Realista24 írta:
pluszegy írta:
Én elfogadom a véleményed, de akkor felteszem a kérdést: ki a klasszis VKP? Soroljatok fel nekem klasszis védekező középpályásokat az elmúlt 15 évből.
Patrick Vieira, Makalele, Casemiro, Redondo (bár ő nincs benne a 15 évben).
Igen, Vieira, ő az etalon. Makelele szintén elit. Redondo az egyik kedvencem volt, de ő 2004-ben visszavonult, úgyhogy ne vegyük ide. Napjainkban Casemiro, Kanté talán a legjobbak. De akkor ennyi? Ők a klasszisok, mindenki más meg középszer vagy gyengébb?
Én nem így gondolom. Szerintem egy játékost nyugodtan lehet klasszisnak hívni, ha huzamosabb ideig meghatározó tud lenni a posztján egy vagy több bajnokságban, illetve nemzetközi szinten is, valamint a poszthoz tartozó legfontosabb képességekben kitűnik a többi közül.
Nálam ilyen volt az elmúlt 15 évből De Rossi, Mascherano, Cambiasso, Gattuso és még Gilberto Silvát is szerintem nyugodtan ide lehet sorolni, bár neki kb 3-4 jó szezonja volt.
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy szép lassan eltűnik a klasszikus labdaszerző középpályás poszt a fociból és nagyobb szerepet kapnak a Pirlo, Xabi, Busquets típusú VKP-k, ezért az elmúlt évekből már nehéz találni ilyet.
De Rossi szerintem pont a kettő közti tökéletes átmenet volt, mert megvolt a kellő technikai tudása, jól látott a pályán, ezáltal szervezni is tudta a játékot, és emellett a klasszikus agresszív, labdaszerző VKP képességekben is élen járt.
Na mindegy, nem kell egyetérteni velem, ez az én véleményem, részemről ezzel le is zárom a De Rossi témát.