OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. október 7., szerda 9:23

Ezt a hálapénzt valaki magyarázza már meg nekem. Ok, hogy elvárás, de mi van, ha nem adsz? Én műtét után lófaszt nem adtam a dokinak, cserébe nem ő, hanem egy nővér vette ki a varratot. Meg nem nézett rám, de hát én ezzel együtt tudok élni.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. október 7., szerda 9:14

Tjacks írta:
___Samy___ írta: A magánszektor miért fog szukulni?
Az a doki aki marad a magánszektorban és kénytelen az állami melóról lemondani( rengeteg komoly műtétet csakis kizárólag ott tudnak elvégezni), sok lóvétól fog elesni. Ezért nyilván béremelést fog kérni sokuk, és azt megfizetni csak az igazán tőkeerős vállalkozók/tulajok fogják tudni tartósan megfizetni.

+ az okosak azt mondják hogy várhatóan bevétel minuszuk is lesz.
Jaaaa, így már vagom. Fasza ez így...
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 9:11

Gyakorlatilag orvos hiány lesz, ennyi lesz a következménye
Nyakadat rá? :D

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. október 7., szerda 9:06

Gyakorlatilag orvos hiány lesz, ennyi lesz a következménye. Elég a számokat nézni: aki eddig 240 órát dolgozott havonta, most nem fog csak 180-at. A fizut már rég megérdemelték volna, mindenféle kötelezettség nélkül.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 9:04

___Samy___ írta: A magánszektor miért fog szukulni?
Az a doki aki marad a magánszektorban és kénytelen az állami melóról lemondani( rengeteg komoly műtétet csakis kizárólag ott tudnak elvégezni), sok lóvétól fog elesni. Ezért nyilván béremelést fog kérni sokuk, és azt megfizetni csak az igazán tőkeerős vállalkozók/tulajok fogják tudni tartósan megfizetni.

+ az okosak azt mondják hogy várhatóan bevétel minuszuk is lesz.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 9:03

Lavina beindulhat, most majd sírnak az ápolók- tök jogosan - házi orvosok, utána majd jönnek a tanárok,tűzoltók,rendőrök napestig sorolhatnánk.
Az ápólóké is növekszik.

"Az átfogó, 2022-ig megvalósuló béremelésre lépcsőzetesen, évente több ütemben kerül sor, melynek köszönhetően az érintett szakdolgozók alapbére 2022-ig 72%-kal növekedik"

https://www.kormany.hu/hu/emberi-erofor ... ovekedeset

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. október 7., szerda 8:58

A magánszektor miért fog szukulni?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 8:52

Realista24 írta: Madridom orvosanak mi a véleménye a beremelesrol?
Az alapfelvetést jónak tartom, más kérdés hogyan akarják megkötni a dokik kezét, és itt most nem arra gondolok hogy csak állami szektorban dolgozhasson.

Alapvetően nem lesz elég a fizetésemelés, a magánszektor szűkülni fog így szerintem, cserébe az állami kórházban nem fogsz jobb szolgáltatást kapni, vagy csak minimálisan.

Lavina beindulhat, most majd sírnak az ápolók- tök jogosan - házi orvosok, utána majd jönnek a tanárok,tűzoltók,rendőrök napestig sorolhatnánk.

A hálapénz szerintem marad, max lejjebb mennék a tarifák. 30+éve 3000ft volt a tarifa, én annyiba fájtam anyáméknak. Édesapám akkor keresett 3500 forintot havonta. Ezt csak azért hoztam fel mert egy több tízéves berögződést nem foga dokik többsége ellengedni, eu a társadalom sokkal mohóbb annál. :(

U.I: köszönöm a válaszokat a tegnapi kérdésemre a két kollégának! :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 7., szerda 8:06

Madridom orvosanak mi a véleménye a beremelesrol?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. október 7., szerda 0:21

Az egészet ki lehet játszani bármilyen munkahelyi igazolással, innentől kezdve tényleg nem sok értelme van ennek :mrgreen:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. október 6., kedd 23:42

a sima -szárazföldi- határátkelésre értettem, nem a légire.
a média azt szajkózta, hogy így karantén, úgy tranzit kötelezettség, de le se szarják. (ha tranzitot kapsz, csak az előre kijelölt útvonalon közlekedhetsz, csak a kijelölt benzinkutaknál állhatsz meg és max.24 órád van, hogy elhagyd az országot)

erre fel engem átengedtek 2x is a határon, utána szabadon mozoghattam az országban.

de számtalan ilyen esetről hallattam. 100ból max 4-5 személy kapja meg a sárga-tranzit cetlit.

névszerint tudok 50 olyan magyarországi személyt aki, egy teljes hétvégét töltött szlovákiában szeptember 25-27 között (Spartan hétvége). 200kmre a határtól. visszament MO-ra bármiféle karantén nélkül.
vicc ez az egész. ott voltam. láttam.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. október 6., kedd 20:31

davi10 írta:
davi10 írta: A korona-karantén témához: Mi matricát se kaptunk, 1x beszéltünk telefonon az ÁNTSZ-szel, de semmi. Aztán lehet nekünk is a postaládába van...
Update:
A mai nap, október 6.-án kaptam egy e-mailt, hogy október 4.-ig járványügyi megfigyelés alá vagyok helyezve :D
E-mailbe jött a piros matrica is.
Hahaha sorry! :lol: :D Azt hiszem ezt most eljinxeltük Neked..sorry..pedig nem is Remynek hivnak.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2020. október 6., kedd 20:16

faszság ez az egész aki elkapja úgyis elkapja, nem tudsz mit csinálni, voltunk hetvegen szilvásváradon kirándulni, kisvasút ugye várakozik mindenki megjön a vonat mindenki mint a hering parti a 3 kapuhoz, masfel méter? hogyne :lol: persze nyitott kocsik maszkban kell lenni...

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. október 6., kedd 20:09

emailben matrica?
Jól megfigyelnek , odafigyeljééé nekem :lol: :lol:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. október 6., kedd 19:43

:lol: :lol: :lol:

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2020. október 6., kedd 18:53

davi10 írta: A korona-karantén témához: Mi matricát se kaptunk, 1x beszéltünk telefonon az ÁNTSZ-szel, de semmi. Aztán lehet nekünk is a postaládába van...
Update:
A mai nap, október 6.-án kaptam egy e-mailt, hogy október 4.-ig járványügyi megfigyelés alá vagyok helyezve :D
E-mailbe jött a piros matrica is.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2020. október 6., kedd 18:21

Kercsó írta: szeptember 1 óta kétszer léptem át a magyar határt személyautóval. egyszer románia, egyszer pedig szlovákia irányából. senki nem kérdezték tőlem, hogy hová megyek. engedtek tovább mindenféle tranzit-cetli/karantén nélkül... túl van fújva a médiában a határellenőrzés.
Nem tudom hogy jon ide a media, de juniustol talan 1 het kivetelevel barmikor atmehettel Romaniabol Magyarorszagra 24 orara. Elvileg holnaptol is atmehetsz, csak visszafele roman oldalon var a 2 het karanten. (nyilvan ceges ut meg ingazok kivetel)

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. október 6., kedd 17:48

Kercsó írta: szeptember 1 óta kétszer léptem át a magyar határt személyautóval. egyszer románia, egyszer pedig szlovákia irányából. senki nem kérdezték tőlem, hogy hová megyek. engedtek tovább mindenféle tranzit-cetli/karantén nélkül... túl van fújva a médiában a határellenőrzés.
Egy bejegyzéssel lejjebb leírtam, hogy mivel jár ha repülsz. Nem a médiából szedtem, hanem saját tapasztalat.
Szóval most nem értem, hogy ebben a kontextusban hogy jön ide a média? :hmmm:

Minden más tekintetben szeretnek túlozni persze. De itt most nem erről volt szó.

De ha csak a nem repülőteres határátkelésre érted akkor biztosan így van. Repülésnél szigor volt.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. október 6., kedd 17:43

szeptember 1 óta kétszer léptem át a magyar határt személyautóval. egyszer románia, egyszer pedig szlovákia irányából. senki nem kérdezték tőlem, hogy hová megyek. engedtek tovább mindenféle tranzit-cetli/karantén nélkül... túl van fújva a médiában a határellenőrzés.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. október 6., kedd 15:08

Marky írta:
Teljesen random az egesz. Ismerosom egyutt lakott egy pozitiv teszttel is rendelkezo fertozottel, de pont elkoltozott a tesztelese elott es hiaba lett lejelentve a kontakt, nem kereste fel senki.
Nekem sok választásom nem volt :mrgreen:

A reptéren a gépből kiszállás után mindenkinek megmérték a lázát, majd a rendőrök mindenkinek a kezébe nyomtak egy lapot(én már előre kitöltöttem mert leszedtem a bud.hu-ról így megúsztam a sort) azt kitöltöttük és egyesével engedtek csak be egy kapun miután leadtad a papírt, beregisztrált egy újabb rendőr és a kezedbe nyomta a piros és sárga matricát.

Elég gyorsan és szervezetten ment mindez. Aztán mire végeztem már jött is a bőröndöm is, mivel alig van forgalom. Érdekes volt a reptereket ilyen nyugalomban látni amúgy. :hmmm: :/

Taxis úgy örült nekem mint a fene. :) Azt mondta órákat, néha fél napot vár utasra a reptérnél, alig jön valaki.

Vissza: