Realista24 írta:
Gyerekek ingyen esznek oviban, suliban. Ingyen tankönyv. Fejlődő infrastruktúra. Jobb forint hitelek. Emelkedő, már már tarthatatlanul magas fizetési szintek. Csaladtamogatas tucatnyi formája. Javuló kozbiztonsag, migransok országon kívül tartása. Csak néhány.
Ugy jön ide Pipita, hogy en akkor is már dolgozó ember voltam, hitellel, igaz gyerek nélkül. Mégis kilatastalan volt a helyzet, pedig jó allasom volt akkor is. Most jobb minden, pedig közben lett igy gyerkőc is, aki egy penznyelo, de mégsem erzem meg ugy, mint akkor ereztem volna.
Egy pár érdekesség (nem, nem vagyok ellenzéki, nem vagyok kormánypárti, gyakorlatilag teljesen független vagyok, sőt, jól is megy sorom, de van szemem és fülem):
A gyerekek kimutatottan butábbak, mint jó pár évre, ami egy tudatos folyamat eredménye. Az oktatásba begyűrűzött a mindennapi politika.
A hitelekről már írtak korábban. egy érdekesség még a margójára: a könnyű, jó hitelek balul is elsülhetnek nagyon könnyen (hitelt veszek fel, hogy törlesszem a hitelemet, hitelkártya), emellett a jobb lét hamis látszatát kelti. nagyon gyorsan el lehet jutni oda, hogy semmim sincs, csak bérlem a dolgokat a bankoktól.
A már-már tarthatatlan fizetések az egyik legjobb példa. Sehol sincsenek még az Uniósokhoz képest, de a remek adórendszerünknek hála, alig tudják a munkáltatók ezeket is kifizetni. Az egyik legolcsóbb munkaerő piac vagyunk Európában. A fizetések értékére pedig jó példa az alap élelmiszerek adójának csökkentése: 27%-ról 5%-ra, de a vásárlóknak ugyan annyiba kerül, sőt. A 400+-os üzemanyag árak meg már fel sem tűnnek senkinek, aminek horribilis része adó, útadó (emellett még több más adót is beszednek útadó néven), de az útjaink egy kicsit sem akarnak javulni, sőt.
Családtámogatás szép dolog, de rengeteg negatív hatása is van. Jó ötletek amik nem biztos, hogy jól sültek/sülnek el (ingatlan árak emelkedése, ami még véletlenül sem köthető össze azzal, hogy minden közelinek építő cége van és futószalagon gyártják a gyenge minőségű lakóparkokat, amik ára hogy-hogy nem az egekben van 10+10 millió...).
A közbiztonság javul. Talán. Vagyis a médiában nem hallani már annyi bűncselekményt. Aztán a valóság meg ki tudja mi. Futónőket támadnak meg lassan rendszeresen. Vidéken általános az uzsora. Virágzik a drog és a lánykereskedelem. Aranykorát éli a prostitúció. A korrupció szinte része az emberek életének. A migránsok pedig annyira nem is akarnak ide jönni, max átmenni rajtunk.
Ami viszont tény, hogy egyre nagyobb az egészségügyi káosz. Munkaerőhiány, gyógyszer hiány, óriási várakozási idők vannak, a kórházi fertőzések lassan a legtöbb kórházi halálért felelős "betegségek" hazánkban.
Persze van szép oldala mindennek, legyen az oktatás, egészségügy, közbiztonság, családtámogatás. Ha van pénzed.
Professore írta:
Gyerekek rég szórakoztam ilyen jól az off topikot olvasva. Mondjuk nekem kívülállóként nyilván könnyű. Persze én îs annak örülnék ha fejlődnie az ország és BP mert az egyik kedvenc városom. Amúgy most R24 értek egyet. Nyilván lehetne jobb sok minden de azért nem reális nyugateuropai standarodhoz mérni dolgokat. Érdemes szétnézni inkább a hasonszőrü Közép-európai országokban... Ebben a ligában játszik Magyarország (szerintem a lehetőségeihez merten elég jól) nem a világelitben.
Mondj olyan országokat a régióban, akik rosszabbul állnak, mint mi. Hasonszőrű Közép-Európai országokat.