alexoxladjackoxi írta:
Hajt még közületek vagy családból valaki régi autókat? Faternak gallyra ment a verdája, kéne valami olcsó, megbízható megoldás. Környéken találtunk egy Volkswagen Borát, 430-ért írták, ha jól láttam, 1999-es, 1.6 benzin. Hát nem tudom eldönteni, hogy ez most azért csak ennyi, mert ilyen régi, vagy mert ilyen ócska állapotú? Mert Borákból ez még inkább a kínálat alja, de egyébként meg nem lehet hogy korai évjárat, és azért olcsóbb relatíve? Meg amúgy mit érdemes tudni ezekről az autókról,mert ha egy betegágy a típus, akkor mondjuk tárgytalan a dolog.
1.6-os sport G Astra van nekem, allandoan megyek vele, meloba hasznalom, soha nem hagy cserben, akarmi baja van. Itt ott mar kikezdte a rozsda a kerekek kozeleben es az aljan, evente-2 evente csiszoljuk polirozzuk es festekjavitoval lefujjuk, ennyi a max amit tehetunk. Az olajat figyelni kell, 2 havonta ratoltok 1 litert. Minden mas rendben van, ha valami elbaszodik, nem draga megcsinaltatni, az alkatreszek sem dragak bele. Faek egyszeru benne minden, majdnem hogy szerelo se kell hozza, hogy meg lehessen javitani. Az elmult 5 evben venni kellett ra egy uj kipufogo rendszert, fekbeteteket cserelni es az ABS jeladot cserelni (52.000), beesett a bal oldali ablak (28.000), elszoposodott az indito (10.000), a generatort kellett javitani meg az ekszijakat cserelni illetve a feszito gorgot cserelni (32.000). Tavaly a vizpumpa ment szet meg a termosztatot csereltettem plusz olajcsere (72.000). Egy jobb Astrat ami nincs leharcolva, 4-500.000 Ft-ert lehet mar kapni, ami kisebb teljesitmenyu motorral van ellatva es leharcoltabb, vagy dizeles (azt nem ajanlom), mar 300.000 Ft korul lehet venni. Inkabb Opel, mint Suzuki, ha mar ez az arkategoria.