlítottam össze a két másik stílusú edzővel, akik nagy motivátor hírében állnak. Nem hiszem, hogy így rossz a példa. (tehát nem Céhez hasonlítottam, vagy Messihez)
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Persze,hogy lehet máshogy is motiválni de azt te sem hiszed el,hogy messi vezéregyéniség. Persze lehet teljesítménnyel is húzni a többi játékost felfele de az nem vezér meg kapitány meg mittudomén.csababarca írta: Motiválni lehet máshogy is, nem csak örjöngve, lásd Klopp/Simeone vonal és mondjuk Zidane.
A francia nem az a stílus, még is komoly motivátor, pedig nem harapja le a játékosok fejét meccs alatt, nem alpári, nem kap ideggörcsöt. És mégis sikeresen, eredményt elérően tudta/tudja motiválni a játékosait.
Nem csak ezen múlik a dolog, hogy hogy szólsz oda a társadnak, lehet egyéb módokon is motiválni. Nem kijelenthető, hogy egyik stílus jobb mint a másik, egyszerűen más.
Ronaldo oda vitte a győztes mentalitást a Juvéhoz, és a stílusával kiragadta ebben a párharcban a Juventust, ez tény, nem vitatom ezen részét, és nem tartom rossznak a motiváló stílusát. De ebben nincs olyan, hogy kijelentjük, hogy egyik az a legjobb motiváció, másik meg rosszabb.
Amúgy Zidane rossz példa.Ő játékosként hasonló volt mint messi.Csendes egyáltalán nem vezéregyéniség, ő is a saját teljesítményével húzott inkább másokat.Edzőként már fasza ez a stílus mert egy edző legyen higgadt,van elég feszkó a pályán nem kell a partvonalon is ugyanaz.
Céronaldo és Ramos pl iszonyat szarok lennének edzőnek. De játékosként a legnagyobb vezérek amióta focit nézek.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- csababarca
Motiválni lehet máshogy is, nem csak örjöngve, lásd Klopp/Simeone vonal és mondjuk Zidane.
A francia nem az a stílus, még is komoly motivátor, pedig nem harapja le a játékosok fejét meccs alatt, nem alpári, nem kap ideggörcsöt. És mégis sikeresen, eredményt elérően tudta/tudja motiválni a játékosait.
Nem csak ezen múlik a dolog, hogy hogy szólsz oda a társadnak, lehet egyéb módokon is motiválni. Nem kijelenthető, hogy egyik stílus jobb mint a másik, egyszerűen más.
Ronaldo oda vitte a győztes mentalitást a Juvéhoz, és a stílusával kiragadta ebben a párharcban a Juventust, ez tény, nem vitatom ezen részét, és nem tartom rossznak a motiváló stílusát. De ebben nincs olyan, hogy kijelentjük, hogy egyik az a legjobb motiváció, másik meg rosszabb.
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Nem összeegyeztethető egy vita ezzel a témával.Én nem azt mondtam,hogy nem szeretek rajtuk kacagni hanem,hogy nem érzek különbséget ha a bayerntől,juvétól vagy a barcatol kapunk ki sokan meg agyfaszt kapnak itt olyankor.csababarca írta:vitakultúrában is ez a véleményed?dzsi91 írta:
Én sem értem miért viccelik el.Csak megakartam mutatni,hogy nem csak befeszülve, mindenkit megbaszunk tekintettel lehet motiválni, hanem begörnyedve 0.001 decibeles hangon motyorászva is lehet valaki vezér.
Ne foglalkozz velük csak rosszmájúskodnak.
aki hangosabb meg befeszültebb, annak van igaza?
nem értem ez miért kell egyébként, de lelked rajta. csak vicces olvasni amikor győzködöd magad, hogy te sose foglalkozol a barcával, meg Messivel.
Egyébként meg nem kell de valahogy elkell múlatni az időt. Mint ahogy a football sem csak a labdabirtoklásból áll úgy egy kecske sem focizgathat csak úgy magának.A játék minden elemében bikának kell lennie.
A poén meg itt az,hogy messi kb egy hétig volt savazva azzal,hogy nem egy vezéralkat erre kimentek félidő előtt a kamerák elé egy ilyen mókás kis cserkészbeszédet tartani.Lelkem rajta én mulatságosnak tartom,de romlott lélek vagyok megmondta az a bolond a multkor.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- csababarca
vitakultúrában is ez a véleményed?dzsi91 írta:
Én sem értem miért viccelik el.Csak megakartam mutatni,hogy nem csak befeszülve, mindenkit megbaszunk tekintettel lehet motiválni, hanem begörnyedve 0.001 decibeles hangon motyorászva is lehet valaki vezér.
aki hangosabb meg befeszültebb, annak van igaza?
nem értem ez miért kell egyébként, de lelked rajta. csak vicces olvasni amikor győzködöd magad, hogy te sose foglalkozol a barcával, meg Messivel.
- dzsi91
Én sem értem miért viccelik el.Csak megakartam mutatni,hogy nem csak befeszülve, mindenkit megbaszunk tekintettel lehet motiválni, hanem begörnyedve 0.001 decibeles hangon motyorászva is lehet valaki vezér.4Rv írta:
mi a poén?
Kercsó írta:Real Madrid bought Cristiano Ronaldo for €94m, kept him for 9 years, won several trophies during that period, then sold him for €100m at the age of 33 and somehow STILL managed to get robbed.
Szanalmas ez a sportbible amugy.