Red 2008
Szóval megnéztem ma este azt is, amit jeremah, bocsánat, yvette ajánlott.
Azt hiszem az a '10-es jobban tetszett. De ez sem volt rossz, sőt kellemes kis mozi volt, csak úgy igazán semmi kiemelkedő. Úgy volt, jó volt, szerettem nézni, de semmi extra, csak eltelt a játékidő és vége. Persze van, ami kiemelkedően tetszett/megfogott ki is fejtem később.
Kicsit olyan Eden lake-esen kezdődött, szerencsére nem úgy folytatódott, fura lett volna az öreggel. Nem szeretnék csücsülni a kitiltottak listáján, ezért visszafogom magam. Gyűlölöm a kis p
cs
ket, az undorító beképzelt g
c
ket, rájuk nézek, és
gyűlölöm őket, az összeset. Beképzelt nagyképű f
szarcokat. Bocsánat, de ezt az érzést keltette bennem a film. Ez tetszett benne nagyon, hogy ilyen hatást tud rám gyakorolni, az már jó film. Felcseszett agyilag. Ez volt az egyik kiemelkedő hatás.
Sajnos aztán nem folytatódott ilyen kiemelkedően. Tetszett mondjuk az érzelmi szála az egésznek, a kutya, és az ember kapcsolata, teljesen megértem ennek a vonulatnak a mondanivalóját, és osztom is azt. Az öreg szívszorító története is meghatott/elborzasztott valamilyen szinten.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett még az is, amikor elment először apuhoz, és kérte a méltó megtorlást. Szóval, amikor még nem hiperkedett, csak szépen bűnbánatot kért, és hogy az édesapa kellő nevelésben részesítse a kölyköket.
Aztán ami számomra kicsit érdektelen volt,
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az ez a bíróságos, nyomozós vonulat, az erőlködés, a folyamatos járkálás az emberekhez beszélni velük. Kicsit unalmas volt. Nem is tudtam emiatt belemerülni úgy igazán, úgy átérezni az egészet, elgondolkodni, elfilozofálgatni az egészről. Az ok-okozatiságról, a lélektani folyamatokról, az általam érzett, és a film által kellett érzelmekről.
Aztán a vége megint jó volt szerintem.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egész jól játszotta az öreg, ahogy megőrül. Aztán az elfajult dolgok még több utálatot keltettek, tetézték az elején leírtakat. Csak már utáltam az apát is, meg a bíróságot, a sajtót is, aki nem akart tenni semmit. Örültem a happy endnek, hogy győzedelmeskedett az igazság, még ha egy kissé brutális módon is. De a bűntudat legalább ott volt az öregben a végén. Aztán az új kutyás rész aranyos volt.
Egy erős közepest megajánlok neki:
7/10