babaking írta:
alexoxladjackoxi írta:
Én totál laikus vagyok ebben a témában, de nem az lett volna egy kézenfekvő megoldás már az elejétől kezdve, hogy lezárjuk a határokat? Az irániak voltak az első fertőzöttek nálunk, akik hazamentek és úgy hozták be a vírust, igaz? Hát akkor már nagyban járvány volt, pláne Iránban, ezt miért kellett elbagatellizálni? Ma is olvastam, hogy a UPC-s fertőzött random külföldi útról tért éppen haza. Most akkor min is csodálkozunk? Lehet, hogy faék gondolkodásmód, de ez lett volna szvsz az alapja az egésznek. Trump nem beszélt hülyeséget, miszerint nem lépett Kína és Európa sem időben. Most már beütött a szar rendesen, őszintén szólva már én is tartok a dologtól. Illetve nem is magam miatt, hanem mi lesz ha esetleg a szüleim benyalják, ők azért nem 20 évesek. Gondolom ti is elsősorban az ősök miatt aggódtok.
nem hiszem, mert
a.) pánikot kelt
b.) megszakítja a logisztikai láncokat és nehézzé teszi a segítségnyújtást
Nem az a baj, hogy van aki 3 raklap lisztet vesz. Hanem ha a zárt határ miatt nem tud bejönni az utánpótlás. Lásd a rendelt orvosi maszkok Hmaburgban várnak. Bizonyos Németországban lévö kórházakban olyan lélegeztetö van amibe Kínából jön a filter. Ha Árprilis végén elfogynak, és Kínából nem jön baj lesz.
A gazdaságiu hatása már most brutális - cégek mehetnek tönkre mert nincs megrendelés. A Wizzainek nincs jegyeladása, nem tudja fizetni a beszállítókat, ha öket nem tudják fizetni akkor ök sem tudják az embereiket fizetni. Az, hogy bedölt a részvénypiac az csak egy tünet - annak a tünete, hogy kiszámíthatatlan a termelés. Ebbe felkészületlen cégek belebukhatnak és akkor a dolgozók szívják meg.
Ez részben jogos, de akkor miért nem szűrték? Pánikkeltés ide vagy oda, nem szabadott volna engedni a magánutakat, turistáskodást. Bírjon már ki mindenki pár hónapot a fenekén, sőt ki tudja, lehet, akkor csak hetekről lett volna szó. Az általad említett fontos logisztikai utaknak kellett volna csak mennie, és már az elejétől kezdve védőfelszerelésben, illetve folyamatos kivizsgálásokkal. Szerintem ez nem pánikkeltés, és utólagos okoskodás, hanem szimpla józan paraszti ész. De mondom, az meg nálam teljesen nonszensz, hogy még a napokban is volt, akinek a külföldi magánútja fontosabb volt, mint a saját, és pláne a mások egészségének biztonsága.