Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 17., péntek 18:51

Ha jól tudom én vagyok egyik következő.

Gosford Park

Remélem a sztárparádé ellenére még nem láttátok. Szerintem nagyon jól átadja az akkori Angliát (nem mintha akkor és ott sok időt töltöttem volna, de értitek :D), meg a nemes-szolgáló viszonyt. Jó történet, még jobb szereplők és hozzájuk tartozó színészek. Nekem maradandó filmélményt adott, pedig nem mondanám olyan nagyon különleges filmnek, de mégis egyszerűen jó volt nézni minden percét. Remélem legalább páran is így lesztek vele..

Ui: ez az első ajánlásom, ne bántsatok :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 17., péntek 10:32

Remy bazz legalább tőled vártam egy jó pontszámot :mrgreen: Pipitának örülök hogy tetszett, de amúgy gondoltam hogy nem lesz nagy siker :D
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 17., péntek 10:25

Chained

D’Onofrio-t szeressük. D’Onofrio parádé a szerepben.

Alapvetően szeretem az efféle filmeket. Kevés helyszín, egyszerű történet, de az korrekten kivitelezve. Ennél a filmnél a kezdő képsorok megadták a film alaphangulatát, aztán lényegében Lynch lányának csak az úton kellett tartania. Ez többé kevésbé sikerült is neki.

Van egy tök jó atmoszférája a filmnek, kellően beteg, amihez a két főszereplő is hozzáteszi a magáét.

Nekem egyedül a befejezés nem tetszett. Kissé izzadságszagú, túl nagy fordulatot próbáltak meg a készítők a néző elé tárni. Nem éreztem, hogy szökség van erre. Na, de ettől függetlenül a film jó, de nem kiugró. 6/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 17., péntek 9:51

Dersu Uzala:

Tenyleg szep film. Sok erzelmet valt ki a nezobol es elgondolkodtato. A hatasa ala kerultem es meg a stablista utan sem engedett egy darabig. Az igazan jo filmek ismerve. Ahhoz kepest hogy a 70-es evekben forgattak a szovjetunioban szinte teljes egeszeben a szabadban kifejezetten kivalo az audiovizualis elmeny. Szep felvetelek, jo muzsikak. Viszont a film inkabb erzelmi sikon tarol. Arra keszteti a nezot hogy kicsit atertekelje a vilagrol alkotott kepet es olyasmikbe gondoljon bele amire amugy ugyet sem vet a mindennapokban. Reszletes elemzesbe es spojlerekbe nem megyek bele, gondolom mar megtettetek, ha ezt leirtam visszaolvasom az ertekeleseket. Annyit meg hozzatennek hogy alapvetoen mufajilag nem all annyira kozel hozzam ez a film, de ennek ellenere nagyon tetszett. Koszi az ajanlast.

8/10
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 16., csütörtök 23:20

Chained

Előző este néztem meg, nem írtam róla egyből, hátha kicsit ülepedik vagy nemtom. És tényleg nem tudom. Mármint azt, h most akkor mit is láttam. Azzal kezdtem volna az írásomat, hogy "nincsenek ellenemre az ilyen stílusú filmek, de vhogy nem ízlett". Aztán megkérdeztem magamtól, h akkor ez mi is volt. Nem igazán jött át, h mit is akartak, mert úgy igazán sztem semminek nem volt jó, gyengusz volt. Horror? Nope. Dráma? Se. Thriller? Talán.
Papíron majdnem percre pontosan ugyanolyan hosszú, mint a Kosok, de ez legalább másfélszer hosszabbnak tűnt :/ .
D'Onofrio nekem nem volt egységes, voltak olyan pillanatok, amikor mintha más figurát láttam volna a képernyőn mint eddig.
Viszont.
Valahogy mégis volt egy minőségi filmérzet miközben néztem, jelentsen ez bármit. Bejöttek a kameraállások/mozgások, a zene csak néha volt zavaró Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! (mondjuk ha jól rémlik, többnyire csak vmi halk vonyítás megy :D). Reddit nyelven Awful Taste But Great Execution :D.

Én nem látom, hogy miért gondolták, h ettől gazdagabb lesz a filmművészet, inkább valakinek a gyakorlófilmjének tűnt.

5/10

Ewr

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. április 16., csütörtök 21:17

Derszu Uzala

Inkább spoilerbe teszem, mert senkinek sem akarom elrontani, aki esetleg még nem nézte volna meg.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon betalált most nálam ez a film, ugyanis Derszu engem is emlékeztetett egy közeli családi ismerősre, akit sajnos nemrég vesztettünk el.
A mai modern nyugati világban nagyon ritkán találni olyanokat, akik még harmóniában élnek a természettel, állatokkal és tényleg, ahogy a kapitány is mondta, amikor találkozunk ilyen emberekkel, rögtön egy mély tiszteletet érzünk irántuk.

Derszu is egy ilyen karakter és mindig vártam, hogy milyen tudás darabkákat szór el a katonáknak és ezáltal nekünk a hegyekről, erdőkről és ottani "barátokról".

A tájak és felvételek gyönyörűek voltak, csak néztem, mikor a kapitány lekiabált a hegyről és hirtelen rázoomoltunk az ott lépkedő katonákra és lovakra. Nagyon örülök, hogy végül Faustra hallgattam és a REMUX verziót kölcsönöztem ki :D

Valahogy nem számítottam arra, hogy a film vége ennyire szomorkás lesz majd, felkészültem egy kis feel-good endingre, ahol Derszut elviszi az öregkor, de ehelyett egy elég szívbemarkoló véget kaptunk. Én is megnéztem újra az első 1-2 percet és rossz volt látni, hogy mennyire semmibe vették és meggyalázták azt, aki mindig önzetlen volt és törődött másokkal, még úgy is, hogy azok nem tudtak róla.

Összességében nagyon élveztem a filmet, érdekes volt orosz hanggal nézni, de pár perc után simán megszoktam. :D
Örülök, hogy csatlakoztam a filmklubhoz, már most pár film után is teljesen megérte, a Derszu Uzala egy olyan film, amit pár évente újra kell majd néznem, ugyanis olyan üzenete van, amit nem szabad elfelejteni és valószínűleg még sok ideig aktuális marad. :)

9/10

pluszegy

HozzászólásSzerző: pluszegy » 2020. április 16., csütörtök 11:29

Ajeossi

Amikor tehetem eredeti nyelven nézem a filmeket, de ezt sajnos csak angol szinkronnal találtam meg. Emiatt tartottam egy kicsit tőle, de végülis nem rontott az élményen.
Jó kis film volt, végig érdekelt, hogy mi fog történni, egy percig sem unatkoztam. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azt mondjuk nem értettem, hogy miért mászkál mindenki késsel vagy fejszével, pisztoly csak elvétve volt egy-két embernél, de ez már részletkérdés. A disco-s jelenetnél, amikor zenére szemeznek egymással, egy pillanatig olyan volt, hogy mindjárt nekiállnak egy táncpárbajnak :D Viszont amikor a felesége haláláról és autóbalesetről beszélnek, majd később mutatják is, hát nem arra számítottam, ami történt, kissé sokkolt az a jelenet.
Kemény, ahogy a gyerekeket felhasználják a bűnözéshez meg ez az egész szervkereskedelem téma.. Sajnos simán elképzelhető, hogy egy hasonló történet a valóságban is lezajlik.

Tudnék még írni egy-két jelentről, amik tetszettek, de felesleges, ti is láttátok a filmet :D A történet maga nagyon jó volt, a megvalósítás is tetszett, a harcjelenetek is remekül meg voltak csinálva. A karakterek annyira nem fogtak meg, a színészi játék sem segített ezen túlzottan, de ettől szerintem nem lett rosszabb a film. A zenékre abszolút nem emlékeztem, vissza kellett pörgetnem, hogy megnézzem volt e egyáltalán valamilyen zene az egyes jelenetek alatt :D De összességében tetszett, azt hiszem gyakrabban kell ázsiai filmeket néznem, mert amiket eddig láttam, azok mind jók voltak. Jó film volt, köszi! :agree:

7,5/10

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 15., szerda 22:28

Faust írta: Nem erkezett meg, az elmult 4-5 napban csak Mickeytol jott pu. :lol:
Nem kell kiteregetni minden kis apró részletet :mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 15., szerda 22:03

Nem erkezett meg, az elmult 4-5 napban csak Mickeytol jott pu. :lol:

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 15., szerda 20:01

Faust írta: De miért nem szólsz? :mrgreen:
Irtam neked PÜ-t egy napja kb. :D Kozbe amugy lejott. A japan raegetett feliratot leszamitva egesz jo.. de meg nem kezdtem el.

Mickey

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 15., szerda 18:19

Én rendre bevandálkodom ( na ez azt szó ) az értékeléseimet... :mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. április 15., szerda 18:08

Az elozot mar nem tudom szerkeszteni, de nem is baj, ha kulon hozzaszolasba kerul.

Igyekszem folyamatosan frissiteni a tablazatot es ha jol tapasztalom mas is, de ha valakinek nem kerulnenek be a pontjai, sikitson! :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 15., szerda 18:03

sonic írta: Az internet legmelyebb bugyraiban talaltam egy ilyet:

Dersu.Uzala.1975.720p.WEB-DL.H264-HDB [PublicHD]

Most toltom. Nagyon remelem hogy nezheto verzio lesz, mert 4GB. :D Nem tudom ti honnan szereztetek be, de nekem meggyulik vele a bajom rendesen.
Nálam torrent nem jatszik. Online filmeken viszont fent van meglepő módon.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. április 15., szerda 18:02

Crash

Egy ideje mar watchlisten volt, de valamiert meg nem jutottam el addig, hogy meg is nezzem, szoval orulok, hogy jott az ajanlas.

Szeretem a mufajt, de nem ereztem, hogy igazan jatszana a film a hatarokkal. Sokat nem kellett gondolkodnom, igazabol mindig fogva volt a kezem. Ez kompenzalodik a remek szineszekkel es sztorival, igy egyaltalan nem tudtam unatkozni. Igazan nagy hatassal nem volt ram es nem gondolom, hogy a jovoben ujraznam, de korrekt darab. 7/10

Ma vagy holnap nekiulok a Chainednek is es utolerem magam. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Petr 2020. április 15., szerda 18:03-kor.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 15., szerda 17:53

Meg nem volt idom utananezni, majd este. :mrgreen:

Mickey

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 15., szerda 17:50

Faust írta: De miért nem szólsz? :mrgreen:
Pedig egész jó hatásfokkal reagálsz a beérkező üzenetekre....

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 15., szerda 17:47

De miért nem szólsz? :mrgreen:

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 15., szerda 17:42

Az internet legmelyebb bugyraiban talaltam egy ilyet:

Dersu.Uzala.1975.720p.WEB-DL.H264-HDB [PublicHD]

Most toltom. Nagyon remelem hogy nezheto verzio lesz, mert 4GB. :D Nem tudom ti honnan szereztetek be, de nekem meggyulik vele a bajom rendesen.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 15., szerda 16:52

Rohadt álsznob, fuera!

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. április 15., szerda 16:08

A Derszu Uzala is kapott Oscart. Faust, bazze, folyton csak a mainstream... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chained
Láncra verve

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Elég erős kezdés volt, nem szaroztak itt ilyenekkel hogy bevezetés meg karakter-bemutatás. Minek az? Bumm bele a közepébe, föl a csúcsra és végig ott tartani. Nekem nagyon tetszett, A Game of Thronesban is imádtam Theon Greyjoy mellékszálát, jó viszonyítási alapnak hogy milyen szerencsés életeket is élünk mi itthon, békében és nyugalomban :D És hát ki ne akarna egy Theon spinoffot nézni másfél órában elmesélve? Ugye hogy mindenki ezt akarja. :lol:

Kőkemény alapötlet, beteg kivitelezés, végig fenntartja az ember figyelmét, feszült, jó a hangulat, van üzenete. És mindemellett végtelenül egyszerű az egész, még ha sok szereplő kellett is. Szeretem az ilyen filmeket. Egy valamit nem értek.

Nem értem miért vette le a láncot a gyerekről. Az mi volt? És utána a gyerek azért nem menekült el, mert már annyira meg van törve, hogy esélyét sem látja a szabadulásnak? Vagy netán nem is vágyik már a szabadulásra? Érdekes kérdések ezek. Megint csak Theonnal tudok példálózni, aki (és itt most GoT spoiler a Chained spoilerben)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
ugye pengével a kezében borotválta Ramsey szakállát. Simán elvághatta volna a torkát, de annyira félt tőle, hogy nem merte megtenni. Ezzel bizonyította be ugye apjának Ramsey hogy micsoda csodaszörnyet, háziállatot teremtett.

Na de egy a lényeg, tetszett a film, jó volt, ilyeneket még, sose hallottam erről sem.

7,5/10

Vissza: