Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Ki lenne nálad az edző jövőre?

A szavazás 2024. december 19., csütörtök 7:15-kor befejeződött.

Carlo Ancelotti
21
19%
Xabi Alonso
84
76%
Zidane
4
4%
Más, megírom kommentben
1
1%

Szavazatok száma: 110

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Toky » 2013. október 15., kedd 0:15

Mr. Bidé írta:A semmivel nem gazdálkodik több pénzből a Bayern mint a Barca vagy a Real
Ez így igaz, ahogy az is, hogy nem tudjuk, hogy a Bayern mennyit jótékonykodik.
És a nagy bevételek eléréséhez általában nagy kiadások, más szóval befektetések szükségesek.
Mr. Bidé írta: az meg szerintem teljesen mindegy ki adja a pénzt állam a milliárdos Perezpapa vagy valamelyik arab olajsejk .
Pérez nem ad pénzt. Socioként igen, de nem a magánvagyonából finanszírozza a Realt, mint az általad emlegetett olajsejkek, vagy Abramovic vagy régen Berlusconi stb. A kettő teljesen más. Már csak az UEFA FFP miatt és a banki kölcsönök (adósság) okán is.
Mr. Bidé írta:A te logikád szerint Romániába nem lehet gazdaságilag jól működő csapatot üzemeltetni!!??
Gazdaságilag lehet jót. De visszakérdezek, a Te logikád szerint lesz majd BL győztesük?
Bármely országban ahol a pénz, ott a foci. Eddig talán a Dortmund az üde színfolt ebben. És hozzá merem tenni, hogy még. Egyszer-kétszer egy gyengébb bajnokságban egy kisebb csapat el-elkaphatja a fonalat rövidebb időre, de a pénz végül mindig győz. Nézd vissza a top 5 ligának utolsó 9-10 évének győzteseit. Egyedül a németben volt az, hogy a Bayern be-bealudt. Illetve olaszoknak a bundabotrány bekavart. A franciáknál meg most kezdett el csak sejkesedni.
Mr. Bidé írta: A lényeg az (szerintem) mekkora az adósság mert gondolom az nem azért halmozódott fel mert olyan faszán gazdálkodtak.
Azért halmozódott fel, mert mi befektetünk. És ebbe beleszámolták a játékosok fizetését is a szerződésük lejártáig. Azt meg nem egyben fizetjük ki. Ami igazán mutatja a Real gazdasági erejét (hogy faszán gazdálkodunk) az az, hogy ezen adósságállomány mellett is az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb?) adózás utáni profitunk is nekünk van.
Továbbá a sejk csapatok megtehetik, hogy saját zsebből fektetnek be 100 milliót egy csapatba, a Real és a Barca ezt csak banki kölcsönnel tudja megtenni. A kérdés nem az, hogy ezek a hitelek önmagukban mekkorák, hanem hogy jövedelmező befektetések-e.

Gay de Liébana úr mondandójához: (félreértés ne essék, nem a szerzővel/fordítóval van a gondom, hanem a közgazdász úriember állításaival, pedig én csak egy mezei informatikus vagyok)
Azt, hogy a Madrid egyszerűen túlköltekezett. Brutális befektetéseik vannak, ám ezzel szemben a sportban elért eredményeik igen szegényesek. Nem vagyok benne biztos, hogy megérik az ilyen mértékű beruházások ezek mellett az eredmények mellett.
A túlköltekezett azt jelentené, hogy financiális gondjaink vannak. Nincsenek. => Fals állítás.
Az tény, hogy a sporteredményeink nem túl fényesek. De a gazdasági mutatóink szerint megérik ezek a beruházások. És itt sem tényt hoz fel, hanem véleményt.
Rajongok az Espanyolért! Ezt fontos tisztázni. Nézze, a Madrid az utóbbi években nyert egy bajnokságot meg egy kupát. Ez kevés, főleg ha összehasonlítjuk, mit ért el a Bayern, a United, a Borussia vagy a Barca. Nagyon drága játékosokba fektetnek be, egy felújított, fantasztikus Bernabéuról beszélnek, közben meg az eredmények…
Az utóbbi 4 év /forrás az andol Wikipédia/:
Bayern: 12-13-as bajnok előtte 09-10-ben, DFB-Pokal 2013-ban, előtte 2010-ben, + A BL-lel, ami nem csak a befektetések mértékén múlik.
United: 12-13-as bajnokok, előtte 10-11, bármely legutóbbi kupa (és nekik 2 is van!) 09-10, slussz, ja és tudtommal a Unitednek még nálunk is sokkal nagyobb az adósságállománya. :roll:
Dortmund: 10-11, 11-12-es bajnokok, DFB Pokal 11-12, azaz ez egy bajnoksággal lett több.
Barca: 10-11, 12-13-as bajnokok, 11-12-es kupagyőztesek, 10-11-es BL győztesek. Itt egy BL és egy bajnokság van pluszban, ahol vagy az egyikünk, vagy a másikunk lehet csak bajnok. Ja és tudtommal a Barcának nagyobb adóssága van mint nekünk.
Ettől függetlenül a Bernabéu felújítása gazdaságilag érinti a klubot, nem sportszakmai eredmény terén. Ez is ferdítés.
Kissé olyan a könyvelés, mintha titkosírás lenne. Vetni kellene egy pillantást az Arsenal vagy az Olympique adataira, ők skkal átláthatóbban vezetik azokat.
A mi könyvelésünk egy az egyben az UEFA előírások szerint történik. Calderón tért el pár évig ettől, de az UEFA kérésére Pérez visszatért a korábbira.
A Madrid adóssága körülbelül 541 millió euró lehet. Ez a szám meglehetősen magas.
A "kérdés" az volt, hogy "beszéljünk a tényekről". Erre a válasz egy "lehet". Ami tény, hogy magas. Ami szintén tény, hogy ebből csak az az adósság a kérdéses, amit most kell törleszteni, nem az, amit a játékosok a szerződésük időtartamáig ÉVENTE kapnak, amiket szintén ÉVENTE fizetünk ki jótékonysági céllal a Real Akadémiáknak stb.
Ha ránézünk az Arsenal, vagy a Bayern könyvelési csekkjeire. Azért hivatkozok erre a két együttesre, mert az ő forgótőkéjük pozitív.
Nem is tudnak felmutatni ekkora bevételeket és bevételnövekedést. És az országaik nincsenek is ilyen gazdasági szarban mint Spanyolország.

Azt hiszem ennyi pénzből tarolniuk kellene, főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy az Elche például mindössze 50 ezer euróból gazdálkodik.
Ez megint demagóg és ferdítés. A játékosok vásárlása sportszakmailag önmagában kevés. És tudtommal nem csak az Elche játszik a ligában. A Barca is itt van. Ők mennyiből is gazdálkodnak?!
Azt kell megnézni, hogy a sociók vajon képesek-e még több pénzzel támogatni az egyesületet, és ha nem, akkor kell találni egy szponzort.
Más megoldás is van ezen kívül. Ezért is akarják átépíteni a Bernabéu-t.
A Madrid a gazdasági jelentéseiben lejegyzi, hogy bevételhez jutott a bérletekből, illetve a pártoló tagoknak és a szponzoroknak köszönhetően. Mit mond ez nekünk?
Hogy adósságuk van…
Megint demagóg, és nem a kérdésre válaszol.
Azonban hosszú távon 89 millió euróval, rövid távon (kevesebb, mint egy éven belül) pedig 26 millió eurós banki kölcsönük van. Ez 116 millió euró, csak a bankok számára.
Erre Ő maga ad választ. ->
Másik téma, hogy a Madrid elég pénzt generál.
Ráadásul Özil a legtöbb meccsen pályára lépett, Bale meg eddig alig-alig játszott, nem?
Ez is demagóg, és nélkülözi a tényeket. Özil már az előszezon előtt csatlakozott hozzánk tudtommal, míg Bale katasztrofális fizikai állapotban volt. Ráadásul még csak kb 1,5 hónapja van itt. Hosszú távra vettük.
Én nem adtam volna el egy játékost, aki úgy teljesít, mint Özil, hiszen nem szabad elfelejteni, a játékos itt vagyontárgyat jelent. Ha pedig jól működik, nem szabad megválni tőle.
Nekem nem úgy tűnt, hogy jól működött. Ráadásul nem tudhatjuk, hogy az Adidas miatt nem volt-e "kötelezően" szükségünk Bale-re Kaká távozása után.
Nagyon merész húzás egyetlen játékosba 100 millió eurót fektetni.
Erre korábban Ő maga mondta, hogy:
habár a pontos összeget nem tudhatjuk.
A Barca már jelen van az ázsiai és az észak-amerikai piacon, a Realnak nehezen sikerülhet oda bejutni. A Premier Ligán keresztül vezet oda az út, hiszen az egy viszonylag kiegyenlített, izgalmas liga, ami jól működik. A Realnak pedig az a célja, hogy betörjön arra a piacra, ami jelenleg kizárólag az angol bajnokság privilégiuma.
Ad 1. Ha a Barca jelen van, akkor mégsem csak a PL privilégiuma az ázsiai piac.
Ad 2. A Real is jelen van.
Ad 3. Nem csak a PL-en keresztül vezet oda az út, és ezt a Real és a szövetség háza táján is tudják. => Korábbi meccskezdések.
Gond akkor lenne, ha nem lenne ekkora bevétel, és mivel ennyit költenek különböző okokból, akár veszteségesen is kikerülhetnének ebből.
Akár veszteségesen is kikerülhetnénk. De nem kerülünk, mert ekkora a bevétel. És Pérez gazdasági modellje több lábon is áll ennek kivédése érdekében. Szóval megint Tőle kell idézzek:
Amíg ekkora bevételt generálnak, nincs semmi probléma.
A Madrid volt éveken keresztül a legnagyobb bevételt termelő klub. Ezen felül, a piac megköveteli, hogy nyerj is valamit. Miért van a Manchester, a Barca vagy a Bayern olyan helyzetben, amilyenben? Mert több BL-t is nyertek. Egyszer eljön az a pillanat, amikor a rengeteg bevétel nem elég, nyerned is kell valamit. Az azonnali elvárás pedig nagy nyomással jár. Ezt tapasztalhatta a Barca is pár évvel ezelőtt.
A Realnál senki nem nyert több BL-t (illetve jogelődöt), az utóbbi pár évben az említettek is csak 1-1-et. A nyomás meg nem csak a kiadások miatt van. Én azt merem állítani, hogy pont a nyomás miatt vannak a kiadások.
Ja, és nem volt, még mindig mi termeljük a legtöbb bevételt.
ennél egyszerűen már nem tud több bevételt generálni a Madrid.

Mert már így is képességei fölött termeli a bevételt a klub. Hogy milyen értelemben? Egy olyan együttes, amely nem nyeri meg a BL-t, nem tud ekkora bevételt generálni.
Csak erre nehogy Pérez rácáfoljon. :mrgreen:
Az is probléma, hogy a stadionból szerzett bevételek 5 millióval csökkentek. Ez a válság miatt van, és hát tudja, ha jól megy a csapatnak, jönnek a nézők, ha nem…
És ha jól megy a csapatnak máris dübörög a gazdaság is? :kivagyhe:
És ismételni tudom csak magam: a Bernabéu más módokon is tud még hasznot termelni, Pérez ezért akarja átépíteni a stadiont.
Florentino 400 millió euróból akarja újramodellezni a Bernabéut...
Számomra veszélyes vállalkozásnak tűnik.
Ezt sem tudja alátámasztani adatokkal. Megint csak véleményt mond. A demagóg bélyegzős megjegyzéséről már nem is beszélve. És ahogy már utalt rá, a TV-s jogdíjak várható csökkenése miatt szükség is lesz rá.
A Madrid, ilyen feltételek mellett, meg kellene hogy nyerje a Ligát és a Bajnokok Ligáját. Ez lenne az igazi referencia. Ha a pártoló tagok inkább egy csúcsminőségű stadiont akarnak…
A kettő nem látom, hogy miben zárja ki egymást. És mint már mondtam többször is, szükséges lépés.
Áttanulmányoztam a legutóbbi Bajnokok Ligája kiírásának az elődöntős csapatait. A Borussia nettó 25,7 millió eurót invesztált játékosokba, a fizetéseket nem számítva. A Madridnál ez a szám 283,7 millió euró. Az arány 11 az 1-hez.
És nyert vele a Dortmund BL-t? Nem. A Bayern mennyit is fektetett be?
Egy olyan Madridot szeretnék, ami mindig is jellemezte a klubot, tiszta, egyenes jelleműt. Ha nem invesztálna ennyi játékosokba, nem lenne ekkora az adósság, az eredmények pedig sokkal jobbak és profitképesebbek lesznek.
Nem értem mi a gond a jellemünkkel. Az adósságot bevételekből lehet csökkenteni, ehhez a játékosok befektetések. Az, hogy ha az akadémiába ölünk majd rengeteg pénzt, akkor attól sikeresek leszünk pedig tényként állítani hazugság. A Bayernnél most hány saját nevelés van a kezdőben? A Manchesterben? Az Arsenalban? A Dortmundot nem tudom. Az hogy a Barcának most összejött, hát ez van. Ennek ellenére Ők is vásárolnak vissza saját játékosokat és brazil sztárokat nem kevés pénzekért. Mert ha nem, akkor 7-0.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de sok mindent mondott, ami szerintem nem így van. Biztos van olyan cáfolatom, amit meg lehet cáfolni. De azért nem értem, hogy ha valaki szakmai elemzésre vállalkozik, akkor tények mellett minek folyamodik a demagógia és ferdítés, illetve fals állítások tömegéhez. Bőven van igazság abban, amit mond (pl a stadion területéről nem tudok semmit, nem kizárt, hogy igaza van). De ennek nagyon levon az értékéből a stílus, amiben tálalta. Így ez nem szakmai elemzés, hanem köntösbe bújtatott lejárató szöveg. Szerintem.
Ettől függetlenül köszönet annak, aki végig bírta olvasni, és a fordítónak is, hogy rászánta az idejét. Jó lenne tudni, hogy akkor most mi is van a stadion körüli területtel és Madrid várossal.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. október 14., hétfő 23:49

Remélem Khedira szomorùságába követi Özilt... :mrgreen:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. október 14., hétfő 23:24

Xavi velemenye arrol, hogy Neymar szineszkedik: "This whole thing is because we’ve got so many rivals, and in Madrid they go looking for things they don’t like and try and put labels on them. Everyone’s watching him, but he doesn’t act." (forras)
En sirok ettol a palitol :lol:

Mr. Bidé
Kedvenc játékosaid: Maradona,Messi Jancsika Károly
Kedvenc csapatod: F.C.B. F.T.C.

HozzászólásSzerző: Mr. Bidé » 2013. október 14., hétfő 22:35

R.M.C.F írta:Ma Cazorla özilezett.....

A régi motorosoktól kérdem,akik képben vannak a labdarúgással, volt-e VALAHA még olyan játékos,akit eladtak/eligazolt és szinte nap mint nap nyilatkozgatnak,nem értik,viszolyognak , miért adták el, nem érte meg eladni, ezért vagytok szarok, ő a legjobb 10.es a világon....stb.
Volt-e ilyen?
Én nem nagyon emlékszem de azért Özil nem egy sima átigazolás volt. Szerintem és sokak szerint egy nagyon jó játékos és a Madrid eladta mert úgy gondolták van jobb helyette a keretbe és pótolható. Na szerintem ez az amit sokan nem értenek. De ezt majd az idő úgy is eldönti ha az Arsenalban nagyot alakít (kezdet nem volt rossz) akkor ezek a hangok sokkal jobban felerősödnek. És ha csak arra gondolsz hogy a Madridi közönséget is mennyire megosztotta talán jobban megérted ezeket a özilezéseket..........

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. október 14., hétfő 22:34

Nezzetek meg, ha ne adj Isten Benzema nem valik be es nyaron eladjuk, mindenki azt fogja hangoztatni, hogy a vilag legjobb 10-ese utan a legjobb 9-eset is eladtuk.. es mindenki alatt tenyleg mindenkit ertek :lol:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. október 14., hétfő 21:54

Ma Cazorla özilezett.....

A régi motorosoktól kérdem,akik képben vannak a labdarúgással, volt-e VALAHA még olyan játékos,akit eladtak/eligazolt és szinte nap mint nap nyilatkozgatnak,nem értik,viszolyognak , miért adták el, nem érte meg eladni, ezért vagytok szarok, ő a legjobb 10.es a világon....stb.

Volt-e ilyen?
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. október 14., hétfő 21:37

volt vmi mostanában, hogy az újságok elkezdték írni, hogy nem értik ancelottit miért játszatja khedirát állandóan, mert nem tesz hozzá a játékhoz semmit, meg ilyesmik
legalábbis ha jól emlékszem

egyébként nem tudom miért sír a szája, eddig egyszer sem volt szapulva a sajtóban 3 év alatt
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2013. október 14., hétfő 21:11

nem nagyon figyeltem a napokban de most Khedira mire fel lett bűnbak? van olyan újság amelyik elkezdte szapulni khedirát vagy miért ? mi az apropó ?

azt hittem ezen a fórumon kívül senki sem látja hogy khedira nem való a kezdőbe.

az viszont tényleg más hogy a képességeihez képest khedira tényleg odateszi magát csak ez egy celta ellen elég otthon maximum. de ő hajt és küzd mert máshogy nem tud kezdőben ragadni.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

Mr. Bidé

HozzászólásSzerző: Mr. Bidé » 2013. október 14., hétfő 21:10

Wertz írta:Szépen megkajálod a hasonló fényező mesét a médiából..............
Milyen fényező mesét kajáltam be a médiából?? A cikk amiből idéztem : A futballvállalkozások közgazdasági és
vállalkozásgazdasági összefüggései Dr. Nagy Imre Zoltán közgazdász írása. Ha érdekel belinkelem olvasd végig!!
Wertz írta:Amúgy nem is szabad összehasonlítani a spanyol és a német klubokat gazdaságilag, mert a 2 állam teljesen más helyzetben van. Úgy könnyű egy klubnak anyagilag jól állnia, ha stabil állam van mögötte
Ezt magyarázd meg hogy én a hároméves agyammal is megértsem! A semmivel nem gazdálkodik több pénzből a Bayern mint a Barca vagy a Real az meg szerintem teljesen mindegy ki adja a pénzt állam a milliárdos Perezpapa vagy valamelyik arab olajsejk .A te logikád szerint Romániába nem lehet gazdaságilag jól működő csapatot üzemeltetni!!?? A lényeg az (szerintem) mekkora az adósság mert gondolom az nem azért halmozódott fel mert olyan faszán gazdálkodtak. És itt nem csak a Madridról beszélek hanem az én kedvenc csapatomról is.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. október 14., hétfő 21:01

sentry írta:Ez a Khedira hülyébb mint gondoltam.

tényleg hihetetlen, hogy nem veszi észre, hogy nem ide való. Öcsém hivatalosan levágni ilyen hisztit férfi létére..... kész basszus. no comment. de tényleg. :/ :ike: :|
Az egy dolog, hogy nem elég jó a Realba. A másik dolog meg az, hogy tényleg csinálhat bármit, akkor is ő lesz a bűnbak. Ebben teljesen igaza volt. Egy játékos, ha a pályán a képességeihez mérten megtesz mindent, akkor nem érdemes szidni. Ő megtesz mindent. Az már az edző meg a vezetőség hibája, hogy nem látják, hogy ő kevés ide, és nem igazoltak jobb kkp-t helyette. Még ha ő érzi is, hogy kevés ide, akkor sem fog lelépni, mert élete legjobb klubjában játszik, ezt ő is tudja. És ameddig kezdő, addig nincs oka a váltásra. Azért, mert a saját karrierjét védi, és szeretné minél magasabban tartani, azért már ne legyen hibáztatva.

A másik dolog meg, amit már leírtam korábban is, szinte minden BL győztes csapat kezdőjében volt 1-2 olyan labdarúgó, aki Khedira szintjén volt, vagy még az alatt, és mégis BL-t nyertek (hát még azon csapatokéban, akik még BL-t sem nyertek...) Nem Khedira az oka a csapat gyengélkedésének. Neki is szerepe van benne, de az ő felelőssége maximum 1/12 rész. Azon játékosok közül, akinek a hátán kellene vinniük a csapatot egyedül CR tesz le elfogadhatót az asztalra de ő is csak a gólokkal, a teljesítményével nem. Márpedig jó teljesítmények nélkül nehéz. Isco, Benzema, CR vagy éppen DM nem azért játszik szarul, mert Khedira a csapattársuk. Annak más oka van. Az edző példának okáért már hibáztatható ezért. Ha a fenti úriemberek jól teljesítenének, a kutyát nem érdekelné, hogy Khedira, Casemiro vagy Illara kezd, mert úgyis nyernénk a meccseket. Sajnos ez nem így van.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2013. október 14., hétfő 20:32

Remélem Khedira úgy megsértődött, hogy télen új csapat után néz. Egyszer legalább a Realt segítené a média. :lol:

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2013. október 14., hétfő 20:27

Szegény Khedira... Mindjárt megsajnálom.

Megmondtam én, hogy azt hiszi magáról, hogy egy genius... Kicsit lejjebb vehetne az egoból, mert nem tudom mire fel van neki akkora.

nusser
Kedvenc játékosaid: Redondo, Raúl, Guti
Kedvenc csapatod: szerinted?1PCJ1

HozzászólásSzerző: nusser » 2013. október 14., hétfő 19:40

azért azt ne felejtsük el, hogy egy jó darabig a spanyol bajnokság az adószabályaival igencsak vonzó volt az idegen légiósok számára, és ez elég komoly versenyelőnyt jelentett egy darabig a spanyol csapatok számára.....most más idők járnak máshol megy jobban...van ez így.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. október 14., hétfő 19:32

91 milla Bale biztosítási összege. Szegény blikk.....szegény kiskegyed.....és szegény sok antirealos kotláda....most hogy tudják majd a 100 meg 150 milliós hülyeségeket tovább etetni a néppel?
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. október 14., hétfő 19:31

Mr. Bidé írta:A mi kedvenc csapatainkba is ölik a pénz csak sajnos idióta módon gazdálkodnak vele!
Szépen megkajálod a hasonló fényező mesét a médiából, amit a Barcelonánál is láttunk az elmúlt években.Egyszerűen a Bayern zsebében nem turkál senki, ott csak az önfényezés megy. Lemerném fogadni ott is van tartozás, csak arra nem ugrik úgy a média, mint itt

Amúgy nem is szabad összehasonlítani a spanyol és a német klubokat gazdaságilag, mert a 2 állam teljesen más helyzetben van. Úgy könnyű egy klubnak anyagilag jól állnia, ha stabil állam van mögötte és a telt házas meccsek biztosak, mert az embereknek anyagilag semmi gondot nem okoz a meccsre járás

Azt meg hagyjuk, hogy a Bayern hogyan költekezik, mert jó ideig közelében nem voltak a mostani csapatuknak

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. október 14., hétfő 19:19

2. Es ha a spanyol csapatok is megkapnak ugyan ezeket a tamogatasokat (stadionok felujitasa, az utanpotlas tamogatasa) akkor ok hogy allnanak a nemet bajnoksaghoz kepest?
Ha a spanyol gazdaság hasonló lenne,mint a német,akkor meg is kapnák,valószinű.De addig,míg az embereknek megélhetési problémáik vannak,addig az állam azzal foglalkozik(na),hogy az ő körülményeiket javítsa,valamint hogy gatyába rázza a gazdaságot.Persze nem mindenhol ez a prioritási sorrend,de ez már egy másik történet...nem a nèmet,és nem a spanyol... :hmmm:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

nusser
Kedvenc játékosaid: Redondo, Raúl, Guti
Kedvenc csapatod: szerinted?1PCJ1

HozzászólásSzerző: nusser » 2013. október 14., hétfő 19:15

"Emellett az ázsiai piacról is egy kis marhaságot hord össze ugyanis legjobb tudomásom szerint a Real Madrid csinált először ázsiai turnékat beckhamékkel és azóta töretlen e népszerűsége a klubnak arrafelé. Illetve Pérez (és a Barcelona) kardoskodik a korábbi meccs kezdés mellett ugyanis anélkül nem lehet azokra a bevételekre szert tenni és ezt a többi spanyol kiscsapat akadályozza inkább"

Hisz már onnan jönnek ezek a termékek:D:D:D:D

Viccet félre téve ahhoz hogy eladjuk magunkat szemet gyönyörködtető játék kell...attól hogy ázsia, ott is igényes a néző sereg. Ezért volt akkora nagy marketing durranás 2000-től mondjuk 2006-ig a real mert a világ legjobbjai játszottak szemet gyönyörködtetően, és olyan megoldásokat láthatott az ember amire abszolút csak csettinteni tudott...na most ettől elég messze vagyunk, sőt nincsenek is ilyen játékosok a keretben nagyon ( sőt ha az utolsó meccseinket látta valaki, az biztos nem lesz szimpatizáns és nem fogja megnézni a következő meccset vagy venni a reálos cuccokat. A másik meg amiben a nyilatkozó uriembernek igaza van, hogy ezzel a modellel bajnoknak kell lenni...Mert mindenki a bajnokra kíváncsi! ÉS ez volt ami az első perez érában működött, most azonban igencsak döcög....invesztálunk de az eredmények döcögnek, és a játék képe sem az igazi.....

Mr. Bidé

HozzászólásSzerző: Mr. Bidé » 2013. október 14., hétfő 19:05

Wertz írta:
Mr. Bidé írta: Ha a profit és a működőképesség lenne a tananyag lényege a Bayern mintáját tanítanák!!
Miért is? :hmmm:
Csak nem azért, mert a futballnemzetek leggazdagabb államának cégei öntik beléjük a pénzt?

"A professzionalista labdarúgás területén Németországban többek között az FC
Bayern München az az egyesület, amely az Rt mellett, mint futball-tőketársaság mellett döntött. 2002 ben.
Az előre egyeztetett tervek szerint 2011 júliusáig az Audi AG három szakaszban növelte részesedését 9,09%ra. Így az elérte az Adidas AG részesedését. Az egyesület tulajdonában 81,2% részvény maradt!"

A mi kedvenc csapatainkba is ölik a pénz csak sajnos idióta módon gazdálkodnak vele!

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2013. október 14., hétfő 18:30

sentry írta:Ez a Khedira hülyébb mint gondoltam.

tényleg hihetetlen, hogy nem veszi észre, hogy nem ide való. Öcsém hivatalosan levágni ilyen hisztit férfi létére..... kész basszus. no comment. de tényleg. :/ :ike: :|
miért venné észre? az agyi korlátait ismerjük, önigazolásnak meg elég jó hogy löw, mourinho, carlo meg a madridomról kb hárman számítanak rá. a többiek nem fontosak
Nem illik.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2013. október 14., hétfő 18:16

Ez a Khedira hülyébb mint gondoltam.

Vissza: