OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Rabiosa

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2020. augusztus 24., hétfő 23:30

'shutterisland írta: errol az jut eszembe, hogy hasonlo esetben ha van egy barackfa a kerites tuloldalan de atlog a mi portankra, akkor a rajta levo barackot jogszeru ledezsmalni ? :kalapos:
Van ám ott más érdekesség is pl. a méhes szakasz😁

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2020. augusztus 24., hétfő 23:23

_Bushido_ írta:
El Sie7e írta: 2. attól függ, de alapesetben hagyni kell a kerítéstől 1 métert de adott város építési szabályzata határozza meg pontosan az sem mindegy, hogy milyen kerítés illetve telekhatárrol beszélünk (oldalsó, vagy hátsó)
két ház egymás mellett, szóval oldalsó telekhatár. Drótkerítés. Itt kb 15 cm van a kerítés és a felépített faház között - de az is csak azért, mert a kerítésnek megvan egy beton alapja (ami szélesebbé teszi a kerítést, mintha csak a drótot néznénk), hogy ha később úgy adódik, lehessen minőségibbet csinálni.
Városépítési szabályzat? szóval be kéne menni a hivatalba, megkérdezni?
Minden telepules honlapjan fent vannak az epitesi szabalyzatok, amik adott telepulesekre vonatkoznak. Mindenhol mas es mas az eloiras. :)
:goat:

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2020. augusztus 24., hétfő 22:44

_Bushido_ írta: két kérdésem lenne. Aki tudja a választ, legyen szíves ossza meg velem:

1. Útkereszteződések előtt-után hogy vannak ezek a bizonyos parkolások? Tudtommal 50 (?) méter távolságot kell hagyni a kereszteződéstől. Ez konkrétna egy lakóövezet, 30as táblákkal, elég szűk utcákkal. Kezd felhigulni, 1 házban minden szoba külön embernek kiadva. úgyhogy a kocsik nem férnek el. Ma a kereszetődés mind2 jobb oldali részén (szóval előtte és utána is) állt 1-1 autó. Vagyis szerintem szabálytalanok, igaz?

2. másik: adott két családi ház egymás mellett, kerítéssel elválasztva. Egyikük felépít egy tetővel fedett faházat a saját házától a kerítés tövéig. Ez is szabálytalan, igaz? Tudtommal kell hagyni valamennyi távot a kerítés és az építmény között, főleg ha az fullon fedett és beburkolt (szóval fény nem megy át rajta). Illetve vagy a szomszéd engedélyével?!
Elsőt már megválaszolták. Másodikra szerintem nincs feltétlen szabályzat. Van olyan, hogy a ház fala a konkrétan a telehatáron van.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2020. augusztus 24., hétfő 22:30

errol az jut eszembe, hogy hasonlo esetben ha van egy barackfa a kerites tuloldalan de atlog a mi portankra, akkor a rajta levo barackot jogszeru ledezsmalni ? :kalapos:

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2020. augusztus 24., hétfő 22:05

El Sie7e írta: 2. attól függ, de alapesetben hagyni kell a kerítéstől 1 métert de adott város építési szabályzata határozza meg pontosan az sem mindegy, hogy milyen kerítés illetve telekhatárrol beszélünk (oldalsó, vagy hátsó)
két ház egymás mellett, szóval oldalsó telekhatár. Drótkerítés. Itt kb 15 cm van a kerítés és a felépített faház között - de az is csak azért, mert a kerítésnek megvan egy beton alapja (ami szélesebbé teszi a kerítést, mintha csak a drótot néznénk), hogy ha később úgy adódik, lehessen minőségibbet csinálni.
Városépítési szabályzat? szóval be kéne menni a hivatalba, megkérdezni?

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. augusztus 24., hétfő 21:21

_Bushido_ írta: két kérdésem lenne. Aki tudja a választ, legyen szíves ossza meg velem:

1. Útkereszteződések előtt-után hogy vannak ezek a bizonyos parkolások? Tudtommal 50 (?) méter távolságot kell hagyni a kereszteződéstől. Ez konkrétna egy lakóövezet, 30as táblákkal, elég szűk utcákkal. Kezd felhigulni, 1 házban minden szoba külön embernek kiadva. úgyhogy a kocsik nem férnek el. Ma a kereszetődés mind2 jobb oldali részén (szóval előtte és utána is) állt 1-1 autó. Vagyis szerintem szabálytalanok, igaz?

2. másik: adott két családi ház egymás mellett, kerítéssel elválasztva. Egyikük felépít egy tetővel fedett faházat a saját házától a kerítés tövéig. Ez is szabálytalan, igaz? Tudtommal kell hagyni valamennyi távot a kerítés és az építmény között, főleg ha az fullon fedett és beburkolt (szóval fény nem megy át rajta). Illetve vagy a szomszéd engedélyével?!
1. 5 méter
https://kreszklub.hu/kreszforum/parkola ... ezodesben/

2. attól függ, de alapesetben hagyni kell a kerítéstől 1 métert de adott város építési szabályzata határozza meg pontosan
az sem mindegy, hogy milyen kerítés illetve telekhatárrol beszélünk (oldalsó, vagy hátsó)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2020. augusztus 24., hétfő 21:17

két kérdésem lenne. Aki tudja a választ, legyen szíves ossza meg velem:

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2020. augusztus 24., hétfő 21:16

Sziasztok.

Tudtok olyan helyet ahol Real Madridos maszk vasarolhato?

Neten amiket neztunk, elfogyott..
joabulicsak

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2020. augusztus 20., csütörtök 9:20

ferni írta: Nem a kalória itt a lényeg, hanem, hogy milyen szénhidrátot viszel be, az a nem mindegy, lehet kenyeret is enni csak nem mindegy milyet.

Sokszor kell enni naponta és nem mindegy mit, elképesztő mennyit számít, ha nem szemetet eszik az ember, csak ez rengeteget segít a dolgokon.

De a diéta és a diéta között is van különbség, nem mindegy milyenről beszélünk.

Nekem a dietetikus segített sokat, de nehéz abból jót találni.
attól függ. Ha csak fogyni akarsz akkor a fehér kenyértöl is fogysz ha kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz.

Ha izmot is szertnél építeni, vagy fittebb lenni akkor igen - fontos, hogy milyen szénhidrátot viszel be.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. augusztus 20., csütörtök 7:42

mondjuk szerintem az elég nagy probléma ha a dietetikus azt mondta, hogy naponta sokszor kell enni. Ha csak nem vagy súlyos cukorbeteg akinek épp stabilizálni kell a magas cukrát akkor el kell felejteni.

A napi többszöri evés, ahogy egy ELTÉS prof mondaná, evolúciós zsákutca. Ha eltekintünk amellett, hogy folyamatosan újraindítod az emésztésedet vele, még egy nagyon fontos tisztító folyamatot is állandóan lassítasz vele (az inzulinválasz miatt):

Akit ez érdekel bővebben: http://csopamedia.blogspot.com/2016/10/ ... aszlo.html

Én sose tudtam pl, hogy még is mi alapja van a napi többszöri evésnek? Indoknak a vércukorszint stabilitását mondják de igazából erre lett kitalálva a rostban gazdag élelmiszerek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2020. augusztus 19., szerda 22:11

Nem a kalória itt a lényeg, hanem, hogy milyen szénhidrátot viszel be, az a nem mindegy, lehet kenyeret is enni csak nem mindegy milyet.

Sokszor kell enni naponta és nem mindegy mit, elképesztő mennyit számít, ha nem szemetet eszik az ember, csak ez rengeteget segít a dolgokon.

De a diéta és a diéta között is van különbség, nem mindegy milyenről beszélünk.

Nekem a dietetikus segített sokat, de nehéz abból jót találni.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2020. augusztus 19., szerda 22:01

Én annak idején valami appot hasznaltam, magyar nyelvű, elég sok minden benne van kalória szinten, de tudod tanítani is.

kaloriabazis, kozben eszembe jutott.

kozben latom kiserik megelozott, lenyegeben ugyanezt toltam csak 1500 kaloria ala nem mentem.

bar nekem a zab sok volt mar a vegen, meg tenyleg sokat kell inni, mert az szepen ki tud tisztitani.

amugy 2 gyerkoc melle mar kotelezo lett nekem az aputest. :mrgreen:
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. augusztus 19., szerda 21:59

Yazid írta: már ha ennyire szakavatottak vagytok! 177cm vagyok 88-90kg. mikor mennyi. olyan 83-84et jó lenne elérni és tartani. igazából csak a hasam hájas meg a derekam. nem akarok kocka hasat se meg ilyenek csak fogyni ezeknél a területeknél. néztem pár kalória számlálót azt mondja nekem ideális 1600 cal naponta, ha fogyni akarok ez reális? azt se tudom hogy számolgassam. mindig nézzem na delutan megettem 4 töltött káposztát meg 4kocka étcsokit, nézzem neten hány kalória?? tanácsok tényleg jól jönnek mert nem vagyok képbe, mindig sovány voltam és kb 26 tól kezdtem hízni aztán házas élet, még jobban... beléptem a 30ba és kezdek apukás alakot felvenni amit nem akarok.
Maradj otthon alatt fogytam 110-ről 90-re 2 hónap alatt. Két dolgot csináltam:
1: 8 órán keresztül ettem egy nap és 16 órán keresztül nem. Ez nekem 9-17 óra közti időszak. Előtte, utána csak víz. Az viszont félóránként, óránként 3dl legalább, egész nap
2: kalóriát számoltam. Ebben segített a Yazio nevű app. Én mondjuk brutál kevés kalóriát ettem (max 1000-1200, bár mindent ettem, nem válogattam), de nekem nagyon sokat segített ez a kis program. A víz ivást is ezzel vezettem.
Van egy +1 dolog, az a zab. Minden reggel zabot eszem egy jó ideje, és ez nagyon kellett a kevesebb étel bevitel okozta ürítési nehézségeken, hogy szépen fogalmazzak.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2020. augusztus 19., szerda 21:38

már ha ennyire szakavatottak vagytok! 177cm vagyok 88-90kg. mikor mennyi. olyan 83-84et jó lenne elérni és tartani. igazából csak a hasam hájas meg a derekam. nem akarok kocka hasat se meg ilyenek csak fogyni ezeknél a területeknél. néztem pár kalória számlálót azt mondja nekem ideális 1600 cal naponta, ha fogyni akarok ez reális? azt se tudom hogy számolgassam. mindig nézzem na delutan megettem 4 töltött káposztát meg 4kocka étcsokit, nézzem neten hány kalória?? tanácsok tényleg jól jönnek mert nem vagyok képbe, mindig sovány voltam és kb 26 tól kezdtem hízni aztán házas élet, még jobban... beléptem a 30ba és kezdek apukás alakot felvenni amit nem akarok.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2020. augusztus 19., szerda 21:19

Nem vágja taccsra. Nyilván nem olyan a tápértéke, illetve kérdés a sok adalék mennyire egészséges. De ha pl a fogyás a cél akkor semmi baj ha belefér a kalórialimitbe. Ha izmot akarsz építeni akkor ne edzésnapon told és akkor jó vagy. Ha 90%ban jól kajálsz a 10%nem rontja el

Egyébként maga a hamburger nem rossz én rendszeresen tolom. Magamnak sütöm a bucit (ez az egyetlen "rossz" dolog tápanyag szempontjából). Hús hentestől, saláta az saláta, öntettel spórolok. Teljesen jól belefér az étrendbe, tudom mi van benne.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2020. augusztus 19., szerda 21:13

de valószínűleg akkor sem vágná taccsra a munkádat. ha nem csinálsz belőle szokást.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2020. augusztus 19., szerda 21:09

Yazid írta: lehet hülye kérdés lesz. elkezdtem diétázgatni pár hete, mindennap torna, mozgás, kenyeret már abszolút nem eszek, de most megkívántam egy sajtburgert meg még valamit. ez teljesen taccsra vágná az eddigi "munkámat"? vagy lehet bűnözni néha?

Egy mekis sajtburgerben ahogy nézem 300 kalória van, ha esetleg kalóriát számolsz és beférsz a napi szükségletbe nem fog nagy kárt okozni.

Persze egy nagyobb burger sültkrumplival már 1000+ is lehet kalóriában az már nem túl jó, a mennyiségen múlik igazából.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2020. augusztus 19., szerda 18:51

Yazid írta: lehet hülye kérdés lesz. elkezdtem diétázgatni pár hete, mindennap torna, mozgás, kenyeret már abszolút nem eszek, de most megkívántam egy sajtburgert meg még valamit. ez teljesen taccsra vágná az eddigi "munkámat"? vagy lehet bűnözni néha?
Igen, az a legjobb ha semmit nem eszel mellé.
Nekem elmagyarázták egyszer, most már annyira nem emlékszem rá, hülyeséget nem akarok írni, de taccsra vágná, ha nem is teljesen, de eléggé.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2020. augusztus 19., szerda 17:44

lehet hülye kérdés lesz. elkezdtem diétázgatni pár hete, mindennap torna, mozgás, kenyeret már abszolút nem eszek, de most megkívántam egy sajtburgert meg még valamit. ez teljesen taccsra vágná az eddigi "munkámat"? vagy lehet bűnözni néha?

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. augusztus 19., szerda 16:10

Keresd meg az eredeti Das Boot sorozatot, azt hiszem 6 vagy 7 reszes.

Vissza: