ZZ-nek kellene eldöntenie, hogy hogyan képzeli el jövőre a csapatot. Itt most a támadás építésre gondolok elsődlegesen. Az ilyen szedett vetett öszvér megoldások, mint az idei, nem vezetnek sikerre. Beadásokra játszunk? Miért ne? Akkor viszont nem Hazard féle emberek kellenek, hanem Asensio félék és vérbeli center Karim helyett. Én ezt nem szeretném. Én inkább a Kerlon féle verziót preferálnám: kapura veszélyes, gyors, agilis, 1vs1-et nyerő emberek kellenek szélre és Karim féle csatár középre. Én ebben látnám a jövőt.
Az első hármas mindegyike tudjon megverni (na nem Costásan
) védőt, törjön kapura, de az összjátékban is jeleskedjen. Tökéletes a Hazard-Karim-Mbappe trió, de ez egyelőre csak álom. Talán a Hazard-Karim-Mané sor elég erős lehetne. Mögéjük kell 3 kp-s. Casemironak 2 nagy hiányossága van, ami miatt nem vele képzelném el a jövőt, a gyenge labdás mozgása és, a nagyobb hiba, a sebessége. Nálam itt lépne elő Llorente, aki ha hozza az idei teljesítményt és tudna fejlődni még, akkor hosszú időre meglenne a poszt oldva. Persze Case maradhatna, ha verekedni kell. Kroos: nálam maradna. A kevés mozgásával és pontos hosszú passzaival tökéletes biztosító ember a kp-n. Modric: a kora miatt visszaesett. Alap esetben az egyik legfontosabb poszt lenne nálam, ahogy így volt ez korábban is. Támadásoknál fellép (amolyan 4213-ban), irányít,1vs1-ezik, kapura lő, betör a 18-oson belülre ha kell, de védekezésben rendre visszaér (ugye ezért jó, ha Kroos nem elől mászkál, mert akkor sem marad egyedül a vkp, ha nem ér vissza ez a játékos). Nagy kérdés, hogy Pogba tudná-e ezt fegyelmezetten hozni. Másik kérdés, hogy esetleg Odegaard mit tudna ezen a poszton.
Ami biztos, hogy nálam sem Isco, sem Asensio de még Ceballos sem maradna. Nem illenek bele a kapura törő, gyors, lehengerlő fociba, amit én látni szeretnék.
Kb így néznék ki jövőre:
---------Hazard (100)/Vini---Karim/Jovic (60)---Mané (180)/LV
--------Kroos/Valverde---Llorente/Casemiro---Pogba (Bale+60)/Modric
Reguilon/Marcelo---Ramos/Nacho---Varane/Militao---Carvajal/Odriozola
--------------------------------Courtois/Lunin
Hazard egyértelmű, ennyi pénzért a világ egyik legjobbját be kell húzni, még ha fáj is a szívem Vini miatt. Jovic-ot annyira nem ismerem, de 60 millió manapság nem pénz egy csatárért és mintha nem az a kifejezetten center típus lenne (esetleges Karim utód). Mané kérdéses, de szerintem Mbappénél könnyebben megszerezhető lenne, ZZ szimpatizált vele korábban és az eredeti posztja jobb szélső. Sajnos elég hiány a top jobb szélső manapság. Pogba biznisz mindenképp győzelem, ha Bale-t bele lehetne vonni
, amúgy előtte kipróbálnám martint azon a poszton. Ez kb 400 millió euró, de Isco, Asensio és Ceballos eladása bőven faragna még belőle.
Az a legnagyobb probléma ezzel, hogy szerintem ZZ nem tudja kizárni a múltat a képletből, pedig egy újjá építéshez ez kell. Meglátjuk.
ui: Már kérdeztem korábban, de: Valverdének tényleg nincs topicja?