Szerintem a legnehezebb dolog volt, amit valaha az életemben átéltem/csináltam és egyben a legjobb is.sanko. írta:azt hogy bírtad letenni? tudom, nyílván elhatározás kérdése stbstb, de ezen felül. nekem is le kellene...Én átmentem ezen amin Te, szóval tudom, hogy miről beszélsz. 15 évig napi 2 doboz cigit szívtam el, amiről szintén qva nehéz volt leszokni, szóval tudom, hogy mi az ami függőség.
Az aztán tényleg egy fejben eldőlő dolog volt szerintem. Barna sofit szívtam 2-1,5dobozzal. A legnagyobb motivációm az akkori barátnőm/most a feleségem volt és az hogy voltam egy kötelező tüdőszűrésen. Akkor mutatott az orvos egy képet amin a tüdőmben ott volt egy kis folt, ami ha bármit csinálok nem tűnik el. Ha folytatom a dohányzást akkor pedig csak nőni fog természetesen.
Eldöntöttem egy napot és onnantól nem volt több. Ittam valami kínai leszoktató teát, ami után csípett a cigi. Pár alkalommal volt közvetlen utána, hogy beleszívtam a cigibe, csípett valóban, de bűntudatom lett és nem volt több cigi. Pár évvel később tudtam szivarozni nagyobb ünnepekkor, de nem esett jól. Jó pár év után meg cigit tudtam szívni részegen buliban, de az sem esett jól. Elértem, hogy undorodjak tőle.
Most már nem tudom hány éve nem gyújtottam rá. Tudnék buliban kocadohányos lenni, de nem kísérletezek vele inkább.
Amúgy ma már orvosi segítség is van és egy rakat leszoktató cucc. De ha fejben nem leszel kurva kemény, olyan kemény mint soha akkor semmi nem segít. Magadat kell főként legyőzni, de azt garantálom, hogy a cigi hiány elmúlik hónapok után. Viszont éveket, talán szenvedés mentes öregkort nyerhetsz. A tüdő-, vagy szájrák csak egy dolog. Érszűkület, meg minden szar előjöhet öregkorodban és egy szenvedés lesz minden nap a cigi miatt.
Haha ami érdekes volt és rémisztő is, hogy nem tudtam wc-zni rendesen utána egy ideig. Akkor olvastam, hogy az emésztésre is hatással van.