Premier League
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Roberto Carlos, Modric, Varane, Essien, Ibrahimovic, Yaya Toure, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Premier League
A Red Bull állítólag megvásárolna egy klubot a bajnokságban, mert a forma-1, amerikai foci stb. után a BL-be is beakar kerülni. Elsősorban londoni klub a célpont, de a Liverpool vagy az Everton is szóba jöhet.
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Na jó, lehet, hogy némi elfogultság volt bennem, amikor ikszre húztam az Özil-Eriksent, meg benne van az is, hogy a jövőben Eriksen szerintem jobb lesz, mint Özil most, annak ellenére, hogy elvileg csak a jelent kellene/kellett volna néznem, talán valóban korrektebb lett volna a kacsacsőrt Mesut felé fordítani.
Sandro meg nagyon alábecsült játékos, tavaly az egyik legjobb emberünk volt, hihetetlen mennyiségű "piszkos munkát" végez el, ha meg védekezik, akkor egy áttörhetetlen fal, nagyon hasznos a játéka, Arteta kicsit más típusú playa, jobban irányít mélységből, de védekezésben kevesebb szerintem.
De lehetetlenség teljesen objektívan összehasonlítani őket és ítéletet mondani felettük, én az alapján, amit eddig láttam tőlük, hasznosabb és jobb futballistának gondolom a brazilt, de elfogadom, ha valaki ezt másképp gondolja.
Sandro meg nagyon alábecsült játékos, tavaly az egyik legjobb emberünk volt, hihetetlen mennyiségű "piszkos munkát" végez el, ha meg védekezik, akkor egy áttörhetetlen fal, nagyon hasznos a játéka, Arteta kicsit más típusú playa, jobban irányít mélységből, de védekezésben kevesebb szerintem.
De lehetetlenség teljesen objektívan összehasonlítani őket és ítéletet mondani felettük, én az alapján, amit eddig láttam tőlük, hasznosabb és jobb futballistának gondolom a brazilt, de elfogadom, ha valaki ezt másképp gondolja.
-
- Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
- Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid
Özil=Eriksen na ne már....
Az Arteta Sandro is minimum = de a Ramsey Dembelé is inkább > a többi korrekt!
Az Arteta Sandro is minimum = de a Ramsey Dembelé is inkább > a többi korrekt!
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Ez a kettő totál falloszság szerintem, Özil sokkal jobb, mint Eriksen, nem is értem, hogyan merülhet fel az ellenkezője. Technikás, ügyes játékos Eriksen, de ennyi. Semmi mást nem látok benne, ami kiemelné az átlagból, egy Spurst elirányítgathat a jövőben, de többre nem fogja vinni. Özil passzait meg ismerjük, egy Realban is alap ember volt és még az is lehetne, ha van benne tartás meg ugye nem lenne Ancelotti.3. Arteta < Sandro
6. Özil = Eriksen
Arteta pedig nagyon megbízható, ügyes és keveset hibázó játékos, míg Sandro mindenben totál közepes. A maradékkal vagy egyetértek, vagy nem ismerem eléggé a játékosokat.
GT37 írta: és megkért, hogy írjam le, hogy az adott párok melyik tagját tartom jobb játékosnak
Akkor most ebből hogy lett ->De ismétlem magam, azt elismerem, hogy Özil most jobb.
Értem én, hogy szerinted Eriksen jobb lesz, de nem a jelent nézed?GT37 írta: Özil = Eriksen
A Manu amúgy meg jól elszúrta Januzajt, mint ahogy Pogbával is tették. Butaság volt eddig nem megújítani a szerződését, most hogy már csak 1 év van hátra rendesen perkálniuk kell ha meg akarják tartani. Főleg ahogy felkapta a média
- GT37
Tényleg, az a gyerek is hogy eltűnt. Most nézem, a Doncaster Roversben van kölcsönben.Galacticos írta:csak nehogy egy federico macheda 2.0 legyen, és megártson neki az a pár perc hírnév.
Galacticos írta:ha már ennyire beharangoztad másold.
1. Flamini < Paulinho
Számomra ez nem kérdés, Paulinho sokoldalúbb, technikásabb játékos, aki jóval többet tesz hozzá a támadásokhoz, mint a francia, szerintem már most jobbnak lehet nevezni, pedig jóval fiatalabb.
2. Ramsey = Dembélé
Itt nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi is legyen a végeredmény, egyrészt azonnal nyomtam volna Dembélére, aki érkezése óta új dimenziók kapuit nyitotta meg a Spurs előtt a középpályán, elképesztő mennyiségűt dolgozik, kúszik-mászik, szerel, aztán mélységből irányít, szervezi a játékot, tényleg fantasztikus futballista. Talán az egyetlen dolog, amiben Ramsey felülmúlja, az a gólszerzés, de ez nem meglepő, lévén a walesi mostanában közelebb játszik az ellenfél kapujához, mint a belga szokott. Ez önmagában véve még nem lenne elég a győzelemhez, így JELENLEG én jobbnak tartom Dembélét, viszont figyelembe véve, hogy Ramsey brutál formában van mostanában, és négy évvel fiatalabb Dembélénél, szóval van még ideje tovább fejlődni bőven, jogosabbnak érzem az ikszet.
Megjegyzem, Ramsey hatalmas meglepetés számomra, a tavalyi szezon elején (és azelőtt) semmi olyat nem tett, ami alapján azt mondhattam volna róla, hogy középszerűnél jobb játékos, tavasz óta viszont megtáltosodott, ha így tudja tartani ezt a formáját és képes lesz még néminemű fejlődésre is, akkor alapember lesz az Arsenalban. (Először ideírtam, hogy az angol válogatottban, aztán rájöttem, hogy azt nehezen. )
3. Arteta < Sandro
Nem könnyű összehasonlítani a két futballistát, mivel Arteta támadóbb szellemű Sandrónál, ha jól emlékszem, a katalán eredetileg inkább támadó vagy irányító középpályást játszott, mint vékápét, Sandro ellenben a védekezés nagymestere, egy áthatolhatatlan fal, a póklábaival végrehajtott tökéletes ütemű becsúszásai messze földön híresek, viszont kevésbé vállal szerepet a csapat irányításából, mint Arteta, bár vannak néha igen durva beindulásai, amik után legtöbbször jól is hozza helyzetbe a társait. De tény, hogy Arteta technikailag erősebb. Összességében szerintem Sandro egy paraszthajszállal hasznosabb játékot tud hozni, mint Arteta, ezért görbül felé a kacsacsőr, bár a döntetlen sem lenne nagyon ellenemre.
4. Wilshere > Capoue
Ez most egyértelműen Jackie Boy, de térjünk vissza a kérdésre a szezon végén, tudniillik Capoue sajnos megsérült a szezon elején, még most sem egészséges, úgyhogy nem láttam még annyit játszani, amennyit szerettem volna. Az mindenesetre lejött abból a 2-3 mérkőzésből is, hogy a védekező feladatokat rendkívül hatékonyan és magabiztosan tudja ellátni, arra jól emlékszem, hogy bemutatkozó meccsén neki volt a legtöbb jó szerelése és interceptionje a csapaton belül, ami azért nem kis dolog. Támadásban szerintem kevesebbet tud, mint Wilshere, de ismétlem, talán még korai ítéletet mondani ez ügyben.
De Wilshere-t nagyon szimpatikus és jó játékosnak tartom, úgyhogy csak kicsit fáj a szívem, amikor felé fordítom a kacsacsőrt.
5. Walcott > Lennon
Sajnos itt is egyértelmű, hogy jobb az ágyús, Walcott a játék szinte minden szegmensében hatékonyabb és magasabb színvonalú játékra képes, mint Aaron, akinek a védőmunkája talán jobb, viszont cserébe nem olyan gyors (jó, azért nem panaszkodhatunk a sebessége miatt ), és még mindig forrófejű néha olyan értelemben, hogy sokszor nem a megfelelő döntést hozza meg a támadások során, érzésem szerint Walcott ebben sokat fejlődött az utóbbi időszakban, arról nem is beszélve, hogy ő középcsatárként is megállja a helyét (bár nem egy Soldado) Lennon barátunkkal ellentétben.
6. Özil = Eriksen
(Ez nagy felháborodást váltott ki a túloldalon. )
Özil szerintem jobb támadó középpályás, mint Eriksen, olyan értelemben, hogy több gólpasszt ad, talán több gólt is rúg, szóval több találatban vállal részt közvetlenül, Eriksen viszont jobb irányító, jobban meg tudja határozni a csapata játékát, sokkal inkább kézben tudja tartani és kontrollálni tudja az együttest. Persze ő sincs sokkal elmaradva a töröknémettől asszisztok terén, de neki szerintem az a fő erőssége, amit leírtam.
Jelenleg Özil jobb játékos ugyan, sok tekintetben felülmúlja Christiant, de én Eriksenben többet látok, érezhető a dán szinte minden labdaérintésén, megmozdulásán, hogy elképesztő érzéke van a futballhoz, hatalmas tehetség, már most talán a legjobbak közé tartozik a posztján, és még csak 21, szóval van még ideje bőven fejlődni, míg Özil már 25 (illetve még csak 24, de pár nap múlva lesz a születésnapja). Figyelembe véve Eriksen tehetségét és eddigi fejlődését, én nagyon simán el tudom képzelni, hogy 25 éves korára jobb, kiforrottabb, csapata számára is fontosabb játékos lesz, mint Özil most, ezért is írtam végül egyenlőségjelet a két futballista neve közé.
De ismétlem magam, azt elismerem, hogy Özil most jobb.
(Zárójeles megjegyzés: szerintem ők tipikusan olyanok, hogy majdhogynem tökéletesen ki tudnák egészíteni egymást a Barçában egymás mellett, Eriksen-Busquets-Özil, a dán kicsit hátrébb, Özil pedig közelebb az ellenfél kapujához, amolyan Iniesta-poszton.)
7. Cazorla > Lamela
Őszintén szólva még nem láttam annyit játszani Lamelát, hogy konkrétan meg tudjam állapítani, hogy milyen szinten áll jelenleg Cazorlához képest, az első benyomásom róla az, hogy technikailag kiemelkedően jó, ösztönös tehetség, akinek viszont még sokat kell tanulnia, fejlődnie, tudatosabb játékstílust kell kialakítania. Cazorla nem meglepő módon már jóval kiforrottabb, sokoldalúbb, letisztultabb játékot tud hozni, mint Erik, de olyan szempontból talán nem volt a legigazságosabb összesorsolni ezt a két futballistát, hogy az egyik a pályája csúcsán (túl?) lévő klasszis, a másik meg kis túlzással „csak” egy ígéretes tehetség.
Most egyértelműen Santi tehát, de ki tudja, mit hoz a jövő. Mindenesetre én örülni fogok már annak is, ha egy Cazorla-szintű playa lesz Lamelából.
8. Ox < Holtby
Ez nem volt könnyű döntés, mert Oxlade-et is egész jó játékosnak tartom, gyors, technikás, szemfüles kis támadó, Holtby-t viszont sokoldalúbbnak tartom, Ox kreativitása, passzolóképessége pedig szerintem közel sem olyan, mint Lewisé, igaz, ez adódik abból, hogy ő elsősorban szélső, ha jól tudom, Holtby pedig a csatár mögött érzi magát a legjobban, ez látszott is a Villa elleni Ligakupa-meccsen, amikor három gólpasszt adott.
Szóval csakalewisholtby.
9. Rosicky < Sigurdsson
Rosicky szerintem már nem a régi, fénykorában jobb volt, mint a mostani Siggy, jelenleg viszont én erősebbnek érzem az izlandit, jobban képes szervezni a támadásokat, gólok és gólpasszok terén is felülmúlja a cseh fiút, aki viszont védekezésben képes többet hozzátenni csapata játékához (mostanában játszik is néha vékápét, nem?).
10. Podolski > Chadli
Egyértelműen Prinz Poldi, bár itt is kicsit igazságtalannak érzem, hogy Chadli pont őt kapta. (Nem mintha olyan sok más jelölt lett volna.)
Jóval gólerősebb, jobban lát a pályán a német, nem hiába 111-szeres német válogatott (mondjuk máig nem értem, hogy tudott összeszedni ennyit ). Chadli talán valamivel gyorsabb, illetve fizikálisan erősebb, de összességében simán nyer Podolski.
11. Gnabry < Townsend
Gnabryból ugyan nem láttam még sokat, de nem tűnik egy falábú játékosnak, van benne tehetség, mindazonáltal Townsend most nagyon simán veri, pláne a jelenlegi formáját tekintve, gyakorlatilag rommá alázza az összes szembejövő balbekket. Gnabry ugyan több gólt szerez, de még nincs olyan szinten, mint Andros, de mondom, van benne potenciál, elképzelhető, hogy 22 éves korára eléri vagy akár meg is haladja Townsend mostani szintjét.
- fringsquad
- Kedvenc játékosaid: cé, marci, jesé, modric
- Kedvenc csapatod: rm
lesz belőle valami vagy megy macheda után a süllyesztőbe.
carvajal.bale.vidal.jesé
- Galacticos
csak nehogy egy federico macheda 2.0 legyen, és megártson neki az a pár perc hírnév.
ha már ennyire beharangoztad másold.GT37 írta:Amúgy a túloldalon egy Arsenal-drukker párokba rendezte a Spurs és a Senal középpályásait (Özil-Eriksen, Cazorla-Lamela stb.), és megkért, hogy írjam le, hogy az adott párok melyik tagját tartom jobb játékosnak, jó hosszú post lett belőle, nem akarom most rögtön bemásolni, de ha valakit érdekel esetleg, akkor megtehetem.
- nmate
Olyan Bale-Özil keveréknek tűnik így elsőre a gyerek.
- GT37
Januzaj vs Sunderland
Hát tényleg nem semmi a gyerek, ahogy nézem, csomószor visszahúzódik akár a saját térfelére is, hogy elkérje a labdát, majd középről osztogat, de a szélen is jól érzi magát, gyors, technikás, remekül lő és minden egyéb.
Kíváncsi vagyok, pár év múlva milyen játékos lesz, de szerintem minden adott ahhoz, hogy topfutballista legyen majd.
Amúgy a túloldalon egy Arsenal-drukker párokba rendezte a Spurs és a Senal középpályásait (Özil-Eriksen, Cazorla-Lamela stb.), és megkért, hogy írjam le, hogy az adott párok melyik tagját tartom jobb játékosnak, jó hosszú post lett belőle, nem akarom most rögtön bemásolni, de ha valakit érdekel esetleg, akkor megtehetem.
Hát tényleg nem semmi a gyerek, ahogy nézem, csomószor visszahúzódik akár a saját térfelére is, hogy elkérje a labdát, majd középről osztogat, de a szélen is jól érzi magát, gyors, technikás, remekül lő és minden egyéb.
Kíváncsi vagyok, pár év múlva milyen játékos lesz, de szerintem minden adott ahhoz, hogy topfutballista legyen majd.
Elvileg már most tárgyaltok a Bilbaóval Herrera ügyében, aki a télen csatlakozhatna is a Unitedhoz. Ő tényleg remek igazolás lenne, bár mostanában Barkley is elég jól játszik az Evertonban.legendary írta:Barkley, Herrera, Lars Bender...)
Amúgy a túloldalon egy Arsenal-drukker párokba rendezte a Spurs és a Senal középpályásait (Özil-Eriksen, Cazorla-Lamela stb.), és megkért, hogy írjam le, hogy az adott párok melyik tagját tartom jobb játékosnak, jó hosszú post lett belőle, nem akarom most rögtön bemásolni, de ha valakit érdekel esetleg, akkor megtehetem.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Alapvetően igen, én is. De mondjuk ennél a Januzaj gyereknél pont nehéz eldönteni, hogy akkor neki melyik válogatottban kellene alapból játszania (állítólag egyébként az albánokat favorizálja, ami talán a legközelebb is áll a származásához).legendary írta: Én egyetértek a mondanivalójával, de igen, kicsit keményen fogalmazta meg. De azzal, hogy a honosítás egy baromság, azzal tökéletesen egyetértek.
Másrészt ugye az angolok kéne örüljenek minden tehetségnek, aki előre viheti őket, mert nem valami fényes a válogatottjuk (de persze itt megértem azt a hozzáállást, hogy játsszanak csak az angolok bármilyen eredményt is tudnak elérni).
Nagyon.Ezt a Januzaj gyereket jobban felkapta a média, mint anno Varanet, amikor megalázta Messit 2 meccsen is. Következő MU meccset tuti megnézem, kíváncsi vagyok erre a srácra mennyire ügyes.
Baromi elegáns, remekül lát a pályán, nagyon jól szervez, passzol, jól cselez, az utóbbi egy évben izmot is pakoltak rá. Meg lehet nézni a youtube-on a Sevilla, a Crystal vagy a mostani, Sunderland elleni teljesítményét, mindegyik nagyon impozáns. Igazából irányító, 10-es, nem szélső, de széleken is remekül mozog, jól lép befelé.
DE! Még nagyon fiatal. 18 éves, nem reális tőle sokat elvárni, a csapat cipelését, stb. Biztos vagyok benne, hogy klasszis lesz, de kell neki azért az idő. De kétségtelen, hogy nagyon gyorsan lépked előre.
Valencia taktikai szempontból hasznos már inkább, két éve támadásban is állat volt, most inkább a mezőnybeli teljesítménye (passzolási százalék, labdaszerzések, szerelések) inkább, ami kiemelkedő. Young semmiben se az, egyszerűen egy hatalmas alibi, amit nyújt, biciklizik kettőt a labda fölött, aztán hátrapasszol, ha cselez, akkor elveszti, fellökik, pontatlanul ad be, hatalmas csalódás, pedig anno a Villában nagyon bírtam, ott életveszély volt mindig. Nani nagyon nem kiegyensúlyozott, de képes nagyon durva teljesítményekre, tavaly a Real ellen remekelt a kiállításig, idén is általában jó volt, remek adottságai vannak, néha képes világklasszis játékra, máskor (eddig többnyire...) meg szürke nagyon.épp ráfért a MU-ra egy ilyen gyerek, ha már Nani, Young, Valencia trió támadásban nem épp a legjobb.
Meg kell még Januzaj helyét is találni, középen akár még jobb lehet.
Én egyetértek a mondanivalójával, de igen, kicsit keményen fogalmazta meg. De azzal, hogy a honosítás egy baromság, azzal tökéletesen egyetértek.Ez a Wilshere gyerek egyre kevésbé szimpatikus, pedig egy időben még örültem volna, ha ideigazol. (semmi extra egyébként, cigizik és még hazudik is, most beszól Januzajnak tök fölöslegesen, a pályán nem sokat mutat mostanában ráadásul).
- Anis
- Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter
Nemhiába, hiszen ha a stat igaz, akkor ő a legfiatalabb duplázó a PL-ben (18 év, 242 nap). ha majd eljön az idő jó sok válogatott között választhat: belga, angol, albán, török (nagyszülők miatt). de első kettő esélyesebb, és a belga válogatott túltelítettsége miatt sztem angol lehet ebből.
épp ráfért a MU-ra egy ilyen gyerek, ha már Nani, Young, Valencia trió támadásban nem épp a legjobb.
épp ráfért a MU-ra egy ilyen gyerek, ha már Nani, Young, Valencia trió támadásban nem épp a legjobb.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Ez a Wilshere gyerek egyre kevésbé szimpatikus, pedig egy időben még örültem volna, ha ideigazol. (semmi extra egyébként, cigizik és még hazudik is, most beszól Januzajnak tök fölöslegesen, a pályán nem sokat mutat mostanában ráadásul).
Kicsit olyan mint Götze, az a gyerek is óriásit zuhant a szememben.
Kicsit olyan mint Götze, az a gyerek is óriásit zuhant a szememben.
- nmate
Ezt a Januzaj gyereket jobban felkapta a média, mint anno Varanet, amikor megalázta Messit 2 meccsen is. Következő MU meccset tuti megnézem, kíváncsi vagyok erre a srácra mennyire ügyes.
Sajnos ebben sok igazság van.Évek óta épülnek le,már SAF-al is elindult a lejtmenet ha jól emlékszem. A régi nagyon erős magot akik szépen lassan koptak ki,giggs,scholes, nem tudták pótolni.....kreativ támadó kp-a nincsen,a japcsi nem vált be,a 4-4-2 ideje lejárt
A keret nem lett eléggé frissítve, sok jó munkásember van, akik fontosak egy igazi bajnokcsapat számára, de a klasszist szinte csak RvP tudja hozni. Az egység volt az elmúlt években is a legnagyobb erősség, nem a keret, az alapján a legjobb 4-be se kerülnénk.
Nehéz kérdés ez persze, mert a United elég tradicionális klub, alapoz a britekre, nem véletlen lett Moyes az edző, sose volt nem brit edzője a klubnak, nem is nagyon lesz. Játékosok terén is sokkal nagyobb a brit jelenlét, mint a többieknél. Ugyanakkor az angol foci tragikus jelenje nagyon korlátozza a lehetőségeket, egyre nő a lemaradásuk, ami nehezíti a helyzetet. Az oké, hogy a fiatalok közül Jones, Evans, Smalling, Clev vagy Welbeck elég jó, de a klasszis játékost csak Jonesban érzem, a többi egy jó cserének lesz szerintem jó. Egyéb csapatokban (a mozdítható játékosok közül persze) Barkley-t és Shaw-t látom kiemelkedőnek, de javarészt pocsék az utánpótlás. Is.
Másrészt a szélsőjáték a United másik hagyománya, ez nem fog változni. A szélsővédőink (Evra és Rafael) a legjobbak közt vannak, de a szélsők összességében kevesek. Young abszolút kuka, Kagawa egyáltalán nem érzi az angol focit, se szélen, se középen, gyenge, fizikálisan elveszik, ráadásul a technikai tudása se tud nálunk érvényesülni (tipikus BVB-s, ott isten, máshol kuka ). Valencia bizonyos helyzetekben rendkívül hasznos, de messze nem klasszis, Nani szintén ilyen, Januzaj pedig óriási tehetség, de még csak 18... róla amúgy írtam már itt a szezon elején, hogy érdemes lesz figyelni, nem véletlen figyeli őt a City, a Juve és a Barca is, de szerencsére neki a MU az álma. Figyelni kell rá, de klasszis lesz, ez biztos. Zaha szintén nálunk van, őt idén jelölték Golden Boy-ra, csak Moyes nem játszatja sajnos, pedig benne is hatalmas a potenciál (ugye állítólag hegesztette Moyes lányát).
Kreativitás..igen. Sajnos nagyon el kéne felejteni, hogy RvP és Rooney egyszerre játsszon. Igazából Wazzát mindenhogy el kell felejteni. Egy kreatív pozícióban nem tud labdát kezelni, adja el sorra a labdákat, egyszerűen nem tud szervezni. Azzal, hogy néha van egy jó szabija, azzal ezt nem korrigálja, egyszerűen fék a mezőnyben.Arra a posztra kell egy sokkal kreatívabb ember, egy klasszis (nem angol, mert a kreatív angolok száma a nullához tart), egy Mata- vagy Silva-szintű valaki, aki tud kulcspasszokat szórni, jól osztogat és jól lát.
Lehet, hogy papíron 4-4-1-1-et játszunk, de sokkal inkább kéne ehgy 4-2-3-1, egy igazi szervezővel, legalább még egy klasszis szélsővel és Carrick mellé egy középpályással (Barkley, Herrera, Lars Bender...). Kell az átalakítás. Jó dolog a hagyomány, de okosan kell csinálni, hogy ne menjen át konzervativizmusba, mert annak nem lesz jó vége rövidtávon se, nem hogy hosszún...
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
én azon az oldalon vagyok, hogy bale pótolható.
nem gondolnám, hogy ő fontosabb volt a spursnek, mint falcao vagy például cavani az atleticonak illetve a napolinak, mégis szárnyal mind a két csapat eddig, szóval nem törvényszerű, hogy ha elmegy valahonnan a kulcsember irreális áron, azt ne lehetne csapatszinten pótolni.
egy ilyen szintű csapat azért tud könnyebben pótolni egy húzóembert, mert több poszton is tudnak erősíteni az érte kapott pénzből, tudják mélyíteni a keretet.
nem mellesleg a spurs nem hozott rossz neveket, soldado gólerős csatár, lamela és eriksen nagyon ígéretes fiatalok, de paulinho is meggyőző volt számomra a konföderációs kupán.
ha a tavalyi ötödik helynél rosszabb helyen fog végezni a spurs, akkor beismerem, hogy tévedtem, viszont ha lehozzák ugyanazt, vagy esetleg előrébb végeznek, akkor nem hiszem, hogy gondok lennének.
nem beszélve arról, hogy az igazolások nagy része fiatal, tehát a jövőben fognak hasznot hozni, nem feltétlenül az első szezonban.
nem gondolnám, hogy ő fontosabb volt a spursnek, mint falcao vagy például cavani az atleticonak illetve a napolinak, mégis szárnyal mind a két csapat eddig, szóval nem törvényszerű, hogy ha elmegy valahonnan a kulcsember irreális áron, azt ne lehetne csapatszinten pótolni.
egy ilyen szintű csapat azért tud könnyebben pótolni egy húzóembert, mert több poszton is tudnak erősíteni az érte kapott pénzből, tudják mélyíteni a keretet.
nem mellesleg a spurs nem hozott rossz neveket, soldado gólerős csatár, lamela és eriksen nagyon ígéretes fiatalok, de paulinho is meggyőző volt számomra a konföderációs kupán.
ha a tavalyi ötödik helynél rosszabb helyen fog végezni a spurs, akkor beismerem, hogy tévedtem, viszont ha lehozzák ugyanazt, vagy esetleg előrébb végeznek, akkor nem hiszem, hogy gondok lennének.
nem beszélve arról, hogy az igazolások nagy része fiatal, tehát a jövőben fognak hasznot hozni, nem feltétlenül az első szezonban.
Erikssen még csak 21. Mire 23-24 lesz bőven lehet benne csapat cipelő mentalitás.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- GT37
Értem, mit mondasz, és tökéletesen igazad is van, most, hogy Bale elment, nincs senki a hierarchia csúcsán. De gondoljunk bele abba, hogy Bale hol állt ezen a hierarchiai ranglétrán spursös karrierje elején. Hát kábé ott, ahol Khedirának kellene állnia a madridi ranglétrán. A legalján. Egy noname balhátvéd volt, aki hihetetlen szorgalommal és elszántsággal fejlődött, egyre jobb lett, aztán az Inter elleni mesterhármassal elindult a népszerűség, a világklasszissá válás útján, és kezdett felfelé lépdelni a ranglétrán. Aztán ez akkor teljesedett ki, amikor AVB berakta középre, ahol olyan teljesítményt nyújtott hétről hétre, amit senki sem várt tőle, ezzel értelemszerűen még inkább kivívta a társak tiszteletét, megbecsülését, így kerülhetett a ranglétra tetejére, így lehetett vezér, így válhatott belőle olyan játékos, aki úgy dönt el meccseket, ahogy nagyon kevesen.Galacticos írta:szerintem nincs meg eriksenben ez. ehhez arc kell.
bale döntetlennél tavaly hányszor állt oda 20ról vagy 30ról és baszta be? sokszor a meccs legeslegvégén.
messi a sevilla ellen milyen szólót lenyomott amikor kiegyenlítettek? cr is simán beverte a tizit az elche ellen, vagy épp ott volt a tegnapi.
ehhez azért a csapatban a hierarchia csúcsán kell állni, mert tegnap ha dm a 94.percben úgy dönt hogy ő most 30 méterről rá lövi és kilövi a stadionból akkor amit kapott volna azt nem teszi zsebre. mígha cr hagyja ki akkor ő mérgelődik a többiek meg egy szót sem szólnak. de ugyanez nálatok is, ugyanez volt tavaly a tottenhamnél is.
én úgy érzem hogy a spursnél lehet hogy csak még de nincs meg az a vezér, nincs senki a hierarchia csúcsán. olyan érzésem van mintha kezdenék velük egy menedszer módot a fifában, lenne pénzem új játékosra de nem tudnám hogy ki helyére vegyem az újat, olyan egyformák nincs aki kilóg a csapatból pozitív vagy negatív irányba.. de nem tudom jobban megmagyarázni.
Azt akarom ezzel mondani, hogy most még Eriksen sem ilyen vezér, Lamela sem az, Holtby sem, de könnyen lehet, hogy ilyenek lesznek pár év múlva. A potenciál mindenesetre megvan bennük, azt szerintem mindenki elismeri (hehét kivéve ), hogy Eriksen a legtehetségesebb középpályások közé tartozik napjainkban, ennek tanúbizonyságát is adja szinte minden meccsén.
Szóval az egyik lehetőség, hogy az idő elteltével valamelyik játékosunk szépen lassan vezéregyéniséggé lép elő, mint Bale anno, a másik az, hogy veszünk egy vezért, ami abból a szempontból problémás, hogy egyrészt drága, másrészt pedig nem biztos, hogy a csapat rögtön befogadja és elfogadja mint a hierarchia csúcsán álló játékost, ehhez is idő kell.
Azért nem értek feltétlenül egyet, merthehe írta:így van, sztem a spurs a 100-asból, amit bélért kapott, 2-3 olyan arcot kellett volna vegyen, akitől beszarnak az ellenfelek.
1. Szerintem inkább volt szükségünk mennyiségi minőségre, mint szuperminőségre. Ez elég hülyén hangzik, de nem tudom jobban összefoglalni. Egyszerűen akkora lyukak voltak a keretben, amiket muszáj volt befoltozni (védekező középpályás poszt, csatárposzt, támadó középpálya), ezt pedig nem lehetett volna két-három játékossal megtenni. Persze megcsinálhattuk volna azt, hogy veszünk két világklasszis játékost, mondjuk egy csatárt és egy támadó középpályást, de ha kidőlnek, nincs megfelelő minőségi alternatíva. Mondok egy példát, Dembélé megsérül fél évre, ott van mögötte Sandro, akinek stabil helye van, mellette viszont ki játsszon? Parker? Huddlestone? Livermore? Játszhat elöl ez esetben Falcao, Robben, Reus vagy éppen Di María, semmit sem ér, ha a középpályás védekezés nem az igazi, és átfutnak rajtunk az ellenfelek. Lényeg a lényeg, itt és most több igazolásra volt szükség, így értelemszerűen nem tudtunk elsővonalas, igazi világklasszisokat igazolni.
2. Nem is tudtunk volna ilyet venni, azt hiszem nem sok olyan topjátékos van a piacon, aki elérhető, nem brutálisan drága és hajlandó lenne a Spursben játszani, ahelyett, hogy egy valódi elitcsapatban szerepelne (fájdalom, még nem vagyunk ténylegesen topcsapat). Kettő-három meg pláne nem... Legalábbis szerintem.
Szóval szerintem azt tettük, amit tennünk kellett, mélységet és minőséget adtunk a keretnek, és ez még sokat profitálhat nekünk a jövőben. Igaz, hogy nincs még igazi topjátékos, vezéregyéniség a csapatban, de vagy azzá válik majd az egyik, most még fiatal emberünk (Eriksen vagy Lamela), vagy meg, ahogy egyre jobbak leszünk (mert ebben nem kételkedem, pláne, ha figyelembe veszem, hogy az utánpótlásunk is folyamatosan fejlődik), egyre nagyobb esélyünk nyílik arra, hogy akár egy Bale-szintű playát igazoljunk, aki megteremti a különbséget.
Attól függ, mit jelent a te szótáradban az, hogy király. Szinte biztos vagyok benne, hogy ha belelendül, jobb lesz mint Defoe és Adebayor, ennyi pedig kezdetnek tökéletes, ha nem is feltétlenül elegendő.Wertz írta:Nem hinném, hogy ő valaha is király lesz a Spursben. Mondjuk örülnék, ha az lenne, mert a Spursel mindig is szimpatizáltam egy kicsit.
Naná.Wertz írta:Fejlődik?
Emlékezni fogok a jóslatodra, bár most én is úgy gondolom, hogy nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz még meg a BL-hely.hehe írta:nyugodtan mentsd el a hsz-t, nem lesz meg a béell, középmezyőn eleje maximum.
Hát én ezt nem merném így kijelenteni, mivel fiatal tehetséges emberek vannak a keretükben, akikben van potenciál. Ráadásul a United és a Chelsea is kézifékkel indult... Arról nem is beszélve, hogy eléggé átalakult a csapat és össze is kell érniük.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K