én szlovákiában élek, és az itteni tapasztalatokat tudom mondani az elolvasott fordítás után: nálunk 30 (HARMINC) fertőzött és nulla halálos eset után a fordítás szerinti hatodik szakaszt vezették be kivéve a kijárási tilalmat és a karantént. minden bezárt kivéve az élelmiszereket, drogériákat, patikákat és éttermeket (rövidített nyitvatartássa). nálunk az állam előbb zárt be az iskolálat, mint a napi tucatnyi halottal rendelkező olaszország. ebben nagy része van az emberi mentalitásnak. itt is vannak bambák meg idióták, de viszonylag elég gyorsan nagyon sok ember felfogta, hogy mi a dolga. ahogy a cikkben is le van írva, az olaszok többsége nagyon sokáig nem vette komolyan az egészet, ezért is rohan végig rajtuk a vírus.ArjenMagicRobben írta: ...
OFF
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
-
Az olaszországi történéseket összefoglaló írás reddit-en magyarra fordítva: https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... ötletetek/
Jelenleg én is Olaszországban vagyok és alá tudom támasztani a fent leírtakat. Északon már sok település le volt zárva de itt még senki nem vette komolyan az egészet, ugyanúgy ment tovább az élet, mondván úgysem fog majd elérni idáig. Ehhez képest talán annyi előnye van a többi országnak, hogy az iskolákat, egyetemeket még időben bezárták, a nagyobb eseményeket lemondták és lassan az emberek is kezdik feldolgozni, hogy mi fog következni. Vesztegzár és kijárási tilalom lesz Magyarországon is, csak az a kérdés mikortól. A spanyolok meg franciák a hétvégén határoztak róla, jövő héten szerintem az egész nyugat és észak Európa is következik. Mostmár az látható, hogy a vírus nem lesz megállítva, mindenhova el fog érni, a jelenlegi valós esetek száma többszöröse a hivatalos számoknak. Nem föltétlen azért mert a kormányok hazudnak (noha az is benne lehet), egyszerűen azért mert nagyon kevés emberen végezték el a tesztet.
Jelenleg én is Olaszországban vagyok és alá tudom támasztani a fent leírtakat. Északon már sok település le volt zárva de itt még senki nem vette komolyan az egészet, ugyanúgy ment tovább az élet, mondván úgysem fog majd elérni idáig. Ehhez képest talán annyi előnye van a többi országnak, hogy az iskolákat, egyetemeket még időben bezárták, a nagyobb eseményeket lemondták és lassan az emberek is kezdik feldolgozni, hogy mi fog következni. Vesztegzár és kijárási tilalom lesz Magyarországon is, csak az a kérdés mikortól. A spanyolok meg franciák a hétvégén határoztak róla, jövő héten szerintem az egész nyugat és észak Európa is következik. Mostmár az látható, hogy a vírus nem lesz megállítva, mindenhova el fog érni, a jelenlegi valós esetek száma többszöröse a hivatalos számoknak. Nem föltétlen azért mert a kormányok hazudnak (noha az is benne lehet), egyszerűen azért mert nagyon kevés emberen végezték el a tesztet.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
én laikuskén, féknyúz médiát egyáltlaán nem olvasva úgy gondolom, hogy ha a helyzet rosszabra is fordul akkor eljön az a pillanat, mikor választani kell majd. vagy a gazdaság összeomlása, emberek éhezése, infrastruktúra hiánya, stbstbstb. vagy bemész dolgozni és rizikózod, hogy elkapod a covid19-et. mivel ez egy vírus, ami influenzához hasonló tüneteket produkál, nem pedig egy ebola pl, ezért mindenki az utóbbit fogja választani, annak ellenére, hogy igen, bizonyos emberek számára (idősek, legyengült immunrendszerűek) halálos lehet.
a jelenlegi adatok és tudásunk alapján a worst case scenario az lehet, hogy végigsöpör a világon, és nagyjából elviszi az emberek 5%-át. lehet kevesebb, lehet több, attól függ mennyi idős fertőződik meg pl. meg attól is hogy milyen szinten tör be pl afrikába, mert ott rendes pusztítást végezhet.
az embereknél egy idő után kialakul(hat) természetes védekezőképesség is, és számolni kell azzal, hogy a jövőben lesz ellen oltás mint az influenza ellen.
a jelenlegi adatok és tudásunk alapján a worst case scenario az lehet, hogy végigsöpör a világon, és nagyjából elviszi az emberek 5%-át. lehet kevesebb, lehet több, attól függ mennyi idős fertőződik meg pl. meg attól is hogy milyen szinten tör be pl afrikába, mert ott rendes pusztítást végezhet.
az embereknél egy idő után kialakul(hat) természetes védekezőképesség is, és számolni kell azzal, hogy a jövőben lesz ellen oltás mint az influenza ellen.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
en hotelben dolgozom, nalunk is eszlelheto.
mondjuk tobb ezer fos eventet siman megtartottak meg most, de jovohettol jonnek a visszamondasok.
zarasra keszulunk mi is, majd latjuk, mit alkot boris.
ha hazakoltoznek, lenne jo par evre eleg tartalek, de itt gyorsabban felkopna az allam.
mondjuk tobb ezer fos eventet siman megtartottak meg most, de jovohettol jonnek a visszamondasok.
zarasra keszulunk mi is, majd latjuk, mit alkot boris.
ha hazakoltoznek, lenne jo par evre eleg tartalek, de itt gyorsabban felkopna az allam.
Én rendezvényszervező vagyok.
*ciripcirip
Köszönöm hogy meghallgattak
*ciripcirip
Köszönöm hogy meghallgattak
Mezőgazdasággal foglalkozom, így valószínűleg kevésbé fog érinteni a dolog, bár bármi lehet. Gyerek koromban megtanultam takarékoskodni, így jóval alacsonyabb életszínvonalon élek, mint amit megengedhetnék magamnak. Ennek hála elég szép tartalékom van. Hál Istennek, volt miből félre rakni és a párom is belátta, hogy ""szükséges"" egy biztos tartalék. Egyedül a szüleim miatt aggódom (65, 67 évesek). Bár jó kondiban vannak, sajnos édesapám egy nyughatatlan lélek és úgy gondolja, hogy neki soha nem lehet baja. Meglátjuk. Kitartást mindenkinek.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Médiában dolgozom, konkrétan az őket értékesítő sales house azzal büszkélkedett, hogy látogatottsági rekordjuk lett pár napja. Aha, meg a kurva anyátok.
Nem illik.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Akik nagyon borúsan látják a helyzetet, írhatnának pár sort tényleg, hogy mit vizionálnak. Ti lehet, sőt valószínű, hogy jobban beleláthattok a dolgokba, mint itt a többségünk.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
Már msáhol is belefutottam ebbe.füst írta: Ismét elismerésem az indexes újságírónak hogy képes volt megírni úgy a cikket az elhunyt koronavírusos betegről, hogy nem volt képes azt az apró információt megemlíteni, hogy szegény halálos beteg volt már a fertőzés előtt is, és egy életveszélyes műtéten volt túl.
Nem hazudott csak épp kihagyott egy olyan információt,
az igazság egy szeletét, ami másmilyen szinezetet adna a hírnek, nem festene elég félelmetes képet a vírusról. Csak egy valóság létezik, az. 1600 cikkben 3 hónap alatt.
Az emberek persze hogy ráugranak, csak éppen nem teljes a kép amit mutatnak nekik, így meg az egész arra jó, hogy erősítse a "hurrá" hangulatot.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Victor írta:Megmondom őszintén, pár hónapig. Most feccöltem bele százezreket felújításba, nagyon nem kalkuláltam ezzel. Én amúgy már most nagyon rosszul jártam, reggel hívtak a cégtől, ahol külsős munkatárs voltam, hogy leépítés van, úgyhogy nekem és másik 3 kollégának köszönik az eddigieket...Másik kérdés...ha holnap elvesztenétek a melótokat, meddig tudnátok kihúzni? most attól függetlenül, hogy mennyire veszélyeztetett a szektorod vagy munkaköröd
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Ismét elismerésem az indexes újságírónak hogy képes volt megírni úgy a cikket az elhunyt koronavírusos betegről, hogy nem volt képes azt az apró információt megemlíteni, hogy szegény halálos beteg volt már a fertőzés előtt is, és egy életveszélyes műtéten volt túl.
az igazság egy szeletét, ami másmilyen szinezetet adna a hírnek, nem festene elég félelmetes képet a vírusról. Csak egy valóság létezik, az. 1600 cikkben 3 hónap alatt.
- Victor
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City
Megmondom őszintén, pár hónapig. Most feccöltem bele százezreket felújításba, nagyon nem kalkuláltam ezzel. Én amúgy már most nagyon rosszul jártam, reggel hívtak a cégtől, ahol külsős munkatárs voltam, hogy leépítés van, úgyhogy nekem és másik 3 kollégának köszönik az eddigieket...Másik kérdés...ha holnap elvesztenétek a melótokat, meddig tudnátok kihúzni? most attól függetlenül, hogy mennyire veszélyeztetett a szektorod vagy munkaköröd
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Jó a kérdés bár ez hogy kihúzni szerintem mindenkinek relatív.Másik kérdés...ha holnap elvesztenétek a melótokat, meddig tudnátok kihúzni? most attól függetlenül, hogy mennyire veszélyeztetett a szektorod vagy munkaköröd
Ha survival mode-ban nézzük vidéken úgy gondolom lennének opciók, viszont akiknek a panelen és a nagyvároson kívűl nincs lehetőség azt nagyon nem irigyelném.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Barabasi Albert László.Toti írta:Egyreszt ő kicsoda? Bevallom nem neztem utana.Realista24 írta: A laborban február óta tudjuk, hogy március közepén le fog állni a világ. Sok barátomnak említettem ezt már hetekkel ezelőtt, de még számomra is nehéz volt felfogni, hogy ez pontosan mit jelent. Most már kezdjük látni-- nehéz két hónap lesz, és a java még hátra van.
Masreszt,van erre barmi februari irasa,h ő megmondta (amit marcius kozepen ir le pont),h marcius kozepen leall a vilag? Ez igy nagyon hatasvadasz.
A felelem termeszetesen valos, a károk is, es a jövő is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
ikelemen5 írta: 1,5 év .
R24-nek csak abból kijön 1 év, hogy zártkapusak a real meccsek.
Hát a most hétvégi offolt malagai utammal maradt 200k a zsebben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Egyreszt ő kicsoda? Bevallom nem neztem utana.Realista24 írta: A laborban február óta tudjuk, hogy március közepén le fog állni a világ. Sok barátomnak említettem ezt már hetekkel ezelőtt, de még számomra is nehéz volt felfogni, hogy ez pontosan mit jelent. Most már kezdjük látni-- nehéz két hónap lesz, és a java még hátra van.
Masreszt,van erre barmi februari irasa,h ő megmondta (amit marcius kozepen ir le pont),h marcius kozepen leall a vilag? Ez igy nagyon hatasvadasz.
A felelem termeszetesen valos, a károk is, es a jövő is.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
De most már írd már le lécci.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
Téged is sokan kíváncsian olvasnánk,öntsd ki a lelkedCS0ki írta: Kurvara remélem, hogy én látom sokkal sötétebben a dolgokat, mint amilyenek...
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Igazad van. Már bánom, hogy lehúztam a hangulatot.Realista24 írta:De most vagy írd, vagy semmit. Ennek így nincs haszna, értelme. Pedig a többség kíváncsi másra is mint a HVG.hu és társainak remek cikkei.
De amúgy tényleg kár volt írnom ide.
Vigyázzatok magatokra, nagyon!
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- RealMadridFanatic
Legalabb privatban, ha mar felizgattad a nepet.Swineherd írta: Három alufólia csákó hatásos, komolyan.
Nem akartam nagyot mondani. Az immunológus professzor apósom felvázolt és közölt néhány nem publikus dolgot, csupán ennyi.
De a reptiliánok is súgtak, meg kaptam egy kis chemtrailt.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)