Csabi írta:
nálunk a tanárok full bért kapnak. ez a törvény által adott, mivel nem az ő hibájukból történik a munkamegszakítás. szabadságot ugye nem vetethet ki a tanárral a munkáltató, mivel az nyárra van blokkolva.
a digitális oktatáshoz annyi, hogy megvalósítható a gyerekek 90%-nál. illetve az lenne. kis iskola, nagy iskola, mindegy. a lényeg az akarat. ma már van olyan szinten a technológia, hogy minden háztartásban van otthon valamilyen eszköz: tablet, pc, okostelefon stb. innentől kezdve nem nehéz utasításokat, feladatokat, jegyzeteket küldeni az érintettnek. nyilván nem ideális, de jobb mintha semmi nem lenne. a probléma egyáltalán nem itt van. a probléma ott van, hogy ki szarja le meg ki nem. nyilvánvalóan ezt a diákok NAGY része lefossa, és úgy érzik, hogy ők most bónuszba kaptak x hét pihit és ezzel le van tudva. ez nem így van. de végülis ez sem gond, hiszen ha úgy veszed, ugyanezek a diákok, ha van sulilátogatás, akkor ugyanezt teszik, csak úgy hogy közben ülnek az iskolapadban. lefossák az egészet. mentalitást nem változtathatsz sajnos.
néhány esetben problémás a digitális tanulás. legfőbbképp a kicsiknél, akik még írni meg olvasni tanulnak. nyilván náluk ez nagyon nehezen megoldható.
Saját példámat tudom mondani, Márk lelkesen ülne le a gép elé, tetszene neki. Persze egy idő után ingerszegény lenne, mert hát itt szünetben nem tud kimenni a haverokkal focizni. De vagy ez vagy évismétlés, az meg senkinek nem lenne jó.
Én támogatom, de ezt nem 72 óra alatt kell lezavarni. Vagyis nem lehet, szerintem.
Az első három évfolyam szerintem a necces, egy-kettő a leginkább, ahogy tapasztalom. De ezt ti jobban tudjátok szakmátok révén.