hatalmas +1.Faust írta:Buknad is a hatalmat rogton, nem veletlenul nem nyul hozza senki az egeszsegugyhoz. Ilyen atalakitasok csak forraselvonasokkal lehetsegesek, illetve az egeszsegugy fizetosse tetelevel, az meg azonnali bukas itthon. A koltsegvetest hamisito, az orszagot kiarusito es tonk szelere sodro kormanyzat vigan lebecolhatott kovetkezmeny nelkul, amig a nyuggerek ki nem borultak hogy szaros 300 forintot kell fizetniuk amikor elmennek receptet feliratni. Eselytelen. Persze lehet mondani hogy stadion meg lorinc meg a tokom, de itt nagyobb dolgokrol van szo, semmi nem fog valtozni amig az egeszsegugyben szaros havi 7-8 ezer forintert var el mindenki mindent “ingyen”yRealAsensio írta:
Bárcsak egyszer miniszterelnök lehetnék, első intézkedéseim között azonnal kezdenék valamit az egészségüggyel, az orvosok fizetése lófasz, az ápolóké szintén, kiszúrják a szemüket 500.000 (bruttó) Fttal... szégyen... komolyan... Talán, ha normális fizetésük lenne...
Annyit tennék hozzá, hogy nem véletlenül kezd itthon is kiépülni jobban a magánegészségügy és nyomják a felső középosztályt inkább oda, megreformálni az államit már lehetetlen.
A fizetésekhez meg annyit, hogy tényleg kevés a kezdőfizetés, főleg a belesetiseknek (minden tiszteletem az övék) ők akik hivatásként csinálják ezt a szakmát, viszont egy szakorvos ha elkezd pár órát magánklinikán rendelni majdnem a csillagos ég a határ pláne ha még jó is. Nekem van aneszteziológus rokonom, ő a kórházban már kb pro bono dolgozik mert egy komolyabb plasztikai beavatkozásnál kb a havi fizetését elteszi persze magánklinikán. De persze tudom mentős, ápoló, baleseti sebész 24 óra egyhuzamban végzett munka után nem tud még rendelést vállani csak árnyalni akartam ezt az orvos=kis fizetes témát, hogy vannak lehetőségek azért nem is kis keresetkiegészítésre.