Caraway írta:
Pestiek!
BME Nemzetkozi gazdalkodas diplomaval(kozgazdasz), folyekony angol es alapfoku nemet nyelvtudassal mennyire nehez elhelyezkedni Pesten? Illetve milyen munkakorokben van ra lehetoseg?
Ugy hozta az elet, hogy lehet egy fel even belul vissza kell koltozzek Pestre videkrol, viszont egyelore elegge tanacstalan es kilatastalan vagyok mindennel kapcsolatban.
Koszi!
Mint pesti közgaszdász, azt mondom, hogy elég könnyū elhelyezkedni vele, de Pesten úgy általában is. Nem tudom, hogy most mit dolgozol, de nem hiszem hogy 1-2 hónapon belül ne találnál valami értelmeset. Meg ha nincsenek nagyon speckó elvárasok a munkában, akkor betanított excel-kapálás van sok helyen. Nyilván ami húzós, az a lakhatás. De semmiképp ne lõdd alá a bérigényed, inkább játssz kivárósat. A helyedben elkezdeném már most a keresést, úgyis az interjúk mostanában online zajlanak az elsõ körökben, ott már kiderülnek a lényegi dolgok (bér, munkakör, mindennapok, home office vagy on-site, egyéb juttatások, stb.)
Amennyire rálátok a pénzügyi, meg az SSC szektorra, nem nagyon fogta meg ez a kiszabott vírus a hiring process-t sehol. Általában olyan heti 30-50 Job Posting van nálunk, a pénzügyi területeken meg a referral bonus az egekben. Pénzügyes munkatársam mondta, hogy van olyan pénzügyi cég, ami még nálunk is kétségbeesettebben keres most mindenféle jöttmentet (nem rád értem, csak úgy általában
) egész korrekt bérekért. Persze a próbaidõ húzós, azt mostanában nem próbálnám ki szívesen (bár nálunk nem nagyon szokás elküldeni embert, hacsak a világáról sem tud). Az új kollégákat is online onboardoljuk, van olyan aki Áprilisban hozzánk került, azóta 1 napot volt az irodában, átvenni a belépõkártyáját.