HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. december 3., kedd 10:46
messi6 írta:
Kerlon írta:Ne haragudj, de röviden erre ennyit tudok írni: hülyeség. Ha a csatár hibázik, akkor nincs baj, ha a védő hibázik, akkor baj van.
Nagyon leegyszerűsítve, én csak arra utaltam melyikhez kell nagyobb skill, nagyobb tudás, labdával átjutni egy emberen, vagy megakadályozni hogy labdával átjusson valaki rajtad. Ha igaz lenne amit mondtok akkor az utóbbi 30 évben nem csak 1 védő bogyós lenne.(de még az első 3ban sem találni) Az összes többi vagy csatár vagy támadó kp. Gólt lőni vagy felépíteni sokkal nehezebb mint azt megakadályozni. Persze azt is elismerem hogy egy gól nagyobb orgazmust jelent az átlag szurkolónak mint egy csodás szerelés.
Szerinted ennyiről szól a védekező futball. Szerintem meg egy védőnek tudnia kell olvasni a játékot, lefülelni a paszt, zárni a területet, egy az egyben védekeznie... Ha olyan egyszerű lenne, mint írod, akkor majdhogynem csak úgy teremnének a jobbnál jobb védők. Arról nem is beszélve, hogy a támadó gyakorlatilag tudja mit akar, a védő meg csak sejti és ki van szolgáltatva.
Rohadul alul vannak értékelve, arról nem is beszélve, hogy a támadásokban is egyre nagyobb szerepük van a gyors labdakihozataloknál, jó forgatásoknál.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K