Pedig a hisztéria elég találó szó. Teljesen függetlenül a fenti esettől az, ami hetek óta megy az itthoni médiában, hisztéria. Felmész az index oldalára, ahol az újságírók két darab értelmes mondatot nem tudnak egymás mellé tenni, generálják a félelmet, a rettegést. 100%-ban felelősség illeti őket azért, ami ma megy Magyarországon. Kifosztott boltok, felvásárolt fertőtlenítők stb. Mindenféle egészségügyi, medikális és amúgy bármilyen képzettség nélkül irogatják a szar cikkeiket, amit Magyarország lakosságának többsége olvas. (nem csak ezeket a szerencsételeneket akarom kipécézni, mert mindenhol ez megy, de ők kiemelkednek a szartömegből)Steve írta:Nem értem, hogy miért, de bizonyos emberek vagy nem tudják, vagy direkt nem akarják ezt az összefüggést felfogni. Jönnek mindenféle statisztikákkal, hogy mi a helyzet influenza idején..füst írta:
Talán mert nem volt ilyen fertőző.
Nem az a gond a coviddal hogy brutális élettani hatása van, hanem hogy 1-2 hét alatt fertőződik meg a tömeg.
Az influenza esetében novembertől márciusig jelenik meg x intenzív ápolásra szoruló beteg, ennél meg két hét alatt összejöhet, amire sehol sincs felkészülve az egészségügy. H1N1 meg kanyarba se volt ilyen szempontból.
Nem ez a lényeg. A probléma az extrém gyors terjedés és a kegyetlen tünetek. Azokat akik felépültek meg lehet kérdezni min mentek át...Nem mókás.
Nem nagyon akarok senkit megijeszteni, de pont most olvastam egy svéd nő interjúját reggel. A nő mesélte, hogy semmi bajuk nem volt. A férje makk egészséges. Sehova nem utaztak, nincs kimondottan corona-vírusos imerősük, mégis a faszi elkapta.
Igaz 62 éves, de gyúrni járt, edzett, full egészséges. Majd megfázásos tünetei lettek. Majd hirtelen a semmiből magas láz, fuldoklás, szenvedés és kétoldali tüdőgyulladás. Pár nap leforgása után lélegeztető géppel tartják most életben. Lereagálni nem tudta a betegséget kb.
Most este már azt olvastam a feleség aki ezt elmesélte szintén az intenzíven van.
Nyilván lehet azt mondani pechjük van, de mindez állításuk szerint iszonyat gyorsan zajlódott le..szóval ez a gond.
Ha sok ilyen eset van, akkor meg a kórházak nem bírják el, ahogy ez volt kínában és az olaszoknál is.
Nem kell rettegni, de csak hisztériának nevezni, elég nagy egyszerűség.
Itt egy kiváló videó az egészről: https://youtu.be/PWY0oZV51VY?t=42