kecsu10 írta:
Srácok!
Nagyon off az offban, de mint régi madridista fórumozó úgy gondolom itt őszinte véleményeket fogok kapni. Szóval új helyre fogok költözni, egy új közösséget fogok vezetni mint lelkész. Ők kerestek meg, ők hívtak meg. De ettől függetlenül lehet (valószínű), hogy valakit zavarni fog a roma származásom. Úgy gondolom, hogy jobb ezt a fajta lufit kidurrantani az elején, s őszintén objektívan, nyíltan elmondani, hogy mennyi ilyet kaptam már azért amiért én semmit nem tettem, s nyilván megértem, (jogosan) akinek rossz véleménye van a romák többségéről, de ez esetemben nincs így, azért is állok itt, mert bizalmat szavaztak stb. Jól gondolom, hogy ezzel kiveszem az élét, már amennyire lehet persze, mintha hagyom, hogy menjen majd a susmus a háttérben? Köszi az őszinte reflexiókat!
Rosszindulatú és jóindulatú ember is van mindenhol.
Szerintem az ember feladata, hogy észre vegye a jót, konstatálja azt és igyekezzen megőrizni.
Ami rossz, a Te esetedben a rosszindulatú emberek, azt hamar észre kell venni és igyekezni csírájában elfolytani.Nem lehet elfogadni a faszságokat, harcolni kell ellenük.
Viszont ha valaki kapásból a roma származásod miatt utálni fog és nem is ad esélyt arra, hogy megismerjen Téged és totál hülye azt nem fogod tudni megváltoztatni, az az első hibádra vár csak. Ilyenek lesznek mindig. De ez csak egy szűk réteg.
A normális ember látni fogja még ha előítéletes is esetleg, hogy Te jó ember vagy és változtatni fog a tézisein. A normálisak meg simán örülni fognak, hogy egy jó fej lelkész jött.
Én mint egy másik országban bevándorlóként megéltem egy rakat rasszista szarságot. Könyvet tudnék róla írni. Ezt az ember sosem érti meg, amíg nem éli meg személyesen. Én nem tudtam megérteni.
Viszont a munkámmal és a személyiségemmel mindig, mindenhol el tudtam magam fogadtatni és két országban tudom magam otthon érezni. A direktbe idiótákat meg leszarom.
Szóval megértelek, de minden rendben lesz!