Az egyik legfőbb probléma, hogy CR kiválásával Karim lett a 9-es. Megszűnt az összekötő kapocs a kp és a támadók között. Még egy magas pressingnél is, ha Karim visszalépett, vagy CR néha, akkor máris volt kit megjátszani a kp-soknak. Most gyakorlatilag a kps és a támadók között hatalmas lyuk tátong, így döcög a labdakihozatal, több 1v1-et kellene csinálni a kp-n (ugye Case erre nem alkalmas), megy ki a játék szélre. Ezt próbálná ZZ megoldani egy 10-es alkalmazásával, aki jelenleg Isco személyében lóf@sszal egyenértékű (már bocsánat a kifejezésért). Ez a poszt lenne a játékunkban az alfa és az omega. Támadásban összeköti a kp-t a támadókkal, védekezésben pedig visszazár kkp-nak. Ez lenne ZZ álmaiban Pogba. Szerintem ide lenne kevés a holland gyerek és talán elégséges a dán.
Remy írta:
Sokan kritizálják Vinit, de én nem érzem ennyire rossznak a helyzetét. Nyilván az, hogy képtelen lényegében gólt lőni, meg a lövései katasztrófák, az tiszta sor. Óriási hiba.
Ennek ellenére viszont elég komoly számokat hoz gólpasszok terén. Tavaly is összehozott 12 gólpasszt, a felkészülési meccseken is volt nem egy gólpassza. Tehát bármennyire is vannak hibái, a labdát csak oda tudja rakni a játékosok lábához a labdát. És akkor ne felejtsük el, hogy a helyzetkihasználásunk mennyire hulladék volt tavaly.
Ezzel viszont egyet értek. Vini nem a legjobb focista, de gyakorlatilag az egyik legveszélyesebb az ellenfelekre nézve a keretből. Sokat hibázik, kapkod (valószínűleg a kaput is ezért nem találja el, ha lövés közelében van megváltozik testbeszéde), de ha a pályán van, szinte minden támadásunk központi figurája, az emberét rendre megveri, a leggyorsabb támadónk (néha gyorsabb, mint a labda
) és elég sokszor jól is játssza meg a bogyót. Még, ha nem is kezdőként számolnék vele, de biztos, hogy nem adnám kölcsön. amúgy is ki marad szélsőnek? Hazard és LV, aki biztos. Én Bale-t akkor se játszatnám, ha itt marad (remélem ebből ZZ sem enged). Brahim ügyes, de egymaga kevés, Rodrygo meg előbb tegyen le valamit az asztalra, mert eddig nálam egy brazil Asensiora hajaz, aki tudna, de nem vállal semmi kockázatot.