OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. március 13., péntek 10:45

kiserik írta: Én úgy vagyok vele, hogy ez egy vizsga az emberiségnek. Sajnos azt látni, hogy nagy bajok lesznek, ha ne adj Isten pár év múlva elindul egy vírus a COVIR19 agresszivitásával és mondjuk a SARS erejével.
Egyébként a Covid-19 betegséget okozó vírusnak, a hivatalos neve : SARS-CoV-2
https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus_disease_2019

Szóval, jah.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. március 13., péntek 10:32

Én úgy vagyok vele, hogy ez egy vizsga az emberiségnek. Sajnos azt látni, hogy nagy bajok lesznek, ha ne adj Isten pár év múlva elindul egy vírus a COVIR19 agresszivitásával és mondjuk a SARS erejével.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2020. március 13., péntek 10:27

alexoxladjackoxi írta:
Ez részben jogos, de akkor miért nem szűrték? Pánikkeltés ide vagy oda, nem szabadott volna engedni a magánutakat, turistáskodást. Bírjon már ki mindenki pár hónapot a fenekén, sőt ki tudja, lehet, akkor csak hetekről lett volna szó. Az általad említett fontos logisztikai utaknak kellett volna csak mennie, és már az elejétől kezdve védőfelszerelésben, illetve folyamatos kivizsgálásokkal. Szerintem ez nem pánikkeltés, és utólagos okoskodás, hanem szimpla józan paraszti ész. De mondom, az meg nálam teljesen nonszensz, hogy még a napokban is volt, akinek a külföldi magánútja fontosabb volt, mint a saját, és pláne a mások egészségének biztonsága.
Igen az lenne ilyenkor a legjobb ha x ideig mindeni a seggén maradna és csak az dolgokzik utazik akinek nagyon muszáj
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2020. március 13., péntek 10:23

babaking írta:
alexoxladjackoxi írta: Én totál laikus vagyok ebben a témában, de nem az lett volna egy kézenfekvő megoldás már az elejétől kezdve, hogy lezárjuk a határokat? Az irániak voltak az első fertőzöttek nálunk, akik hazamentek és úgy hozták be a vírust, igaz? Hát akkor már nagyban járvány volt, pláne Iránban, ezt miért kellett elbagatellizálni? Ma is olvastam, hogy a UPC-s fertőzött random külföldi útról tért éppen haza. Most akkor min is csodálkozunk? Lehet, hogy faék gondolkodásmód, de ez lett volna szvsz az alapja az egésznek. Trump nem beszélt hülyeséget, miszerint nem lépett Kína és Európa sem időben. Most már beütött a szar rendesen, őszintén szólva már én is tartok a dologtól. Illetve nem is magam miatt, hanem mi lesz ha esetleg a szüleim benyalják, ők azért nem 20 évesek. Gondolom ti is elsősorban az ősök miatt aggódtok.
nem hiszem, mert

a.) pánikot kelt
b.) megszakítja a logisztikai láncokat és nehézzé teszi a segítségnyújtást

Nem az a baj, hogy van aki 3 raklap lisztet vesz. Hanem ha a zárt határ miatt nem tud bejönni az utánpótlás. Lásd a rendelt orvosi maszkok Hmaburgban várnak. Bizonyos Németországban lévö kórházakban olyan lélegeztetö van amibe Kínából jön a filter. Ha Árprilis végén elfogynak, és Kínából nem jön baj lesz.

A gazdaságiu hatása már most brutális - cégek mehetnek tönkre mert nincs megrendelés. A Wizzainek nincs jegyeladása, nem tudja fizetni a beszállítókat, ha öket nem tudják fizetni akkor ök sem tudják az embereiket fizetni. Az, hogy bedölt a részvénypiac az csak egy tünet - annak a tünete, hogy kiszámíthatatlan a termelés. Ebbe felkészületlen cégek belebukhatnak és akkor a dolgozók szívják meg.
Ez részben jogos, de akkor miért nem szűrték? Pánikkeltés ide vagy oda, nem szabadott volna engedni a magánutakat, turistáskodást. Bírjon már ki mindenki pár hónapot a fenekén, sőt ki tudja, lehet, akkor csak hetekről lett volna szó. Az általad említett fontos logisztikai utaknak kellett volna csak mennie, és már az elejétől kezdve védőfelszerelésben, illetve folyamatos kivizsgálásokkal. Szerintem ez nem pánikkeltés, és utólagos okoskodás, hanem szimpla józan paraszti ész. De mondom, az meg nálam teljesen nonszensz, hogy még a napokban is volt, akinek a külföldi magánútja fontosabb volt, mint a saját, és pláne a mások egészségének biztonsága.

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2020. március 13., péntek 10:17

Németeknél is mindenki egyre inkább óvatos. Rendzevényeket it is lemondják, a doki telefonon kiír egy hétre ha betegnek érzed magad, így nem kell bemenni a rendelöbe apróságokkal, hogy összeszedj valam mást is és ne legyenek betegek.

Nálunk a cégnél még nem zárták be az irodákat, de azt mondták aki tud az otthonról dolgozzon. Márpedig szoftvercég szóval majdnem mindenki tud. Pénteken amúgy is sokan otthonról dolgoznak szóval ma tuti ördögszekerek gurulnak a folyósókon :mrgreen:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. március 13., péntek 9:59

itt angliaban eddig nem volt panik, 7000 fos cheerleader show-t pl siman megtartanak zart terben.
itt azert meg ha ez a tema folyt a csapbol is, a hangulat- es panikkeltes kevesbe volt jellemzo.

de most mar szep lassan itt is erezheto a hatas.
az emberek spajzolgatnak befele, utazasokat mondanak le, visszaeses a turizmusban, premier league felfuggesztese(?), stb-stb.

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2020. március 13., péntek 9:23

alexoxladjackoxi írta: Én totál laikus vagyok ebben a témában, de nem az lett volna egy kézenfekvő megoldás már az elejétől kezdve, hogy lezárjuk a határokat? Az irániak voltak az első fertőzöttek nálunk, akik hazamentek és úgy hozták be a vírust, igaz? Hát akkor már nagyban járvány volt, pláne Iránban, ezt miért kellett elbagatellizálni? Ma is olvastam, hogy a UPC-s fertőzött random külföldi útról tért éppen haza. Most akkor min is csodálkozunk? Lehet, hogy faék gondolkodásmód, de ez lett volna szvsz az alapja az egésznek. Trump nem beszélt hülyeséget, miszerint nem lépett Kína és Európa sem időben. Most már beütött a szar rendesen, őszintén szólva már én is tartok a dologtól. Illetve nem is magam miatt, hanem mi lesz ha esetleg a szüleim benyalják, ők azért nem 20 évesek. Gondolom ti is elsősorban az ősök miatt aggódtok.
nem hiszem, mert

a.) pánikot kelt
b.) megszakítja a logisztikai láncokat és nehézzé teszi a segítségnyújtást

Nem az a baj, hogy van aki 3 raklap lisztet vesz. Hanem ha a zárt határ miatt nem tud bejönni az utánpótlás. Lásd a rendelt orvosi maszkok Hmaburgban várnak. Bizonyos Németországban lévö kórházakban olyan lélegeztetö van amibe Kínából jön a filter. Ha Árprilis végén elfogynak, és Kínából nem jön baj lesz.

A gazdaságiu hatása már most brutális - cégek mehetnek tönkre mert nincs megrendelés. A Wizzainek nincs jegyeladása, nem tudja fizetni a beszállítókat, ha öket nem tudják fizetni akkor ök sem tudják az embereiket fizetni. Az, hogy bedölt a részvénypiac az csak egy tünet - annak a tünete, hogy kiszámíthatatlan a termelés. Ebbe felkészületlen cégek belebukhatnak és akkor a dolgozók szívják meg.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. március 13., péntek 9:00

alexoxladjackoxi írta: Az irániak voltak az első fertőzöttek nálunk, akik hazamentek és úgy hozták be a vírust, igaz?
legalabbis ez a hivatalos kommunikacio. valojaban a 20 napos lappangasi idovel szamolva meg se lehet mondani, hogy ki hozta be, a legvaloszinubb az, hogy tobb elszigetelt eset volt, de mivel a tunetek sokszor eszrevehetetlenek, ezert nem derult ki.
nalunk most kuldtek globalisan mindenkit home officera, fuggetlen attol, hogy az adott orszagban hany bejelentett eset volt. a napokban mar a bkvn is feltunt, hogy sokkal kevesebb ember utazik, szoval legalabb egy jo hatasa lesz ennek a virusnak, hogy rajonnek az emberek, hogy lehet tavolrol is dolgozni, illetve a piacra sem 7-9 kozott kell menni a banyatankokkal.

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2020. március 13., péntek 7:30

'shutterisland írta:
Ugyanakkor az emberben valahol nagyon mélyen - akár erkölcsileg gusztustalanul is - az is ott motoszkál, hogy túlnépesedés van, nem maradhat mindenki életben, így is gond van. És ezt nem is feszegetem tovább, csak így itthagyom lógva.
az a kerdes, hogy melyik lett volna az egyszerubb/humanusabb megoldas.

elejet venni az egesznek egy szuletes szabalyozassal (pl x gyereknel nem szulhetnek tobbet a nok es ezt orvosi modszerrel bebiztositani) vagy a mar tulnepesedett bolygo ritkitasa.
Kína biztosra ment - Why not both?

A radikális születésszabályozás ellen lehet lázadozni, így viszont a kínai fejesek a jófejek, mert ugye náluk már nincs járvány és még az olaszokat is megtámogatják.

De nem hiszem, hogy ez lett volna a cél ezzel az egésszel, lekopogom, de még mindig elég alacsony a halálozási arány.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. március 13., péntek 7:06

Ami a boltokat illeti. Este 7-9 között ingáztunk párommal a X., XIV. kerületben, nem volt a Lidl, Aldi, Tesco hármasban burgonya, liszt, konzerves bab, rizs, makaróni, húsok, citromlé, szénsavmentes víz. Sparban voltam délben a XIII. kerületben, itt nem figyeltem. Félre ne értsétek, csak hétvégére kellett volna kb. a fele termék, mert épp kiürültünk, nem raklap számra. Az egyik vásárló konkrétan WC papírból vett 3 bevásárlókocsival.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2020. március 13., péntek 0:57

Én totál laikus vagyok ebben a témában, de nem az lett volna egy kézenfekvő megoldás már az elejétől kezdve, hogy lezárjuk a határokat? Az irániak voltak az első fertőzöttek nálunk, akik hazamentek és úgy hozták be a vírust, igaz? Hát akkor már nagyban járvány volt, pláne Iránban, ezt miért kellett elbagatellizálni? Ma is olvastam, hogy a UPC-s fertőzött random külföldi útról tért éppen haza. Most akkor min is csodálkozunk? Lehet, hogy faék gondolkodásmód, de ez lett volna szvsz az alapja az egésznek. Trump nem beszélt hülyeséget, miszerint nem lépett Kína és Európa sem időben. Most már beütött a szar rendesen, őszintén szólva már én is tartok a dologtól. Illetve nem is magam miatt, hanem mi lesz ha esetleg a szüleim benyalják, ők azért nem 20 évesek. Gondolom ti is elsősorban az ősök miatt aggódtok.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2020. március 13., péntek 0:52

“Több hónapba, de akár egy évbe is telhet, míg tömegesen előállított, a gyakorlatban is alkalmazható védőoltás lesz a koronavírus ellen – mondta a 24.hu-nak Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársa.

A vakcinagyártást három nagyobb lépésben mutatta be.

Laboratóriumi flaskákban kísérleteznek a kutatók az elölt, legyengített kórokozókkal, illetve azok egyes részeivel. Arra keresik a választ, hogy melyik változat képes kiváltani a kívánt antitestválaszt. Az új koronavírus esetében itt tart a tudomány.
Ezt követően jöhetnek az állatkísérletek. Ez már jóval hosszabb folyamat, az itt hatékonynak bizonyult, mellékhatásoktól mentes vakcinát lehet tovább vinni embereken folytatott tesztekre.
Az utolsó lépésnél van szükség a legnagyobb körültekintésre és ez tart a legtovább. Ha meggyőződtek a biztonságról, kezdődhetnek a klinikai tesztelés különböző fázisai, ahol azt vizsgálják, hogy adott oltóanyag mennyire hatékony, megbízható, illetve rejt-e kockázatot.
Ez nagyon lassú folyamat tele buktatókkal, és a vakcinák többsége ebben a szakaszban szokott elbukni – mondta a virológus.

A vakcina kifejlesztésének lehetőségeiről és az antivirális szerek kísérleteiről Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora is részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában. Utóbbiról azt mondta: van egy antivirális szer, amit alapvetően Ebola-fertőzés gyógyítására találtak ki, ez most úgy tűnik, hogy szövetkultúra-kísérletekben hatékony volt. Megkezdhették a humán kipróbálási kísérleteket is, és három héten belül ígértek elsődleges eredményt. Ha ez valóban sikeres lesz, akkor jó esély van arra, hogy legalább egy olyan antivirális szer legyen, ami csökkenti a vírus replikációját és szaporodóképességét az emberi szervezeten belül.”

Ez pedig nem kozvetlenul a koronavirushoz kapcsolodik, de olvasmanyos, miert nehez pl. az influenza ellen kifejleszteni az oltoanyagot. Ez az elmelet a koronavirus eseteben is mukodhet, sajnos, amennyiben “megtanul” gyorsan mutalodni.
https://www.google.hu/amp/s/index.hu/te ... ogymod/amp
:goat:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. március 13., péntek 0:39

ArjenMagicRobben írta:
Steve írta: Egyébként ami számomra fura, hogy senki nem Kéri számon a forrás országot, azokat akik körbe fertőzték a világot.. Mondjuk szerencsétlen olaszokat megtámogathatnák a nagy és fantasztikus gazdaságukból bejövő pénzekkel, ha már a gusztustalan életvitelük miatt ez lett. :roll:
Igen, nyilván hibásak a kínaik és a vadállat kereskedelmet be kellene szüntetni (a SARS is innen eredt), de most mégis hogy kéne számon kérni őket? Én inkább azt mondom, hogy örüljön mindenki, hogy ez Kínában kezdődött és nem egy nyugati országban. Az amit a Kínai állam csinált az elmúlt hónap során példaértékű, kevés ország lett volna képes arra, hogy ilyen radikális döntéseket hozzon ilyen hamar. Kevesebb mint ezer eset volt megerősítve amikor az egész Wuhan-t karantén alá helyezték és jelzem, hogy Wuhan egy kb. akkora város mint Párizs vagy London. Kettő hét alatt építettek új kórházakat a nulláról, hogy legyen hova fektetni a betegeket.
Nem szidni kell a kínaiakat hanem hálásak lenni nekik, hogy a helyén tudták kezelni a dolgot. Itt meg lehet nézni min mentek keresztül, csak azt tudom remélni, hogy Európában nem lesz erre mindenhol szükség.

Értem, hogy mit akarsz mondani és ezért nem is akadok fel magán az íráson..de azért na ez fura lett amit írtál..??

Amúgy meg igen. A gusztustalan felelőtlen életvitel a vadállat kereskedelemmel és a 0 higiéniás körülményekkel kissé sokba fog kerülni az országoknak?

Nem csak maga a védekezés, az ipari leállás, a turizmus leállása, minden rengetegbe lesz az olaszoknak. Nehogy már még tapsolni kelljen hozzá, meg “hálásnak lenni”? WTF?

Nem tudom fizettek-e az olaszoknak, de az a minimum lenne, ezen felül pedig további segítség nyújtás ha lecsengett ez az egész.

Ez nem lesz vidám dolog és olcsó sem az olaszoknak ez az egy garantált.

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2020. március 13., péntek 0:10

Steve írta: Egyébként ami számomra fura, hogy senki nem Kéri számon a forrás országot, azokat akik körbe fertőzték a világot.. Mondjuk szerencsétlen olaszokat megtámogathatnák a nagy és fantasztikus gazdaságukból bejövő pénzekkel, ha már a gusztustalan életvitelük miatt ez lett. :roll:
Igen, nyilván hibásak a kínaik és a vadállat kereskedelmet be kellene szüntetni (a SARS is innen eredt), de most mégis hogy kéne számon kérni őket? Én inkább azt mondom, hogy örüljön mindenki, hogy ez Kínában kezdődött és nem egy nyugati országban. Az amit a Kínai állam csinált az elmúlt hónap során példaértékű, kevés ország lett volna képes arra, hogy ilyen radikális döntéseket hozzon ilyen hamar. Kevesebb mint ezer eset volt megerősítve amikor az egész Wuhan-t karantén alá helyezték és jelzem, hogy Wuhan egy kb. akkora város mint Párizs vagy London. Kettő hét alatt építettek új kórházakat a nulláról, hogy legyen hova fektetni a betegeket.
Nem szidni kell a kínaiakat hanem hálásak lenni nekik, hogy a helyén tudták kezelni a dolgot. Itt meg lehet nézni min mentek keresztül, csak azt tudom remélni, hogy Európában nem lesz erre mindenhol szükség.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. március 12., csütörtök 23:13

Ez a csúnya a vírusokban. Nincs rájuk gyógyszer. Az immunrendszernek kell leküzdenie. Ha van oltás, az arra jó, hogy felkészítse az immunrendszer, így azt nem éri váratlanul a támadás és tudja, hogy mivel védekezzen ellene. Nagy általánosságban elmondható, hogy egy új vakcina biztonságos bevethetősége kb 1- 1,5 év. Akkor van szerencse, ha egy már meglévő oltás hatásos, mert azt már nem kell annyit tesztelni, de ezek vizsgálata mind mind idő.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. március 12., csütörtök 22:53

Meg tudják találni csak idő kell hozzá... Ha lesz majd oltás, azt is egy évig kell tesztelgetni mielőtt forgalomba hozzák.

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. március 12., csütörtök 22:53

Amit szintén nem értek(programozó vagyok nem kutató), hogy minden szarra találnak ellenszert, lassan már egy hangyának is csinálnak szív transzplantációt, akkor együttesen az egész világ, hogy a viharba nem tudják megtalálni egy vírus ellenszerét.

Én nem értek hozzá, de nem a rák ellenszeréről beszélünk, csak egy bizonyos vírusról. Annyi remek kutató van a világban, hogy hogy nem tudják ezt megállítani?
Itt mutattam...kicsit lentebb.
Szakembereket és megannyi felszerelést küldött Kína ....Olaszba.
:)

Ellenszeren már dolgoznak több helyen is.
Izrael,USA...volt nem egy ilyen jellegű hír is.
Csak mire ezt bevezetik, eljut emberekhez stb....nos állítólag ez nem egyik hétről a másikra fog történni. :/
Egyébként a Románoknál olvastam olyat, hogy a Influ+HIV elleni anyag kombinációjával sikerült tünetmentessé tenni a betegeket, talán hármat.
Ki nem ölték a vírust, de legalább nem élet és halál között vannak, aztán közben a szervezet dolgozhat önmaga javára.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mickey 2020. március 12., csütörtök 22:55-kor.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. március 12., csütörtök 22:49

Ugyanakkor az emberben valahol nagyon mélyen - akár erkölcsileg gusztustalanul is - az is ott motoszkál, hogy túlnépesedés van, nem maradhat mindenki életben, így is gond van. És ezt nem is feszegetem tovább, csak így itthagyom lógva.
az a kerdes, hogy melyik lett volna az egyszerubb/humanusabb megoldas.

elejet venni az egesznek egy szuletes szabalyozassal (pl x gyereknel nem szulhetnek tobbet a nok es ezt orvosi modszerrel bebiztositani) vagy a mar tulnepesedett bolygo ritkitasa.

hogy a viharba nem tudják megtalálni egy vírus ellenszerét
lehet meg tul korai.
na befejeztem a konteokat. :shutup:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. március 12., csütörtök 22:46

Egyébként ami számomra fura, hogy senki nem Kéri számon a forrás országot, azokat akik körbe fertőzték a világot.. Mondjuk szerencsétlen olaszokat megtámogathatnák a nagy és fantasztikus gazdaságukból bejövő pénzekkel, ha már a gusztustalan életvitelük miatt ez lett. :roll:

Amit szintén nem értek(programozó vagyok nem kutató), hogy minden szarra találnak ellenszert, lassan már egy hangyának is csinálnak szív transzplantációt, akkor együttesen az egész világ, hogy a viharba nem tudják megtalálni egy vírus ellenszerét.

Én nem értek hozzá, de nem a rák ellenszeréről beszélünk, csak egy bizonyos vírusról. Annyi remek kutató van a világban, hogy hogy nem tudják ezt megállítani?

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2020. március 12., csütörtök 22:17

kocsmák tudtommal nem lesznek nyitva szlovákiában

Vissza: