SunWave pharmas SunD3-t szed a család lassan 2 éve. gyógyszer forgalmazó ismerős ajánlotta úgyhogy konkurens cég nekik.KAG írta: Pár hónapja szóbakerült a vitamin kérdés itt a topicban.
Sajnos már nem találom a bejegyzést, szóval kérdeznék.
D-Vitaminból melyik a tuti?
scitec multi pro Plus mellé lenne szedve.
OFF
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
Re: OFF
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Egyszer úgyis rájönnek hogy zsákutca, addig életképes a dolog amíg kevesek drága szórakozása az elektromos autó. De ahogy egyre inkább tömegessé válik, úgy fognak egyre jobban fellépni a megoldhatatlan problémák.Az is meger egy fel mondatot, ahogy az EU sajat magat szivatja a teljesen irrealis CO2 kvotakkal
- h3x0r
Az is meger egy fel mondatot, ahogy az EU sajat magat szivatja a teljesen irrealis CO2 kvotakkal. A Fiat mar nem is tudom hany milliard eurot fizetett a Teslanak a kvotakert, eletben tartva a nagyon durvan veszteseges amerikai ceget. De legalabb talicskaztak ki a penzt Europabol.
(pl mikor New York-ban berobbant a virus, a General Motors bejelentette, hogy lelegezteto gepet akarnak gyartani, Musk azonnal rajuk licitalt, hogy par het alatt osszedobjak, hiszen a Teslanak meg a Space X egyenruhaknal mar most is hiper szuper a legszuroje. A GM 1 honap alatt legyartotta, kaptak is egy 10 ezres megrendelest, mig az o gepeire meg mindig varhatunk.)
Raadasul az egesz brand mogott ott van Elon Musk, aki szemelyi kultuszbol tenyleg zsenialis. Azt birom, amikor (marketing szempontbol) az idealis pillanatban mindig mindent megiger, amit a media persze azonnal felkap, a baberokat szepen learatja, majd az egeszbol altalaban semmi nem lesz. De utolag mar ugyse jut senkinek se az eszebe.sonic írta:Meg abban is hasonlo hogy mindketto kore ilyen amcsi kult following van kialakitva tudatosan. Nagyon hasonlo a marketingstrategia, a brandepites. Semmivel nem jobb a konkorencianal, de a felhasznaloval megprobaljak elhitetni hogy ez valami kulonleges elit dolog, es igy nyilvan az ara is ezzel aranyosan van kialakitva.Realista24 írta: Tesla kicsit Apple köntösben van nem?
Mindneki utalja, akinek nem olyan van.
(pl mikor New York-ban berobbant a virus, a General Motors bejelentette, hogy lelegezteto gepet akarnak gyartani, Musk azonnal rajuk licitalt, hogy par het alatt osszedobjak, hiszen a Teslanak meg a Space X egyenruhaknal mar most is hiper szuper a legszuroje. A GM 1 honap alatt legyartotta, kaptak is egy 10 ezres megrendelest, mig az o gepeire meg mindig varhatunk.)
Ezért értek egyet Kerlonnal abban, hogy itthon legalább 5-10 év kell, mire az átlag embernek normális alternatíva lehet az elektromos autózás. Nem felvágni akartam, hogy nekem Octáviám van, csak arra akartam rámutatni, hogy az értelmetlenül, elmebeteg szinten drága dolog még sem annyira az. Arról, hogy Tesla, az jut az ember eszébe, hogy túlárazott, gazdagoknak való játékszer, arról hogy Skoda Octávia meg egy középkategóriás, mindenki számára elérhető átlag autó. Aztán kiderül, hogy kb egy árban vannak és az az ár a magyar átlag embernek magas. Nagyon magas. Ezért értek egyet Kerlonnal abban, hogy itthon legalább 5-10 év kell, mire az átlag embernek normális alternatíva lehet az elektromos autózás. Sőt. Egyébként a Tesla új projektje pont egy olcsó(bb), városi kis autó lesz, amit már az új, préselt technológiával terveznek gyártani és 20-25.000 dollárra árazni. Ugye most a Model 3 long range 40.000 dollár (sajnos ebből lesz 62.000 euró, mire ideér )Realista24 írta:Neked.kiserik írta: Tesla árakhoz egy kis elmélkedés a saját házam tájáról (azaz mennyire drága az az elmebetegen drága):
Jelenleg egy Skoda Octavia RS diezel autóm van. Nagyon szeretem, ez már a második, ha vennem kellene, valószínűleg maradnék ennél. A mostani 6 éves és 240.000 km van benne, az kb évi 40.000 km. 15.000 km-enként viszem olajcserére és hál isteni a 180.000-es vezérlés cserén és egyszeri fék cserén kívül nem volt más gondja (ez kb 400.000 Ft volt). Nézzük az árakat, ha most vennék egy újat (nálam csak az új az opció):
- Pár extrával a Skoda Octavia diezel (RS nincs): 12.500.000 Ft
- Évi tankolás: 1.000.000 Ft
- Évi szerviz: 150.000 Ft
- Évi súlyadó: 100.000 Ft
Ez nekem egyszeri 12.500.000 Ft kiadást és évi 1.300.000 Ft költséget jelent (egy 50-est rátettem egyéb költségekre).
Most nézzük az itthon kapható Tesla Model 3-ast:
- Jelenleg 62000 Euró, ami kb 22.000.000 Ft.
- A neten fellelhető első lízing kalkulátorból szedve az adatokat:
- Önerő 12.500.000 Ft
- Évi törlesztő: 1.600.000 FT
- Emellé egy sokkal jobban felszerelt, jelenleg az egyik, ha nem a legbiztonságosabb autót kapom és rengeteg kedvezményt, például parkolás
Tehát a Tesla most nekem egyszeri 12.500.000 Ft kiadást és évi 1.650.000 Ft költséget jelentene (hozzádobtam egy 50-est az esetleges kiadásokra).
Évi 350.000 Ft, azaz havi 30.000 Ft a differencia és az értékvesztése egy elektromosnak sokkal kevesebb, mint egy belső égésűnek.
Várhatóan, ha megnyit a Berlini gyár, a minőség tovább fog javulni, az ára viszont csökkenni fog. Vélhetően már az új akksikkal fogják gyártani őket, amik még erősebbek és olcsóbbak lesznek. 2 éven belül biztosan lesz magyar szerviz is. Lassan lassan kijön a matek
De az átlag nem 12,5 millás verdaval jár, hanem 2-4 milliós hasznalttal vagy cegessel.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Ami engem személy szerint aggaszt, hogy nem tudom a magyar árazásokat, csak a svédet, de az “olcsóbb” elektromos kocsik, ami elviekben az átlag embernek készülne, azok is rohadt drágák. Itt lesz megint egy baromi nagy drágulás.Realista24 írta:Neked.kiserik írta: Tesla árakhoz egy kis elmélkedés a saját házam tájáról (azaz mennyire drága az az elmebetegen drága):
Jelenleg egy Skoda Octavia RS diezel autóm van. Nagyon szeretem, ez már a második, ha vennem kellene, valószínűleg maradnék ennél. A mostani 6 éves és 240.000 km van benne, az kb évi 40.000 km. 15.000 km-enként viszem olajcserére és hál isteni a 180.000-es vezérlés cserén és egyszeri fék cserén kívül nem volt más gondja (ez kb 400.000 Ft volt). Nézzük az árakat, ha most vennék egy újat (nálam csak az új az opció):
Ez nekem egyszeri 12.500.000 Ft kiadást és évi 1.300.000 Ft költséget jelent (egy 50-est rátettem egyéb költségekre).
- Önerő 12.500.000 Ft
- Emellé egy sokkal jobban felszerelt, jelenleg az egyik, ha nem a legbiztonságosabb autót kapom és rengeteg kedvezményt, például parkolás
Tehát a Tesla most nekem egyszeri 12.500.000 Ft kiadást és évi 1.650.000 Ft költséget jelentene (hozzádobtam egy 50-est az esetleges kiadásokra).
Évi 350.000 Ft, azaz havi 30.000 Ft a differencia és az értékvesztése egy elektromosnak sokkal kevesebb, mint egy belső égésűnek.
Várhatóan, ha megnyit a Berlini gyár, a minőség tovább fog javulni, az ára viszont csökkenni fog. Vélhetően már az új akksikkal fogják gyártani őket, amik még erősebbek és olcsóbbak lesznek. 2 éven belül biztosan lesz magyar szerviz is. Lassan lassan kijön a matek
De az átlag nem 12,5 millás verdaval jár, hanem 2-4 milliós hasznalttal vagy cegessel.
Majd utána jönni fog az adó az elektromos kocsikra is, fizetni a benzin árakat a töltésre stb..várhatóan.
Most még megy a kedvezmény, meg az “ingyen” van, hogy vedd meg a méregdrága kocsikat és adósodj el, vedd fel a hitelt. Aztán pár év után mikor elterjed uaz lesz mint a benzines/dízeles kocsikkal.
Gondolom én.
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Meg abban is hasonlo hogy mindketto kore ilyen amcsi kult following van kialakitva tudatosan. Nagyon hasonlo a marketingstrategia, a brandepites. Semmivel nem jobb a konkorencianal, de a felhasznaloval megprobaljak elhitetni hogy ez valami kulonleges elit dolog, es igy nyilvan az ara is ezzel aranyosan van kialakitva.Realista24 írta: Tesla kicsit Apple köntösben van nem?
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Neked.kiserik írta: Tesla árakhoz egy kis elmélkedés a saját házam tájáról (azaz mennyire drága az az elmebetegen drága):
- Önerő 12.500.000 Ft
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Steve
Én arra gondoltam, hogy most, jelenleg nem éri meg.
Én úgy oldottam meg az autókérdést miután a céges kocsi nem volt már(munkaváltás után), hogy egy olyan dízelt vettem ami tartja az árát majd jobban remélhetőleg, a márka és a kinézet miatt.
A dízel kocsik nálunk jelentősen olcsóbbak lettek.
Szóval a tervem az, hogy ezt használom, amíg az elektromos kocsik szélesebb palettán fognak mozogni a töltési lehetőség mégjobb lesz.
Az biztos, hogy elektromos kocsiból így az elején nem fogok “olcsóbbat”- nincs olcsó- venni, mert a prémium márkákon ott a nyomás, hogy minden működjön, míg a nem prémiumok igyekeznek gyorsan piacra dobni elektromos kocsikat, hogy pozíciót fogjanak..viszont lehet a hosszútávú minőség nem olyan lesz.
Nos én valahogy így gondolkodok. Nem tudom, hogy jól-e vagy rosszul. Ha jól akkor valószínűleg kocsit sem veszek.
De kisgyerekkel, pláne hogy nálunk az év felében hideg/szar idő van és nagyok a távolságok, kell autó.
Én úgy oldottam meg az autókérdést miután a céges kocsi nem volt már(munkaváltás után), hogy egy olyan dízelt vettem ami tartja az árát majd jobban remélhetőleg, a márka és a kinézet miatt.
A dízel kocsik nálunk jelentősen olcsóbbak lettek.
Szóval a tervem az, hogy ezt használom, amíg az elektromos kocsik szélesebb palettán fognak mozogni a töltési lehetőség mégjobb lesz.
Az biztos, hogy elektromos kocsiból így az elején nem fogok “olcsóbbat”- nincs olcsó- venni, mert a prémium márkákon ott a nyomás, hogy minden működjön, míg a nem prémiumok igyekeznek gyorsan piacra dobni elektromos kocsikat, hogy pozíciót fogjanak..viszont lehet a hosszútávú minőség nem olyan lesz.
Nos én valahogy így gondolkodok. Nem tudom, hogy jól-e vagy rosszul. Ha jól akkor valószínűleg kocsit sem veszek.
De kisgyerekkel, pláne hogy nálunk az év felében hideg/szar idő van és nagyok a távolságok, kell autó.
Tesla árakhoz egy kis elmélkedés a saját házam tájáról (azaz mennyire drága az az elmebetegen drága):
- Önerő 12.500.000 Ft
- Önerő 12.500.000 Ft
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Süti
2010-es MacBook az otthoni gépem, egyetemre cipeltem táskában, vonaton, dobáltam, leöntöttem vízzel 2x, leejtettem, stb. A beépített mikrofon adta meg magát, meg a gyári töltő. Máig mindenre képes, ami nem gamer dolog. Az OS is fényévekre van a céges windowsos szaromtól. Telefonom mondjuk mókolt android. De laptopból tuti nem vennék mást.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Az Apple-k jok de azert boven van azokkal a rendszerekkel is baj. Iphone-om meg nem volt szoval arrol nem tudok velemenyt alkotni de macbook/ipad igen. A ketto kozul foleg a macbookok tudnak furcsasagokat csinalni. Amig nem hasznaltam macbookot en is mindig csak azt hallottam, hogy azokkal sosincs baj es mennyivel jobbak mint pl a windows-os laptopok aztan elkezdtem hasznalni oket es kiderult, hogy van ott is fagyas, magatol kikapcsolas stb.Steve írta:Hát nem tudom, azt tudom mondani, hogy Stockholm tele van Teslaval(rengetegen hasznaljak ceges kocsikent az afokedvezmenyek miatt) és semmit nem hallottam arról, hogy gond lenne vele. Több ismerősömnek van és elégedettek nagyon. Szervíz az van itt az tény.Nika91127 írta:
Pl. a legközelebbi, hivatalos szerviz az Bécsben van.
Szép dolog ez a Teslázás. Főnököm anno akart venni, de az importőr mondta, hogy a kocsik 70%-a összeszerelési hibásan érkezik és utólagosan még machinálni kell velük, h "konyhakészek" legyenek.
Szóval ja, ez lesz majd a jövő, csak hozzanak egy európai szintű összeszerelést és woálá.
Tényleg az van a Teslaval, mint az Apple-el amúgy, ahogy R24 írja. Ha nem az van akkor baj van vele, ha meg az van neked, akkor imádod és nem akarsz mást.
A túlárazottság és a média hype miatt mindkettőnél ha előkerül egy fél ember, akinek gondja van a termékkel már ugrik rá a média és tömeges gond van...
Közben meg a felhasználók magyon-nagy százaléka elégedett.
Mondom ezt úgy, hogy én nem vennék Teslát.Nem kell ennyiért. Számomra egy autó csak egy autó. Minőséget szívesen veszek, de elmebeteg árat nem fizetnék.
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Pár hónapja szóbakerült a vitamin kérdés itt a topicban.
ZIDANE
- Steve
Hát nem tudom, azt tudom mondani, hogy Stockholm tele van Teslaval(rengetegen hasznaljak ceges kocsikent az afokedvezmenyek miatt) és semmit nem hallottam arról, hogy gond lenne vele. Több ismerősömnek van és elégedettek nagyon. Szervíz az van itt az tény.Nika91127 írta:Pl. a legközelebbi, hivatalos szerviz az Bécsben van.Realista24 írta: Szerviz részhez.
Azért futómű, fék, lengescsillapito, elektromosság, stb csak van bennük, nem lehet azt mondani hogy szerviz mentes.
Szép dolog ez a Teslázás. Főnököm anno akart venni, de az importőr mondta, hogy a kocsik 70%-a összeszerelési hibásan érkezik és utólagosan még machinálni kell velük, h "konyhakészek" legyenek.
Szóval ja, ez lesz majd a jövő, csak hozzanak egy európai szintű összeszerelést és woálá.
Tényleg az van a Teslaval, mint az Apple-el amúgy, ahogy R24 írja. Ha nem az van akkor baj van vele, ha meg az van neked, akkor imádod és nem akarsz mást.
A túlárazottság és a média hype miatt mindkettőnél ha előkerül egy fél ember, akinek gondja van a termékkel már ugrik rá a média és tömeges gond van...
Közben meg a felhasználók magyon-nagy százaléka elégedett.
Mondom ezt úgy, hogy én nem vennék Teslát.Nem kell ennyiért. Számomra egy autó csak egy autó. Minőséget szívesen veszek, de elmebeteg árat nem fizetnék.
Pl. a legközelebbi, hivatalos szerviz az Bécsben van.Realista24 írta: Szerviz részhez.
Azért futómű, fék, lengescsillapito, elektromosság, stb csak van bennük, nem lehet azt mondani hogy szerviz mentes.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Szerviz részhez.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mondom én, mint az AppleKerlon írta:Van benne valami, de az érem másik oldala az, hogy ők képtelenek a hibákat is elismerni. Amikor az IOS a legstabilabb program, aztán kijön egy frissítés és még kell rá 5, hogy működjön is... És ez a legegyszerűbb példa volt.Realista24 írta: Tesla kicsit Apple köntösben van nem?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
A Teslában ez is jó. Folyamatosan tanulnak a hibáikból és a felhasználókra is hallgatnak. Egy rakás megoldást megváltoztattak az Y-ban a 3-ashoz képest, amit a tulajdonosok nem szerettek vagy kifogásoltak.Kerlon írta:Van benne valami, de az érem másik oldala az, hogy ők képtelenek a hibákat is elismerni. Amikor az IOS a legstabilabb program, aztán kijön egy frissítés és még kell rá 5, hogy működjön is... És ez a legegyszerűbb példa volt.Realista24 írta: Tesla kicsit Apple köntösben van nem?
Tesla hype vonaton van szerintem továbbra is. Amúgy volt szerencsém S modellhez, bitanggul tetszik a villany ereje, de szamomra szanalmas a kozepkonzol, a geek reszletek (fingparna hatas bammeg... ).
A hatótáv témára is kíváncsi lennék... amikor kijött a Taycan, akkor is ment a vita, hogy ki a gyorsabb, aztán a németek hamar odavertek az asztalra, hogy a Taycan minden esetben előbb van 100on, csak éppen a Tesla máshogy mér.
Model 3 talán elérhető lenne, de az meg szamomra eleg csunyacska kivulrol, a bele meg alapbol csunya mindnek.
Alapvetoen szomoru, hogy minden erinto gombra vagy tableten, virtualis kezelovel oldanak meg, amikor a mobiltelefon megjelenese ota azt sulykoljak, hogy ne nyomkodd azt a szart...
Taycan Pár menettulajdonsági mutatóban egy hajszállal megvertek vele egy 7 éves sedant. 7 évest A bibi csak annyi, hogy mellette jóval kisebb a hatótávja és másfélszer annyiba kerül. Aztán jövőre meg leülnek a Plaid előtt. Erre írtam, hogy simán mindenki előtt van a Tesla és ez nem hype. Kijött a Taycan, Tesláék bejelentették a Plaidet. Jött a Lucid, hogy majd az ő autójuk aztán mindent le fog verni, erre Tesláék nyilvánossá tették a Plaid adatait. Emellett saját töltőhálózatuk van világ szerte. Ez sem csak hype. Sőt a legújabb otthoni töltő már alkalmas arra, hogy ha akarod idegenek tölthetnek nálad pénzért.
A tabletes megoldás meg nem véletlenül van. Alapvető a Teslánál, hogy mindennek egyszerűnek és olcsónak kell lennie. Ezzel a megoldással csak 1 eszközhöz kell vezetéket vezetniük, 1 eszközt kell beszerelniük. Semmi egyéb indoka nincs a tabletezésnek, mint a költségek csökkentése. Így a legolcsóbb.
Csak nem tudják gyártani, mert nincs elég akksijuk Én, ha elektromos autó, akkor csak is Tesla. A többiek csak tanulják ezt az iparágat. Megvárom a Berlini gyárat, aztán lehet, hogy bele is ugrom egy Y-ba. Remélem addig az Unió megvágja az elektromos autók áfájátSteve írta: Ha már eletromos kocsi, akkor nekem egy Audi E-tron kellene, de leginkább egyik sem.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Steve
Életemben nem volt bajom egy IOS rendszerrel sem. Bizonyos app-ek fejlesztését elcseszték és ezért volt gond, de ez 1-2 alkalommal. Úgy, hogy az Iphone 3 óta az összeset használtam.Kerlon írta:Van benne valami, de az érem másik oldala az, hogy ők képtelenek a hibákat is elismerni. Amikor az IOS a legstabilabb program, aztán kijön egy frissítés és még kell rá 5, hogy működjön is... És ez a legegyszerűbb példa volt.Realista24 írta: Tesla kicsit Apple köntösben van nem?
Tesla hype vonaton van szerintem továbbra is. Amúgy volt szerencsém S modellhez, bitanggul tetszik a villany ereje, de szamomra szanalmas a kozepkonzol, a geek reszletek (fingparna hatas bammeg... ).
A hatótáv témára is kíváncsi lennék... amikor kijött a Taycan, akkor is ment a vita, hogy ki a gyorsabb, aztán a németek hamar odavertek az asztalra, hogy a Taycan minden esetben előbb van 100on, csak éppen a Tesla máshogy mér.
Model 3 talán elérhető lenne, de az meg szamomra eleg csunyacska kivulrol, a bele meg alapbol csunya mindnek.
Alapvetoen szomoru, hogy minden erinto gombra vagy tableten, virtualis kezelovel oldanak meg, amikor a mobiltelefon megjelenese ota azt sulykoljak, hogy ne nyomkodd azt a szart...
Az Iphonok stabilak és megbízhatóak, ezt nehéz lenne elvenni tőlük. De túlárazottak sajnos.
A Tesla piszkosul egyben van. S-modellt vezettem többször is. Viszont számomra nem adna annyit, hogy ennyit költsek rá. Ha már eletromos kocsi, akkor nekem egy Audi E-tron kellene, de leginkább egyik sem.
Van benne valami, de az érem másik oldala az, hogy ők képtelenek a hibákat is elismerni. Amikor az IOS a legstabilabb program, aztán kijön egy frissítés és még kell rá 5, hogy működjön is... És ez a legegyszerűbb példa volt.Realista24 írta: Tesla kicsit Apple köntösben van nem?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Szerintem még nem kell temetni és félteni a régi nagy gyártókat. Ez nem a Tesla ellen szól csak egy dolog évi 400 ezer autót értékesíteni és más kávéház a több milliós tétel. Egyelőre a full elektromos piac még mindig elég niche piac (bár kétség kívül évről évre bővül) a régiek meg kimaxolják amíg lehet a régi technológiát és fokozatosan váltanak majd a piaci kereslet alakulása szerint, na meg a kiszolgáló infrastruktúra fejlődésével arányosan. Aztán ott a Toyota aki akkor elkezdte a hibrid vonalat amikor Elon Musk még pattanásos volt... Biztos nem tudnának gyártani ha igazán akarnának olyan full elektromost ami pariba legyen a Teslakkal. Én így látom aztán az idő eldönti.