Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Ewr
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 8., péntek 12:36

Na akkor én hoznám is az utolsó filmet:

Az óceánjáró zongorista legendája (1998)
La leggenda del pianista sull'oceano

Vannak azok a filmek, amiket egyszer láttam, nagyon jónak tartok és fel is kerültek a toplistámra, illetve vannak azok, amikkel nem tudok betelni és újra meg újra megnézek belőlük jeleneteket.
Az utóbbihoz tartozik az óceánjáró zongorista legendája is.

Giuseppe Tornatore rendezése, a zseniális zenék és Tim Roth alakítása az, ami miatt végül erre a filmre esett a választásom, nagyon kíváncsian várom, hogy nektek hogy fog tetszeni.

Dolgoz fel olyan témákat, amikről lehet sokat beszélni, de alapvetően egy könnyed darabnak tartom, amiben szerintem mindenki találhat olyat, ami kedvére van. Jazz kedvelők előnyben. :kalapos:

Remélem nem láttátok sokan, főleg azért, mert akkor nagy szarban leszek, hogy mit hozzak helyette. :mrgreen:

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. május 8., péntek 0:22

The Sunset Limited

Hát egy pár éve már watchlisten volt, aztán eltűnt, köszönöm, h előkapartátok :D.

Rám is hatással volt már a legelején a képek sorozata, tökéletes felvezetés volt. Aztán belekezdtek. 2 nagyszerű színész, nagyszerű játékkal. Végéig tartja a magas szintet, egyáltalán nem hullámzik. Abszolút egyedi filmélményt ad, 2 név nélküli szereplő végig egy szobában. A hosszát is többen dicsértétek, beállok mögétek :D .

Ahogy Ewr kollégának,nekem is kicsit a már túl természetellenes párbeszédek hatottak furán egy-két ponton. A zene is inkább volt színházba való, mint filmbe.

8/10

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. május 7., csütörtök 20:26

Sunset Limited:

Nagyon szeretem ezt a filmet, es bar mar joparszor lattam mindig jo ujranezni. Egy nagy hosszu parades parbeszed az egesz ket zsenialis szinesz altal kivitelezve. Vegtelenul egyszeru de ugyanakkor nem is kell mas ahhoz hogy kivaloan szorakozzak. A tema amit feszeget orokoervenyu vita, valoszinuleg mindig is az marad es passzol a filmhez, illetve jo alapot kolcsonoz neki. De szamomra nem is maga a tartalom hanem a kivitelezes az ami magas polcra teszi ezt a filmet. Keszulhetne tobb ilyen film a folytatasok es rebootok helyett, mert ez tenyleg valami egyedi es minosegi. Ha vegignezek egy mozimusoron mostanaban akkor barmennyire is nem akarom kicsit egyet tudok erteni a professzor bizonyos erveleseivel...

9/10
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 7., csütörtök 13:35

Gosford Park

Akkor szeretném azzal kezdeni hogy már egy ideje aggódom a jó öreg McGalagony Professzorért és Tywin Lannisterért. Őket nagyon jó volt újra látni, hiányoztak a képernyőmről, bár előbbi nem változott macskává, utóbbi pedig nem tanított két mondattal politikai stratégiát, szóval azért marad bennem némi hiányérzet, dehát semmi sem lehet tökéletes.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Próbálom kiemelni a pozitívumokat. Érdekes volt látni ahogy bemutatja nem is csak az alsó és a felső réteg között feszülő ellentéteket és különbségeket, hanem a rétegeken belül húzódó viszályokat is próbálja megmutatni - azt hinné az ember, hogy legalább az alsó rétegben van ilyen közös sors, közös együttérzés szerű szolidaritáska, vagy valami, de ilyen gyakorlatilag nincs. Mindenki mindenki farkasa, és akinél csak egy picit is több hatalmad van - még ha az a hatalom összességében teljesen jelentéktelen mérték is - azt nyugodtan megpróbálhatod eltaposni, ez az élet rendje.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!VISZONT. Annyi szereplő és annyi név van, gyakorlatilag egy nevet sem tudtam megjegyezni. Szeretem az in medias res filmeket, itt erről szó sem volt. Szerintem az első órát nyugodtan ki lehetett volna vágni. A halálig gyakorlatilag nem történt semmi és kínszenvedés volt nézni, figyelni meg főleg. Első két próbálkozásra ki is nyomtam, harmadszorra bealudtam rajta, negyedszerre sikerült leerőszakolni magamon nagy nehezen, de nem boldogan. Az utolsó 30-40 perc már jó volt, nyomozás, fordulatok, minden, tök király, csak addigra már annyira elvesztettem az érdeklődést hogy semmi sem tudott igazán felrázni. Minden idők lkegnagyobb fordulatát is produkálhatta volna a film, akkor sem tudott volna kárpótolni az első 66 percért, aminek egyszerűen nem látom a létjogosultságát.

Számomra abszolút ingerszegény és közömbös volt a film, egyik szereplőt sem tudtam igazán megkedvelni vagy megutálni, semmilyen szinten nem tudta elkapni az érdeklődésemet, az abszolút közömbösség az amivel igazán jellemezni tudnám az egészet.

És ez lesz a pontszámom is.

5 / 10

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 7., csütörtök 9:57

Esküvő után

Köszönöm, nem láttam még . :salute:

Szép film, megindítja az embert, már akibe szorult némi empátia. Hétköznapi karakterek, jól eljátszott szerepek. Nem csöpögős, sokkal inkább beleélős jelenetekkel felnagyítva a drámát.
Az Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!indiai és a birtok körüli jelenetek különösen tetszettek, jót tett a szemnek. Jól sikerült a forgatókönyv sztm, egyszer egyszer kezdtem lustulni, de aztán újra felkeltette a figyelmemet. A rendező remek munkát végzett bizonyos dolgok szempontjából. Számos jelenet volt, amivel érzékeltette, hogy itt nem minden kerek, lesz ez másként is. A megvalósítás kapcsán élményszámba mentek Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a közeliek.... arc, szem, kéz és a kevésbé cicomázott színészek. Az egészhez sokat hozzáadott.

Fordulatos sztori, jól teljesítő szereplőgárda, igényes és egyedi megvalósítás.
Összességében tetszett.

7.5/10
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. május 6., szerda 18:16

Esküvő után

Tudnak ezek a dánok.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem vártam azt a fordulatot, hogy Jörg halálos beteg lesz, illetve meg is hal. A zipzár felhúzása a gyereknek akár szimbolikus jelentéssel is bírhat, mint átveszi a szerepét a családban, plusz az a kézfogás is azt jelezte felém.

Még ami észrevétel: csak a Raining man-re futotta a büdzséből? Kétszer is szerepel a dal, van valami jelentése? Utána kell olvasnom :D

Az operatőri munka fantasztikus, mikor a szereplők arcára közelít a kamera, az hidegrázós, kár hogy nem sokszor lehet ilyet látni.

A karakterek jól kidolgozottak, senki sem fekete vagy fehér, pont mint az életben.

Biztos, hogy pár értékelést, kritikát el fogok olvasni a filmről.

Bár félve ültem le néznni, még is tetszett:

erős 7 pont :)

Igyekszem haladni a többivel is, még a Contratiempot nem láttam, illetve újrázom a Lobstert is.
"And my heart will leave you never."

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. május 6., szerda 15:25

Ne haragudjatok srácok, nagyon sokminden csúszott be az elmúlt időszakba, esélyem se volt filmeket nézni :( De a héten nekiülök egy jó Filmklub maratonnak, és pótolom őket!
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. május 6., szerda 11:29

Kill The Irishman

Szép lassan csak sikerül pótolnom a filmeket.

Sajnos ezt csak két részletben tudtam megnézni, így vegyesek az érzéseim is. Az első 45 perc nem igazán tetszett, unalmas volt a sztori, sok volt a karakter és annyira gyorsan haladtunk az időben, hogy iszonyúan zavart. Egyik pillanatban még épp próbálja felszedni a csajt, a másikban pedig már a két gyereke ott áll a főszereplő mellett.

Na igen, a főszereplő. Valószínűleg ez is közrejátszott, hogy számomra Danny Greene a film első felében egy elég érdektelen karakter volt főszereplőként is, viszont a film végére rendesen megkedveltem. :D Valószínűleg ezért is tetszett sokkal jobban a második 45 perc, mert át tudtam érezni a szerepét.

Maga a sztori átlagos, és kiszámítható, de ezzel semmi probléma nincs. Inkább a film hossza zavart, mivel 1,5 órába nem igazán sikerült kibontani minden szálat, és elég fejkapkodós lett az egész.

Összességében egynek teljesen jó volt, köszönöm az ajánlást. A pontszámom 7/10.

Ewr

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 6., szerda 0:35

The Sunset Limited

Nehéz lesz ezt a filmet értékelnem, ugyanis nagyon érdekesnek találtam, az élet legfontosabb témáin vitatkoznak benne és rendkívül elgondolkodtató.

Viszont valahogy nem éreztem természetesnek a karakterek párbeszédét. Rögtön kb. gondolkodás nélkül válaszoltak egymásnak, nem volt semmi szünet, folyamatosan oda-vissza pörögtek a gondolatok.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az kifejezetten idegesített, hogy Tommy Lee Jones karaktere vagy hatszor bejelentette, hogy ő most hazamegy, aztán persze maradt még egy kicsit. Elég feleslegesnek éreztem.

Egyébként érdekes volt, hogy a film nagyrészében Jackson az, aki megfogja Jonest néhány gondolatával, mindenre rá tud kontrázni, majd a végén Jones egy nagy adagot zúdit Jacksonra, aki már nem tud rá reagálni.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, itt én úgy éreztem, hogy kicsit állást foglalt a film.

Összességében szerintem nagyon érződött rajta, hogy ez eredetileg egy színdarab, néhány része nagyon teátrális volt és ez nálam eléggé lerontotta a filmélményt, ami nagy kár, mivel a témákat szerintem jól boncolgatta.

6.5/10

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. május 6., szerda 0:17

Crash

Ez az első film, amiről nem igazán tudok írni. :mrgreen:

A téma átjött, a karakterek semlegesek voltak, a sztori pedig egyáltalán nem mozgatott meg. Furcsa ez, mert a 2 óra tök gyorsan eltelt, de egy pillanatig sem izgatott a film, valahogy számomra nem pörgött fel az egész.

A rasszizmusról már leírtatok mindent, viszont a film befejezése szerintem is nagyon jól sikerült. Tetszett, hogy nem zárták le teljesen, mivel ez a kérdés és téma egy örökös körforgás, ami mindig is megmozgatni majd az embereket.

Az elején az antipatikus karakterekből a film végére szimpatikusabbak lettek, és fordítva, ez teljesen jó volt így. A szálak végül jól összeértek, bár szerintem kicsit túl sok volt a karakter, talán kettővel vagy hárommal csökkenthették volna a számukat, és akkor jobban átjön az egész.

Összességében egy tipikus olyan film, ami minőségi, jó a témája, de valahogy mégis hiányzik belőle valami, amitől igazán üthetne.

Köszönöm az ajánlást, a pontszámom egyelőre 7/10.

Mickey

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 4., hétfő 23:36

THE LOBSTER

A rendezőtől eddig egy filmet láttam ( lehet több, de ez ugrik most be ) "Egy szent szarvas meggyilkolása".

Érdekes darabra sikeredett.
Abszolút nem hétköznapi, ami jó, mert nem is láttam eddig....köszönöm is az ajánlást.

Az alapvetés egész fontos a hétköznapi életben, az ember életében. Ezt szépen ültette bele ebbe a disztópiába, amiben durva szürrealizmus vegyült a fekete humorral és drámával, meg persze románccal is. Remekül játszottak a karakterek, a cselekmény, az egyes jelenetek is ötletesen ki lettek találva, kellő érzékkel túl lettek húzva.
Furcsa volt a színészek teljesítménye, nagyon jól átjött, klasszul visszaadták az egésznek a hangulatát. A hangzás is rendben volt, bár később repetitívnek tűnt, ámbár a stáblistás muzsika nagyon megtetszett. A képi világ is magával ragadja az embert, pláne a második fejezetben látottak bilincseltek le, ez közelebb áll hozzám.
Viszont maga a történetvezetés, inkább az első felében volt érdekes. A Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!társtalan csapattal már kevésbé fogott meg, félbe is szakítottam a dolgot, kajáltam egyet. Fejben is kezdtem fáradni, lehet pihentebben kellett volna nekifeküdni.
De ahogy a románc kezdett kibontakozni, felerősödni....úgy nyertem vissza az érdeklődésemet, és viszonylag gyorsan véget is ért a film, ütős zárással. Tehát nem tűnt hosszúnak, csak egy bizonyos része nem akart csúszni.

A pontozással bajban vagyok kicsit, mert sok értékelhető része van a fenti műnek, de engem azért bosszantott is, zavart és ingerelt. Elég beteges, felkavaró történésekkel, nem éppen ideális világképpel.
Nem lesz a kedvencem. Nem bilincselt le, vagy égett a fejembe. Nem szórakoztatott.
De bőven nem mindennapi, továbbá átlag feletti sztm az alkotás. A többit már embere válogatja.

6.5/10
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 4., hétfő 20:38

A HOMÁR

Kétes érzések kavarognak bennem. Egyrészt egy érdekes élmény volt, de mindez érthető pozitívan és negatívan is. Ennek ellenére nem engedett el, tartotta a két lépés távolságot ugyan, de nem engedett. A szürkés képi világa, az egész atmoszféra, az abszurditása, majd a zárókép mégis azt eredményezte, hogy azért csak meg kellett ezt nézni.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egy elég komoly disztópia a film. A rendszer, ahogy nyomást gyakorol az emberekre igazából a Farrell - Weisz párosnál csúcsosodott ki. Őket végig tudtam követni, a sztorijuk jó, főleg a nyitott záróképpel megfűszerezve. Viszont, ami nem róluk szólt, nem fogott meg, egyszerűen nem érdekeltek.

Lanthimostól a Kutyafog jobban betalált. Erről nem is tudok igazából többet írni, de az ajánlást köszönöm. 6/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. május 4., hétfő 10:37

Faust írta: Chained
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
A stáblista alatt mi a lófasz történik? Nem tudtam összerakni. Annyi a csajnak? Kár érte. :mrgreen:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!wiki szerint Tim returns to Bob's house and shuts the garage door. As the closing credits roll, the sounds of him entering the house, opening the fridge, cutting paper, walking back into the garage, entering the cab, and re-opening the garage door are heard. :D
Faust írta: Bár kíváncsi lennék, mi volt benne, amiről úgy gondoltad, hogy ezt aztán látni kell. :mrgreen:
Az általad is felsorolt erények miatt, illetve nem nagyon volt még ilyesmi a klubban szerintem :D Nemtom mit vagy kiakadva azon a csavaron, simán jó. Na nem egy Hatodik érzék-féle, de nekem bejött :mrgreen:

The Sunset Limited

Már nagyon rég óta terven van, vége nem halogatom tovább, pacsi az ajánlásért. Szeretem az ilyen filmeket, ezzel is elvoltam.
A dialógusok érdekesek voltak, bár néhol untam kicsit. A két színészóriás itt is pazar, főleg Samuel MF Jackson. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A börtönsztorit ahogy előadta pl. az kurvajó volt.
Vannak jobb kamaradrámák, de ez is nagyon profi munka. 7/10
Kép

Ewr

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 4., hétfő 2:03

Gosford Park

Bevallom elolvastam előtte az IMDB ismertetőt és az alapján egy Clue vagy Knives Out szerű filmre számítottam. Na hát nem azt kaptam, amivel amúgy semmi gond nincs, más témákon van itt a fókusz, mint azt sokan írtátok is, a gazdagok-szolgálók viszonya van remekül bemutatva.

A hangulatot nagyon jól eltalálták, a színészi játék és zene is pazar volt, de magát a történetet nagyon súlytalannak éreztem, a központi szál pedig számomra nem volt izgalmas.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mindenkit mellékszereplőnek éreztem és az egész gyilkosság mintha senkit nem érdekelt volna, mindenki simán továbblépett, senkit sem zavart, hogy egy gyilkos ott van velük együtt a házban.

A sztorit kb. két mondatban el lehet mondani, viszont érdekes volt látni ezt az 1930-as időszakot így a filmen keresztül. Összességében örülök, hogy megnéztem, köszi az ajánlást!

Mary akcentusa zseniális volt, már az egyik Black Mirror részben is imádtam. :D

6.5/10

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 2., szombat 18:08

Chained

Hát nem tudom, utánaolvasgattam és mindenki kivolt, milyen hihetetlen nyomasztó film. Hát én már rengeteg sokkal nyomasztóbbat láttam. :mrgreen:

Na de.

Kezdjük az erényekkel, vannak azért bőven. Nagyon tetszett, hogy egy 2012-es, magát horrornak aposztrofáló film nem belezéssel, ócska indokolatlan és túltolt vérözönnel, szilikondudákkal, 10 percenként menetrendszerűen érkező jumpscare-el operál, és így is AKAR és tud hatást gyakorolni. A történet maga sem valami teljesen aberrált eliroth-i faszság, hanem sajnos egy elég életszerű szituáció, ami akár a szomszédban is megtörténhet.

Addig működik a film, amíg nem akar nagyobbat markolni, mint amennyire képes. Maga a sztori épülget, a karakterek jók - bár Bob karaktere egyébiránt félelmetesen elnagyolt és egydimenziós, de D'onofrio miatt abszolút működik. Nekem egyértelmű volt, hogy miért nem vágja el Bob torkát láncra verve a srác, hiszen attól még nem szabadul ki, és valószínűleg nem is tud. Miután eloldozta, más kérdés, azért stockholm szindrómának nyoma sem volt. Angie megérkezésével egyértelmű, mi fog történni, mégis valahogy a legerősebb 10-12 perc az egész filmben, még úgy is hogy nem teljesen értem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Angie mi alapján kínálja fel magát, miután egyértelmű hogy attól még, hogy beleül a dákóba, nem menekül meg.

Annyira egyébként nem győzött meg a film, semmi extra de nem is kíván az lenni, és ezzel rendben is voltam, de az utolsó """"""""""""csavar""""""""""" olyan szinten felesleges, erőltetett, blőd és nevetséges, és olyan szinten kúrt fel, hogy az hihetetlen. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hogy Rabbit faterja rendelésére történt az egész? Tényleg miután ez kiderül, a csávónak az első dolga hogy megerőszakolja a feleségét? :lol: :lol: Jaj ne már bazmeg. Tényleg valami még nagyobbat kellett dobni? Az ég világon semmit nem szolgál az egész, csak csűrni csavarni akar egyet feleslegesen, hogy valami megmaradjon az emberben a filmről. Szégyenletesen ostoba, üres és hatásvadász.

Az utolsó képsorok talán kozmetikáznak kicsit, de engem már teljesen elvesztett a film pár perc alatt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem nagy meglepetés, hogy Rabbit vélhetően Bob nyomdokaiba lép, szerintem ennyi trauma után lehetetlen újra normális életet élni, ahhoz már túl halott a lelkünk, amit hiába próbált ellenállni Bobnak végig, csak egy kis lökés kellett, ami ilyen élethelyzetben elkerülhetetlen.

A stáblista alatt mi a lófasz történik? Nem tudtam összerakni. Annyi a csajnak? Kár érte. :mrgreen:

Szóval nálam a vége nagyon, nagyon lehúzta, amúgy egynek jó volt, köszönöm szépen az ajánlást! Bár kíváncsi lennék, mi volt benne, amiről úgy gondoltad, hogy ezt aztán látni kell. :mrgreen:

6/10

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 2., szombat 16:35

ESKÜVŐ UTÁN

Egy remek film egy remek történettel, de a végére kicsit elfáradó forgatókönyvvel.

Tetszett, ahogy felvezették az egész történetet. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jacob a jófiú, Jorgen a gonosz gazdag, majd ahogyan haladunk előre, úgy kapjuk az arcunkba mindazt, ami teljesen felforgatja az egész addig kialakított képet. Jacob felelősségvállalása végül beteljesül(het), egész életében bukott projektekbe fogott, mint, ahogyan azt Jorgen is említette neki. Lényegében egyik napról a másikra kap egy új életet, amivel visszakaphat olyan élményeket, amik kimaradtak neki (saját család, fiatal gyerekek, nő), mindeközben pedig ha nem is személyesen, de az indiai segítségnyújtást továbbra is véghez tudja vinni. Mikkelsen egészen zseniális, de Rolf Lassgårdnak sem kell szégyenkeznie.

Rendkívül sok fájdalom érződik a képernyőn, ezeket szerintem megfelelően sikerült átadniuk a készítőknek. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Aztán elértünk az utolsó 10-15 perchez, ahol egyik pillanatban még Jorgen menekülni szeretne a halál elől, a másikban már el is temetik. Illetve a végén lévő indiai jelenetet sem éreztem szükségesnek, legalábbis nem így. Bár a kis Pramodot végül elvesztette, de nálam jobban ütött volna, ha meg sem találja a fiút.

Mindent egybevéve viszont egy remek film és remek ajánlás.

7,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. május 2., szombat 14:19

Efter brylluppet

Megint egy film, ami jó volt, de ennyi. Érdekes story, fasza színészi játék, meg kimondható, hogy összességében tetszett. De azért nem annyira. Az utolsó 20 perc nehezen csúszott Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!valszeg azért, mert lehetett tudni, a nevelőfater halálán kívül semmi nem fog történni. A kamera nekem is furcsa volt, ezzel a sok közelivel, meg voltak számomra tök indokolatlan kamerarángatások, amikre nem értettem miért van szükség, (majd vki hozzáértő elmagyarázhatja :-(), amik inkább elvettek, mint hozzáadtak . A zene megint -1 pont, sry, finnyás vagyok :D .

Szóval rossz semmiképp nem volt, de emlékezetes sem, pedig az az érzésem, h lehetett volna az. Jó, de nekem mégis olyan semmilyen. Kicsit ilyen "futószalagon gyártott film" érzésem volt. Újrázásra semmi esélyt nem látok. Egy kis lelkiismeretfurdalás mellett adok 6.5/10-t, de mégis ezt érzem igaznak.

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. május 2., szombat 12:00

Na, tegnap sikerült két filmet is pótolnom.

The Sunset Limited

Nem hallottam még erről a filmről, viszont mindkét színészt nagyon szeretem. Imádom azokat a filmeket, amelyek egy helyszínen játszódnak, így nekem ez külön öröm volt. Igen komoly témákat feszegetnek 1,5 órán át, viszont egy pillanatra se fullad unalomba a darab. Nagyon szeretem hallgatni az okos embereket, már csak azért is, ahogyan beszélnek, illetve sokat lehet tanulni tőlük. Ebben a filmben pedig kiváló dialógusok vannak.

Képes arra, hogy 1,5 órán át végig gondolkozzak ezeken a megtárgyalt témákon. Mikor melyik személy pártját fogjam, a valóéletben én hogyan gondolkoznék egy-egy szituációban stb..

Az utolsó 15-20 perc az szerintem parádé, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jones teljesen "megőrül", és perceken át kiosztja Jacksont, emellett bemutatja a saját gondolatait az életről. Egy igen komoly, mély és egyben rohadt nyomasztó részletet meg is jegyeztem belőle: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sötétség, csend, béke. Mindez csak egy szívdobbanásra van.

Egyébként én nagy részben Jonessal értettem egyet, bár én magamat egy pozitív személyiségnek gondolom, aki megpróbálja minden esetben a "jót" meglátni a dolgokban.

Összességében nagyon tetszett, köszi. A pontszám 8/10.

Jöjjön a második film.

Ajeossi

Ezt én magam sem értem hogyan, de nekem ez rohadtul tetszett. :mrgreen:

Leszögezném, hogy nem igazán bírom az akciófilmeket. Kifejezetten irritál, ha valaki egyszemélyes hadseregként megy és ledarál mindenkit, aztán ő egy horzsolással a homlokán megússza az egészet. Miközben néztem a filmet, gondolkoztam is, hogy itt ez egyáltalán nem probléma, mivel a főszereplő egyenként bánik el az emberekkel, szóval ez így teljesen hihető sztori. Viszont...

Ez azért a film utolsó szakaszára megváltozott, és emberünk átment egy kicsit John Wickbe. :mrgreen: De ettől el tudtam valahogy vonatkoztatni addigra, mivel maga a film nagyon tetszett. Valószínűleg azért nem zavart, mivel nem repülő golyókat került ki Mátrixos mozdulatokkal, emellett pedig rohadt látványosak és brutálisak voltak a harcjelenetek. Az ilyen nagyon vérengzős, könyörtelen kivégzéseket imádom. :mrgreen: (Persze addig a pontig, amíg az az ésszerűség határán belül marad.)

A sztori nem valami bonyolult, sőt a végére teljesen kiszámítható, engem mégis magával ragadott az egész. Valószínűleg ebben nagy szerepe van a főszereplőnek is, szerintem kiváló választás volt.

Amit hanyagolhattak volna a filmből, az a nagyon klisés "én most megváltozom, szóval kötelezően ledúrom a hajam" rész, emellett pedig az, mikor a disco közepén farkasszemet néz a főellenséggel, az szerintem nagyon gáz volt. :D

Nekem a 2 órás játékidővel sem volt problémám, szerintem viszonylag gyorsan eltelt. Ami zavart, az az, hogy az összes rohadt koreai kis túlzással ugyanúgy néz ki, és ugyanaz a nevük, ráadásul koreaiul is néztem, szóval nagyon kellett figyelni. :mrgreen:

Összességében talán eddig ez tetszett a legjobban, szóval köszi az ajánlást. A pontszám 8,5/10.

Mickey

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 1., péntek 22:21

The Sunset Limited

Ez a film már megvolt, de nagyon nem mostanság. Persze ez az értékéből nem von le semmit, pusztán fölfelé nem kerekítem.paradox.

Közel áll hozzám a kamaradráma, alapjában véve szeretek agyalni, nagyon leegyszerűsítve.
Érdekes, hogy "A forgatókönyvíró saját színdarabjából írta meg a szkriptet, ő pedig Cormac McCarthy". Nem véletlenül lett az egész olyan, amilyen. Persze semmi nem a véletlen műve.

Adott volt a helyszín, a szereplő"gárda". A kezdés nagyon tetszett, nem emlékeztem minden képkockára. Amilyen módon és minőségben peregtek indulásnál a képek, az nagyon megfogott.
Pedig semmi extra, csupa naturalizmus, végtelenül minimalizálva. De akkor is hatásos a számomra.

A főszereplők remekül játszottak, két nagy kedvenc mutatta meg, mire is képes egy ilyen műfajban, is. Szöges ellentét rajzolódott ki, minden téren. Az ember szemét is kiszúrja, de nem mondanám erőltetettnek, jól sikerült vele fokozni a hatást. Esetemben.

Az -"események"- témák, jobbnál jobb eszmefuttatások, párbeszédek csak úgy záporoznak a nézőre, csak győzze követni és felfogni annak mélységét. Az alakítások nagyon hatásosak voltak, igazi lendületet vitt bele az egész filmbe. Nem laposodik el, nem válik unalmassá vagy gagyivá. Pedig akár hasonlóra is lehetne gondolni, ha az ember az alap felállást veszi,csak.
Ez nem egy Michael Bay movie. Nagyon nehéz lehet ily módon fenntartani a közönség érdeklődését, fokozni a feszültséget és eltalálni a ritmust. Dramaturgiailag nem kis kihívás, (sem). De sztm sikerült.

A karakterek jól kidolgozottak, sok sok dologról lehull a lepel. Szépen felépítették őket, ügyesen nyílnak meg egymás előtt. A kérdéskör, melyet boncolgat, vagyis elénk tár a mozi, az nagyon is komoly hangvételű, de mégis megfelelően emészthető a számomra. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Etnikum, hovatartozás,vallás,erkölcs, kultúra és hit stb... A darab nem túl elnyújtott, nekem pont eltalálták a játékidőt, kicsit fel is lélegeztem a hosszát látva.

Ez nekem most
7,5/10
Még lehet változtatok rajta.

I think
Therefore i am

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 1., péntek 19:59

Gosford park

Az ajánlás befutásakor nagyon örültem, hiszen bár nem vagyok túlzottan kiművelt a témában (sőt), szeretem nagyon a krimi műfaját. Maga a korszak és miliő adott, a cast brutál, gondoltam, mi baj lehet!

Fú.

Érdekes film egyébként, de nagyon szenvedtem vele több okból kifolyólag. Azon, hogy nem feltétlenül az elvárt krimit hozza, túllendültem viszonylag hamar, már 20-30 perc után teljesen egyértelmű volt, hogy itt a alsó-felső ház egymáshoz való viszonya, valamint folyamatos tükröztetése lesz a fő csapásirány - a szolgák között ugyanaz az áskálódás, álszentség, hierarchikus egymáson (át)taposás a jellemző, ahogy gazdáik körében is. A legnagyobb különbség, hogy kevésbé lehet őket cinikusan, ironikusan ábrázolni, hiszen lényeges különbség, hogy náluk mindez sokkal szofisztikáltabban, elfojtottabban működik - szimplán azért, mert gazdagékkal ellentétben nem érnek erre rá munkájuk miatt, hogy egész életüket ennek szenteljék.

Szellemes cinizmussal vannak felfestve a karakterek, valahogy tényleg így képzeljük el az 1930-as évek eleji angol urakat, úrnőket, akik tudattalanul élik gondtalan(nak tűnő) életük, korszakuk legvégét - a háború lassan kopogtat. Éppen ezért nem értettem, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a nyomozót miért kellett ilyen idétlenre, burleszkes baromra venni, teljesen megöli az egészet a csetlő botló balfaszkodása - pedig örültem nagyon a legendás Frynak. :-( hatalmas mínusz.

És nálam igazából itt megállt ami a pozitívumok sora. Ez a film egy kínos magyar színdarab, csak itt nem üvöltözve, hadonászva ripacskodnak az ún. színészek, hanem valódi művészek játszanak (többnyire). Charles Dance-nek külön örültem, imádom a hangját, épp ezért vertem a fejem a falba nem sokkal az indítás után. Talán az életben nem volt még ilyen, hogy 15 perc után átkapcsoljak szinkronra: felirattal egyszerűen teljesen esélytelen volt követni a dolgokat, ki kivel van, ki ez, mi ez, mit akar és egyáltalán mi a faszról beszél. Rengeteg keresztbe beszélés, párhuzamosan folyó dialóg, végtelenül fárasztó követni, és nincs időd felfogni a karaktereket, elhelyezni őket a térképen. Kicsit olyan, mint amikor először mentél általánosba/gimibe, és azt se vágod, kikkel vagy körülvéve, mindenki bemutatkozik de már a harmadiknál kevered és még vannak tizennyolcan, és szép lassan inkább a pofájukról jegyzed meg őket de igazából nem is érdekelnek. :lol: Ezt a stílust majdnem végig fenntartja a film, és teszi mindezt számomra végtelenül unalmasan, vontatottan és érdektelenül. Ez inkább személyes probléma, de hát ilyen a filmművészet. :mrgreen: A minimális csavarokat(?) elárulja jó előre a film, mintha nem is lenne lényeges: a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!mérgeket, a színészgyerek kikúrt ócska akcentusát és a FOX FILMSES ÖVÉT, mintha maga a történet teljesen lényegtelen lenne a gazdagokról való fröcsögés mellett. Akkor meg minek krimiköntösbe ágyazni, a gyilkosság semminek nem a katalizátora, csak arra való, hogy a leggazdagabb tetűre ráhányjuk a legnagyobb zsák szart, metoo before it was cool.

Technikailag, színészileg, hangulatilag és művészeti kivitelezésben ott van a film, de nálam a történet szinte teljes hiányánál és a szinte mérhetetlen unalomnál teljesen elhasalt a cucc. Nem mondanám viszont rossz filmnek, még csak feleslegesnek sem, vannak benne bőven érdekes dolgok, csak kicsit úgy érzem, ez az egész sokkal jobban megélt volna egy sorozat formájában, több tartalommal, de ugyanezzel a célzattal. Persze akkoriban még nem létezett a sorozat, ami formájában tekintve, viszont utánaolvasva feltűnt valahol, hogy a Downtown Abbey-t először spinoffnak szánták, és csak ezután fejlődött önálló produktummá.

Egyébiránt még így sem tudom komoly pofával azt mondani, hogy bántam, hogy láttam, de sajna nem fogok jó szívvel emlékezni rá. Mindenesetre az ajánlást köszönöm szépen!

5/10
Remy írta: Na, a Rock-maratonnal végeztem. Ma nekiállok az elmaradt filmeknek.

.

ráadásul Altman sem hozott sose lázba. Igaz, csak a Popeye-t láttam tőle, de a jobb címei sem igazán izgatnak.
Vigyen el a koronavírus te szerencsétlen. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Vissza: