anyukam parja videken a helyi varosgazdalkodasnal dolgozik, a komzunkasok is az o keze alatt futnak.A "vidéki" helyzetről meg én is hallok szépeket, ott nem segít semmit ez a közmunkaprogram? Nem valami ilyesmire lett kitalálva?
Faterom szokta emlegetni, hogy a Kádár-korszakban már az ilyen simlis-munkakerülős cigányokkal is sokkal keményebb kézzel bántak, sajnos elkanászodtak.
szokott meselni cifra sztorikat.
jobb, ha egyes emberek nem is jarnak be, sokszor inkabb le is igazolja nekik valaki a napot, meg akkor is, ha azert kellene ott legyenek, mert buntetest kell ledolgozzanak.
ha neha nap bemennek egy fel napra (mert ebedszunetrol nem jonnek akkor sem vissza ), akkor is sokkal tobb kart, stresszt, feszultseget okoznak, mint hasznot es akkor a lopasokrol meg nem is ejtettunk szot.
en a jovot illetoen sajnos eleg borulato vagyok, szerintem kb lehetetlen az integracio.
a helyzet ugyan az, mint pepitaban az arabok es afrika tulnepesedesevel : ahogy az arány naprol napra romlik a "feher ember" karara, ugy lesz majd rosszabb a szitu mind magyarorszagon, mind globalisan.
mondjuk a mi eletunkben talan meg nem robban a bomba, de ha lenne gyerekem, az o jovojeert mar biztosan aggodnek.