Elektronika
- ___Samy___
Re: Elektronika
Nálam van itthon egy ilyen. Eddig még működik, másfél, két év után.
A kapcsolatot sikerült összehozni?
A kapcsolatot sikerült összehozni?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Igen, akkor arra.___Samy___ írta: Jelerősítőre gondolsz?
A fiber internet dobozából akarom wifi-vel,a jelerősítőkkel átküldeni a tv-dobozba a jelet.
Ha pont ezt használtátok, vagy hasonlóval van tapasztalat, akkor szívesen olbasnám.
- ___Samy___
Jelerősítőre gondolsz?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Steve
Vettem most egy
Netgear EX6420 AC1900 WiFi Mesh Extender-t
Van valakinek esetleg tapasztalata vele?!
Itt a b.zi fiber tv az csak tv-box-al működik amihez internet kell ugye, hiába van CA kártya olvasóm a tv-ben és az új lakásunkban a központi fiber doboz rohadt messze van a nappalitól/tv-től.
Szóval ilyen Wifi meghosszabbítóval(nem tudom hogy hívják pontosan magyarul) kell a tv-t és a központi fibermodemet összekötnöm.
Netgear EX6420 AC1900 WiFi Mesh Extender-t
Van valakinek esetleg tapasztalata vele?!
Itt a b.zi fiber tv az csak tv-box-al működik amihez internet kell ugye, hiába van CA kártya olvasóm a tv-ben és az új lakásunkban a központi fiber doboz rohadt messze van a nappalitól/tv-től.
Szóval ilyen Wifi meghosszabbítóval(nem tudom hogy hívják pontosan magyarul) kell a tv-t és a központi fibermodemet összekötnöm.
- Steve
Nekem is uez, illetve hasonló a céges laptopom.istimester írta: Én ma kaptam egy G5 HP-t, I5 proc, 8th gen. A flottában repkednek az automata Tucsonok és a Highline Octaviák. AutoCAD licenszre nem maradt pénz.
Prioritások
HP elitebook g5 840 i7.
Én nagyon elégedett vagyok vele.Csöndes, gyors.
Haha Tucsont, Octaviat nem kaptam , csak egy Samsung Galaxy S10-et, de azt legalább korlátlan adat- és mobilforgalommal.
De legalább minden szükséges programom, Compuware Topaz, SUI, Microsoft SQL Management Studio, Mainframe emulator prioritálva van. Ez a lényeg!
Lolistimester írta: Én ma kaptam egy G5 HP-t, I5 proc, 8th gen. A flottában repkednek az automata Tucsonok és a Highline Octaviák. AutoCAD licenszre nem maradt pénz.
Prioritások
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Én ma kaptam egy G5 HP-t, I5 proc, 8th gen. A flottában repkednek az automata Tucsonok és a Highline Octaviák. AutoCAD licenszre nem maradt pénz.
Prioritások
Prioritások
- ___Samy___
Valószínűleg azért olvas gyorsabban, mert Sata 3. De én ennyit biztos nem szánok rá, egy régi asztali pc-bol építek nas-t
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
- Kedvenc csapatod: RMCF
5400-as. Eredetileg ezt kamera rendszerekhez fejlesztették. NAS-ba a red széria lenne a tökéletes, viszont az drágább, bár az előnye, hogy gyorsabban olvas. Én a purple-lel is elégedett vagyok, de ha pénz nem számít, akkor vehetsz bele red-et is___Samy___ írta: Ez a purple széria az 5400 rpm-s? Mert ha jól emlékszem a kamera felvevojebe olyat vettem.
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
Nekem egyéb adatra, van más tároló.( meg ez és az )
De, az évek során....még nem akadt gondom az ssd vel, adatok terén. igaz, semmilyen téren.
kopp
Egyszer mondjuk megszívtam, ( bár ha belegondolok...lehet volt az többször is )rendszer ssd-t újra húztam, aztán szépen formáztam róla ezt azt.
de volt másik!
De, az évek során....még nem akadt gondom az ssd vel, adatok terén. igaz, semmilyen téren.
kopp
Egyszer mondjuk megszívtam, ( bár ha belegondolok...lehet volt az többször is )rendszer ssd-t újra húztam, aztán szépen formáztam róla ezt azt.
de volt másik!
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Csak fontos adatot ne tárolj rajta.Mickey írta:
A gépnek biztos jót tenne-rendszernek- egy SSD...
Vagy rendszeresn archiválj.
- ___Samy___
Ez a purple széria az 5400 rpm-s? Mert ha jól emlékszem a kamera felvevojebe olyat vettem.
-
Pontosan.___Samy___ írta: A folyamatos működésnek köszönhetően?
- ___Samy___
A folyamatos működésnek köszönhetően?
-
Azt tartsd szem előtt, hogy a gyárilag a laptopokba szerelt hdd nem nas-hoz való. Kb 1-2 év alatt biztosan tönkre fog menni egy nas-ban, míg egy szerver hdd akár 10 évig is elmegy (pl western digital purple széria). Persze ha úgy sincs jobb helye, akkor így legalább értelmet nyer az 1tb-osod.___Samy___ írta: Most az a nagy dilemma, hogy a laptopban lévő 1 tb hdd maradjon vagy menjen. Mivel szeretnék összerakni itthonra egy nas-t, ezért arra gondoltam, hogy kiveszem a laptopbol a hdd-t, és berakom a nasba. A gép meg kap egy ssd-t.
Anyagilag viszont lehet jobban járok, ha minden marad a helyén, és a nas kap egy 3,5-es hdd-t.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
ami mar ma is mukodhetne es a samsung is pedzegeti, az a telefon-pc hibrid. a gond az, hogy nem egy nativ linux disztribuciot kapsz, valamint az egesz az androidra epul ra es nem melle, ezert lassu. ha lenne egy telefon, ami dokkolora teve kepes egy normalis debiant/ubuntut futtatni, az en munkamhoz nem is kellene mas, mert minden komolyabb szamitas a cloudban tortenik.
ha a microsoft nem balfaszkodott volna a mobilos uzletagaval, akkor ez akar mar mukodhetne is, mert a win10 nativan fut arm alapon.
az 5g es a low latency kommunikacio tudja majd megkavarni az allovizet. rengeteg lehetoseg rejlik majd abban, hogy gyakorlatilag kesleltetes nelkul tudunk majd kommunikalni barmivel, peldaul tokeletesiteni lehet a varosi navigaciot es meteres pontossaggal lehet megadni poziciot.
ha a microsoft nem balfaszkodott volna a mobilos uzletagaval, akkor ez akar mar mukodhetne is, mert a win10 nativan fut arm alapon.
az 5g es a low latency kommunikacio tudja majd megkavarni az allovizet. rengeteg lehetoseg rejlik majd abban, hogy gyakorlatilag kesleltetes nelkul tudunk majd kommunikalni barmivel, peldaul tokeletesiteni lehet a varosi navigaciot es meteres pontossaggal lehet megadni poziciot.
- Mickey
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
De milyen valtozasokat vartok amugy? Elerte a mobilpiac a plafont, ha van korlatlan net a zsebedben akkor mar csak harom dologgal tudnak viritani minden evben, a merettel, a kamerakkal, es az akksiidovel. Az AR-el akartak meg messze menni, de bukta lett. Voltak VR-os tervek, de az sem ugy teljesit a vilagban, ahogyan azt a legtobben vartak. Tul nagyot nem csinalnak, mert akkor mar a tabletpiac latja karat. Most itt ez a hajtogathato lofasz de hat nem lesz egy nagy technikai robbanas, mert elit penzt kernek erte.
Par evig meg ez lesz, aztan hatha addigra villantanak valamit az MI-vel, vagy massal amit nem tudok jelenleg elkepzelni. Jelen allapotban a felhasznalokat majdnem 100%-ban kielegiti a telefon funckionalitasa, igy jonnek a kevesbe fontos csinositgatasok es a parasztvakitasok. Legujabb proci, legujabb technologia, meg 2 gb ram, aztan kb csak szamitogeppel merheto a gyorsulas, mert a user mar fel sem fogja.
Par evig meg ez lesz, aztan hatha addigra villantanak valamit az MI-vel, vagy massal amit nem tudok jelenleg elkepzelni. Jelen allapotban a felhasznalokat majdnem 100%-ban kielegiti a telefon funckionalitasa, igy jonnek a kevesbe fontos csinositgatasok es a parasztvakitasok. Legujabb proci, legujabb technologia, meg 2 gb ram, aztan kb csak szamitogeppel merheto a gyorsulas, mert a user mar fel sem fogja.
- Steve
Dizájnban ami számomra unalmas, hogy annyit közeledett az alma és a samsung stílusban, hogy unalmassá vált az egész.Kerlon írta: Desingban nem tudom, hogy mit vársz. Engem igazán az aggaszt, hogy szinte semmit nem fejlődnek évről évre és mégis drágulnak folyamatosan.
Igazából meg mindegy, mert egy középkategóriás vagy egy évvel korábbi csúcskészüléket meg lehet venni jó áron, aztán bőven elmennek már 2-3 évig. Ezzel a magas árazással szerintem saját magukat fogják tökön lőni, mert egyre kevesebben fogják leváltani a telefonjukat emiatt és a csereperiódus majd kitolódik.
Örömmel fogadtam pl az új Razr-t, ezt a sminktükör samsung flipet. Valami régi/új stílus, valami más.
Nyilván majd a fejlődés elő fogja hozni, hogy az egész telefon egy vékonyka lap lesz, ami összecsavarható, vagy bármi.
De a fő bajom nekem is az, hogy még rányomnak 20kamerát uarra a telefonra 2millió megapixellel és elkérik egy kisebb ország éves költségvetését.
Nincs olyan arányú változás szerintem, mint amennyivel emelik az árakat, így számomra ez unalmassá vált.
De amúgy szép és jó ez a samsung.
- Mickey
A gépnek biztos jót tenne-rendszernek- egy SSD...___Samy___ írta: Most az a nagy dilemma, hogy a laptopban lévő 1 tb hdd maradjon vagy menjen. Mivel szeretnék összerakni itthonra egy nas-t, ezért arra gondoltam, hogy kiveszem a laptopbol a hdd-t, és berakom a nasba. A gép meg kap egy ssd-t.
Anyagilag viszont lehet jobban járok, ha minden marad a helyén, és a nas kap egy 3,5-es hdd-t.
250-275 ös 15-20 körül mozog.
https://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t ... text_none=
15 körül lehet már kapni jó minőségű, 250 es példányokat. Szerintem ennyit megér.