OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2020. július 13., hétfő 11:47

A Balaton mindig draga volt, a magyar penztarcahoz merve. Most csak az a kulonbseg, hogy a kajak minosege nem, vagy alig valtozott, tovabba ugyanaz a rendszer van kiszolgalas teren, mint regebben, semmi nem valtozott. A berek nem nagyon kovetik az inflaciot, ez is teny, nap mint nap erezheto. Viszont a jo hir, hogy lehet valogatni, nem kotelezo a balcsira menni. Es aki rafordit egy kis idot, sok jo helyet lehet talalni, ami penztarcabarat. Mi peldaul iden Kormendre megyunk, igaz, hogy messzebb van es kocsikazni kell, de sokkal baratibb aron adtak a szallast, rengeteg latnivalo van arrefele, es ugyanugy tudunk pancsolni, mint a balcsin, vagy mashol. Keresgelni kell, es a jo ajanlatokat kifogni. Egyebkent egyetertek a hozzaszolasok nagyreszevel, egyaltalan nem meglepo a helyzet.
:goat:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2020. július 13., hétfő 11:08

nmate írta: Persze, nem mindegy hol eszed, de Matyi lángosát nagyon ajánlom :mrgreen:
Matyi lángosa? Jó sok kefirrel ité tejföllel? :mrgreen:
Nem illik.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 13., hétfő 10:28

Tl;dr: messze nem a Balatonon keresendő a probléma gyökere.

Szerintem minden drága, nem csak a Balaton. Bemegyek a boltba, hogy veszek 2-3 napra reggelit, vacsit, ebédre valami főznivalót... és nem jövök ki 5000 alatt. Pedig csak kenyér, zöldség, gyümölcs, felvágott, tészta, hús stb.
De nézzük az extra kiadás oldalát, már ihatónak nevezhető dobozos / üveges sör sincs 250 alatt, akkor mit vár az ember?
De még mindig nem a kaja viszi el a legtöbb pénzt, ha haverokkal való sörözésekkel összeadom sem ad ki annyit, amennyit Pesten fizetek egy szaros földszinti albiért. Sokkal jobban fáj a szívem, hogy egy olyan dologért fizetek, ami nem az enyém. Lángos meg felőlem lehet 800 ... 1000 is, engem kikapcsol és élvezem egy Balatoni túra közben, hogy 32 fokban egy jó tejfölös kíséretében építem vissza a kalóriákat és nem zacskó aszott szendvicset kell magammal cipelni. Persze, nem mindegy hol eszed, de Matyi lángosát nagyon ajánlom :mrgreen:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. július 13., hétfő 10:27

Nem tudom milyen magyar strandrajárók vagytok, rántotthúsos szendó szalvétából kicsomagolva, pár csirkecomb alufóliában, szigorúan kenyérrel, gyereknek kis málnaszörp műanyagpohárban amit 10x borít ki mire felöntöd bubisvízzel, 1-2 kőbányai ami felmelegszik a kocsi csomagtartójában mire otthon kifordulsz a ház elől, a végére meg random süti a nagyitól. :mrgreen:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. július 13., hétfő 10:17

tcskhun írta:
azért ez érdekes zrdekes számomra mert egy normális ebéd vagy vacsi 20-30€ per fö...
ha nem persze dönert vagy pizzát/tésztát eszel 6,50€-ért ami kevesebb adag mint a normális adag....13éve élek itt Mallorcan és csak ezért irtam le a véleményem :agree:
Ha elolvadod újra, amit írtam a nyaralásra összességében írtam, hogy olcsóbbra jött ki magasabb minőség mellett.

Nem az ételre értettem csak. A hotel, nyaralás jött ki olcsóbbra. Ahogy látod a strandbelépőt is megemlítettem.

Amúgy hol laksz Mallorcán? Remélhetőleg jövő nyáron már tudunk újra menni Mallorcara, akkor megihatunk egy sört. :) Nekem eddig Palman kívül Cala D’Or jött be a legjobban. Alcudia pl. szuper gyerekkel, de ott már annyi az angol “intelligens” turista, hogy már mi is menekültünk előlük.

Egyébként én imádok Magyarországra és Balatonfüredrenmenni. Mehetnék bárhova mégis ezt választom minden évben és nem csak a családom miatt, akik természetesen hiányoznak minden évben.

Azt hiszem R24 és az én kommentjeim alap gondolata is az volt, hogy a direkt lehúzásban nem akar az ember részt venni.Ez igaz a Balatonon, Mallorcán, vagy bárhol.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. július 13., hétfő 10:14

Siofok ezüstpart szabadstrand kis büfé
Palacsinta 200 ft, nutellas 250 - jol tele nyomva

Nem mindenhol szaladtak el az arak szerencsére :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. július 13., hétfő 9:55

Halfkey írta:
Dupla D írta: Ha már szóbakerült. Déli parton Boglár-Lelle vonalon jó helyet tudtok ajánlani? Hétvégen társasággal rápróbálnánk valami normális ár-érték arányú étteremre.
Eddigi hszek alapján Mallorca Madrid és Ciprus :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Comment of the day :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2020. július 13., hétfő 9:42

Dupla D írta: Ha már szóbakerült. Déli parton Boglár-Lelle vonalon jó helyet tudtok ajánlani? Hétvégen társasággal rápróbálnánk valami normális ár-érték arányú étteremre.
Nem tudom mennyire fer bele a budzsebe, de Szemesen a Kistücsök etterem orszagszerte eleg hires, nem veletlenul. En oda mennek, szerintem ott lehet a legjobbat enni az egesz Balatonon. :)

A balatoni arakhoz: en ugy vettem eszre, hogy nem csak ott kernek el ilyen pofatlan osszegeket, random budapesti meg videki strandokon is megy a 800-as hot-dog, amibe a jo aros virslit meg kiflit rakjak. Igazabol en amikor haza megyek, ki is fizetnek ennyit, de nem arra a minosegre amit adnak. Tenyleg borzaszto.

Kulonben is a legjobb balatoni kajas reszleg Obudan, a Romai parton van. :mrgreen:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2020. július 13., hétfő 9:32

Realista24 írta: Lángos mellett a másik nagy sláger, a palancsinta 3-500ért? :mrgreen: Egy kanál lekvárral vagy valami legalja minőségű mogyorós krémmel töltve Nutellás palacsintaként eladva 800ért? :mrgreen:
És ugye az a low budget vizes palacsinta, amivel mondjuk nincs baj, csak pofátlanság. :lol:

Szeirntem meg az a gáz, ha ezt valaki természetesnek gondolja.
Nem illik.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. július 13., hétfő 9:27

Babinho írta: Miért te mennyit dolgozol 1800ftért? Hát én nem annyit hogy kiakadjak egy büfénél egy cigi árán :lol:
lol.

Madridban az első ebédem egy hót szar tintahal volt úgy 10euroert. Nem vertem az asztalt hogy ezert én mennyit dolgoztam :lol:

Nyíregyházán a főtéren is 1500 egy lángos két víz, pont annyi mint tőle 20 méterre egy étteremben felszolgálva egy napi menü, leves, főétel, ásványvíz, ahova járok. Senki nem mondta hogy ezeket a nagyképű lángos sütőket kell gazdagítani, csak nem értem a felháborodást. :lol:
Bár volt már hogy én is inkább lángost ettem a sajtkrémleves, jércemell krokett helyett :ike: Nem is gondoltam bele mennyi pénz az.
Nem magamra értettem, de hála Istennek, hogy neked bejött az élet.

És nem vagyok szarevo egyebekent, hogy ilyen esetekben azt nézzem, hogy mennyiért lakok jól, de azért hadd fejezzem már ki az elegedetlensegem.

Az a szomorú, hogy külföldön kb hasonló árban mennek a kajak strandszezonban, de az ottaniak jóval többet keresnek.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2020. július 13., hétfő 9:13

Eddigi hszek alapján Mallorca Madrid és Ciprus :D

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2020. július 13., hétfő 9:10

Ha már szóbakerült. Déli parton Boglár-Lelle vonalon jó helyet tudtok ajánlani? Hétvégen társasággal rápróbálnánk valami normális ár-érték arányú étteremre.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. július 13., hétfő 8:52

Meg tudom erősíteni, a Balaton írtó drága, és ez nem magyarázható most a coviddal sem, mert évről évre emelkednek az árak.
Révfülöpön voltam szombat-vasárnap, tehát nem egy turista frekventált helyen.

Strandbelépő 600 forint, ez rendben van.
De ami bent van...

750 a csapolt ászok...1100 egy meggysör.
500 a víz, 600 az üdítő.
Hekk 1500 (ez is rendben van) de két darab koviubi még 500:D szelet kenyér 150.
ettünk két hekket, két szelet kenyeret, 4 darab koviubi, egy meggysör egy ászok.
Ez kettőnkre 6000 forint volt kb.

Még azt mondanám nem is vészes, de ezzel szemben a mólón beültünk egy felkapott étterembe, pisztráng, fogas, korsó sör, két rosé fröccs, egy kávé, és 8500 forintot fizettünk.

Kettőt összehasonlítva mondom azt, hogy a strandos árak el vannak szaladva.
És akkor még olyan helyekről, mint Tihany, Füred, Siófok nem is beszélgetünk.

Nincs a drága kajával bajom, ha az normális minőségű.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. július 13., hétfő 8:48

Lángos mellett a másik nagy sláger, a palancsinta 3-500ért? :mrgreen: Egy kanál lekvárral vagy valami legalja minőségű mogyorós krémmel töltve Nutellás palacsintaként eladva 800ért? :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. július 13., hétfő 8:44

Én tavaly futottam lyukra a velencei strandon. Nem voltak nagy igényeim, csirkemell es némi saláta, az ár is nagyjából az elfogadható tartományon belül volt - 1600-2000 között -, de ezzel ki is merült minden pozitívum.
Rendeléstől számítva legalább 40 percet kellett várni, még poénkodtunk is, hogy lehet most kopasztják a csirkét :lol: .... aha... a mirelit takonyhúsra :-@

Nekem az ár-minőség kapcsolattal van bajom. Ettem már szájpadlást feltörő lángost is 1500-ért és olyat is, amitől két napon át trónolhattam.
Biztos van nagyon sok lelkiismeretes és korrekt büfés, de a többség még mindig a minimális pénzből akarja lehúzni a nyaralókat.

Karim the king
Kedvenc játékosaid: Karim

HozzászólásSzerző: Karim the king » 2020. július 13., hétfő 7:54

füst írta:
Jim írta: Bár úgy látom kevés budapesti van a fórumon
de a flórián téri lángos az egyik legjobb az országban :salute:
600 körül van a sonka sajt tejfölös
krumplis tésztából sütik, veri a legtöbb balatoni lángosost és egész évben nyitva van :mrgreen:
Most költöztem a környékre, mesélj róla. :D
A hagyományos sajtos tejfölösért rajongok, de évekkel ezelőtt volt egy kis sufni hely albertfalván, ahol a juhtúrós lilahagymás lángossal a mennyország költözött a földre arra a 10 percre amig megettem.
Amióta bezárt nem ettem lángost, szóval már most csorog a nyálam.
ez az?
Ha nem lesz jó, irtópipa leszek, ha úgy járok mint Realista, megtalállak. :mrgreen:
Lángost, a Hunyadi téri piacon kell enni! Nem krumplis, nem vastag ,nem vékony, nem sótlan, nem sos, maga a tökély. Es nem draga. :salute:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 13., hétfő 6:55

Jim írta: Bár úgy látom kevés budapesti van a fórumon
krumplis tésztából sütik, veri a legtöbb balatoni lángosost és egész évben nyitva van :mrgreen:
Most költöztem a környékre, mesélj róla. :D
A hagyományos sajtos tejfölösért rajongok, de évekkel ezelőtt volt egy kis sufni hely albertfalván, ahol a juhtúrós lilahagymás lángossal a mennyország költözött a földre arra a 10 percre amig megettem.
Amióta bezárt nem ettem lángost, szóval már most csorog a nyálam.
ez az?
Ha nem lesz jó, irtópipa leszek, ha úgy járok mint Realista, megtalállak. :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. július 13., hétfő 6:27

Babinho írta:
Realista24 írta:

Egy Madrid meccs mindennel együtt megvan nekem 3 napi Balatonbol, ahol ott sem alszok. Ezért a felhaborodas. Vagy mert A Nissi Beachen olcsóbb egy üdítő mint a Világosi strandon.
És még sorolhatnám.

A szállashelyek külön kategória.
Madridot 1 főre számolod, a balatont meg a családra. Meg itt beleszamolsz napi 3 üdítőt per fő meg hekk stb, amit madridban nem számolsz bele. De tény és való hogy nem 1 kategória a kettő élményben, naná hogy nem. De madridban legolcsobb szállást keres majdhogynem az ember, nyaralni nem igy indul.
De a fapados árak teszik ezt parádéssá, mert az a vicc hogy 15kbol megjárod madridot oda vissza. Igen emellé nem tudod odatenni a balatont, mert tényleg ennyi egy napi büfé a családnak.

De ha pusztán a balatoni büfé, étterem árakat nézzük szerintem nem katasztrófa a helyzet, max a hülyéknek aki megveszi drágán a szart. Vagy ne kérjen a balatoni vendéglátós annyit egy gyrosért mint egy horvát tengerparti büfés mert ez csak a balaton? Mer' ez nem tenger? A velence tavi akkor mit kérjen? A tisza tavi adja beszerzésin? mert az szarhely?
De nem hiszem hogy a langos ket viz 1800ért felháborító, miközben számtalan nagyobb faszsagot tudnék mondani ami nem ér ennyi pénzt, mégis a fórum nagy átlaga elkölti rá nap mint nap. Példának okáért ez kb egy doboz cigi ára ha jól tudom, de egy autópálya kúton ennyiért ketten isztok egy egy kávét és pisáltok egyet.

Szóval én abszolút jól tájékozottan szoktam menni a balcsira ha megyek, és szinte mindig nagyon jókat eszek jó áron, és igenis a lángos egy lenézett kaja, pedig a lángos menő!!!!4!4!44!!!!! Megéri az 1000est!!! :mrgreen:
Én a spanyol kajákat is szeretem de ha egymás mellett lenne egy spanyol étterem és egy magyar csárda mindig ugyanabba mennék be... :) A balaton tele van jó éttermekkel. De ha az elsőbe beülsz amit látsz akkor csalódni fogsz. De ez így van Madridban is.
Strandra
Belépő: 5-6000 ezer
Kaja, este egyszeri meleg egy üdítővel: 10ezer
Napközben valami kaja, hambi, lángos :mrgreen: ilyesmi junk food, 4000.
Üdítő, víz: 3000. Mert 400 Ft alatt nincs víz, szóval inkább 5-600ert egy gyümölcsle.
Kave: 3000, mert iszok kettőt egy nap és talán műanyag poharasat kapok 500ert, amitől telefosod a Balatont.
Jegkrem: 2500 mert egy Magnum 800 Ft alatt nincs sehol.
Éseg ki tudja hol pakolok és mennyiért :lol: mert nem ziro vagyok :(

Ez egy fő, három napra nagyjából, ennyiből megvan a repjegyem és a reggelis szallasom. Madridban, Valenciaban, Malagan egy Tihanyi gulyás + üdítő árán kapok két foetelt, italt és kávét vagy desszertet.

Hidd el, hogy képben vagyok a Balatoni árakkal, minőséggel. Ha megyek, jókat szoktam enni, de annak is megkerik az árát.

De ne menjünk el Madridi, Sima gulyás csárdában 2-3ezer. Fehérváron bélszíngulyas, patika helyen 1890.

A lángos... Hát mekkora élményem volt tavaly. :lol: tavasz, Velence. Szerintem az év első langosat nekünk sütöttek ki, a tavalyi olajban. Mocskos szarul lettem tőle, mindezt jó drágán :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2020. július 13., hétfő 0:56

Bár úgy látom kevés budapesti van a fórumon

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2020. július 13., hétfő 0:30

Steve írta:
Realista24 írta:

Egy Madrid meccs mindennel együtt megvan nekem 3 napi Balatonbol, ahol ott sem alszok. Ezért a felhaborodas. Vagy mert A Nissi Beachen olcsóbb egy üdítő mint a Világosi strandon.
És még sorolhatnám.

A szállashelyek külön kategória.
Ez abszolút így van! Tavaly voltunk Mallorcán és Balatonfüreden is és konkrétan Mallorcán kevesebbet költöttünk kb uarra.

A tengerpart meg ingyenes volt, nyugágyra nem költök. :kalapos:

Örömmel olvasom, hogy más sem vesz részt a direkt lehúzásban. Nem tudom ez nekem elv. Meg őszintén szívesen fizetek a minőségért, vagy ha valami kell, vagy ha valami hasznos. De most értelmezlen magas összegeket, csak azért, hogy az egy szezon alatt 2x cserélt olajban kisült cuccokat egyem nem tudom.

Az új trend tavaly a különböző fancy burgeresek lettek. 1millió kalória per burgert árulták brutál árakon. Ezek is tömve voltak. Ilyen szupertrendi hamburgereseket nyitottak a parton.

Ez abszolút így van! Tavaly voltunk Mallorcán és Balatonfüreden is és konkrétan Mallorcán kevesebbet költöttünk kb uarra.

azért ez érdekes zrdekes számomra mert egy normális ebéd vagy vacsi 20-30€ per fö...
ha nem persze dönert vagy pizzát/tésztát eszel 6,50€-ért ami kevesebb adag mint a normális adag....13éve élek itt Mallorcan és csak ezért irtam le a véleményem :agree:

Vissza: