OFF
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
Engem is rábeszélt! Vigyázz vele! Életem egyik legrosszabb döntése voltTádám írta:Nekem hosszú évekig volt.___Samy___ írta: Van itt olyan, akinek van otthon akvárium?
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy fogalmam sincs a helyes karbantartásáról.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Tádám
- El Siete
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
- Kapcsolat:
Nekem hosszú évekig volt.___Samy___ írta: Van itt olyan, akinek van otthon akvárium?
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!
Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !
VARANE
Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !
VARANE
- ___Samy___
Van itt olyan, akinek van otthon akvárium?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Értsd: gyerekkel kedves, nem kiégett, mosolygós.Steve írta: Na mindjárt gondoltam, hogy az ovónénik miatt jársz oda.
Minden másra ott vannak a tematikus weboldalak
Nekem jó iskoláim voltak, szerencsémre az otthoni példa sokszorozódott néhány kiemelkedő tanárral.
Bár arra a mai napig emlékszem, milyen HP volt harmadikban a suli igazgatója. Nemhogy gyerekhez, tyúkokat felügyelni sem engedném. De az egy év sem volt talán. Egyik-másik némber (ezt főleg a női tanerőknél figyeltem meg) nagyon el tudja rontani a hangulatot.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Te jó ég mégegy Faust..Faust írta:Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.ikelemen5 írta: Valakinek van Waldorfról tapasztalata?
Bar nekem meg messzebb van, de 1-2 even belul pottyan remelhetoleg a kis Faust, egy eve komolyan gondolkodok mi legyen majd az oktatassal, mert szornyu az irany ami fele haladunk. Van nemi (nem teljes) ralatasom a standard allami iskolarendszerre, a waldorfra es a maganintezmenyekre is, hat sehol nem rozsas a helyzet (kiveve ha zsido vagy, mert a Lauder nagyon pofas intezmeny).
Na mindjárt gondoltam, hogy az ovónénik miatt jársz oda.istimester írta:Ilyen, ha az ember gyerekkorában soha nem volt kellemetlenségekkel konfrontálva.Faust írta: Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.
Én nem adnám waldorfba, de tény, hogy néhány dolgot minden irányzartból érdemes lenne átvenni. Egyébként ha az ovónénik jók, szinte mindegy milyen intézmény.
Ez nyilvánvalóan nem rasszizmusFaust írta: (kiveve ha zsido vagy, mert a Lauder nagyon pofas intezmeny)
- BlancoMark
Egy rossz iskola nem fogja elvenni tőled hogy boldogulj az életben, de egy jó viszont jócskán megkönnyítheti. Valamint ahogy mondtam, az a több ezer óra elég problémás ha megy a semmibe, ha felnősz már nincs lehetőséged ilyen intenzitessál elsajátítani új dolgokat. Kár lenne ezzel a lehetőséggel nem élni.füst írta: Lehet hogy nincs igazam, nem vagyok szakavatott. De azt tudom hogy én mit kaptam az iskolától, egy kalap kaki volt az egész, a szocializációs rész nyilván igaz, bár nem tudom nektek milyen gyerekkorotok volt, de én amelyik iskolába jártam mindig volt egy kipécézett gyerek aki kapta az ívet a többiektől, akiknek elviselhetetlenné tették az egészet. Na ők lehet hogy máshogy vélekednek erről is.
Én szerencsére nem ilyen voltam, de ettől függetlenül nagyon ócska volt az iskola, a általános is, a gimi is. Konkrétan volt tanár aki megmondta hogy hányingere van az olyan tanulóktól int én. Engem a fater vezetett rá hogy mekkora kincs a tudás, meg az élmény amikor megértesz valamit, amit addig nem tudtál. Anyu meg a fakanállal ösztönzött a tanulásra, halálos kombó volt ez. Amikor ráéreztem az ízére, onnantól önszorgalomból jött minden, és villamosmérnöki szakma lett az út vége, szóval az én tapasztalatom az, hogy otthon dől el. Az iskola csak nehezíteni vagy könnyíteni tudja az egészet.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Lehet hogy nincs igazam, nem vagyok szakavatott. De azt tudom hogy én mit kaptam az iskolától, egy kalap kaki volt az egész, a szocializációs rész nyilván igaz, bár nem tudom nektek milyen gyerekkorotok volt, de én amelyik iskolába jártam mindig volt egy kipécézett gyerek aki kapta az ívet a többiektől, akiknek elviselhetetlenné tették az egészet. Na ők lehet hogy máshogy vélekednek erről is.
Én szerencsére nem ilyen voltam, de ettől függetlenül nagyon ócska volt az iskola, a általános is, a gimi is. Konkrétan volt tanár aki megmondta hogy hányingere van az olyan tanulóktól int én. Engem a fater vezetett rá hogy mekkora kincs a tudás, meg az élmény amikor megértesz valamit, amit addig nem tudtál. Anyu meg a fakanállal ösztönzött a tanulásra, halálos kombó volt ez. Amikor ráéreztem az ízére, onnantól önszorgalomból jött minden, és villamosmérnöki szakma lett az út vége, szóval az én tapasztalatom az, hogy otthon dől el. Az iskola csak nehezíteni vagy könnyíteni tudja az egészet.
- BlancoMark
Ezzel vitatkoznék. Az otthoni környezet képes megfelelő pályára rakni a gyermeket (normatívan), viszont azt semmi nem pótolja ha heti ötször nyolc órában a gyermeki agy nem kapja meg a megfelelő, logikus gondolkodásra sarkalló stimulust. Az iskola (is) szocializál és nagyrészben meghatározza hogy mennyire vagy képes kritikusan gondolkodni adott szituációkban, ezt a szülő nem tudja hiánytalanul pótolni, meg miért is kéne, pont ezért töltesz kispöcsös korodtól több ezer órát az iskola falain belül.füst írta: Nincsen szülői tapasztalatom, viszont jól emlékszem gyerekkoromra, és arra hogy milyen volt az iskolám, és arra is hogy otthon mit kaptam a szüleimtől.
Ez alapján azt gondolom majdhogynem mindegy milyen iskolába jár a gyerek, ha a szülei időt forditanak rá, és elérik hogy tudásszomja legyen, akkor azt egy rossz iskola sem tudja elrontani. Persze sokkal könnyebb az egész, ha sikerül egy jól szituált iskolába beadni a gyereket, de szerintem a szülőkön múlik leginkább hogy mivé fejlődik az ivadék, a nevelést nem pótolja semmi.
Szerk.: Személyes tapasztalat alapján írom mindezt. Két merőben különböző iskolarendszerben is tanultam/tanulok.
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Köszönöm az eddigi gondolatokat! Egyelőre csak oviról lenne szó, de az iskola is hasonló.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
unokatesóm kislánya ilyen iskolába jár, hát nem tudom, látszik rajta hogy egyre elvontabb meg meg van neki a saját kis világa és nagyon érzékeny is, bár utóbbihoz lehet nem sok köze van a sulihoz, de mindegy. olyan mintha művészlelkeket termelne, mert nekem eddig ez jött le. eddigi generációk meg voltak enélkül is én biztos nem fogom a gyereket ilyen helyre tenni, nekem sok.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Nincsen szülői tapasztalatom, viszont jól emlékszem gyerekkoromra, és arra hogy milyen volt az iskolám, és arra is hogy otthon mit kaptam a szüleimtől.
Ez alapján azt gondolom majdhogynem mindegy milyen iskolába jár a gyerek, ha a szülei időt forditanak rá, és elérik hogy tudásszomja legyen, akkor azt egy rossz iskola sem tudja elrontani. Persze sokkal könnyebb az egész, ha sikerül egy jól szituált iskolába beadni a gyereket, de szerintem a szülőkön múlik leginkább hogy mivé fejlődik az ivadék, a nevelést nem pótolja semmi.
- istimester
- rex madridistae
Mrmnt az, hogy zsidónak kell lenned, hogy bekerülj
Nem, ez teny.
- istimester
- rex madridistae
Ilyen, ha az ember gyerekkorában soha nem volt kellemetlenségekkel konfrontálva.Faust írta: Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.
Én nem adnám waldorfba, de tény, hogy néhány dolgot minden irányzartból érdemes lenne átvenni. Egyébként ha az ovónénik jók, szinte mindegy milyen intézmény.
Ez nyilvánvalóan nem rasszizmusFaust írta: (kiveve ha zsido vagy, mert a Lauder nagyon pofas intezmeny)
Fura kerdes, nekem nagyon szimpatikus az oktatasi modszeruk, es alapbol a hozzaallas a gyerekekhez, kicsit kozel all a skandinav oktatashoz. Viszont meg kell jegyeznem, ami riaszto, hogy van vagy 8-9 waldorfos ismerosom, es mindegyik teljesen eletkeptelen, burokban felnott, a valtozasokat es a feszultseget teljesen kezelni keptelen ember. Egyetlen waldorfos ismerosom van akire ez nem igaz, de a kivetel ezek szerint erositi a szabalyt.ikelemen5 írta: Valakinek van Waldorfról tapasztalata?
Bar nekem meg messzebb van, de 1-2 even belul pottyan remelhetoleg a kis Faust, egy eve komolyan gondolkodok mi legyen majd az oktatassal, mert szornyu az irany ami fele haladunk. Van nemi (nem teljes) ralatasom a standard allami iskolarendszerre, a waldorfra es a maganintezmenyekre is, hat sehol nem rozsas a helyzet (kiveve ha zsido vagy, mert a Lauder nagyon pofas intezmeny).
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Ne haragudjatok a dupláért, olyan sokat pötyögytem h nem engedte szerkeszteni tehát:
látom az is téma volt, hogy egészséges e vagy nem. Nem hiszem, hogy érdemes azért inni mert talán egészséges - számomra egy élvezeti cikk, mint az alkohol és a vörös hús, és ezeknél egy vagyok vele, hogy jó eséllyel van negatív hatása, de talán egy kiegyensúlyozott étrendbe + sport mértékkel belefér.
Nem vagyok orvos, értelem szerűen internetről próbálok tájékozódni, amennyire lehet szakemberek tartalmaiból szóval amennyire lehet a bullshitet próbálom szűrni. Itt egy tipp: ami nagyon fehér vagy nagyon fekete az általában nem teljesen igaz
látom az is téma volt, hogy egészséges e vagy nem. Nem hiszem, hogy érdemes azért inni mert talán egészséges - számomra egy élvezeti cikk, mint az alkohol és a vörös hús, és ezeknél egy vagyok vele, hogy jó eséllyel van negatív hatása, de talán egy kiegyensúlyozott étrendbe + sport mértékkel belefér.
Nem vagyok orvos, értelem szerűen internetről próbálok tájékozódni, amennyire lehet szakemberek tartalmaiból szóval amennyire lehet a bullshitet próbálom szűrni. Itt egy tipp: ami nagyon fehér vagy nagyon fekete az általában nem teljesen igaz
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.