Szerintem meg pont hogy észnél kell lenni, 8-10% hiányt generálni az azért meredek mert a hitelezési feltételek sem éppen kedvezőek. Mondjuk attól most tekintsünk el hogy az EU 3% hiányt enged meg büntetlenül mert ebben a szituban ők is talán megertőbbek lennének. Az sem véletlen hogy maga Vitya mondta hogy úgy 2.5% mínusszal kalkulálnak... (minthogy az sem véletlen hogy az EU normál körülmények között 3% hiányt tart még tarthatónak). Állampapírok most egyáltalán nem biztos hogy jól fogynának a járvány előtti kamatlábbal szóval az is drágább hitel lenne a külső lehetőségek meg lerágott csont. Arra is kell gondolni hogy senki sem tudja azt megmondani hogy mennyire mély válság jön és mennyit fog tartani. Lehet akár néhány év is és akkor ez nem egyszeri 8-10% hiány/kilengés lenne hanem megalapozna rendesen... Most minden állam arra vár hogy az EU szintjén elkülönített válság kezelési komoly költségvetési keret milyen szempontok szerint lesz kiosztva. Nekem az a benyomásom hogy ha az égből hullana a manna az se lenne elég kis túlzással. Lásd megy a duma hogy ha az egészségügyi dolgozók kapnak bónuszt akkor a rendőrök eladók stb. miért nem? És még lehetne sorolni... Az állam nem lesz képes megmenteni minden céget és munkahelyet az fix mert nincs miből ilyen egyszerű. Ezt elvárni irreális. Ha mégis megprobalná mondjuk hitelekre alapozva durva hiány+eladósodottság mellett azzal hosszabb távon több kárt tenne szerintem. Az is érdekes hogy Vitya aki populista huzásairól híres most mit lép... Eddig még szerintem felelős módon reagálta le a szitut.El Sie7e írta:köszönöm a fogalommeghatározást, de pont hogy a fogalom mögé kell a valóságban látni, ki felé áll fenn jelenleg az adósság, milyen annak a lejárati szerkezeteMarky írta:
Az államcsőd, az állam fizetésképtelensége esetén a kifizetéseknek teljes vagy részleges megszüntetését jelenti.
Amikor már a gépjárműadókat is be kell húzni, gyakorlatilag nincs bevétele az önkormányzatoknak, akkor szerintem nagy lehet a baj. A kommunikációból sem az látszik, hogy felvet minket a pénz.
Az egészségügyi dolgozóknak nem mától adnak plusz juttatást, hanem negyedévvel később.
Továbbra sincs semmi konkrétum arról, hogy mennyi pénzt vállalnak át a fizetésekből, egyáltalán kap -e ebből valamit a dolgozó, vagy csak a munkáltató oldalán keletkezett költséget vállalják át?
Akiknek megszűnt a munkahelye, azoknak most kereken 0 Ft a bevétele. Őket hogy mentik meg? Nem egy embert ismerek, aki 2-3 héten belül az utcára fog kerülni, mert nincs semmije.
Nyilvánvalóan, ha most ezeket meglépnék és vígan át tudná a társadalom vészelni ezeket a hónapokat, 2022-ben újabb kétharmadot kapnának teljesen jogosan, de nem tudják megoldani, ezért kell a nyuggereket hitegetni már most.
jelen pillanatban, amikor az állam az mnb-vel kéz a kézben effektíve végtelen mennyiségű állampapírt tudna kibocsátani, nem a pénz az akadály
sokkal inkább az akarat
le lettek fektetve a sarokpontok az elmúlt években, ezeken -sajnos- most sem akarnak változtatni nagyon
alacsony hiány, lehetőleg csökkenő államadósság
nem fér bele ennek a kormánynak a jelen helyzetben sem egy kb. 8-10%os hiány, amire most szükség lenne, vagy egy látványosan megugró államadósság - amire mint fentebb írtam, gyakorlati lehetőség egy pillanat alatt megvan
OFF
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Most írta, gyúrni jár, flexel, meg kávézik. Persze, mindezt úgy, hogy "csak látta, hogy ezt csinálják"ziro4vr írta:Na de te már faszán vagy?Steve írta: Stressz az itt nincs. Mindenki uúgy megy kávézgatni, vásárolgatni.
Bauhausba voltam tegnap csiszológépet venni, fontos na Fullra tele volt öregekkel. Itt leszarják az egészet.
Ma a játszótéren már riogatni kellett az ötéveseket, hogy hagyják a lányomat is hintázni, az is totálisan tele volt.
Érdekes ez az egész. 1-2 konditerem hálózat kinyitott újra. Mondjuk oda nem mennék az biztos. Ha valahol, hát ott terjedhet ez a szar.
Nagyjából ez a helyzet itt.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Na de te már faszán vagy?Steve írta: Stressz az itt nincs. Mindenki uúgy megy kávézgatni, vásárolgatni.
Bauhausba voltam tegnap csiszológépet venni, fontos na Fullra tele volt öregekkel. Itt leszarják az egészet.
Ma a játszótéren már riogatni kellett az ötéveseket, hogy hagyják a lányomat is hintázni, az is totálisan tele volt.
Érdekes ez az egész. 1-2 konditerem hálózat kinyitott újra. Mondjuk oda nem mennék az biztos. Ha valahol, hát ott terjedhet ez a szar.
Nem illik.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
otthon mehetnek a gymek, ami bezart, az is sajat dontes okan.Érdekes ez az egész. 1-2 konditerem hálózat kinyitott újra. Mondjuk oda nem mennék az biztos. Ha valahol, hát ott terjedhet ez a szar.
ha a kockazati tenyezot nezzuk, mar a masodik hullamban be kellett volna zaratni oket, ha nem az elsoben.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Stressz az itt nincs. Mindenki uúgy megy kávézgatni, vásárolgatni.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Pont ma elég sokan haltak meg.76-an egy nap alatt.ez az ország nem nagy (uannyi lakos, mint Magyarországon) és kb az esetek nagy része a fővároshoz köthető, így azért nem túl jó ez a 76.kiserik írta: Steve: mi a helyzet most Svédországban? Olvastam, hogy elsőnek a világon különbség fognak tenni a COVID19-ban elhunyt és a COVID19-el fertőzött, de másban elhunyt esetek között. Amíg egybe számolták, addig nagyon jó számokat mutatott európai viszonylatban a pánik és gazdasági csőd ellenes taktika.
7206 fertőzött, 477 halott és ebből a nagy része itt Stockholmban 307 halott.
De ugye ezek a számok csak a 100%-ig súlyosabb korona betegek és a 100%-ig biztos, hogy abban hunyt el/az adta meg a végső löketet adatok.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Jakab az egyik legidiótább mindközül - szerintem. Pont a felszólalásai és azok milyensége miatt. Ahogy a komplett jobbik "maradványai".'shutterisland írta: , ma talan jakab petert
(szigoruan nehany felszolalas meg tv-s riport alapjan, mert tul melyen nem kovetem a jelenlegi garniturat) legalabb is jobb valasztasnak tunne az "ellenzek fejenek", mint a mai belassult, kigyozo gyurcsanyferi.
csak sajnos/nemsajnos az egesz jobbik lerendezte magat.
másfelől az is nagoyn érdekes, hogy amíg mindenki ingázott - vírus előtt , ha az ember feltett egy hírdetést alig jelentkeztek rá, most meg 40 körüli jelentkező volt egy egyszerű konyhai kisegítő állásra. Az a rengeteg Ausztriába feketén takarítani kijáró nőről , lányról nem is beszélve. Lehet, hogy valahol jó dolog ez a "feketézés", de később , pl nyugdíjnál nagyon visszaüthet. Étteremben egyik vendégünk is így volt: nő kint takarított, férfi kint valami gyárban volt. Épp most , a vírus előtt adták el az ikerházukat, mentek a "kertbe", egy lakókocsiba a nagy gyerekükkel, 2 nagy kutyával és macskával. Szarul jött ki szegényeknek ez a dolog. De még nyilván rengeteg ilyen van, akiknek a munkahelye kint is bezárt. Viszont, ahogy az osztrák álláspontot lehetett látni ma, ők úgy tervezik, hogy újra kinyitnak minden boltok, céget a közeljövőben, magyarok már amúgy is ingázhatnak újra - úgyhogy "nincs itt semmi baj" (a jelenlegi helyzet alapján és ha a vírusgörbe ugyanígy marad). Fura. De majd az idő beigazolja, hogy jól csinálja-e Kurz vagy sem.
Steve: mi a helyzet most Svédországban? Olvastam, hogy elsőnek a világon különbség fognak tenni a COVID19-ban elhunyt és a COVID19-el fertőzött, de másban elhunyt esetek között. Amíg egybe számolták, addig nagyon jó számokat mutatott európai viszonylatban a pánik és gazdasági csőd ellenes taktika.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem azt írtam, hogy nem elég a 60%.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
kulfoldon az a cel a fizetesek atvallalasaval, hogy mindenki meg tudja tartani a munkahelyet es a cegek, valallatok stb is meg tudjak tartani a megszokott munkaerot.
szamomra is ez tunik a legkezenfekvobb/legegyszerubb megoldasnak, a helyett, hogy akkor forduljon fel a munkaeropiac meg megkerguljenek az emberek.
no mindegy.
en azert varom majd az alpontokat + a 3. csomag tartalmat, mert mint szo volt rola, aztan lehet itelkezni igazabol.
de ugy gondolom egy 60% koruli osszeggel (ahogy atlagban jellemzo a kornyezo orszagokban) azert kozmegelegedest es nyugalmat valtottak volna ki.
ha nem, az mar tenyleg nem a kormany hibaja.
szamomra is ez tunik a legkezenfekvobb/legegyszerubb megoldasnak, a helyett, hogy akkor forduljon fel a munkaeropiac meg megkerguljenek az emberek.
no mindegy.
en azert varom majd az alpontokat + a 3. csomag tartalmat, mert mint szo volt rola, aztan lehet itelkezni igazabol.
termeszetesen millio egy egyeni szituacio es korulmeny.Nem mindenkinek van hitele, akinek nem lesz állása. Sokkal inkább vannak veszélyben azok, akik albérletben laknak mondjuk.
Nem mindenkinek van horror útiköltsége
de ugy gondolom egy 60% koruli osszeggel (ahogy atlagban jellemzo a kornyezo orszagokban) azert kozmegelegedest es nyugalmat valtottak volna ki.
ha nem, az mar tenyleg nem a kormany hibaja.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem mindenkinek van hitele, akinek nem lesz állása. Sokkal inkább vannak veszélyben azok, akik albérletben laknak mondjuk.'shutterisland írta:a hitelek felfuggesztese miatt szerintem kb ezzel az osszeggel ki is egyezne a nep, foleg, hogy sokaknak mondjuk az utikoltseg zsebben maradasa kikozmetikazza.a fizu 60%-át megkapja.
csak a kerdes az, hogy miert jobb, ha naponta szazak vagy ezrek mondanak fel / rugjak ki oket ezert, majd ezek a tomegek romahozzak meg napi szinten a munkaugyi kozpontokat a segelyt megigenyelni, szoval megkavarodik minden es ugyanugy az allam fizet a vegen.
persze ez olyan mint a foci, nyilvan innen a fotelbol konnyu.
csak keresem benne a logikat.
Nem mindenkinek van horror útiköltsége.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Nem értem a dilemmát... ha egy cég nem tud neked fizetni és bizonytalan hogy képes-e erre a jövőben, akkor miért maradnál vele munkaviszonyban? Mit nyersz vele? Ha nincs állásod, legalább tudsz keresni másikat.csak a kerdes az, hogy miert jobb, ha naponta szazak vagy ezrek mondanak fel / rugjak ki oket ezert, majd ezek a tomegek romahozzak meg napi szinten a munkaugyi kozpontokat a segelyt megigenyelni, szoval megkavarodik minden es ugyanugy az allam fizet a vegen.
- 'shutterisland
a hitelek felfuggesztese miatt szerintem kb ezzel az osszeggel ki is egyezne a nep, foleg, hogy sokaknak mondjuk az utikoltseg zsebben maradasa kikozmetikazza.a fizu 60%-át megkapja.
csak a kerdes az, hogy miert jobb, ha naponta szazak vagy ezrek mondanak fel / rugjak ki oket ezert, majd ezek a tomegek romahozzak meg napi szinten a munkaugyi kozpontokat a segelyt megigenyelni, szoval megkavarodik minden es ugyanugy az allam fizet a vegen.
persze ez olyan mint a foci, nyilvan innen a fotelbol konnyu.
csak keresem benne a logikat.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
köszönöm a fogalommeghatározást, de pont hogy a fogalom mögé kell a valóságban látni, ki felé áll fenn jelenleg az adósság, milyen annak a lejárati szerkezeteMarky írta:Az államcsőd, az állam fizetésképtelensége esetén a kifizetéseknek teljes vagy részleges megszüntetését jelenti.El Sie7e írta: azért úgy érzem, hogy a többség aki itt államcsődöt emleget, nem is tudja mikor beszélünk államcsődről, milyen feltételeknek kell egyáltalán teljesülniük ehhez előzetesen
Amikor már a gépjárműadókat is be kell húzni, gyakorlatilag nincs bevétele az önkormányzatoknak, akkor szerintem nagy lehet a baj. A kommunikációból sem az látszik, hogy felvet minket a pénz.
Az egészségügyi dolgozóknak nem mától adnak plusz juttatást, hanem negyedévvel később.
Továbbra sincs semmi konkrétum arról, hogy mennyi pénzt vállalnak át a fizetésekből, egyáltalán kap -e ebből valamit a dolgozó, vagy csak a munkáltató oldalán keletkezett költséget vállalják át?
Akiknek megszűnt a munkahelye, azoknak most kereken 0 Ft a bevétele. Őket hogy mentik meg? Nem egy embert ismerek, aki 2-3 héten belül az utcára fog kerülni, mert nincs semmije.
Nyilvánvalóan, ha most ezeket meglépnék és vígan át tudná a társadalom vészelni ezeket a hónapokat, 2022-ben újabb kétharmadot kapnának teljesen jogosan, de nem tudják megoldani, ezért kell a nyuggereket hitegetni már most.
jelen pillanatban, amikor az állam az mnb-vel kéz a kézben effektíve végtelen mennyiségű állampapírt tudna kibocsátani, nem a pénz az akadály
sokkal inkább az akarat
le lettek fektetve a sarokpontok az elmúlt években, ezeken -sajnos- most sem akarnak változtatni nagyon
alacsony hiány, lehetőleg csökkenő államadósság
nem fér bele ennek a kormánynak a jelen helyzetben sem egy kb. 8-10%os hiány, amire most szükség lenne, vagy egy látványosan megugró államadósság - amire mint fentebb írtam, gyakorlati lehetőség egy pillanat alatt megvan
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
Bocsi, kevertem a szociálissal. Az a 3 hónap után igényelhető 22800.füst írta:Nézz utána jobban, a bnőm januárban volt abban a helyzetben hogy megszűnhet a munkaviszonya és ő valami olyat mondott, hogy a fizu 60%-át megkapja. Aztán megtartották és átrakták másik projektre fizuemeléssel, de ez más lapra tartozik A munkanélküli járadéka akkor lett volna valami 120 ezer.kiserik írta:
20000 Ft.
De egyszerűbb ha szimplán csak megkérdezlek, honnan jött ez a 20ezer. Mire hivatkozol?
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Nézz utána jobban, a bnőm januárban volt abban a helyzetben hogy megszűnhet a munkaviszonya és ő valami olyat mondott, hogy a fizu 60%-át megkapja. Aztán megtartották és átrakták másik projektre fizuemeléssel, de ez más lapra tartozik A munkanélküli járadéka akkor lett volna valami 120 ezer.kiserik írta:20000 Ft.füst írta:
Ez nem igaz, 90 napig kapnak járadékot, nem tudom mennyit, nem vagyok jártas a témában, de senki se marad csupasz seggel. Na mondjuk más a helyzet azzal, aki eddig feketézett....
De egyszerűbb ha szimplán csak megkérdezlek, honnan jött ez a 20ezer. Mire hivatkozol?
20000 Ft.füst írta:Marky írta:
Akiknek megszűnt a munkahelye, azoknak most kereken 0 Ft a bevétele. Őket hogy mentik meg?
Ez nem igaz, 90 napig kapnak járadékot, nem tudom mennyit, nem vagyok jártas a témában, de senki se marad csupasz seggel. Na mondjuk más a helyzet azzal, aki eddig feketézett....
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mindenkit nem lehet megsegiteni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
gondolom a munkanelkuli segelyre gondolsz.Ez nem igaz, 90 napig kapnak járadékot, nem tudom mennyit, nem vagyok jártas a témában, de senki se marad csupasz seggel. Na mondjuk más a helyzet azzal, aki eddig feketézett....
ahhoz valoban meg kell szunjon a munkaviszony, de ugyanezt a penzt tamogatas formajaban is odaadhatna az allam, hogy ne kelljen ezert mindenkit kirugdosni, felmondani.
meg azt nem is tudom mar milyen feltetelekhez kotik es allapitjak meg.
a feketezes ketelu dolog, mint a 4 meg 6 oras bejelentgetesek is, nem feltetlen a munkavallalo hibaja.
- 'shutterisland
en vonat "kedveltem" regebben, ma talan jakab petert
(szigoruan nehany felszolalas meg tv-s riport alapjan, mert tul melyen nem kovetem a jelenlegi garniturat) legalabb is jobb valasztasnak tunne az "ellenzek fejenek", mint a mai belassult, kigyozo gyurcsanyferi.
de most ez lenyegtelen, a fidesz van ott, nekik kell megoldani.
azt sem lehet mondani, hogy "kapott anyagbol dolgozhatnak" mert nem 18-ban vettek at a kormanyzast, 10 eve ok vannak.
jonak tartom a fidesz otleteit a vallalatok megsegitesevel, munkahelyek megtartasaval/teremtesevel, de ezek nem rovid tavu segitsegek, pedig arra is szukseg lesz.
de most ez lenyegtelen, a fidesz van ott, nekik kell megoldani.
azt sem lehet mondani, hogy "kapott anyagbol dolgozhatnak" mert nem 18-ban vettek at a kormanyzast, 10 eve ok vannak.
en is ezt hianyolom, ezt is beszeltuk korabban.Továbbra sincs semmi konkrétum arról, hogy mennyi pénzt vállalnak át a fizetésekből, egyáltalán kap -e ebből valamit a dolgozó, vagy csak a munkáltató oldalán keletkezett költséget vállalják át?
jonak tartom a fidesz otleteit a vallalatok megsegitesevel, munkahelyek megtartasaval/teremtesevel, de ezek nem rovid tavu segitsegek, pedig arra is szukseg lesz.