OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2020. március 13., péntek 14:07

kiserik írta:
füst írta:
Komolyan? Mit jelent az hogy nem sok kell hozzá?
Igen, komolyan. Kb annyi kell hozzá, mint ahhoz kellett, hogy ez az állatok körében elterjedt vírus egyszercsak úgy alakuljon át, hogy emberek között ilyen gyorsan tudjon terjedni.
Nos, én csak lelkes amatőr vagyok, de eddigi olvasmányaim szerint nem lehet egyszerre nagyon fertőző és nagyon fatális egy vírus. Mert ha túl gyorsan ledönti a gazdát a vírus, akkor nincs idő továbbadni, ha van idő jobbra-balra fertőzni, akkor gazda immunrendszernek is van ideje legyőzni. Ez ilyen vagy-vagy szitu, a kettő együtt hollywoodban népszerű maximum, bár ha kifejted kicsit bővebben mire alapozod azt a lehetőséget, akkor azt szivesen elolvasnám.
Másfelől a vírusok számára előnytelen tulajdonság ha gyorsan kinyiffan a gazda, mert rövid időn belül követi, emiatt ritkák a gyorsan ölő vírusok....

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2020. március 13., péntek 13:56

Kocsival is nehéz amúgy.
Szlovákia pl teljes zár alatt van.
Csak úgy mehetsz be, ha ottani lakcímed van, ergo az átutazás is felejtős.

Aztán azt ki tudja, hogy pár napon/heten belül ki hozza még ezt be.

Mondjuk a srác elyzete ritka nagy szopó.
Gondolom valami komolyabb cuccról van szó, ha már ki kell menni és ennyit kell várni. :kivagyhe:
ZIDANE

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. március 13., péntek 13:46

Kercsó írta:
pátkán írta:

Az itteni valaszoktol teszed fuggove? Ha felnott vagy tudsz donteni szerintem, ha nem kerdezd meg a szuleid.
ha értenéd a vizsgálat lényegét, akkor neked is lenne kérdőjel a fejedben. nem turistának megyek, hanem egy olyan időpontra, amit 1 évben 1x adnak. :)
Lehet megoldódik a kérdés, ha zárják a repülőgép forgalmat onnan is. Amúgy nehéz kérdés, egyáltalán fogadnának?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2020. március 13., péntek 12:59

Mickey írta:
Yazid írta: kínában már lecsengett, itt euban is még 1-2hónap és csendülni fog
Egyelőre a nehezén túl vannak, de még mindig akadnak újabb esetek.( a meglévők mellett ) Ráadásul a későbbiekről meg senki nem tud tutit mondani.
EU ról meg végképp nem tudjuk mi hogy lesz.( pláne nem mi mondjuk meg )
A karantennak koszonhetoen valoban lecsengett egy hullam, de a kerdes, hogy mi lesz akkor, ha jovo heten ujra beindul az elet, elkezdenek munkaba jarni a jelenleg tunetmentes betegek.
alexoxladjackoxi írta:De mondom, az meg nálam teljesen nonszensz, hogy még a napokban is volt, akinek a külföldi magánútja fontosabb volt, mint a saját, és pláne a mások egészségének biztonsága.
Egy csajnak hetfon lenne a polgari eskuvoje es facebookon fel volt haborodva, hogy milyen dolog mar az, hogy az anyjat a hetvegen nem engedik haza olaszbol.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. március 13., péntek 12:55

füst írta:
Nem sok kell, hogy a jövőben olyan mutáció menjen végbe, ami ötvözi a kettőt.
Igen, komolyan. Kb annyi kell hozzá, mint ahhoz kellett, hogy ez az állatok körében elterjedt vírus egyszercsak úgy alakuljon át, hogy emberek között ilyen gyorsan tudjon terjedni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. március 13., péntek 12:35

Yazid írta: kínában már lecsengett, itt euban is még 1-2hónap és csendülni fog
Egyelőre a nehezén túl vannak, de még mindig akadnak újabb esetek.( a meglévők mellett ) Ráadásul a későbbiekről meg senki nem tud tutit mondani.
EU ról meg végképp nem tudjuk mi hogy lesz.( pláne nem mi mondjuk meg )
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. március 13., péntek 12:30

pátkán írta:
Kercsó írta: március 23-án kórházi konzutációm/vizsgálatom van Londonban. :/ fél éve várok erre az időpontra. vagy kifele vagy hazafele, de valahol szerintem karanténba dugnak...

menni vagy maradni? :kivagyhe:
Az itteni valaszoktol teszed fuggove? Ha felnott vagy tudsz donteni szerintem, ha nem kerdezd meg a szuleid.
ha értenéd a vizsgálat lényegét, akkor neked is lenne kérdőjel a fejedben. nem turistának megyek, hanem egy olyan időpontra, amit 1 évben 1x adnak. :)
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. március 13., péntek 12:07

a hosszu lappangasi ido miatt azert nem lesz konnyu megallapitani, mikor cseng le. :/

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2020. március 13., péntek 12:01

kínában már lecsengett, itt euban is még 1-2hónap és csendülni fog

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. március 13., péntek 11:26

Nem sok kell, hogy a jövőben olyan mutáció menjen végbe, ami ötvözi a kettőt.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. március 13., péntek 11:15

füst írta: Meg a pestis tüneteivel meg justin bieber hangjával.
Erre nincs szükség. Mind a COVID19, mind a SARS koronavírusok. Az egyik jól terjed, a másik jól öl. Nem sok kell, hogy a jövőben olyan mutáció menjen végbe, ami ötvözi a kettőt.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2020. március 13., péntek 11:12

Kercsó írta: március 23-án kórházi konzutációm/vizsgálatom van Londonban. :/ fél éve várok erre az időpontra. vagy kifele vagy hazafele, de valahol szerintem karanténba dugnak...

joabulicsak

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. március 13., péntek 10:55

március 23-án kórházi konzutációm/vizsgálatom van Londonban. :/ fél éve várok erre az időpontra. vagy kifele vagy hazafele, de valahol szerintem karanténba dugnak...

#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. március 13., péntek 10:47

Meg a pestis tüneteivel meg justin bieber hangjával.

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. március 13., péntek 10:45

kiserik írta: Én úgy vagyok vele, hogy ez egy vizsga az emberiségnek. Sajnos azt látni, hogy nagy bajok lesznek, ha ne adj Isten pár év múlva elindul egy vírus a COVIR19 agresszivitásával és mondjuk a SARS erejével.
Egyébként a Covid-19 betegséget okozó vírusnak, a hivatalos neve : SARS-CoV-2
https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus_disease_2019

Szóval, jah.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. március 13., péntek 10:32

Én úgy vagyok vele, hogy ez egy vizsga az emberiségnek. Sajnos azt látni, hogy nagy bajok lesznek, ha ne adj Isten pár év múlva elindul egy vírus a COVIR19 agresszivitásával és mondjuk a SARS erejével.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2020. március 13., péntek 10:27

alexoxladjackoxi írta:
Ez részben jogos, de akkor miért nem szűrték? Pánikkeltés ide vagy oda, nem szabadott volna engedni a magánutakat, turistáskodást. Bírjon már ki mindenki pár hónapot a fenekén, sőt ki tudja, lehet, akkor csak hetekről lett volna szó. Az általad említett fontos logisztikai utaknak kellett volna csak mennie, és már az elejétől kezdve védőfelszerelésben, illetve folyamatos kivizsgálásokkal. Szerintem ez nem pánikkeltés, és utólagos okoskodás, hanem szimpla józan paraszti ész. De mondom, az meg nálam teljesen nonszensz, hogy még a napokban is volt, akinek a külföldi magánútja fontosabb volt, mint a saját, és pláne a mások egészségének biztonsága.
Igen az lenne ilyenkor a legjobb ha x ideig mindeni a seggén maradna és csak az dolgokzik utazik akinek nagyon muszáj
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2020. március 13., péntek 10:23

babaking írta:
alexoxladjackoxi írta: Én totál laikus vagyok ebben a témában, de nem az lett volna egy kézenfekvő megoldás már az elejétől kezdve, hogy lezárjuk a határokat? Az irániak voltak az első fertőzöttek nálunk, akik hazamentek és úgy hozták be a vírust, igaz? Hát akkor már nagyban járvány volt, pláne Iránban, ezt miért kellett elbagatellizálni? Ma is olvastam, hogy a UPC-s fertőzött random külföldi útról tért éppen haza. Most akkor min is csodálkozunk? Lehet, hogy faék gondolkodásmód, de ez lett volna szvsz az alapja az egésznek. Trump nem beszélt hülyeséget, miszerint nem lépett Kína és Európa sem időben. Most már beütött a szar rendesen, őszintén szólva már én is tartok a dologtól. Illetve nem is magam miatt, hanem mi lesz ha esetleg a szüleim benyalják, ők azért nem 20 évesek. Gondolom ti is elsősorban az ősök miatt aggódtok.
nem hiszem, mert

a.) pánikot kelt
b.) megszakítja a logisztikai láncokat és nehézzé teszi a segítségnyújtást

Nem az a baj, hogy van aki 3 raklap lisztet vesz. Hanem ha a zárt határ miatt nem tud bejönni az utánpótlás. Lásd a rendelt orvosi maszkok Hmaburgban várnak. Bizonyos Németországban lévö kórházakban olyan lélegeztetö van amibe Kínából jön a filter. Ha Árprilis végén elfogynak, és Kínából nem jön baj lesz.

A gazdaságiu hatása már most brutális - cégek mehetnek tönkre mert nincs megrendelés. A Wizzainek nincs jegyeladása, nem tudja fizetni a beszállítókat, ha öket nem tudják fizetni akkor ök sem tudják az embereiket fizetni. Az, hogy bedölt a részvénypiac az csak egy tünet - annak a tünete, hogy kiszámíthatatlan a termelés. Ebbe felkészületlen cégek belebukhatnak és akkor a dolgozók szívják meg.
Ez részben jogos, de akkor miért nem szűrték? Pánikkeltés ide vagy oda, nem szabadott volna engedni a magánutakat, turistáskodást. Bírjon már ki mindenki pár hónapot a fenekén, sőt ki tudja, lehet, akkor csak hetekről lett volna szó. Az általad említett fontos logisztikai utaknak kellett volna csak mennie, és már az elejétől kezdve védőfelszerelésben, illetve folyamatos kivizsgálásokkal. Szerintem ez nem pánikkeltés, és utólagos okoskodás, hanem szimpla józan paraszti ész. De mondom, az meg nálam teljesen nonszensz, hogy még a napokban is volt, akinek a külföldi magánútja fontosabb volt, mint a saját, és pláne a mások egészségének biztonsága.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2020. március 13., péntek 10:17

Németeknél is mindenki egyre inkább óvatos. Rendzevényeket it is lemondják, a doki telefonon kiír egy hétre ha betegnek érzed magad, így nem kell bemenni a rendelöbe apróságokkal, hogy összeszedj valam mást is és ne legyenek betegek.

Nálunk a cégnél még nem zárták be az irodákat, de azt mondták aki tud az otthonról dolgozzon. Márpedig szoftvercég szóval majdnem mindenki tud. Pénteken amúgy is sokan otthonról dolgoznak szóval ma tuti ördögszekerek gurulnak a folyósókon :mrgreen:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. március 13., péntek 9:59

itt angliaban eddig nem volt panik, 7000 fos cheerleader show-t pl siman megtartanak zart terben.
itt azert meg ha ez a tema folyt a csapbol is, a hangulat- es panikkeltes kevesbe volt jellemzo.

de most mar szep lassan itt is erezheto a hatas.
az emberek spajzolgatnak befele, utazasokat mondanak le, visszaeses a turizmusban, premier league felfuggesztese(?), stb-stb.

Vissza: