Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 28., kedd 11:01

After The Wedding

Tudom az animét kéne nézni, de valamiért nehezen veszem rá magam :mrgreen:

Ez viszont hú de jó volt. Ritkán csalódok dán filmekben, na meg az öreg Mikkelsenben. Egyszerűen minden klappolt, nem igazán tudok belekötni, talán a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!végén ahogy Jorgen sír hogy nem akar meghalni, következő jelenet meg már a temetés. amúgy mi volt a betegsége? az szerintem nem derült ki, de gondolom valamilyen rák..
Színészek nagyon jók voltak, főleg Mikkelsen és a lánya. Néha kicsit soknak éreztem ezeket a közeli képeket a szemekről, szájakról stb,...:D
8,5/10

A rendezőnőtől ajánlom még a Második esélyt. Meg tervben van a Testvérek is, aminek láttam a remakejét (Gyllenhaal,Tobey Maguire, Natalie Portman), az is nagyon jó film.
Kép

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. április 27., hétfő 23:08

Gosford Park

Imadom a szereplogardat, nem is ertem, hogy kerult el eddig a film. Nem is hallottam rola. Raadasul a mufajt is szeretem.

Tetszettek a diszletek es az egesz feeling magaval ragadt, ami belengi a filmet. Jo hosszu volt, de nem ereztem, hogy fajna. Igazabol jol szorakoztam. Nem ereztem a filmet igazan kiemelkedonek semmilyen aspektusbol, de tok jo szorakozas volt.

7,5/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 27., hétfő 10:55

Gosford Park

Nem tudom hogy nem hallottam még erről eddig, úgyhogy köszi az ajánlást.

Hát nem volt egy körömrágós film, talán kicsit hosszúnak is éreztem. De a remek színészek és a hangulat fent tartotta a figyelmem. Ez a Ryan Phillippe gyerek volt a Crash-ben is, azért volt olyan ismerős. Eléggé eltűnt a süllyesztőben ahogy látom imdb-n :D
Az elején nagyon kapkodtam a fejem, hogy most ki kivel van, annyian voltak...Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!valahogy éreztem hogy Clive Owennel lesz valami, és lett is :mrgreen: az nem ütött akkorát.
Akit kiemelnék az Michael Gambon, Maggie Smith és Emily Watson, aki szintén nagyon ismerős volt, aztán rájöttem hogy a Csernobilból. :D

Nálam ez most 7/10.
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 27., hétfő 2:06

Crash

Jaj. :mrgreen:

Régen mozogtak bennem ennyire ambivalens érzések egy film alatt.

Egyrészről egy ezerszer átrágott témát dob az arcunkba, néhol mérhetetlenül didaktikusan, szinte már-már egy elbaszott Disney rajzfilm képkockái peregtek a szemem előtt, tényleg csak az hiányzott, hogy bármelyik karakter elkezdjen énekelni, hogy "...de egy vérből valóóók vagyuuunk". :lol:

Megoldást - nyilván - nem kínál a film, állást - nyilván - nem foglal, csak kérdés, akkor minek készült el, mert más nem nagyon van benne. Összefonódó pillanatképek mindenféle kockázat, és kvázi sztori nélkül. Alighanem az előítélet mérgező hatásáról, de eltörölhetetlen jelenlétéről nem kell senkinek általános iskolás szinten szájbarágós kiselőadást tartani, kíváncsi lennék, ki csapott a homlokára a film láttán egyáltalán.

Másrészt bőven vannak itt pozitívumok, és összeségében filmként, filmélményként sem tudom azt mondani, hogy nem állja meg a helyét. Ezt a fajta kusza történetmesélési szerkezetet személy szerint nagyon csípem, és ritka az az író/rendező, aki jól is tudja csinálni, aki meg tudja tartani a gyeplőt végig. Tökéletesen végigvitt koncepció, kiváló színészekkel (Matt Dillon egy állat, ironikus módon a House that Jack builtben sikerült nagyon megkedvelnem :mrgreen: ). A karakterek többsége egyébként jól megírt, és ügyesen lavírozik a személyenként lebontható ingázáson, akit már az elején megutálunk, azt a végén kicsit megszeretjük/átértékeljük, és vica versa. De valahogy azt éreztem végig, hogy arcon vagyok hugyozva, a legvégén, amikor elgondolkodok, egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele. Ami működik benne számomra, az cinematic giccs, ami meg nem, az nem. :mrgreen: BIZTOS RASSZISTA VAGYOK, kicsit ezt érezteti a film azáltal, ha nem bólogatsz és hümmögsz közben, hogy igen, IGEN, ILYENEK VAGYUNK. A 22-es csapdája, hiszen üresen kongó közhelyeket puffogtat a film, viszont ambivalens módon mind életszerű és igaz.

Kérdés mennyire lehet "jól" megcsinálni egy ilyen témájú filmet, hiszen ha bármilyen állást foglal és nem csak a tankönyvet olvassa fel, jó eséllyel meg sem finanszírozzák/jelentetik. Ebből a szempontból még pont jókor készült el, a mai agymosott elmeháborodott píszí óceánjában talán már a Crash sem készülhetett volna el.

Visszaolvasva elég pointless, zagyvaságot nem nélkülöző az értékelésem, mintha mindenképp hosszabban, hozzáértőbben, a téma felett állóan és "értékesebben" szeretnék írni valamiről, amiről tán felesleges, mert nincs benne ennyi. Kicsit olyan, ahogy ezt a filmet megéltem.

Hogy rossz ajánlás lenne? Nem hinném, hisz nem bánom, hogy láttam, és köszönöm is. Magamtól kétlem, hogy megnéztem volna.

És elnézést, hogy ennyire megcsúsztam, de pótolgatok serényen. Mindenesetre azt hozzátenném, a még hátralevő ajánlások ismeretében, hogy ez talán az eddigi legerősebb kör (számomra) a filmklub történetében. Keep it up. :salute:

6/10

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 26., vasárnap 12:09

Koe no Katachi

Ez...
Ez jobban ütött mint nagyfater keritésszagatója.
Jobban megérintett mint Jacko a gyerekeket.
Jobban betalált, mint CR büntetőből.
Szóval igen, ez a gyengém :D és mégis nagyon kevés film képest ezt kihozni.
Szeretem, ha tudni hatni az érzelmekre egy film, bár ez ember kérdése, h kiből mit hoz ki egy darab, belőlem ez most mindent. Hagytam, h elvigyen a film, és el is vitt jó messzire.
Imádtam, minden szereplőért oda és vissza voltam. Bár a mellékszereplők kissé egysíkúak voltak, többségük inkább kellék volt, mint valódi szereplő, de még így is. Bármelyik jelenetben bármelyik szereplőt át lehetett érezni, mit miért csinál.

Ha a Pokémont nem számoljuk :mrgreen:, talán első animém volt így nyílván elkezdtem gondolkozni azon, h hogyan működött volna élőszereplős filmként, és hát nem jutottam sokra :D. Talán a részletek, apróságok jobban átadhatóak voltak ebben a stílusban, és így jobban kiadtak egy szép kerek egész filmet. Amikor a "kamera" átvált random dolgokra, az először kicsit furcsa volt, de bejött, bár néha olyankor nem voltam biztos abban, h éppen ki beszél :D.

Egyelőre 9,5/10, de még változhat. De. Csak. És. Kizárólag. Felfelé.
Köszönöm, az ajánlást :salute: :sziv: :agree: :taps:

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 25., szombat 9:31

Az elso kor amelyikben mindket filmet lattam. Egyebkent nagyon jo filmek.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 24., péntek 20:31

gunner
Ha valaki tud valamilyen vagány, tudományos alapokra helyezkedő alkotást, akkor megkérem jelezze, inkább egész estés film érdekelne.
Természetesen a teljesség igénye nélkül, szubjektív alapon, valamint a témától kissé elrugaszkodva, de az általam ajánlottól merőben más stílust képviselve. Egész estés.
-------------------------------------------------
Akira.Cowboy Bebop.Voices of a Distant Star. Steamboy. Ghost in the Shell. Memories
Royal Space Force: The Wings of Honnêamise. The Sky Crawlers
The Cockpit. Wonderful Days. The Wind Rises. Appleseed - több darab
Origin: Spirits of the Past. Space Pirate Captain Harlock . Neo Tokyo
Short Peace. Robot Carnival. Metropolis. Space Battleship Yamato. Roujin Z
Paprika . Blame! Gantz -O. Patlabor: The Movie. Gundam univerzum.

Neon Genesis Evangelion: Nagyon ajánlott a sorozatot megnézni. Rákövetkezik a "The End of Evangelion" movie.
Ezt követően az új filmek, melyek így úgy dolgozzák fel a sorozatot, majd eltérnek tőle. Evangelion 1.0 - Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance. Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo. Érkezik lassan a 4.0 ( feltehetően záró darab )
gunner
Nem, még mindig nem leszek anime fan.
Ez a darab sem győzött meg.
Szerencsére nem vagyunk egyformák, nem is azért ajánlottam, hogy fanokat toborozzak. :)
Elég, ha -esetleg- a jövőben egy olyan művet találsz, ami kedvedre van, már megérte benézni.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 24., péntek 19:32

Nem hosszú, nem is elnyújtott. Így is meglehetősen jó érzékkel vágtak/sűrítettek...ezt még jobban kurtítani, nem lehet.vagyis de, csak annak már nem lenne értelme.

Az unalom, egyéni beállítottság kérdése. Személy függő.
Ez egy jó darab lett, sőt... öreg kontinens ide vagy oda.
Nem azért mert én mondom :)

https://myanimelist.net/topanime.php?type=movie
Itt lehet szemezni számos alkotással.
De majd írok párat, az említettből.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. április 24., péntek 19:01

Limaten írta: Gosford Park
ez az első ajánlásom, ne bántsatok :mrgreen:
Nem foglak. :)

Mikor néztem a leírást, féltem tőle. Kezdtem is nézni, de nem fogott meg. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Túl sok volt
a szereplő, gondoltam emiatt nem lesz kibontva jól a cselekmény, nem értjük az indítékot stb. Sőt, a film első negyven? perce nem is a gyilkosságra koncentrál, hanem a szereplők, a cseléd-gazda viszonyát hivatott bemutatni. Ez kedvelt téma volt a múlt század elején, még itt a magyar irodalomban is, pl. Márai v. Kosztolányi is. Nem az a klasszikus Agatha Cristie-krimi mint a Tíz kicsi néger v. a Clue című társasáték v. film is mindenkit gyanússá tud tenni. Itt viszont hamar rá lehetett, vagy én rájöttem a gyilkos kilétére, viszont a vége kissé meglepett, szerintem az már tulzás volt, még egy csavar. A rendező szerintem szánt szándékkal fokozta a hatást, hogy mutatja a gyilkos cipőjét, hogy aztán mindn lábbelit figyeljen a mezei néző. Plusz a gyilkosság után érkező személyek is egyből gyanússá válnak, ez persze óriási közhely amit kihasznál a forgatókönyv. A rendezőtől egyébként érdemes megnézni A játékos c. filmjét is.

Meglepően jó volt, ez 8-as.

Mickey írta: Koe no Katachi (2016)

Az én ajánlásom azt hiszem kissé rendhagyó lesz, de úgy gondolom érdemes időt és figyelmet fordítani ezekre a produktumokra is.
Nem, még mindig nem leszek anime fan.
Ez a darab sem győzött meg.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Értem én, hogy egy hosszú mangát kellett feldolgoznia, de teszi ezt rém hosszan, elnyújtva és unalmasan.
Sok szereplő szerintem fölöslegesen volt (re)aktiválva, nem vitték előre nagyon a történetet.
Szerintem azért pl. az öreg kontinensen is vannak hasonló darabok, amik jóval nézhetőbbek, ha felnövéstörténetet, iskolai konfliktusokat, komplexusos, disszociativ kamaszokat dolgozz fel a film.
Nem tudom, lehet hogy alapból ellenségesen viszonyulok az animékhez, sokszor adtam esélyt nekik, de nem győztek meg eddig egyáltalán.
Ha valaki tud valamilyen vagány, tudományos alapokra helyezkedő alkotást, akkor megkérem jelezze, inkább egész estés film érdekelne.

Nem mondanám echte rossznak, ez most 5.5
"And my heart will leave you never."

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 24., péntek 18:23

Hinnye, megvolt mindketto, de ujrazos kategoriak! Mikkelsent es Tommy Leet is imadom, nagyszeru kor. :agree: A Sunsetrol nagyokat lehet dumalni amugy is.

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. április 24., péntek 18:21

Na akkor én is jövök az ajánlásommal.

Gondolkoztam sokat azon, hogy milyen filmet ajánljak, tervben volt még a Brian's song (1971), de azt a kb beszerezhetetlensége miatt inkább elvetettem.

Esküvő után / After the wedding / Efter brylluppet

https://www.imdb.com/title/tt0457655/

Azért esett erre a filmre a választásom, mert nagyon szeretem a skandináv filmeket, illetve Mads Mikkelsen a kedvenc színészem. A filmet az a Susanne Bier rendezte, akit napjaink egyik legjobb rendezőjének tartok (főként a korábbi filmjei miatt), mégis kevesen ismerik a nevét. Továbbá próbálom kicsit népszerűsíteni a dán filmeket, mert van egyfajta magával ragadó stílusuk amit személy szerint nagyon szeretek. A filmről annyit, hogy mostanában terveztem újranézni, mert régi kedvencem. Ezért gondoltam berakom ide, ha csak 1 embernek elnyeri tetszését, már megérte az ajánlás. :)

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 24., péntek 18:20

Jó film. :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. április 24., péntek 18:10

Kedves madridista klubtársak! :)

Örömmel hozom az ajánlásom, amit nem győzök mindenhol ajánlani agyba-főbe:

The Sunset Limited

A film Cormac McCarthy drámájából született, az író bestsellerei olyan a nagysikerű regények alapjai: Nem vénnek való vidék, Az út.

Ha emlékezetem nem csal az író műveiből készült adaptációk általában kevés párbeszéddel jellemezhetőek, itt viszont csak az van. Ennek ellenére sem tekinthető unalmas darabnak.

Ebben a filmben minden van: életszemlélet, világnézet, politika, társadalmi egyenlőtlenség, hitvilág/vallás kérdése is felmerül, valamint akit érdekel a filozófia egy kissé is, remekül szórakozhat. A két színészóriás jutalommunkája ez szerintem, Tommy Lee Jones még a rendezői és produceri feladatokat is ellátta.

Szóval jó szórakozást!

(ha háromnál többen láttátok, hozok mást).

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. április 24., péntek 15:05

Crash

Vegyes érzelmeket táplál bennem ez a film. Paul Haggist a Donnelly Klán című sorozat óta nagyon bírom, talán az volt az első dolog amit tőle láttam, és életem egyik első sorozata. A rendezés a kis költségvetés ellenére nagyon szuper. A zenék is hozzáadtak a filmhez. Egyrészt parádés a szereposztás, tele nagyon jó színésszel, akiknek az alakítására most sem volt rossz. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Alapjában véve szeretem az ilyen filmeket, amik több történetből állnak, több szálon futnak, majd egy-egy ponton összeérnek a végére, amellyel körvonalazódik a történet. Itt sincs máshogy, remekül kapcsolták össze a sztorikat. Minden szálnak megvan a maga mondanivalója, viszont számomra már túl sok volt ebből a témából a végére. Tetszik, hogy a karakterek emberiek, majdnem mindenkinek bemutatja a pozitív és negatív tulajdonságait is a film. Viszont túlságosan is szájbarágósnak tartom. Tele van közhelyekkel, voltak olyan részek ahol már előre tudni lehetett, hogy mi fog történni.

Mivel aSpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! rasszizmusról szól végig, úgy gondolom, hogy a témában készültek ennél sokkal jobb filmek is. Végig leköti a figyelmet, napjainkra nézve is kimondottan egy komoly, aktuális témát dolgoz fel egész jól. Viszont összességben nálam nincs olyan jó ez a film, mint amennyire díjazták korábban.

6.5/10

Estére hozom az ajánlásom, illetve tényleg megpróbálom utolérni a lemaradásaim minél előbb, csak rengeteg a zh, beadandó és kezd kicsúszni az irányítás a kezemből. :mrgreen:

Ewr

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. április 24., péntek 15:02

Chained

Nyomasztó, durva, de mégis érdekfeszítő, izgulós film volt. Sokszor elég nehéz volt nézni, pedig sok thrillert láttam már, mégis ennél valahogy valósághűbbnek hatott az egész. Nem tudom, hogy a színészi játék vagy rendezés miatt, valószínűleg mindkettő közrejátszott ebben.

Erősen kezdett és nem is vett vissza a tempóból egy ideig. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sokszor idegesített, hogy miért nem próbál megszökni Rabbit, esetleg a lánccal megfojthatta volna a fogvatartóját, alvás közben elvághatta volna a torkát a sniccerrel, de ugye pont ez volt az egyik fő pontja a filmnek, hogy a gyerekkori szökési kísérletek meghíusulása megtörhette őt annyira, hogy később már esélyt se látott a szabadulásra. Frusztráló volt, de érthető.

Ugyanezt nem tudom elmondani a film végéről. Nem értem, hogyha összeszedte a bátorságát ahhoz, hogy a lányt elrejtse, elhitesse Bobbal, hogy akar vadászni, ráírja a taxira, hogy "help", akkor miért mondja el Bobnak, hogy nem ölte meg a csajt??

Még ezen túl is tenném magam, de az apja és Bob megölése után visszamegy a házba?!

Mi lett Angievel? Láttuk, hogy békésen alszik a kanapén. Utána csak úgy hazament és nem szólt senkinek az egészről? Vagy most ő lesz láncon tartva? Rabbit miért tenne ilyet?

Hallottunk a stáblista alatt ásást is, ha ez azt akarja jelenteni, hogy Angiet megölte, akkor engem végleg elvesztett a film. :lol:

Volt itt egy remek redemption a végén Bob megölésével, Angie megmentésével, erre a lezárás azt sugallja, hogy a srác megmarad Rabbitnek, fogva tartja vagy megöli a csajt és ott fog tovább élni, ahonnan eddig mindig el akart szökni. Ja és elkezd taxizni.

Nagyon tetszett a film, egészen az utolsó kb. 5 percig, az nálam nagyon lerontotta. Lehet, hogy csak én értettem félre, pedig próbáltam nagyon figyelni, de akkor is katyvasznak tartom a lezárást.

Jó ajánlás volt, nem hallottam még róla, sok pozitívum volt benne, de a spoilerbe írt dolgok miatt nálam ez
6/10

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. április 23., csütörtök 18:39

Az igazat megvallva én is így voltam vele, hezitáltam, hogy újra nézzem-e, de inkább nem fogom. Elsőre nagyon tetszett.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 23., csütörtök 18:26

Crash:

Szerintem ez egy olyan film amit minel tobbszor latok annal kevesbe tetszik. Lehet tobbszor nemis nezem meg inkabb. Az en izlesemnek kicsit tolakodo ez a szajbaragos rasszista uzenet, es hatasvadasznak is talaltam valamelyest. Ha ettol elvonatkoztatok akkor egesz korrekt film, de igy par ev elteltevel es kb harmadik nezes utan kicsit indokolatlannak tunik a nagy hype es a dijazasok. Jo lett volna ha jobban kibontjak kicsit a kapcsolatokat az egyes szereplok kozott. Megertem hogy ennyi karakternel nincs ra ido, de megis hianyerzetem van. A filmet mondjuk a hasonlo felepitesu Amores Perroshoz hasonlitva azt kell mondanom hogy jocskan elmarad tole. Nalam valahogy a cast sem nyero, van 1-2 arc akit nem tudtam komolyan venni a szerepeben, pl Ryan Philippe es Brendan Fraser. De a tobbieknel sem tudnam elmondani hogy hu de hatalmasat szolna az alakitasuk. Nem tudom... Lehet ha eloszor lattam volna kicsivel magasabb pontszamot adnek de igy nem vett le annyira a labamrol.

6/10
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. április 23., csütörtök 18:17

Jártasabb vagy az internet bugyraiban, mint én :D
Nem baj, nem marad ajánlásnak, mást terveztem már. Köszi a linket azért :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2020. április 23., csütörtök 17:57

gunner írta: Akkor holnap hozom az ajánlást, illetve megnéztem az aktuális darabokat is :)
Mivel sajnos nincs magyar felirat hozzá, kilőve egy szerintem jó film: Eteros ego, akinek nincs ötlete, nyugodtan megnézheti, angol felirat elérhető hozzá :)
Megvan online magyar felirattal is :mrgreen:

szerk.: privatban elkuldtem a linket

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. április 23., csütörtök 17:26

Akkor holnap hozom az ajánlást, illetve megnéztem az aktuális darabokat is :)
Mivel sajnos nincs magyar felirat hozzá, kilőve egy szerintem jó film: Eteros ego, akinek nincs ötlete, nyugodtan megnézheti, angol felirat elérhető hozzá :)

Vissza: