Ahogy en ertelmeztem az immunitas nem azt jelenti hogy a virus nem tud bejutni a szervezetedbe, henm hogy a szervezeted nagyon gyorsan legyozi/megfekezi/semlegesiti ugy hogy nem jelennek meg tunetek sem. Ugyhogy elvileg, attol hogy te immunis vagy meg terjesztheted, de nyilvan joval kisebb esely van ra mivel nem szaporodik el a testedben mert nincsen ra ideje.füst írta:Gondolom igazad van. De ugye az általad leírtak szerint is meg lehet másodjára betegedni, és fertőzővé válni, még ha könnyebb lefolyásra is lehet számítani. Mármint általában, mert nyilván itt már közbelépnek egyénileg befolyásoló tényezők, pl. ha valaki a második fertőződésen úgy esik át, hogy épp gyenge az immunrendszere bármi miatt, akkor lehet komolyabb a lefolyás mint elsőre.sonic írta:
Ez igaz egy ido utan nem termel antitestet a szervezet, viszont mivel egyszer mar legyozte a virust ezert a kovetkezo alkalommal amikor kapcsolatba kerul vele "emlekszik ra" es sokkal hatekonyabban fog reagalni. Kevesebb ido kell hozza hogy elkezdje termelni az antitesteket.
Szóval végleges immunitásról nem igazán lehet beszélni.
Az hogy milyen nyomot hagy az immunrendszer "memoriajaban" egy virus valtozo, a lefojas merteketol fugg, ha intenzivebb akkor tovabb "emlekszik" ra. Bizonyos virusoknal ez evtizedeket is jelenthet. De a covid mivel uj, meg nem tudjuk hogy mi lesz.
En ezeket olvastam meg korabban - de nem kell szentirasnak venni, mert szakertoje nem vagyok a temanak.