Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2020. október 25., vasárnap 10:46

Szerintem se lehet most ezt a bíróra fogni (BTW 1 hete még azt olvastam, hogy mindenki legjobb barátja, Lahoz fogja vezetni).
Casemiro belépője szerintem nem volt tizi, ahogy Varane "kezezése" sem. Lenglet hülyeségét sajnos bőven be lehetett fújni, nem 2 tizedmásodpercig fogta Ramos mezét. Teljesen amatőr hiba VAR mellett, úgy, hogy nem valószínű, hogy onnan veszélyesen fejelhetett volna Ramos. És ráadásul már volt egy sárgája... Teljesen idióta a csávó, volt már ilyen, hogy teljesen értelmetlen szabálytalanságért megkapta a 2. sárgát.

Az meg aggasztó, hogy Koeman nekiáll bírózni, amikor a 80. percig b.szott bele cserélni és átrendezni a teljesen logikátlanul felforgatott kezdőjét. Ha tényleg kontrákra akartunk volna menni, akkor ott van Dembele aki legalább erre használható és ott van Pjanic aki pontosan előre tudja vágni.

És szerdán Juventus, abból is simán lehet zakó még CR nélkül is, de remélem ott legalább bejátssza magát a kezdőbe Araujo, mert ez a Pique-Lenglet páros életveszély, és évek óta ezt kell nézni.
Ez a Dest úgy néz ki, hogy legalább Roberto-t már ki tudja szorítani, még Busquets-et kivágnák és valamelyik jómadár kh (főleg a francia) helyére berakná Araujo-t még lenne is keresnivalónk. De ezekkel egyelőre magát lövi lábon Koeman...

Be lehetett volna ezt húzni, ha nem forgatja fel értelmetlenül a kezdőt az őrnagy, vagy legalább időben rendesen cserél. Nem volt ez olyan acélos Madrid. Asensio-n meg is lepődtem kb. a 20. percben, hogy pályán van, Vinicius-t nem kell magyarázni. Mondjuk azért Kroos nagyot játszott (hogy rohadna meg :mrgreen: ), meg azért Modric-ban is van még kraft, ha csak ilyen 30 percekre is.

Maga a meccs viszont sokkal élvezhetőbb volt, mint amire számítottam, és nagyon nagy durvulások sem voltak szerencsére.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 25., vasárnap 10:17

Kerlon írta:

Casemiro rálépett a labdára, ami nem Messi előtt maradt, hanem Ramosé elé pattant, amit élből kivágott. Igen, utána elsodorta Messit Casemiro, de ennyiből minden becsúszó szerelés szabálytalan.

Nachot benézte.
Casemiro kapott egy sárágt egy kaszáló mozdulatért, ami nem talált...

A Betis esetet nem láttam, de továbbra se értem, hogy az 1-2 hiba és a számodra kérdéses tizi mellett, hogy lehet itt bírózni. Voltak itt sokkal szebb esetek az évek alatt...
kivágta, miután Messit elkaszálta.
Igen, arra a Case-s esetre gondoltam, hogy azt lefújta, és még sárga is, holott előtte volt egy komolyabb fault.
Igen voltak, ezt sem vitatom.
flori írta:
Nanana, kikérem magamnak. Téged csíplek a legjobban a barcások közül, csak enyhe csipkelődés volt. Maximum azt rónám fel, hogy a negatív dolgokat soha nem írod le ide, pedig az is hozzád tartozik, egy teljesebb képet kapnánk a véleményedről.
de leírtam most is, ahogy szóba került.

de itt Pedri szerepe, meg az összeállítás jött fel, arra nem írhattam be, hogy szerintem a bíró 2-3 esetet rosszul ítélt meg.
az meg szerintem valós, hogy a tiziig ez egy X-es meccs volt, nem hiszem hogy ez elfogultság.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2020. október 25., vasárnap 10:16

csababarca írta: De tök mindegy, most ezeken rugózhatunk, gondolom erre akarta flori kolléga is kihozni ezt, hogy ezekről a lényegtelen dolgokról kezdjük el vitatkozni, és le lehessen oltani a barcást itt, ne pedig arról, amiről el is indult egy normális diskurzus. (csapat, összeállítás, szerepek, edző, stb)

Nanana, kikérem magamnak. Téged csíplek a legjobban a barcások közül, csak enyhe csipkelődés volt. Maximum azt rónám fel, hogy a negatív dolgokat soha nem írod le ide, pedig az is hozzád tartozik, egy teljesebb képet kapnánk a véleményedről.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2020. október 25., vasárnap 10:14

csababarca írta:
Kerlon írta:

Már ne haragudj, de mindent ilyen sokáig videóznak spanyolba és nem ez a véleményes tizi miatt. Kár ebbe kapaszkodnod, a Spíleren is elmondta Szabó, hogy mekkora barom az a játékos, aki ilyet csinál a VAR mellett. Főleg, hogy Ramosnak esélye sem lett volna a labdát értelmesen megjátszania. Attól még a mezhúzás egy vitathatatlan cselekedet volt, ami téged bánt, hogy egy reménytelen helyzetben történt. Örüljön Lenglet, hogy nem állították ki.

Aztán mi mást fújt szarul? Vagy botrányosan? :roll:

Túl sok volt a piké tweet.
nem olvasok Piqué twittert, de köszi.

nézd meg a betis meccsen volt hasonló eset, ott semmit nem ért ez a fajta szabálytalanság.

Messi ellen 17 méterről volt egy kasza, talán Nacho volt, mehetett tovább, majd rá egy percre visszafújt Casemiro-ra egy faultot, ami messze nem volt akkora, mint előtte pár másodperccel.
Majd a Case-Messi eset is megért volna egy videózást, Case beleért körömmel a labdába, majd az Messi előtt maradt, utána meg jött a kasza.

De tök mindegy, most ezeken rugózhatunk, gondolom erre akarta flori kolléga is kihozni ezt, hogy ezekről a lényegtelen dolgokról kezdjük el vitatkozni, és le lehessen oltani a barcást itt, ne pedig arról, amiről el is indult egy normális diskurzus. (csapat, összeállítás, szerepek, edző, stb)

az valahogy a kolléga fejében elmaradt, hogy dícsértem a realt az erőnlétért pl, meg hogy a kp megint zsebre rakta a mi kp-nkat minden tekintetben (passzolás, labdakihozatal, ERŐNLÉT, stb). az nem lényeg, mert abba nem lehet belekötni, aztán röhögni a barcáson.
Casemiro rálépett a labdára, ami nem Messi előtt maradt, hanem Ramosé elé pattant, amit élből kivágott. Igen, utána elsodorta Messit Casemiro, de ennyiből minden becsúszó szerelés szabálytalan.

Nachot benézte.
Casemiro kapott egy sárágt egy kaszáló mozdulatért, ami nem talált...

A Betis esetet nem láttam, de továbbra se értem, hogy az 1-2 hiba és a számodra kérdéses tizi mellett, hogy lehet itt bírózni. Voltak itt sokkal szebb esetek az évek alatt...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 25., vasárnap 10:08

Kerlon írta:

Már ne haragudj, de mindent ilyen sokáig videóznak spanyolba és nem ez a véleményes tizi miatt. Kár ebbe kapaszkodnod, a Spíleren is elmondta Szabó, hogy mekkora barom az a játékos, aki ilyet csinál a VAR mellett. Főleg, hogy Ramosnak esélye sem lett volna a labdát értelmesen megjátszania. Attól még a mezhúzás egy vitathatatlan cselekedet volt, ami téged bánt, hogy egy reménytelen helyzetben történt. Örüljön Lenglet, hogy nem állították ki.

nem olvasok Piqué twittert, de köszi.

nézd meg a betis meccsen volt hasonló eset, ott semmit nem ért ez a fajta szabálytalanság.

Messi ellen 17 méterről volt egy kasza, talán Nacho volt, mehetett tovább, majd rá egy percre visszafújt Casemiro-ra egy faultot, ami messze nem volt akkora, mint előtte pár másodperccel.
Majd a Case-Messi eset is megért volna egy videózást, Case beleért körömmel a labdába, majd az Messi előtt maradt, utána meg jött a kasza.

De tök mindegy, most ezeken rugózhatunk, gondolom erre akarta flori kolléga is kihozni ezt, hogy ezekről a lényegtelen dolgokról kezdjük el vitatkozni, és le lehessen oltani a barcást itt, ne pedig arról, amiről el is indult egy normális diskurzus. (csapat, összeállítás, szerepek, edző, stb)

az valahogy a kolléga fejében elmaradt, hogy dícsértem a realt az erőnlétért pl, meg hogy a kp megint zsebre rakta a mi kp-nkat minden tekintetben (passzolás, labdakihozatal, ERŐNLÉT, stb). az nem lényeg, mert abba nem lehet belekötni, aztán röhögni a barcáson.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2020. október 25., vasárnap 10:02

csababarca írta:
flori írta: Nyugodtan fogd a bíróra, túloldalon is azt csinálod. :lol:
ha elolvastad amiket írtam, nem erre fogtam, viszont tény hogy a 11-ig, ami szerintem baromira véleményes (nem hiába tartott percekig, míg nem befújta) ez egy X-es meccs volt.
utána már lehetett volna közte 5 is.

nem tetszett a bíráskodás, nagyon nem, ezt is leírtam.
viszont nem fogom erre a vereséget egy az egyben, mert akkor az azt jelentené, hogy amúgy tök jók voltunk, és rendben voltak az egyéni teljesítmények.

btw, itt nem ez volt a téma, hanem a felállás, meg Pedri szerepe, stb, minek kevertem volna bele a szerintem gyenge játékvezetést?

"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 25., vasárnap 10:01

ziro4vr írta: Aki ilyen hülye mint lenglet az megérdemli hpgy befújják ellene. Mit akart ott, mitől tartott?
ezt sem vitattam, egy idióta alapból, megkoronázta ezzel a megmozdulással az elmúlt éves teljesítményét.
erre írtam, hogy a védelmünk menthetetlen, mert Piqué-Lenglet páros spanyol szinten is ultragagyi. beraknál bármely spanyol csapatból két random khv-et, ezt lehoznák mint ezek ketten.

de megérte a szerződéshosszabbítás, kíváncsi vagyok mennyi fizucsökkenés kísérte ezt, mert állítólag ezért kötöttek velük új szerződést. gyanítom így is bőven spanyol átlag felett (de inkább dupláját) keresnek.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2020. október 25., vasárnap 9:59

Aki ilyen hülye mint lenglet az megérdemli hpgy befújják ellene. Mit akart ott, mitől tartott?
Nem illik.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 25., vasárnap 9:55

flori írta: Nyugodtan fogd a bíróra, túloldalon is azt csinálod. :lol:
ha elolvastad amiket írtam, nem erre fogtam, viszont tény hogy a 11-ig, ami szerintem baromira véleményes (nem hiába tartott percekig, míg nem befújta) ez egy X-es meccs volt.
utána már lehetett volna közte 5 is.

nem tetszett a bíráskodás, nagyon nem, ezt is leírtam.
viszont nem fogom erre a vereséget egy az egyben, mert akkor az azt jelentené, hogy amúgy tök jók voltunk, és rendben voltak az egyéni teljesítmények.

btw, itt nem ez volt a téma, hanem a felállás, meg Pedri szerepe, stb, minek kevertem volna bele a szerintem gyenge játékvezetést?

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2020. október 25., vasárnap 9:48

Hagyjuk már, nem Messi volt a gond, jól játszott, ezért még jobb hogy nyertünk, frusztrálja extrán biztos. A két szélső hátvéd agilis volt, cserébe hatalmas terek voltak mögöttük. Csakhát nem volt aki kihasználja.
Nem illik.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2020. október 25., vasárnap 9:45

Nyugodtan fogd a bíróra, túloldalon is azt csinálod. :lol:
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 25., vasárnap 9:35

kiserik írta:
Az én gondolatom az, hogy Fati mögött bárki kapja a labdát az azonnal tudja indítani a kis spanyolt, hogy fusson. Ezért inkább 3 irányítót rakott fel, mint normális szélsőket. Ugye nekünk felállt védelem ellen nem megy. Adogatjuk körbe a labdát, labdaszerzés, indítjátok Fatit és kész is a baj. Nem is volt ez annyira rossz a 11esig. Utána viszont fordítva sült el.
ez jó gondolat, csak Fati azért még ehhez kevés, egy Ramos-Varane megeszi, egyrészt.
másrészt ti nagyon ritkán nyíltok ki úgy, hogy legyen helye egy ilyen taktikának.
harmadrészt sokszor a kp-t nem tudták Busquetsék átpasszolni, már ott megállt a tudomány.

okoskodunk, de szar a csapat, végülis ez a konklúzió.
de szerintem lehetne jobb, egy fokkal pár változtatással.
El Sie7e írta:

Az szép ha most csipkedte magat, mert félidőben 4,3 km volt a lábában :lol:
voltak megindulása, cselei, passzai, letámadott, labdákat is szerzett.
nézd vissza előző meccseit, azokhoz mérten mondtam, nem a 3-4 évvel ezelőtti Messihez.
bár a prime Messi se futott 9 km-nél többet meccsenként, és még lehet sokat mondtam.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. október 25., vasárnap 9:24

csababarca írta:
kiserik írta:
Az elgondolás az lehetett, hogy átadjátok a területet és kontrára játszotok. Erre középen Fati alkalmasabb, mint Cou.
De várjál mert Fati éket játszott, amit eddig Griezman vagy Messi tolt, Coutinho meg mögöttük tkp-ként.
Most Fatit feltolta ennek reményében, de a két szélre kitett egy ott már megbukott Coutinhot meg egy Pedrit a jobbosra aki azt sem tudta milyen rendezvényen van.

Ha valóban kontrázni akart volna akkor Fati-Dembelé kettőssel kellett volna felállni minimum.
Kifejtettem a túloldalon, de most ezen a meccsen a 4 támadóból 3 olyan poszton játszott ami idegen neki.
Fati egyszer odaért a kapu elé, egyébként súlytalan volt.
Balszélen nem megsértve Nachot, de ott termett volna többször babér, a spanyol elég gyenge volt, LVvel stabilabbal lettetek hátul.
Az én gondolatom az, hogy Fati mögött bárki kapja a labdát az azonnal tudja indítani a kis spanyolt, hogy fusson. Ezért inkább 3 irányítót rakott fel, mint normális szélsőket. Ugye nekünk felállt védelem ellen nem megy. Adogatjuk körbe a labdát, labdaszerzés, indítjátok Fatit és kész is a baj. Nem is volt ez annyira rossz a 11esig. Utána viszont fordítva sült el.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2020. október 25., vasárnap 9:21

csababarca írta:
Realista24 írta: Messi visszavonása jó ötlet volt.
Mert setalosban ami a kedvence eket játszani nem lehet.

Viszont védekezni sem szeret így közepén ezért volt hátrány.

Egy meccs alapján nekem úgy fest, inkább hátrány mint hasznos, ha nem változtat.
nem láttad a többi meccset szerintem, de most még viszonylag jól játszott, csipkedte magát, nem dolgozott ennyit az előző 4 bajnokin összesen.
Amúgy igazad van, ezért hiba, hogy nincs normális ék a csapatban.
De tőlem lehet Fati is az, viszont akkor szélsőket kell tenni a csapatba, nem két irányítót (mert Coutinho és PEdri is annak van mondva), hanem akkor Dembelét és Trincaot pl, hátha.

A lényeg, hogy most 3 embert posztidegen szerepbe rakott, halál feleslegesen.
Mögöttük egy Busquetssel ami mindig hatalmas előny az ellenfélnek, konkrétan egy bóját kell kerülgetniük.

A védelmünk menthetetlen, szerencse hogy 2024ig és 2026ig szerződést hosszabbítottunk a két észlénnyel.
Pjanicot meg nem értem miért nem akarja beépíteni, Busquetsnél csak jobb lehet bárki.
Az szép ha most csipkedte magat, mert félidőben 4,3 km volt a lábában :lol:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 25., vasárnap 9:13

Realista24 írta: Messi visszavonása jó ötlet volt.

Egy meccs alapján nekem úgy fest, inkább hátrány mint hasznos, ha nem változtat.
nem láttad a többi meccset szerintem, de most még viszonylag jól játszott, csipkedte magát, nem dolgozott ennyit az előző 4 bajnokin összesen.
Amúgy igazad van, ezért hiba, hogy nincs normális ék a csapatban.
De tőlem lehet Fati is az, viszont akkor szélsőket kell tenni a csapatba, nem két irányítót (mert Coutinho és PEdri is annak van mondva), hanem akkor Dembelét és Trincaot pl, hátha.

A lényeg, hogy most 3 embert posztidegen szerepbe rakott, halál feleslegesen.
Mögöttük egy Busquetssel ami mindig hatalmas előny az ellenfélnek, konkrétan egy bóját kell kerülgetniük.

A védelmünk menthetetlen, szerencse hogy 2024ig és 2026ig szerződést hosszabbítottunk a két észlénnyel.
Pjanicot meg nem értem miért nem akarja beépíteni, Busquetsnél csak jobb lehet bárki.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2020. október 25., vasárnap 9:10

Én mondjuk Dembelet nyomatnám ész nélkül, benne még lehet potenciál. Coutinho meg Griezmann halott pénz.
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 25., vasárnap 9:09

Messi visszavonása jó ötlet volt.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. október 25., vasárnap 9:06

kiserik írta:
Az elgondolás az lehetett, hogy átadjátok a területet és kontrára játszotok. Erre középen Fati alkalmasabb, mint Cou.
De várjál mert Fati éket játszott, amit eddig Griezman vagy Messi tolt, Coutinho meg mögöttük tkp-ként.
Most Fatit feltolta ennek reményében, de a két szélre kitett egy ott már megbukott Coutinhot meg egy Pedrit a jobbosra aki azt sem tudta milyen rendezvényen van.

Ha valóban kontrázni akart volna akkor Fati-Dembelé kettőssel kellett volna felállni minimum.
Kifejtettem a túloldalon, de most ezen a meccsen a 4 támadóból 3 olyan poszton játszott ami idegen neki.
Fati egyszer odaért a kapu elé, egyébként súlytalan volt.
Balszélen nem megsértve Nachot, de ott termett volna többször babér, a spanyol elég gyenge volt, LVvel stabilabbal lettetek hátul.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. október 25., vasárnap 9:00

Pedrit imádtam. Csak úgy szórta el a labdákat mintha a bemutatásán lenne :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. október 25., vasárnap 8:54

csababarca írta:
Kerlon írta:

Meg alapvetően nem bántva a 17 éves Pedrit, de fogalmam sincs, hogy mi létjogosultsága volt a pályán.
Valamiért ő a kedvenc, játszatta már balszélsőt, csatárok mögötti kpt, most jobbszélsőt.
Súlytalan a fiú, de ügyes, viszont nagy hiba volt egy új posztra rakni ellenetek.
Coutinhot is most rakta ki balszélsőnek, holott mióta visszajött rendre középen focizott, nem is annyira rosszul.
Volt itt baj tegnap, még ha az első félidőben viszonylag jól is játszottunk.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Vissza: