Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. április 23., csütörtök 18:17

Jártasabb vagy az internet bugyraiban, mint én :D
Nem baj, nem marad ajánlásnak, mást terveztem már. Köszi a linket azért :)
"And my heart will leave you never."

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2020. április 23., csütörtök 17:57

gunner írta: Akkor holnap hozom az ajánlást, illetve megnéztem az aktuális darabokat is :)
Mivel sajnos nincs magyar felirat hozzá, kilőve egy szerintem jó film: Eteros ego, akinek nincs ötlete, nyugodtan megnézheti, angol felirat elérhető hozzá :)
Megvan online magyar felirattal is :mrgreen:

szerk.: privatban elkuldtem a linket

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. április 23., csütörtök 17:26

Akkor holnap hozom az ajánlást, illetve megnéztem az aktuális darabokat is :)
Mivel sajnos nincs magyar felirat hozzá, kilőve egy szerintem jó film: Eteros ego, akinek nincs ötlete, nyugodtan megnézheti, angol felirat elérhető hozzá :)
"And my heart will leave you never."

Ewr

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. április 23., csütörtök 12:28

Crash

Az ajánlás előtt még nem láttam, ezért a címből ítélve egy kőkemény akciófilmre számítottam. Kellemeset csalódtam, hogy mégsem az. :D

A film üzenetét, lényegét többen leírtátok már Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!rasszizmus, előítéletek és a hatásuk minden szereplőre.

Alapvetően nagyon tetszett, remekül építette fel a karaktereket, így a film vége felé rendesen lehet izgulni mindenkiért. Annyi negatívumot tudnék megjegyezni, hogy az amúgy is tragikus haláleset erősebb lehetett volna, ha Don Cheadle öccséből többet látunk. Mondjuk így is az egyik legjobb jelenet volt.

Tetszett még, mikor a film elején a két egyáltalán nem gengszter beszélget arról, hogy a pincérnő mennyire előítéletes volt a kinézetük miatt, mert hogy biztos nem fognak borravalót adni. Mire a másik megkérdezi, hogy "na és adtál?" - "nem fogok ilyen szar kiszolgálást díjazni" :mrgreen:

Ezeken kívül még remek volt az autóból kimentős rész, a kislány "lelövése", a rendező lenyugtatása. Mindegyiknek voltak előzményei, érthető volt a karakterek motivációja.

Ez a 2004-es film még 2020-ban is nagyon releváns, de előítéletek mindig is lesznek. Ha például holnap kirabolna az utcán egy svéd turista, majd jövőhéten egy másik svéd turista, akkor legközelebb, ha szembejönne egy, valószínűleg inkább átmennék a másik oldalra, hiába még nem is találkoztunk soha.

Köszi az ajánlást, nagyon jó kis film volt. :)
8/10

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 22., szerda 21:10

Kisse ellustultam, rostellem, de holnap estig hozok ket filmet!

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 21., kedd 23:03

Crash

Az előttem szólók már ellőttek kb. mindent amit el tudnék mondani a filmről. A giccsenségnek és az erőltetettségnek a szándékos mivoltával én tökre egyetértek, bár elvett a film "erejéből", a sokszálasított történetvezetés miatt sztem így volt jó. A történet nekem bejött, az ugrálás a kis story-k között faszántos volt. Minden jelenet le tudott kötni, gyorsan eltelt a két óra.
Nem ütött meg annyira, egyszerűen csak jól eltelt a játékidő, nálam ez tipik 7/10.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 21., kedd 20:55

ÜTKÖZÉSEK

Korábban mintha már lett volna egy filmklubban a film. Nem tudom, lehet rosszul emlékszem. :hmmm:

Ettől függetlenül továbbra is egy jó filmnek tartom, viszont sok év után újranézve már cseppet sem kiválónak. Függetlenül attól, hogy kifejezetten fontos témákat boncolgat,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!rasszizmus, előítéletek, társadalomkritika, és jelenkori társadalmi problémák, legyen az megélhetési vagy egészségügyi nem kockáztat, mintha egy fogalomtárat olvasna fel, így rendkívül szájbarágósnak és amerikainak tűnik az egész.

A színészek jók, de karaktereik teljesen kliséses.

Viszont a drámai mivolta ellenére is könnyen csúszik a film, a giccstenger alatt működik az eléképzelés és vannak kifejezetten erős pillanatai (Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kocsiból való kimenekítés, vagy Michael Peña lánya és a vaktöltényes piszoly, ráadásul még hossznak sem lehet nevezni. 7/10

A film jó, akár többszöi nézésre is alkalmas. Viszont ajánlásnak túl mainstreamnek tartom. :kivagyhe:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. április 21., kedd 0:17

Dersu Uzala:

Először is leszögezném, hogy ilyen régebbi film amit utoljára láttam, az a 12 dühös ember volt, és azóta se bővült a paletta ebből a szempontból, így kíváncsi voltam, hogyan fogadom majd ezt a filmet.

Nekem sikerült az égetett japán feliratos verziót leszedni, most utólag olvastam el, hogy figyelmeztettél minket korábban, sebaj. :mrgreen: Így értelemszerűen én magyar szinkronnal néztem, de semmi gond nem volt vele, a Kapitány hangja kifejezetten tetszett.

A film első 40 perce magával ragadott, nagyon élveztem az egészet. Tetszettek a párbeszédek a Kapitány és Dersu között, illetve az, hogy mennyire tisztelettudó, alázatos és okos ember ez a "vadász". Tudtam, hogy lesz a filmben egy olyan jelenet, ahol Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Dersu majd megmutatja az addig rajta hencegő katonáknak, hogy ki itt a vadon királya. Így amikor a katonák bénáztak, hogy eltalálják az üveget, majd Dersu kisujjból lelőtte a madzagot, az nagyon tetszett. :mrgreen: Amit pedig előtte mondott az üvegről, az csodás volt.

Igazából nagyon szeretem az olyan filmeket, ahonnan lehet tanulni, vagy mély gondolatokat hoz elő az emberből. A film első részében pedig öröm volt Dersu okításait hallgatni. Számomra a Kapitány is nagyon szimpatikus volt, főleg ahogy a többi társával ellentétben Dersuval viselkedett, mivel az első pillanattól kezdve nagyon befogadó és tisztelettudó volt vele. Én ilyennek is képzelek el egy Kapitányt, aki nem bohóckodik meg játszadozik a többi katonával, hanem egyedül félrevonul elmélkedni.

Ez a bizonyos kiváló 40 perc után számomra volt egy kb 30 perces üresjárat, ahol nagyon lecsökkentek a párbeszédek számai, és ott kissé megrekedt a film nálam. Viszont ezt követően újra "beindult", és amikor a városba kellett költöznie Dersunak, ahogyan ezt egy igazi kínszenvedésnek élte meg, annak igen komoly mondandója van. Jelenleg az átlagosnál is több időt töltünk a 4 fal között, de szerintem bele se gondolunk, hogy a mai világban ténylegesen az időnk nagy része bezárt szobákban van, a természetről pedig teljesen el is feledkeztünk.

A film nyitósora miatt a végén nyilván várható volt mi fog történni, csak én azt hittem, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Dersu éhenhal a szeme miatt.

Összességében élveztem, nem zavart, hogy 1975-ös film, kivéve egy dolgot. A zene nekem egyáltalán nem jött át, szinte végig zavart a film során. Egyedül egy tetszett, az pedig akkor volt, mikor már a film utáni stáblistát mutatták.

Köszönöm az ajánlást, egyelőre 7,5/10, de később változhat 8-ra is.

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. április 19., vasárnap 0:51

Chained

A szineszek jok voltak, de nekem eleg ures volt a film. Azt ereztem, hogy probal nyomaszto lenni, hatni ram es agresszivnek lenni, de nem sikerult. Inkabb repetativva valt es semmilyen maradt. Nem voltak kiugro parbeszedek, kamerahasznalat vagy zenek, kozepes szintu volt nehany jelenettol eltekintve. A szereploket kabe hitelesen sikerult abrazolni, ami jo pont.

Szeretem az ilyen tipusu filmeket, de amikor hatassal vannak ram lehetoleg a mondanivaloval vagy valaminek a bemutatasaval. Ez szerintem nem tudott eleg mely lenni es kozvetiteni valamit. Valami hianyzott, ami szerintem a valodi tartalom. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az intro jol megadta az alaphangulatot, de en nagyon nem szeretem ezeket az elore tekinteseket, meg ha nem is sokat ugranak az idoben. Nalam a film meg betegnek sem mondhato, sajnalom.

Probaltam tobbet irni, de igazabol nem tudok. Nem szerettem volna ennyire lehuzni, bocsi Roli. Lehet, hogy csak rossz pillanatomban neztem, nem tudom. 4/10

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. április 18., szombat 10:04

Először is bocsánat, hogy csúszóban vagyok kicsit a filmekkel, igyekszem a jövő hét végére utolérni mindent.

Derszu Uzala

Mikor megláttam az ajánlást nagyon örültem, mert nagy zseninek tartom Kuroszava Akirat. Viszont pár műve kimaradt korábban, többek között ez is.
Azért sem fogom nagyon elnyújtani az értékelésemet, mert ezt a filmet egyszerűen látnia kell mindenkinek. Miközben szedtem össze gondolataim, hogy mit írjak erről a csodálatos alkotásról elmorzsoltam egy könnycseppet. Nem hittem volna, hogy ilyen érzelmeket fog kíváltani. Egy olyan több, mint 100 évvel ezelőtti történet ami mondanivaló szempontjából mindig is beilleszthető lesz az aktuális világba.
Aki csak teheti nézze meg, nagyszerű ajánlás! :salute: :agree:

9/10

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 17., péntek 23:53

Na, ennek külön örülök. Van bőven mit pótolni anime fronton, szóval előre is köszi. :agree:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 17., péntek 21:51

Estét !

Az én ajánlásom azt hiszem kissé rendhagyó lesz, de úgy gondolom érdemes időt és figyelmet fordítani ezekre a produktumokra is.

Koe no Katachi (2016)
A Silent Voice / The Shape of Voice

MyAnimeList
IMDb

Én meglehetősen oda és vissza vagyok a japán animációs munkásságért, legyen az sorozat, egész estés alkotás vagy éppen antológia.
De nem csak a távol -keleti országok darabjait kedvelem, lehet ez bármilyen rajzfilm vagy animációs film, esetleg CGI orgia. ( vagy mindnek az egyvelege )

Viszont valamiért a japán képregény ( Manga ) és animációs film mégis közelebb áll hozzám, talán mert egyéb módon is kötődöm az országhoz, valamint nagy tisztelője vagyok az ottani hagyományoknak és kultúrának.
Továbbá gyerekként, leginkább Hans Christian Andersen művein szocializálódtam. Gyermeknek és Felnőttnek is egyaránt jól átjön a keserédes melankólia, ha épp olyan darabról van szó a dán meseírótól és költőtől. Tehát nem feltétlen a hálivúdiheppiend a zsánerem, vagy a fekete és fehér beállítottság. Japánban még él ez a szemléletmód, jól vegyítik a drámát,tragédiát,örömöt stb....nem pont a boldog befejezésre görcsölnek rá ( ha épp olyan rajzfilmről van szó ).
De mondhatnám, hogy az Anime-ot, a felnőtteknek is érdemes nézni(leginkább), sőt....sok sok alkotás kifejezetten felnőtteknek készül, gyerekfejjel nem egy darab kb. érthetetlen és felfoghatatlan, éppen ezért élvezhetetlen is lehet. ( még 18+ ban is ) :lol:

A Koe no katachi egy 62 fejezetes mangát adaptál egy bő 2 órás filmbe. Nagy sikerrel teszi mindezt, mert jó érzéssel vágtak ki vagy sűrítettek több oldalon keresztül futó jeleneteket. Ugyan a szereplők mindennapjaiba nem tekintünk be manga mélységekben, de így a film minden pillanatára érdemes odafigyelni.
Ez egy Slice of Life anime, ami annyit tesz, hogy nem a scifimechafantasy vonalat képviseli, hanem nagyon is valós életszituációkra és alaphelyzetre épül fel. Reális világot tár a néző elé, hétköznapi "hősökkel", azok mindennapi életét bemutatva.

Lehet itt számítani drámára, romantikára, örömködésre meg bicskanyitogató megnyilvánulásra is. ( kifejezetten idegesít némely része )
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Lesz szó japánokra jellemző becsületről, náluk komoly problémát okozó iskolai "bántalmazásról",( mely sajnos ott nem egyszer öngyilkosságba torkollik ), karmáról, arról hogy miként birkózzunk meg a testi fogyatékossággal, és hogy emberként képesek vagyunk az önkontrollra, a változásra !

Egyébként nem kell tartani, nem túlzottan csöpögős és giccses, a drámát és az érzelmeket sztm nagyon is helyén kezeli a mű.
Érdemes rá többedmagaddal beülni, nem lesz benne leszakadó testrész, mindfuck vagy valami pszicho vonulat.

Csodálatos az Art, fülbemászó a hangzás és tanulságos a történet.
Megtalálható a hazai könyvespolcon ( magyar felirattal kiegészülve ), valamint online egész jó minőségben ( angol felirattal ). mov.online
Ajánlom minimum a HD felbontást, de minél jobb minőséghez tudtok hozzájutni, annál nagyobb élmény lesz.

Remélem lesz olyan akit megérint, vagy csak egy kicsit is megtetszik neki.
Szintén reménykedem, hogy nem láttátok sokan. :mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 17., péntek 21:09

Mickey az elmult 5 napban kuldott vagy tizennyolc put, de most baszik veglegesiteni egy ajanlas formajaban. :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 17., péntek 20:12

már szedem is a jó kis 33 gigás verzsönt :D amúgy én se ismerem.
Kép

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 17., péntek 20:00

En se lattam de meg csak nem hallottam rola. Kegyetlen ajanlas. :mrgreen:
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 17., péntek 18:59

Én nem láttam, szóval király. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 17., péntek 18:51

Ha jól tudom én vagyok egyik következő.

Gosford Park

Remélem a sztárparádé ellenére még nem láttátok. Szerintem nagyon jól átadja az akkori Angliát (nem mintha akkor és ott sok időt töltöttem volna, de értitek :D), meg a nemes-szolgáló viszonyt. Jó történet, még jobb szereplők és hozzájuk tartozó színészek. Nekem maradandó filmélményt adott, pedig nem mondanám olyan nagyon különleges filmnek, de mégis egyszerűen jó volt nézni minden percét. Remélem legalább páran is így lesztek vele..

Ui: ez az első ajánlásom, ne bántsatok :mrgreen:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 17., péntek 10:32

Remy bazz legalább tőled vártam egy jó pontszámot :mrgreen: Pipitának örülök hogy tetszett, de amúgy gondoltam hogy nem lesz nagy siker :D
Kép

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 17., péntek 10:25

Chained

D’Onofrio-t szeressük. D’Onofrio parádé a szerepben.

Alapvetően szeretem az efféle filmeket. Kevés helyszín, egyszerű történet, de az korrekten kivitelezve. Ennél a filmnél a kezdő képsorok megadták a film alaphangulatát, aztán lényegében Lynch lányának csak az úton kellett tartania. Ez többé kevésbé sikerült is neki.

Van egy tök jó atmoszférája a filmnek, kellően beteg, amihez a két főszereplő is hozzáteszi a magáét.

Nekem egyedül a befejezés nem tetszett. Kissé izzadságszagú, túl nagy fordulatot próbáltak meg a készítők a néző elé tárni. Nem éreztem, hogy szökség van erre. Na, de ettől függetlenül a film jó, de nem kiugró. 6/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 17., péntek 9:51

Dersu Uzala:

Tenyleg szep film. Sok erzelmet valt ki a nezobol es elgondolkodtato. A hatasa ala kerultem es meg a stablista utan sem engedett egy darabig. Az igazan jo filmek ismerve. Ahhoz kepest hogy a 70-es evekben forgattak a szovjetunioban szinte teljes egeszeben a szabadban kifejezetten kivalo az audiovizualis elmeny. Szep felvetelek, jo muzsikak. Viszont a film inkabb erzelmi sikon tarol. Arra keszteti a nezot hogy kicsit atertekelje a vilagrol alkotott kepet es olyasmikbe gondoljon bele amire amugy ugyet sem vet a mindennapokban. Reszletes elemzesbe es spojlerekbe nem megyek bele, gondolom mar megtettetek, ha ezt leirtam visszaolvasom az ertekeleseket. Annyit meg hozzatennek hogy alapvetoen mufajilag nem all annyira kozel hozzam ez a film, de ennek ellenere nagyon tetszett. Koszi az ajanlast.

8/10
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Vissza: