Persze, trollkodas volt, de mar ki is toltottem legalabb. :PDinhoL írta: Most remélem csak trollkodsz de pontosítok: bármilyen kicsi és nagy kocsi jó de az adatok összegzése miatt jobb ha csak márkanév van. Amúgy a kicsi kocsi suzukisok közt italnyeremény sorsolódik ki
OFF
- RealMadridFanatic
Re: OFF
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Score,Dob utcánál èrdemes megkèrdezni, nem vagyok benne biztos.Kercsó írta: Tudtok BP-n olyan helyet, ahol adják a holnapi meccset és be lehet kutyával menni (gondolom a teraszok már zárva vannak)
Cristiano Ronaldo ❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
Tudtok BP-n olyan helyet, ahol adják a holnapi meccset és be lehet kutyával menni (gondolom a teraszok már zárva vannak)
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- DinhoL
- Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers
Nana nanana! hálás vagyok de azé van egy határ..nem ittam még ahhoz elég etanoltlordgabi írta: Én is segítettem.
Térj át a jobbik oldalra.
(Nem a mai alapján)
Som i Serem!
6oat
6oat
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Én is segítettem.
(Nem a mai alapján)
(Nem a mai alapján)
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- DinhoL
Most remélem csak trollkodsz de pontosítok: bármilyen kicsi és nagy kocsi jó de az adatok összegzése miatt jobb ha csak márkanév van. Amúgy a kicsi kocsi suzukisok közt italnyeremény sorsolódik ki
Som i Serem!
6oat
6oat
- RealMadridFanatic
DinhoL írta:Ja igen és az autómárkához elég csak annyi, hogy Opel vagy Suzuki, nem kell a pontos típus.DinhoL írta: Megragadva az alkalmat, hogy nagy a népsűrűség a fórumon, egy kis pár perces kérdőív kitöltésre invitálnám az itteni madridista autós társadalmat. Ha nem való ide akkor nyugodtan töröljétek de szerintem egész érdekes téma, bioüzemanyagok és az E10.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... hVedi0ls0E
Köszi mindenkinek aki kitölti!
És ha nem Opel vagy Suzuki amit hajtok?
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
- DinhoL
Ja igen és az autómárkához elég csak annyi, hogy Opel vagy Suzuki, nem kell a pontos típus.DinhoL írta: Megragadva az alkalmat, hogy nagy a népsűrűség a fórumon, egy kis pár perces kérdőív kitöltésre invitálnám az itteni madridista autós társadalmat. Ha nem való ide akkor nyugodtan töröljétek de szerintem egész érdekes téma, bioüzemanyagok és az E10.
Som i Serem!
6oat
6oat
- DinhoL
Megragadva az alkalmat, hogy nagy a népsűrűség a fórumon, egy kis pár perces kérdőív kitöltésre invitálnám az itteni madridista autós társadalmat. Ha nem való ide akkor nyugodtan töröljétek de szerintem egész érdekes téma, bioüzemanyagok és az E10.
Som i Serem!
6oat
6oat
Csak azért kérdeztem, mert a fal nedvességtartalmát úgy sem tudod megmérni, a levegőé meg nem annyira irányt adó, illetve a páramentesítővel kb meg tudod saccolni. Ha már venni akarsz, én biztos olyat vennék, amit később is tudok használni. Nekem Lidls ""időjárás állomás"" van, 4-5 ezer Ft és mutatja külső-belső hőmérsékletet, külső-belső párát, órát meg a tököm tudja mit még.Victor írta: A helyzet azóta annyit változott (köszönöm kiserik az idézést! ), hogy a kémény felőli fal már jó (lekopogom), mióta megcsináltuk a zuhanyzót. Azóta újra gletteltem, festettem és semmi nincsen vele, már bő 6-7 hónapja.
Ha nyáron nagyon meleg van, és mindent zárva tartok, akkor sincs párásodás a házban. Egyedül a nappali sarka, ami mindig így néz ki, már 2 éve, a többi dolog csak októbertől jön elő márciusig bezárólag.Nyáron a szellőztetés miatt nem érződik a hatása, alapból sokkal többet nyitogatjuk az ajtókat a jó időben és a külső páratartalom is sokkal alacsonyabb. Télen sajna nagyon magas a külső páratartalom, így az nem nagyon használ.
Victor: milyen páramérőt akarsz venni és a zuhanyzó ajtaját éjszakára nyitva vagy zárva tartjátok?
Nem tudom, milyen páramérőt vegyek? A zuhanyzó ajtaját becsukom mindig éjszakára, de általában nappal is csukva van. Ott is van minimális pára, de csak az ablakon, és majdnem fűtetlen (csak törölközőszárítós radiátor van ott), szóval ott jobban megérteném.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Victor
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City
A helyzet azóta annyit változott (köszönöm kiserik az idézést! ), hogy a kémény felőli fal már jó (lekopogom), mióta megcsináltuk a zuhanyzót. Azóta újra gletteltem, festettem és semmi nincsen vele, már bő 6-7 hónapja.
Nem tudom, milyen páramérőt vegyek? A zuhanyzó ajtaját becsukom mindig éjszakára, de általában nappal is csukva van. Ott is van minimális pára, de csak az ablakon, és majdnem fűtetlen (csak törölközőszárítós radiátor van ott), szóval ott jobban megérteném.
Ha nyáron nagyon meleg van, és mindent zárva tartok, akkor sincs párásodás a házban. Egyedül a nappali sarka, ami mindig így néz ki, már 2 éve, a többi dolog csak októbertől jön elő márciusig bezárólag.Nyáron a szellőztetés miatt nem érződik a hatása, alapból sokkal többet nyitogatjuk az ajtókat a jó időben és a külső páratartalom is sokkal alacsonyabb. Télen sajna nagyon magas a külső páratartalom, így az nem nagyon használ.
Victor: milyen páramérőt akarsz venni és a zuhanyzó ajtaját éjszakára nyitva vagy zárva tartjátok?
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Ez alapján egyértelműbb, hogy tényleg lentről jön a probléma és valami vizet felszív a fal. De mivel ez akkor válaszfal (földszinten kb. 20 centitől szoktak kerámiafalnak már külön sávalapozást csinálni, de ezt méretezik, hogy bírja-e a födém), nem gondolnám, hogy a földből szívja fel.
Az a kémény felőli fal konkrétan a kémény falát takarja? Mert annak szerintem kéne lennie alapozásának.
Elég furcsa a dolog. Nem kizárt az sem, hogy a vízzáró kavicsréteget baszták el az építés során, viszont az, hogy csak itt jelentkezik a probléma, az nem erre enged következtetni elsősorban.
Az a kémény felőli fal konkrétan a kémény falát takarja? Mert annak szerintem kéne lennie alapozásának.
Elég furcsa a dolog. Nem kizárt az sem, hogy a vízzáró kavicsréteget baszták el az építés során, viszont az, hogy csak itt jelentkezik a probléma, az nem erre enged következtetni elsősorban.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
Ha már ennyire pörgünk, beidéztem Victor korábbi hozzászólását, amin pár képet feltöltött, hátha valakinek ez segít.Victor írta: Köszönöm válaszaitokat. Párátlanítót pont a napokban vettem, pár nap és ideér, de nem várok tőle sokat, inkább az asztmámra és allergiámra lehet kicsit gyógyír (bár gondolom ezeken sem segít a salétromos, penészes fal).
vízszerelő, építész és külön ilyen nedvességgel foglalkozó manus is látta.Kikkel beszéltél az üggyel kapcsolatban? Van pár direkt csak penészes fallal foglalkozó cégek. Tölük kérj segítséget mert a probléma iszonyatosan sokrétű.
Itt van pár friss fotó:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |6
illetve így nézett ki a nagyobb felület, mikor le volt ütve (félévig száradt...)
kép
hiába tűnik nedvesnek amúgy a régi képen (vakolat nélkülin), érintésre csontszáraz volt, és páratartalommérő se mutatott rossz értéket... ráadásul a vakolat se volt vizes érintésre
arra is gondoltam esetleg, hogy a kémény felül is le van zárva, fürdőfelől is le van zárva, nappali felől is le van zárva, hogy nincsen ott hova távoznia a levegőnek, és a pára kicsapódik emiatt, de akkor fél centivel arrébb már miért nem látszódik? illetve mi a helyzet a fürdő felőli fallal? a kettőnek lehetséges, hogy köze van egymáshoz?
gondolkoztam hőkamerás vizsgálat kérésén is, de nem olcsó dolog.
Én továbbra is amellett vagyok, hogy a padló szintről szívja fel a vizet (vagy lefolyó, vagy talaj vizet). Túl alacsonyan jelentkezik a probléma ahhoz, hogy csak belső pára (helytelen/túl-szigetelés) legyen. Nyáron a szellőztetés miatt nem érződik a hatása, alapból sokkal többet nyitogatjuk az ajtókat a jó időben és a külső páratartalom is sokkal alacsonyabb. Télen sajna nagyon magas a külső páratartalom, így az nem nagyon használ.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- ___Samy___
Azt vágom, csak azt írta, hogy az osszefolyo meg a környéke már át lett vizsgálva.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Az egyértelmű, hogy magas a páratartalom a házban és így ott csapódik le leghamarabb a pára, ahol nagyobb a hőmérsékletkülönbség, jelen esetben a hőhidaknál. A zár egy ajtóban egy minimál hőhíd.___Samy___ írta: Nem vagyok szakerto, de ha még a bejárati ajtoban lévő kulcson is csorog a víz, akkor nem komolyabb bajnak kellene lennie?
Ha szennyvíz-elvezetés probléma van, akkor az nem fog látszódni a vízszámlán.
Ez a válaszfal csatlakozik egy oldalsó főfalhoz, ha abban a falsarokban van a gond, akkor lehet ugyanúgy épületfizikai probléma. Esetleg nem kivitelezték jól a falcsatlakozást és hőhidas az egész miatta. De ugyanúgy lehet bármi, amikről korábban szó volt. De akár az is lehet, hogy megül a víz valahol a rossz vízelvezetés miatt, és az emeli meg a páratartalmat teljesen a szobában + a vizesíti a falat. Nagyon sok oka lehet sajnos.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Victor
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City
Gondolom csak akkor látszódna a számlán, ha konkrét csővel lenne a gond, az az összefolyónál van, az nem.
Veszek majd egy páramérőt holnap, megmérem este, kíváncsi vagyok. Márciustól októberig semmi baj nincsen a párásodással, de a nappaliban a sarok mindig ilyen. Arra tudok tényleg gondolni, hogy innen áramlik be a pára a házba, és miután télen kint hideg van, a meleg meg a hideg találkozik, és a túl sok pára ezeken a régi ablakokon csapódik le.
Veszek majd egy páramérőt holnap, megmérem este, kíváncsi vagyok. Márciustól októberig semmi baj nincsen a párásodással, de a nappaliban a sarok mindig ilyen. Arra tudok tényleg gondolni, hogy innen áramlik be a pára a házba, és miután télen kint hideg van, a meleg meg a hideg találkozik, és a túl sok pára ezeken a régi ablakokon csapódik le.
- ___Samy___
Ha vízvezeték probléma lenne, az nem látszódna a vizszamlan?
Nem vagyok szakerto, de ha még a bejárati ajtoban lévő kulcson is csorog a víz, akkor nem komolyabb bajnak kellene lennie?
Nem vagyok szakerto, de ha még a bejárati ajtoban lévő kulcson is csorog a víz, akkor nem komolyabb bajnak kellene lennie?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"