OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 7., szerda 11:03

Nika91127 írta: Nos...
Kérem, aki nem orvosként dolgozik, ne állítson f@szságokat, köszi.
Szakorvos jelöltként melózom egy III-as szintű traumatológiai központban. Éves szinten(!), havi átlag 260-270 órát melózom, nincs másodállásom. Hálapénzt nem kapok. Mindenki ugyanolyan ellátást kap, akit nézek. Szakrendelésen napi 40-60 embert nézek, az ügyeleti rekord 120 volt.
Az alapbérem 185.000 netto. Ha sokat túlórázom, értsd havi 80-100, akkor vállalható a fizu.
Ez a béremelésbe bújtatott “katonai kontroll” egy szar vicc. Megnézném, hogy más szakma mennyire örülne, ha közölnék, hogy bhuzikám, 2 évre menj az ország másik felébe, család minden mentesen. Mert hát ezért fizetünk!

Az emberek fejével is baj van. Nekik “jár” az ellátás. Bàrmikor, bárhol. 2-3 hónapos panasszal bejönni hétvégén este 10kor (“most érek rá”, “nem hiszi, hogy szakrendelésen várni fogok”), az normális. Az orvost kurvaanyázni és bazdmegolni, amikor épp a súlyos sérülthöz fut ki a sokktalanítóba, mert épp a bazdmegolónak egy tüske 4 napja megszúrta a kezét és neki nagyon fáj... Szóval vannak bajok.

Oldalakat lehetne írni arról, mi működik szarul. De arról is, hogy a magyar emberek mennyire ostoba, idióta, tudálékos népség. “Aszt olvastam az internyeten”. Szoktam mondani, hogy el lehet végezni az orvosit és beállni a helyemre, ha szeretnék.
Az én eredeti kérdésem neked szólt, köszi. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. október 7., szerda 10:55

Nos...
Kérem, aki nem orvosként dolgozik, ne állítson f@szságokat, köszi.
Szakorvos jelöltként melózom egy III-as szintű traumatológiai központban. Éves szinten(!), havi átlag 260-270 órát melózom, nincs másodállásom. Hálapénzt nem kapok. Mindenki ugyanolyan ellátást kap, akit nézek. Szakrendelésen napi 40-60 embert nézek, az ügyeleti rekord 120 volt.
Az alapbérem 185.000 netto. Ha sokat túlórázom, értsd havi 80-100, akkor vállalható a fizu.
Ez a béremelésbe bújtatott “katonai kontroll” egy szar vicc. Megnézném, hogy más szakma mennyire örülne, ha közölnék, hogy bhuzikám, 2 évre menj az ország másik felébe, család minden mentesen. Mert hát ezért fizetünk!

Az emberek fejével is baj van. Nekik “jár” az ellátás. Bàrmikor, bárhol. 2-3 hónapos panasszal bejönni hétvégén este 10kor (“most érek rá”, “nem hiszi, hogy szakrendelésen várni fogok”), az normális. Az orvost kurvaanyázni és bazdmegolni, amikor épp a súlyos sérülthöz fut ki a sokktalanítóba, mert épp a bazdmegolónak egy tüske 4 napja megszúrta a kezét és neki nagyon fáj... Szóval vannak bajok.

Oldalakat lehetne írni arról, mi működik szarul. De arról is, hogy a magyar emberek mennyire ostoba, idióta, tudálékos népség. “Aszt olvastam az internyeten”. Szoktam mondani, hogy el lehet végezni az orvosit és beállni a helyemre, ha szeretnék.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 10:01

Süti írta: De konkrétan mit takar a "hogy bánnak"? Mert ha csak morcosan néz rád, az oké. De ha a munkáját nem végzi el, és nem kapsz rendes ellátást, az más. Nyilván ilyen helyzetben még nem voltam, így "könnyen beszélek", de ha nem kapsz rendes ellátást, azt azért feltételezem, hogy szóvá lehet tenni, sőt.
Nem csak morcosan néz rád. megvárat, flegmázik,nem figyel, majd mindjártjövökcsakmegiszomakávémat stílus.

Csak tudod ilyenkor azt a kérdést kell feltennie mindenkinek hogyha már alig akar befektetni egy szobába, akkor hogyan fogja elvégezni a szülés közbeni/utáni munkáját? azért miután megszületik a gyerek anyukát még rendbe kell tenni, és igen rohadtul nem lehet kellemes amikor megnyomkodják a hasukat( ki kell tisztítani) , varrni kell stb.

Volt olyan ismerősünk akinél nem "pucolták" ki anyukát rendesen, 2-3 hét kórház lett belőle utólag, gyakorlatilag begyulladt neki....

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 10:00

Plusz egy szempont;

Megszűnik az, hogy egy és ugyanazon orvos két malomban őröl, más-más színvonalon, hogy az állami praxisából a magánba terelgesse a betegeit. A Jobb ellátásért többet fizess jelszó jegyében.
Nem tudom, hogy jó irányba változnak-e a dolgok, de az örvendetes hogy elindult valami. És ezt a törvényt ugye nem a farzsebből húzták elő, hanem az orvosi kamarával egyeztettek, és a szempontjait figyelembe vették, kéréseit teljesítették. Ez a konstruktivitás bizalomgerjesztő, kezdésnek ez nem rossz. Folytatásnak azt várnám el, hogy monitorozzák hogy reagálnak az orvosok erre a változtatásra, és a hatások figyelembevételével finomhangolják a törvényt. Ha ez menni fog, akkor szerintem jó lesz ez.

Fieldvik

HozzászólásSzerző: Fieldvik » 2020. október 7., szerda 9:45

Maga a fizuemelés egy több évtizedes adósság törlesztése. Viszont ha nem lesz a különböző feltételekben finomítás, akkor aki eddig itthon maradt, az vagy elmegy a magánszektorba vagy külföldre. Ez mondanom sem kell, hogy az állami egészségügy összeomlásához vezetne.
Az orvosok nem katonák, szóval a vezényelhetőség részét eleve nem értem. Főleg veszélyhelyzeten kívül.
A másodállás tiltásának is értem, hogy mit szeretnének megszüntetni vele, de ez így nem fog működni. Egy később megnevezett hatóságtól kell majd engedélyt kérni hozzá. Elég ködös. Rengeteg orvos visz magánrendelést még jó pár helyen a klinikai munkája mellett. Az a fizetésemelés, amit adnak lényegesen kevesebb,mint amitől elesnek a tiltással.
Persze az embereknek,akik nem érintettek, az jön majd le, hogy a mocsok orvosoknak semmi nem jó, és még a milliós fizetés is kevés. De ennél azért kicsit bonyolultabb a helyzet.
A paraszolvencia kivezetése rendben van. De hogy sikerül-e, megint egy érdekes dolog. Ha keményen büntetni fogják,akkor akár még működhet is.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. október 7., szerda 9:43

De konkrétan mit takar a "hogy bánnak"? Mert ha csak morcosan néz rád, az oké. De ha a munkáját nem végzi el, és nem kapsz rendes ellátást, az más. Nyilván ilyen helyzetben még nem voltam, így "könnyen beszélek", de ha nem kapsz rendes ellátást, azt azért feltételezem, hogy szóvá lehet tenni, sőt.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 9:39

Bocsi a dupláért.

Szülész-nőgyógyászként ha magánba is dolgozik a hálapénz miatt megkeresi a 2+misit.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 9:34

Süti írta: Ezt a hálapénzt valaki magyarázza már meg nekem. Ok, hogy elvárás, de mi van, ha nem adsz? Én műtét után lófaszt nem adtam a dokinak, cserébe nem ő, hanem egy nővér vette ki a varratot. Meg nem nézett rám, de hát én ezzel együtt tudok élni.
Jól tetted. Viszont nem mindenhol ilyen egyszerű. Szülészeten csúnya dolgokba bele lehet szaladni, ennek ellenére arcpirító hogy elmész hozzá magánba - alkalmanként ~12-18k- majd a végén még perkálj le alsó hangon egy százast.

És az egészben az a legrosszabb hogy már annyira beleívódott mindenkibe ez a pénz adás hogy még te éreznéd magad szarul ha nem adsz :roll:

Visszatérve az első gyerek szülésénél volt alkalmam megtudni hogy bánnak az ügyeletes dokik a nem fizető kismamákkal. Köszi de nem kérek belőle, inkább perkálok.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. október 7., szerda 9:32

Süti írta: Ezt a hálapénzt valaki magyarázza már meg nekem. Ok, hogy elvárás, de mi van, ha nem adsz? Én műtét után lófaszt nem adtam a dokinak, cserébe nem ő, hanem egy nővér vette ki a varratot. Meg nem nézett rám, de hát én ezzel együtt tudok élni.
Ez a jobbik eset. Nem mindegyik doki ilyen. Van aki tesz rád nagy ívben, ha nincs lóvé.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. október 7., szerda 9:23

Ezt a hálapénzt valaki magyarázza már meg nekem. Ok, hogy elvárás, de mi van, ha nem adsz? Én műtét után lófaszt nem adtam a dokinak, cserébe nem ő, hanem egy nővér vette ki a varratot. Meg nem nézett rám, de hát én ezzel együtt tudok élni.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. október 7., szerda 9:14

Tjacks írta:
___Samy___ írta: A magánszektor miért fog szukulni?
Az a doki aki marad a magánszektorban és kénytelen az állami melóról lemondani( rengeteg komoly műtétet csakis kizárólag ott tudnak elvégezni), sok lóvétól fog elesni. Ezért nyilván béremelést fog kérni sokuk, és azt megfizetni csak az igazán tőkeerős vállalkozók/tulajok fogják tudni tartósan megfizetni.

+ az okosak azt mondják hogy várhatóan bevétel minuszuk is lesz.
Jaaaa, így már vagom. Fasza ez így...
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 9:11

Gyakorlatilag orvos hiány lesz, ennyi lesz a következménye
Nyakadat rá? :D

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. október 7., szerda 9:06

Gyakorlatilag orvos hiány lesz, ennyi lesz a következménye. Elég a számokat nézni: aki eddig 240 órát dolgozott havonta, most nem fog csak 180-at. A fizut már rég megérdemelték volna, mindenféle kötelezettség nélkül.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 9:04

___Samy___ írta: A magánszektor miért fog szukulni?
Az a doki aki marad a magánszektorban és kénytelen az állami melóról lemondani( rengeteg komoly műtétet csakis kizárólag ott tudnak elvégezni), sok lóvétól fog elesni. Ezért nyilván béremelést fog kérni sokuk, és azt megfizetni csak az igazán tőkeerős vállalkozók/tulajok fogják tudni tartósan megfizetni.

+ az okosak azt mondják hogy várhatóan bevétel minuszuk is lesz.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. október 7., szerda 9:03

Lavina beindulhat, most majd sírnak az ápolók- tök jogosan - házi orvosok, utána majd jönnek a tanárok,tűzoltók,rendőrök napestig sorolhatnánk.
Az ápólóké is növekszik.

"Az átfogó, 2022-ig megvalósuló béremelésre lépcsőzetesen, évente több ütemben kerül sor, melynek köszönhetően az érintett szakdolgozók alapbére 2022-ig 72%-kal növekedik"

https://www.kormany.hu/hu/emberi-erofor ... ovekedeset

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2020. október 7., szerda 8:58

A magánszektor miért fog szukulni?

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2020. október 7., szerda 8:52

Realista24 írta: Madridom orvosanak mi a véleménye a beremelesrol?
Az alapfelvetést jónak tartom, más kérdés hogyan akarják megkötni a dokik kezét, és itt most nem arra gondolok hogy csak állami szektorban dolgozhasson.

Alapvetően nem lesz elég a fizetésemelés, a magánszektor szűkülni fog így szerintem, cserébe az állami kórházban nem fogsz jobb szolgáltatást kapni, vagy csak minimálisan.

Lavina beindulhat, most majd sírnak az ápolók- tök jogosan - házi orvosok, utána majd jönnek a tanárok,tűzoltók,rendőrök napestig sorolhatnánk.

A hálapénz szerintem marad, max lejjebb mennék a tarifák. 30+éve 3000ft volt a tarifa, én annyiba fájtam anyáméknak. Édesapám akkor keresett 3500 forintot havonta. Ezt csak azért hoztam fel mert egy több tízéves berögződést nem foga dokik többsége ellengedni, eu a társadalom sokkal mohóbb annál. :(

U.I: köszönöm a válaszokat a tegnapi kérdésemre a két kollégának! :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 7., szerda 8:06

Madridom orvosanak mi a véleménye a beremelesrol?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. október 7., szerda 0:21

Az egészet ki lehet játszani bármilyen munkahelyi igazolással, innentől kezdve tényleg nem sok értelme van ennek :mrgreen:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. október 6., kedd 23:42

a sima -szárazföldi- határátkelésre értettem, nem a légire.
a média azt szajkózta, hogy így karantén, úgy tranzit kötelezettség, de le se szarják. (ha tranzitot kapsz, csak az előre kijelölt útvonalon közlekedhetsz, csak a kijelölt benzinkutaknál állhatsz meg és max.24 órád van, hogy elhagyd az országot)

erre fel engem átengedtek 2x is a határon, utána szabadon mozoghattam az országban.

de számtalan ilyen esetről hallattam. 100ból max 4-5 személy kapja meg a sárga-tranzit cetlit.

névszerint tudok 50 olyan magyarországi személyt aki, egy teljes hétvégét töltött szlovákiában szeptember 25-27 között (Spartan hétvége). 200kmre a határtól. visszament MO-ra bármiféle karantén nélkül.
vicc ez az egész. ott voltam. láttam.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Vissza: