Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. június 12., péntek 10:27

Szuper film, McAvoy meg zsenialis. Engem viszont megis a das experiment mozditott meg mert szerintem meg nem lattam. De azert a mocskot is ujranezem, eleg reg volt.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. június 12., péntek 9:46

Uuu ennek a filmnek nagyon örülök, az utolsó pár percét vagy 50x újranéztem, annyira zseniális.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 12., péntek 9:33

Mindent megfontoltam, mindent meggondoltam. Nyugodt lelkiismerettel lépek a kötelesség útjára. Népeim:

FILTH

Az első perctől kezdve egy filmet akartam nektek ajánlani, a Das Experiment c. német filmet 2001-ből. Biztos vagyok benne hogy kevesen láttátok, lévén német film, szinte teljesen ismeretlen színészekkel. A sztorija jó, megtörtént esemény ihlette, amit ugye eleve jó pont minden esetben. Viszont a zene, a képi világ, a színészek miatt sajnos nem olyan film, amiről sokat lehetne írni érdemben. Ezért, noha mindenképp megnézésre érdemesnek tartom a filmet, végül másra esett a választásom.

A mocsokra, 2013-ból. Zsánereim azok a filmek, amik nem kategorizálhatóak be egy műfajba. Ha egy film tartogat számomra érzelmi hullámvasutat, és teszem hozzá jól is képes átadni, akkor az a film az én filmem.
A Filth ilyen. Azért választottam ajánlásra, mert mindazt, amit a Das Experiment (hangulat, színészi játék, képi világ, zenék) nem képes úgy átadni, hogy arról könnyen lehessen érdemben írni, a Mocsok igen. Viszont szélesebb körben ismert is a film, újabb is, moziban is volt, ezért biztos vagyok benne hogy többen láttátok. Ezért elnézést, de úgy hiszem ezt a filmet többször is meg lehet nézni, írni róla pedig lényegesen könnyebb. :)

Pár mondat;
James Mcavoy játéka lenyűgöző.
A sztori nem kitalálható 2 perc után, és a film úgy szórakoztat, hogy nem kell összpontosítva ülni és a részletekben rejlő lényeget radarozni.
A film hangulata nem egysíkú.
Breaking the fourth wall. Szeretett McAvoyunk több ponton a kamerába néz, azaz kinéz ránk, a nézőkre. Apróság, de ha jól van kivitelezve az ilyenektől könnyű megszeretni egy filmet.
Ezek miatt ajánlom ebben a körben ezt a filmet, illetve még pár dolog miatt, amikről már csak spoileresen tudnék majd írni. Nem utolsó sorban figyelembe vettem Remy ajánlását, sokkal másabb filmet szerettem volna, elsősorban műfajában és hangulatában, hogy sokszínű legyen a filmklub. Ettől függetlenül a sztorit illetően lesz némi hasonlóság.
Jó szórakozást! :)

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 12., péntek 7:35

Ez nagy segítség, sokat agyaltam melyik filmet dobjam be, a mr. Nobody és a You don't know Jack egyaránt lehetséges opció volt. :D
Sajnos irtósok munkám van, és költözés is van, szóval nem lesz időm 6kor bedobni az ajánlást, megreggelizek aztán megírom az ajánlót, közben meg kitalálom melyik film legyen.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. június 11., csütörtök 22:58

sonic írta: Le van tarolva valahol hogy az eddigi filmklub korokben milyen filmeket ajanlottunk? Lassan kereshetek egy ajanlast (thanks RNG) es nemkeneolyat ami mar volt.
Tessék!
https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... 1581575899
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. június 11., csütörtök 22:55

Le van tarolva valahol hogy az eddigi filmklub korokben milyen filmeket ajanlottunk? Lassan kereshetek egy ajanlast (thanks RNG) es nemkeneolyat ami mar volt.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 11., csütörtök 21:40

sonic írta:

Erdekes amit irsz a karakterek felismereserol. Nekem az eloszereplos koreai/japan filmeknel szokott jelentkezni ez a problema. :) Itt viszont pont nem zavarodtam be. A harom enekes lanyra gondolsz?
Őszintén szólva minden női karakter arca szinte ugyanúgy nézett ki számomra. :D
Rumi csak az alkata miatt lógott ki. De parókában, közelről már alig különbözött a többiektől, meg ugye nála a plot is bezavar.
Mondjuk ezen gyorsan túl tettem magam, csak zavaró, mert közben a férfi karakterek közül a legutolsó mellékszereplő is egyedi vonásokkal rendelkezik.

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. június 11., csütörtök 21:14

En a furaarcu fazonrol ugyanazt gondoltam mint Realfan. Az uj joker film jutott eszembe:

Minor Joker spoiler kovetkezik... :D ha nem lattad ne olvasd.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szoval mikor Fleck bekepzeli a letezo szomszed csajrol hogy randiznak meg egyutt jarnak, kozbe meg dehogy.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 11., csütörtök 20:53

Nekem is elegge egyformanak tunt a harom enekeslany, de az szerintem koncepciozus, a valo eletben sem tudod egyiket sem megkulonboztetni. :mrgreen:

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. június 11., csütörtök 20:49

füst írta: Nekem kifejezetten tetszett a rajzolás stílusa.
Inkább az zavart, hogy a női karakterek arcai, kb. alig különböztek, és néha meg kellett állítani a filmet hogy felismerjem kit látok épp. Kicsit lehetettek volna egyedibb külsejű karakterek a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért, de azt is megértem hogy ez a fajta bizonytalanság sok ponton hasznos volt a hangulat szempontjából.

Most miattatok szőrös szívűnek érzem magam a kis 6 pontommal, bár nálam már a 6 is jónak számít, onnantól kezdve tartok megnézésre érdemesnek egy filmet.
Erdekes amit irsz a karakterek felismereserol. Nekem az eloszereplos koreai/japan filmeknel szokott jelentkezni ez a problema. :) Itt viszont pont nem zavarodtam be. A harom enekes lanyra gondolsz?

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. június 11., csütörtök 12:09

Perfect Blue

Kár, hogy nem a Kukorica gyermekei 7.-et ajánlottad Remy. :mrgreen:

Hú ez aztán sokszor kesze-kusza film volt. Tényleg sokban hasonlít Aronofsky stílusára és biztosan nagy hatást is gyakorolt rá ez az annime. Ugyanúgy tele megannyi kérdőjellel még a megnézés után napokkal is gondolkodtat, mint neki is sok filmje (A Pi még mai napig eszembe jut néha, pedig vagy 6éve láttam :lol: ).

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon tetszett a valóság, a képzelet és a forgatások összemosódásának megvalósítása. Pont ezért gondoltam végig a tudathasadásra Mima esetében. Amit még most sem zárok ki.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A vége kicsit fura volt számomra, miután kiderült, hogy Rumi képzeli magát az igazi Mimának. Jött az üldözéses rész, és ott sokszor olyan hatása volt, mintha Rumi repülve üldözné őt. Ezért itt arra gondoltam, hogy azt valószínüleg képzelte már Mima. Meg mikor megjelent előtte a másik Mima, mindig csak az álom, képzelet szüleményei voltak.

Lehet nettó baromság amit írok, de én úgy képzeltem el ezt, hogy Mima is becsavarodik a végére. Rumi a weboldal írója, és a gyilkos is. A zaklatót pedig Mima csak képzeli, az elején koncerten lévő furcsa arcú srác karakterébe aki kiállt mellette a koncerten. Mivel akkor ő jól látta azt az arcot, a későbbi jelenetekben lehet már csak az üldözési mánia miatt kialakult elmezavar következménye, hogy őt képzeli mindenhova. Miközben csak Rumi nyomozott minden mozzanata után és írt meg mindent a webes naplóban.

Így elsőre legyen ez az anime 8/10, de még mindenképp megnézem a turnus végéig egyszer legalább. Túl sok a tisztázatlan, homályos dolog. Fél ponttal lehet változni fog valamelyik irányba a végső pontszám :D

Köszi az ajánlást Remy, nagyon jó kezdése ennek a Filmklubnak egy ilyen agyalós, jól kibeszélhető film. :agree:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. június 10., szerda 23:47

Perfect Blue

Nagyon fura valami volt ez, alapvetően végig egy - két gondolat volt bennem és a film vége felé folyamatosan erősödöttek, ezért nem leszek hosszú.

Darren Aronofsky nevét ahogy láttam, egyből megijedtem, Requiemen kívül nem tudok olyan filmet mondani, ami kicsit is tetszett tőle, Black Swantől pl egyenesen falnak tudnék menni. Ez viszont tetszett, bár inkább az újdonság erejét éreztem benne - ritkán nézek animét és más aspektust adott egy 80-as, 90-es években divatos, kimaxolt filmzsánernek. Ez a rajzolt, anime stílus nagyon jól állt a témának, sokat dobott a hangulaton, valószínűleg ez egy tök átlag film lenne, ha hollywoodban készült volna.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Szóval a kósza gondolatok:
- Szóval, jóval összezavaróbb és feszültségkeltőbb volt ezzel a képi világgal az egész képzelet - valóság közötti amúgy abszurd jellegű ugrálás. Értésem szerint, akivel konfliktusa volt (Rumi, japán Adam Driver), ők valóságból merített személyek voltak, de velük minden későbbi konfliktus csak a fejében játszódott le.
- A japánok megfelelőségi kényszerét és maximalizmusát belekalkulálva a képletbe, a filmnek talán nagyobb az ereje, ez is kicsit kiemeli. Mimára is ez a nyomás helyeződik, ennek egy levetülését látjuk. Nekem úgy jött le, hogy nem tudja teljesen elengedni, hogy a társai, rajongói marasztalnak rá a filmkarrier és az elvállalt jelenetek jellege miatt.

Ez most egy 7-est érdemel, mert vannak a filmnek tulajdonságai ami egy klisés, ezerszer átrágott thriller szkriptet magasabb szintre emel, meg ajánlásnak is kiváló.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 10., szerda 21:34

füst írta: Most miattatok szőrös szívűnek érzem magam a kis 6 pontommal
Erre elfelejtetem reagálni: basszál már rá. :mrgreen: Egyrészt mindenki a saját értékrendje szerint értékeljen, másrészt a végén lehet módosítani, ha az olvasottak tükrében átértékeled a dolgokat.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 10., szerda 21:25

Érdekes dolgokat írtatok.

A stalkerről okosságokat írtatok, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!sonic amint írtad a torzarcú csávó külön jeleneteit és főleg az elején az interakcióját a parasztokkal a koncerten (ami egyébként nekem teljesen kiesett, mert a film eleje elég sűrű), leesett hogy nem lehet teljesen kitalált. Még mindig ott van az a magyarázat, hogy Mima belelátja a karakterbe a sok parát, de inkább Ewr magyarázata tetszik, miszerint cinkostárs.

Aztán a fasz tudja, a vége annyira megbasz mindent hogy nem tudom. :lol: :lol: :lol: De nyilván ez volt vele a cél.

Ewr írta: a rajzolás volt egyedül, amit kissé idejétmúltnak érzek, de főleg csak azért, mert még jó minőségben is kissé életlen volt, de ezt kb 5 perc után megszoktam.
Érdekes egyébként a rajz kapcsán feljött sok vélemény, úgy tűnik ez vízválasztó lehet a műfajt egyébként behatóan nem ismerő nézők között. Mint mindenre, az animére is visszafordíthatatlan hatással volt a számítástechnika és az animáció fejlődése, brutálisan más a világa a mostaniaknak, mint a régieknek. Nekem egyébként szimpatikus a japánok hozzáállása, hogy bár nyilvánvalóan teljesen átfeküdt a hangsúly a számítógépes grafikára, igyekeznek megtartani a jellemző vonásokat, kvázi kiterjesztése a technika a műfajnak. Én személy szerint rosszul vagyok pl., hogy a Toy story óta nincs egy normális rajzfilm, mindenhol ezek az egy kaptafára (képileg értve) készülő tömeggyártott lófasz animációs filmek a csillogó bőrű gülüszemű elnagyolt karakterekkel, eszemet sem tudom mikor láttam utoljára egyet, nem is érdekel egyik sem. Lehet maradi vagyok, bár így 30 évesen tán még korai ilyesmit kijelenteni, de milliószor többre értékelem a kézzel festett háttereket példának okáért, művészetileg sokkal nagyobbra tartom, sajna teljesen kihalt már, mert "nem éri meg". Mert nyilván 300 kockát kifizetni megéri. Mindegy.

Amúgy emiatt, és a gondolom költségvetési okokból néha "életlen" képek miatt (csomószor pl. látszik, hogy nem volt rendes pénz a szalagra vitelre, ahogy remeg a kép, mint a régi filmekben, ahol látszódtak a minimális rezgések, ahogy a filmtekercs forgott a kamerában) van egyébként egy érdekes, "koszos" világa a filmnek, ami szerintem kifejezetten jót tett neki. De mélyebbre nem mászok bele, annyira nem vagyok tájékozott az animék világában, és különben is, az Akirához képest úgyis csúnya mind. :mrgreen:
soadroli írta: Perfect Blue

Párszor nekem is beugrott a Black Swan, meg e Requiem. Azt lehet tudni, hogy tényleg ebből merített-e Arafonsky? Vagy nincs kimondva, de mindenki tudja h innen a lopott a szemét? :D
Konkrét jelenetek vannak átemelve, hogy ez most lopás, vagy tiszteletadás, nézői vérmérséklet válogatja. Részemről egyértelműen utóbbi, ha valaki pofátlanul és gátlástalanul lop, az Tarantino, őt lenézés helyett még ünneplik is érte.

Amúgy érdemes csekkolni:

https://www.youtube.com/watch?v=_wCn9LoZdNU

https://www.youtube.com/watch?v=K6BGxikCRT4

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. június 10., szerda 20:08

Nekem például ez a retro anime rajzolas sokkal jobban bejon, mint peldaul a Mickey által ajanlott darab.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. június 10., szerda 19:58

Nekem kifejezetten tetszett a rajzolás stílusa.
Inkább az zavart, hogy a női karakterek arcai, kb. alig különböztek, és néha meg kellett állítani a filmet hogy felismerjem kit látok épp. Kicsit lehetettek volna egyedibb külsejű karakterek a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért, de azt is megértem hogy ez a fajta bizonytalanság sok ponton hasznos volt a hangulat szempontjából.

Most miattatok szőrös szívűnek érzem magam a kis 6 pontommal, bár nálam már a 6 is jónak számít, onnantól kezdve tartok megnézésre érdemesnek egy filmet.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. június 10., szerda 19:40

Perfect Blue

Kicsit megijedtem mikor megláttam hogy egyből egy anime, ráadásul Remytől :mrgreen:
De szerencsére pozitívan csalódtam. Végig lekötött, ritka az ilyen mostanában. A történetbe én nem mennék bele, de nekem se tiszta minden. Látom ezzel szerencsére nem vagyok egyedül, így kevésbé érzem magam hülyének :D
Párszor nekem is beugrott a Black Swan, meg e Requiem. Azt lehet tudni, hogy tényleg ebből merített-e Arafonsky? Vagy nincs kimondva, de mindenki tudja h innen a lopott a szemét? :D
Ja de annyi spoilert írnék, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szerintem is valós személy volt a szürke szemű csávó.
A rajzolás tényleg kicsit gagyinak tűnhet néhol, de engem nem zavart. Viszont végig az járt a fejemben hogy ez simán működött volt filmként is, sőt talán még jobban.
Amúgy már vasárnap megnéztem, csak még emésztettem, sőt még mindig olvasgatok róla ezt-azt.
Úgyhogy köszönöm az ajánlást, 8/10, kicsit felfele kerekítve.
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. június 10., szerda 19:15

Pipita 2/10 incoming.

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. június 10., szerda 19:05

Perfect Blue

Ugy tunik mostanaban minden filmklubban feltunik egy anime es bar a mufajt nem szerettem meg, ez is jo volt.

A rajzolas tenyleg kicsit idejet mult, de a mimikak ultek, latszik, hogy igenyes darab. A rendezes pedig igazan kiemelkedo. Talan nehany parbeszedet es hangjatekot gyengebbnek talaltam, de ezt inkabb az angol felirat karara irnam, japanul pedig nem tudok. :)

Szerintem a narrativa Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(kerdes, mennyire hihetunk neki) mindig aktualis, ha szerencsere nem is ennyire szelsosegesen. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Vannak fiatalok, akikkel elofordul, hogy bar tehetsegesek, megis a sotet uton talaljak magukat. Van ket regi ismerosom, akiknek jo jegyeik voltak es akkoriban ugy tunt, hogy az eszuk is a helyen volt. Nem volt jo kornyezetuk es hiaba tanulhattak volna tovabb, Svajcban kotottek ki, majd egyre lejjebb sullyedtek. Mara mindketten kimasztak a godorbol es rendbe szedtek magukat, de talan ertheto, amit mondani szeretnek ezzel.

A filmben mutatott pelda nyilvan teljesen beteg a szo legszorosabb ertelmeben es Mima nem uszta meg ilyen konnyen (vagy megis?), ahogy a motivacioja is mas volt, de a parhuzam talan egy kicsit all.

A torzarcu csavo szavo szerintem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!letezett, mivel voltak vele kulso interakciok, szoval meglepodnek, ha ennyire at lennenk verve. Adom Ewr velemenyet.

Nekem ez a vilag meg mindig tavoli, de ertem a mukodeset es szeretem azt gondolni, hogy valamennyire a mierteket is. Ezt remekul bemutatta a film es nem kontorfalazott, igazan nyers tudott lenni.

Eloszor 7,5 pontot szerettem volna adni, de ahogy irtam rola meggondoltam magam. A vegen talan meg feljebb is mehet, de egyelore 8/10.

Koszi az ajanlast, remek film volt.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. június 10., szerda 18:20

Azért annak eléggé örülök, h ennyi embernek tetszett már + Sonic korábban nem látta. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: