istimester írta:
Mickey írta:
Ettől nagyobbra teszik jelenleg a mortalitási rátát.
Influenzánál 0,1% ...így is elvisz évi szinten, rengeteg embert.
Ennél a fajta koronánál pedig 3-4% körüli, olaszoknál 5-6%....
Természetesen a számok érdekesek, és egyebek....( fene sem tudja mi a biztos )
Jóval alacsonyabb a mortalitási arány, a legtöbb koronás ember nem is tudja, hogy koronás.
Az olaszokat meg ne keverjük ide. Szokásosan leszarták a prevenciót, aztán beütött a baj.
A német lakosság még az olasznál is öregebb mégis 2 halottjuk van az 1300 regisztrált esetből. Komolyan kell venni, mert jelentős szövődményei lehetnek. Gyakori kézmosás, higiénia és kerüld a tömeget. Gödhöseket munkából hazaküldeni. Nagyjából ennyi amit megtehetsz.
Marky írta:a vidéki emberek
A vidéki az mi? Félmilliós város az már vidék?
A számokkal lehet játszani, biztosat nem tudni, mert sokaknak fingja sincs mi a fene van vele, így őket sehol nem tüntetik fel. Teszteket sem végeznek kellően, persze nem is lehet teljeskörűen alkalmazni....az már scifi kategória.
Nem véletlenül írtam én is.
Olaszokat ide kell keverni, mert szerves részét képezik ennek a mocsoknak, sajnos.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Itt van egész friss adat, Illetve egyéb helyeket érdemes olvasgatni. Tájékozódni kell, aztán el lehet dönteni, kinek hiszel vagy nem hiszel stb....mindenkire rá van bízva.
Pánikolni nem szabad, abból nagyobb baj lehet mint ebből az egészből. ( gazdasági, szoci meg társadalmi vonzata így is akad )
Mindenesetre nem egy jó buli, jó lenne nem tömegesen beleugrani.
Én egyébként elhatárolódom a nagy számok egyetemes igazságként történő kinyilatkoztatásától.(amit látok, azt adom át, kérdőjelesen-feltételesen)
Még akik ezzel foglalkoznak, azok is vakarják a fejüket.
Hol vagyunk mi hozzájuk képest, hogy vegytiszta dolgokat közöljünk.