OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. április 14., kedd 15:26

Hege írta: Ez előítélet szerintem, mert az hogy valaki milyen munkát csinál nem feltétlen egyenlő azzal hogy milyet tudna.
Szereted csinálni? Jó vagy benne? Ennyi számít.
Attól még, hogy valaki jó pincér, nem lesz pár hónap alatt egy elfogadható kőműves, ahogy ez fordítva sem működik. Nyilván vannak, akik jobb képességűek, vannak akik kevésbé, de fejlődni mindig lehet.

Amikor mindenki zsebében ott van egy netezésre alkalmas eszköz, tonnányi oktatóanyag van a neten minden témában, akkor nagyon elmaradott környezetben kell élni, hogy valaki a körülményeire foghassa a helyzetét.
kierkegaard írta: En mondjuk a masterfieldnek talaltam par windows serveres videot. Gyesen, vagy gyeden levo anyukaknak 50%os kedvezmenyt adnak az online kurzusokra.
Róluk egész jókat hallottam, bár nem pont 0-ról történő átképzésben utaznak.

Zidane
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, Ronaldo, Figo, Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Zidane » 2020. április 14., kedd 14:40

Ebben semmilyen lenézés nincs. Én tisztelem azokat, akik képesek napi 10-12 órát talpon lenni és dolgozni. Mindenki azt végezze, amire a képességei alkalmassá teszik. A gond akkor van, amikor ezt összekeverjük és a pénztárosból akarunk kőművest képezni, illetve kőművesből könyvelőt.
Nem minden családtagom irodai dolgozó. Édesapám teherautót vezet ma is Hollandia és Olaszország között, napi 800km-t megy és hetekig egy fülkében alszik. Én képtelen lennék egy hetet is lehúzni ilyen körülmények között, ahogy ő pedig nem tudna programozni.
Pedig van. Egy pincér (csakh maradjunk a példánál) nem biztos hogy a képességek hiánya miatt választja ezt a szakmát, elég sok minden befolyásolja ezt (családi háttér, betegség, ambició...stb), na most egy példán át, én Magyarország egyik bankjánál dolgozom IT területen, de nem egy olyan kollegám van akinél nem egészen értem, hogy dolgozhat még itt, illetve van olyan felszolgáló ismerősöm, aki igen magas képességekkel rendelkezik.

Azzal hogy egy pincér 40 évesen valszeg nem fog már programozást tanulni még nem is tudnék vitába szállni, de ez nem a képességek miatt van így, hanem sokkal inkább az ambició hiánya miatt. A kettő nagyon más.

Az irodai munkák egy jó nagy százalékához nem szükségeltetik semmi különleges képesség, ami egy pincérben ne lehetne meg és én ezt úgy mondom hogy irodai munkát végzek.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. április 14., kedd 14:34

En mondjuk a masterfieldnek talaltam par windows serveres videot. Gyesen, vagy gyeden levo anyukaknak 50%os kedvezmenyt adnak az online kurzusokra.

Szoval ha van megfeleltek a kriteriumoknak akkor elfogadom a segitseget. :roll:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. április 14., kedd 14:30

De nem is veszik fel aki nem felel meg. Túl szélsőséges példákkal dobálóztok.

Az más kérdés, hogy milyen a felvételi követelményrendszer, valószínűleg enyhült az idők folyamán, egyrészt a kereslet másrészt amiatt is, hogy régen ösztöndíjas rendszerek voltak (kivéve codecool)

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. április 14., kedd 14:25

En markyval ertenek egyet. Nyilvan lehetne hozni minden szakmabol ugyan ilyen kivetelt.

Dolgozo cigany is van de azert ha szembejon veled 6 szekreny az ejszaka ferencvarosban, akkor csak iranyt valtasz.

Biztos van olyan pèk aki letudna doktoralni neurologuskent de nem ez a jellemzo.

Hege

HozzászólásSzerző: Hege » 2020. április 14., kedd 14:21

Marky írta: Ebben semmilyen lenézés nincs. Én tisztelem azokat, akik képesek napi 10-12 órát talpon lenni és dolgozni. Mindenki azt végezze, amire a képességei alkalmassá teszik. A gond akkor van, amikor ezt összekeverjük és a pénztárosból akarunk kőművest képezni, illetve kőművesből könyvelőt.
Nem minden családtagom irodai dolgozó. Édesapám teherautót vezet ma is Hollandia és Olaszország között, napi 800km-t megy és hetekig egy fülkében alszik. Én képtelen lennék egy hetet is lehúzni ilyen körülmények között, ahogy ő pedig nem tudna programozni.

Dehogynem van. Én is pincér vagyok, kitunovel végeztem a mester szakot, a gimnáziumot, és az általánost is. Gyerekkorom óta ezt akartam csinálni, meg se buggyantott víz van az agyam helyen. Ez előítélet szerintem, mert az hogy valaki milyen munkát csinál nem feltétlen egyenlő azzal hogy milyet tudna.

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. április 14., kedd 13:48

Ebben semmilyen lenézés nincs. Én tisztelem azokat, akik képesek napi 10-12 órát talpon lenni és dolgozni. Mindenki azt végezze, amire a képességei alkalmassá teszik. A gond akkor van, amikor ezt összekeverjük és a pénztárosból akarunk kőművest képezni, illetve kőművesből könyvelőt.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. április 14., kedd 13:12

Marky írta: Egy orvos tud tanulni és analitikusan gondolkodni. Nem véletlen, hogy a pincérek felszolgálnak és nem rendszert terveznek.
Egy újabb "felzárkóztató" program, amire ki lehet számlázni pár milliárdot eredménytelenül.
Először is azzal kezdeném, hogy veled ellentétben én nem nézem le a pincéreket, mert az ember képessége és foglalkozása sokszor nincs összhangban. Ezen túlmenően, már bocs, de miből veszed hogy főleg pincérek fognak rá jelentkezni?

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. április 14., kedd 13:02

A cikk másik fele arról szól, hogy be kéne vezetni a digitalizációba a munkavállalókat, de ez addig nem fog menni, amíg nincs konkrét elvárás ezzel kapcsolatban. Egy random dolgozónak a számítógépezés egyenlő a Facebook-MindenegybenBlog pásztázásával.
A cégeknek kellene fejlődni.
Mondok egy példát: vidéki pizzéria, leszerződik a Netpincérrel, szóval a Netpincéren keresztül tudsz rendelni. Te annyit látsz, hogy milyen modern ez a vállalkozás, mert nem kell szóba állni senkivel, pár kattintás és megvagy. Mi történik náluk? A Netpincér küldi az értesítést a rendelésről, ami a pizzériánál egy közös mobilra érkezik meg, amit nem néz senki! Nincs egy integrált rendszerük, amin valós időben láthatnák a rendeléseket, szóval a Netpincéres rendelések teljesítése csúszik 20-30 perccel.
Öcsém megkérdezte őket, mint futár, hogy nem -e kellene nekik egy kis szoftver, amin legalább látnák egy közös monitoron a bejövő rendelést és adna valamilyen hangjelzést, hogy a dohányzó diszpécser is észrevegye, de a válasz a szokásos volt...

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. április 14., kedd 12:28

Marky írta: Egy orvos tud tanulni és analitikusan gondolkodni. Nem véletlen, hogy a pincérek felszolgálnak és nem rendszert terveznek.
Egy újabb "felzárkóztató" program, amire ki lehet számlázni pár milliárdot eredménytelenül.
De legalabb a cikket olvasnatok el

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. április 14., kedd 12:13

Egy orvos tud tanulni és analitikusan gondolkodni. Nem véletlen, hogy a pincérek felszolgálnak és nem rendszert terveznek.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. április 14., kedd 11:39

Sose lehet tudni, egyik kollégám 55 évesen lett villamosmérnök, mert megunta a sebész szakmát. Tesóm szakácsból lett először villanyszerelő, majd ÉV felülvizsgáló.
De annak is jó ez aki régóta tervezte az IT szakmát, csak hiányzott neki egy kis lökés...

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. április 14., kedd 11:20

Sierra írta:
El Sie7e írta: https://index.hu/gazdasag/2020/04/14/pr ... tamogatas/

Codecool greenfox

Nemrég volt téma
El tudom képzelni ahogy egy 40 éves ex-pincér elkezdi tanulni a programozást. :lol:
:roll:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2020. április 14., kedd 11:13

El Sie7e írta: https://index.hu/gazdasag/2020/04/14/pr ... tamogatas/

Codecool greenfox

Nemrég volt téma
El tudom képzelni ahogy egy 40 éves ex-pincér elkezdi tanulni a programozást. :lol:

Gődényhez meg annyit, hogy régebben sem értettem, hogy lehet ennek diplomája, a doktori címről nem is beszélve. 2 értelmes mondatot nem tud egymás után összerakni, meg lehet nézni azt a két """szakértő""" elemzős videóját, nagyon gázos. Meg egy doktori titulus mellé az ember vhogy nem egy hegyomlás kopasz, széttetovált embert képzel el. :lol: lehet a doktoriját is piacon vette.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. április 14., kedd 10:39

https://index.hu/gazdasag/2020/04/14/pr ... tamogatas/

Codecool greenfox

Nemrég volt téma
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. április 14., kedd 9:25

Az egyik legnagyobb uzlet az egeszsegiparban van. Keves ember kepes utananezni es meg kevesebb felfogni az osszetevok kombinacioinak egyuttes hatasat.
Kell egy prolik szavan szolo reklamarc, akivel el lehet adni minden ilyen baromsagot. Schobert Norbi ennek a legjelesebb kepviseloje idehaza.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. április 14., kedd 9:19

Még is mi másra való egy saját csatorna, ha nem arra, hogy eladhatóbb legyen a saját márkájuk?:D
Ettől függetlenül Gödény a szakmai videókban, sose mondta hogy ezt meg azt vedd meg a nitruversumtól.

Mindenesetre eléggé aljadék az a márka amely kálcium+magnézium kombót egybe adja. Miközben jól ismert, hogy a kettő egymás felszívódását hátráltatja...
Ráadásul tippeljetek milyen hordozóvegyületet tartalmaz a magnéziumuk? Magnézium-oxid...A felszívódás mértéke ugye függ a hordozóvegyületétől.

Szinte semennyire, vagy nagyon rosszul szívódik fel. A multivitaminok nagy részében és az olcsó készítményekben is a magnézium oxidot rakják be. Ráadásul ezt mind 2e ftért LOL.

Közben ugyan ennyiért veszel majdnem fél kiló magnézium-citrát por-t. aminek az egyik legjobb a felszívódása a laktát mellett.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2020. április 14., kedd 8:19

reeed_ati írta:
Swineherd írta: Nem jól tudtuk?

Ez az orvos pedig darabokra cincálja a szakállas néphülyítőt és a hozzá hasonlókat.
Én egyébként nem vágtam, hogy ekkora kókler a pali, csak a vitaminos videókból ismertem korábbról, azok alapján egyébként még szimpatikus figura is volt.., persze nem ismerve az előéletét.
Viszont itt egy másik vidi is, ami alapján eléggé megkérdőjelezhető a szavahihetősége.

Egész YT csati kb arra jó, hogy a saját termékeiket futtassák.
Ráadásul elég szarok is... pár hete/hónapja rendeltem tőlük egy fehérjét. Én még ilyen sz@rt viccen kívül nem ittam, pedig próbáltam már rettentő sok fehérjét azalatt a 10 év alatt, amióta edzek.
Próbáltam biztosra menni, jöjjön csoki, vanilia és banán, de ihatatlan.
ZIDANE

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2020. április 13., hétfő 23:38

Sorry késő van már, most látom csak, hogy lent már linkelte valaki..
Ha gondoljátok töröljétek az én hsz.-emet.. :)

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. április 13., hétfő 23:33

Gödény nem saját gondolatokat mondott, hanem hivatkozott másokra, más szakmai cikkekre. Azok közül volt 3 mellényúlás, az pedig elég volt Marcinak, hogy lejárassa.
kb ennyi a történet.

Persze ebből Gödénybá mindenképpen rosszul jön ki, mert egy egészségügyben dolgozótól nem várnék el teljesen egyoldalú információközlést.
Már a fejéből látszik, hogy nem kenyere a vita. :D

Vissza: