OFF
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Ebben egyetértünk, nem értem miért nem páratlan számú az összelektorok száma.nem is kene lehetoseg legyen arra, hogy barmikor elofordulhasson ez.
De ha már így alakult, én megnézném ezt a verziót , teszem hozzá én nem lennék biztos Trump győzelmében. Szerintem az elmúlt napokban a viselkedésével elérte azt, hogy sokan kihátráljanak mögüle a rep-ek közül.
Akkor nem lenne nagy drama, nyerne Trump, ugyanis a dontes az ujonnan megvalasztott haz kezebe kerulne, ahol ugyan demokrata tobbseg lesz, de minden allam egy szavazattal rendelkezik. Allamonkent pedig tobbsegi szavazattal szavaznak az adott allamhoz tartozo kepviselok, minden szavazat egyet szamit, es ebben tobbsegben vannak a republikanusok.
Lenyegeben ez a szcenario a letezo leg-antidemokratikusabb az osszes kozul, hiszen ugyanakkora szava van Kalifornianak, mint Alaszkanak, raadasul az egyes allamokban is elofordulhat az, hogy az ott elo emberek 20%-nak az akaratat pusholjak at.
Szerencsere a tie meg sosem fordult elo, es oszinten megmondva nem is kene lehetoseg legyen arra, hogy barmikor elofordulhasson ez.
Lenyegeben ez a szcenario a letezo leg-antidemokratikusabb az osszes kozul, hiszen ugyanakkora szava van Kalifornianak, mint Alaszkanak, raadasul az egyes allamokban is elofordulhat az, hogy az ott elo emberek 20%-nak az akaratat pusholjak at.
Szerencsere a tie meg sosem fordult elo, es oszinten megmondva nem is kene lehetoseg legyen arra, hogy barmikor elofordulhasson ez.
- füst
Elkezdtem azért szorítani, hogy Biden behúzza Georgiát, a többit pedig Trump.
Így lenne 269-269 az elektorok száma, döntetlen még úgysem volt a választáson, szívesen megnézném hogy folytatódna a dráma.
Így lenne 269-269 az elektorok száma, döntetlen még úgysem volt a választáson, szívesen megnézném hogy folytatódna a dráma.
- füst
Tippecanoe-i átokról hallottatok? Én nem.
Miszerint minden 0-val végződő évben megválasztott US elnök képtelen lesz kitölteni a ciklusát, lévén megszűnik létezni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Curse_of_Tippecanoe
Egy indián törzsfőnök méltatlankodását fejezte ki így, és majdnem olyan pontos mint a Remy-effekt, a legtöbb ilyen évben megválasztott elnök jobblétre szenderült hivatali idejében.
Nem vagyok babonás, de a véletlenek összjátékára való tekintettel is elengedném a dolgot Trump helyében, nem ér ennyit.
Csak az érdekesség kedvéért hoztam ide, nem kívánok Bidennek se cigányátkot, még mielőtt...
Miszerint minden 0-val végződő évben megválasztott US elnök képtelen lesz kitölteni a ciklusát, lévén megszűnik létezni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Curse_of_Tippecanoe
Egy indián törzsfőnök méltatlankodását fejezte ki így, és majdnem olyan pontos mint a Remy-effekt, a legtöbb ilyen évben megválasztott elnök jobblétre szenderült hivatali idejében.
Nem vagyok babonás, de a véletlenek összjátékára való tekintettel is elengedném a dolgot Trump helyében, nem ér ennyit.
Csak az érdekesség kedvéért hoztam ide, nem kívánok Bidennek se cigányátkot, még mielőtt...
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Szerintem igen. Tudsz mást csinálni?Victor írta: Szerintetek?
Néha, ha te leugrasz a házhoz, vagy valamelyik rokon beugrik és megnézi, majd kiderül, hogy elég volt-e. 72% amúgy magas nyilván, de nem katasztrófa. Ha megcsináljátok ezeket, akkor le fog menni a normál tartományba.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Victor
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City
Bocsi srácok, hogy megtöröm (megint ) a téma gördülékenységét, de egy sürgős kérdésem lenne: megint nemrég írtam a párásodásról, és a zuhany felőli fal nedvesedéséről, és most már kettő szaki is egyöntetűen állítja, hogy a fal 99,9%, hogy még mindig a zuhanyból ázik (nem megfelelő fuga, rosszul kivitelezett szilózás, a szigetelést nem kenték fel, csak alulra, miközben 1,5 méter magasan szokták stb.).
A párásodás miatt is hívtam egy szakit, hőkamerás felvételeket készített, és igazából a konyhai két ablakon egyszerűen azért csorog a víz, mert borzalmasan régi és gyenge az üvegezése. 72% volt a páratartalom a házban, mikor megjött, elvileg a zuhany felőli nedves fal is folyamatosan nyomja a levegőbe.
A nagy kérdés viszont: 2 hét múlva már fent leszünk albérletben Pesten (amúgy is tervben volt a visszaköltözés, de az élet közbeszólt, és nem eldöntendő tovább a kérdés), hogyan merjem itt hagyni a házat, hogy ne penészedjen be az egész, és ne álljon 5 literes tócsa, ha 1-2 hónap múlva visszajönnék ránézni a házra? Ha nem megy éjszaka a párátlanító, akkor kaotikus állapotok vannak. Bízom benne, hogy ha nem leszünk itthon, nem lehelünk, mosunk, fürdünk, főzünk, akkor nem keletkezhet annyi pára. Illetve tanácsolták, hogy kapcsoljak ki mindent, vizet engedjem le mindenhonnan, és hagyjak nyitva egy ablakot, az elegendő lehet. Szerintetek?
A párásodás miatt is hívtam egy szakit, hőkamerás felvételeket készített, és igazából a konyhai két ablakon egyszerűen azért csorog a víz, mert borzalmasan régi és gyenge az üvegezése. 72% volt a páratartalom a házban, mikor megjött, elvileg a zuhany felőli nedves fal is folyamatosan nyomja a levegőbe.
A nagy kérdés viszont: 2 hét múlva már fent leszünk albérletben Pesten (amúgy is tervben volt a visszaköltözés, de az élet közbeszólt, és nem eldöntendő tovább a kérdés), hogyan merjem itt hagyni a házat, hogy ne penészedjen be az egész, és ne álljon 5 literes tócsa, ha 1-2 hónap múlva visszajönnék ránézni a házra? Ha nem megy éjszaka a párátlanító, akkor kaotikus állapotok vannak. Bízom benne, hogy ha nem leszünk itthon, nem lehelünk, mosunk, fürdünk, főzünk, akkor nem keletkezhet annyi pára. Illetve tanácsolták, hogy kapcsoljak ki mindent, vizet engedjem le mindenhonnan, és hagyjak nyitva egy ablakot, az elegendő lehet. Szerintetek?
-
- füst
Ez egy szokásos Biden-es nyelvbotlás, én sem gondolok mögé semmit, csak a jelenleg kialakult szituáció miatt vicces hogy pont így beszélt félre nemrég.ArjenMagicRobben írta:
Ennek megint mi értelme van? Értem én, hogy próbálod nyomni Trump-ot, de tartsunk egy szintet. Ez egy kontextusból kiragadott szövegrész, ha kb. 2 percet ráfordít az ember és beírja a google-be hogy "Biden voter fraud organization" akkor rögtön az első 10 találat arról szól, hogy mekkora hülyeség ez a videó önmagában.
Trump is kínos, csak ő máshogy. Én lehet hogy rosszul emlékszem de egyetlen pozitív megjegyzést nem tettem rá, kb. ennyire tolom.
-
Ennek megint mi értelme van? Értem én, hogy próbálod nyomni Trump-ot, de tartsunk egy szintet. Ez egy kontextusból kiragadott szövegrész, ha kb. 2 percet ráfordít az ember és beírja a google-be hogy "Biden voter fraud organization" akkor rögtön az első 10 találat arról szól, hogy mekkora hülyeség ez a videó önmagában.füst írta: https://www.youtube.com/watch?v=MA8a2g6tTp0
Nem lesz unalmas a következő négy év sem, arról a President gondoskodni fog.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Elkepzelem ahogy Biden hosszu esteket tolt az iroasztala felett gornyedve a magyarorszagi politika kidolgozasaval. Hajnalba torkollo konferenciabeszelgetesek Sorossal es a magyarorszagi szervezeteivel. KV literszamra...géza írta:Deak Dani mar tolja a feszbukon hogy Biden Soros embere ( ) es hogy amikor a magyarorszagi politikajat dolgozza majd ki ( ) akkor a Soros szervezetek altal fogja mindezt tenni ( )flori írta: Rendesen ömlik már az itthoni propagandából a Biden gyalázás. Van amúgy ekkora félni valójuk Orbánéknak, hogy nem Trump lesz a góré?
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
- flori
Mondjuk Amerikában az mindig is így volt, legyen az Soros, vagy nem. A politika magában is mocskos természetesen, szívességek és érdekek pókhálója, de azért ezt a rendszert lehet kicsit irigyelni. Szedd össze magadnak a pénzt, szövetkezz azokkal, akikkel tudsz és akarsz is együtt dolgozni - ami persze a rengeteg ellentétes lobbi miatt sokszor nem jön össze.
Biztos nem lenne ennyi elszállt milliárd hazai plakátkampányokra meg a sok hülyeségre, ha nem a miénkből fizetnék.
Biztos nem lenne ennyi elszállt milliárd hazai plakátkampányokra meg a sok hülyeségre, ha nem a miénkből fizetnék.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!
¡1, 2 y 3, Madrid!
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Az mondjuk tény h nem kevés pénzt tolt bele Joe Biden kampanyaba Soros, es ezert cserebe azert szoktak kerni is vmit.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
Deak Dani mar tolja a feszbukon hogy Biden Soros embere ( ) es hogy amikor a magyarorszagi politikajat dolgozza majd ki ( ) akkor a Soros szervezetek altal fogja mindezt tenni ( )flori írta: Rendesen ömlik már az itthoni propagandából a Biden gyalázás. Van amúgy ekkora félni valójuk Orbánéknak, hogy nem Trump lesz a góré?
Csak ugy nez ki, tavozik az illiberalis network egy prominens tagja. Szerintem a Biden gyalazo cikkek mar meg voltak irva hetekkel ezelott.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
nem lesz baráti a viszony az USA-val, kevesebb FDI jöhetflori írta: Rendesen ömlik már az itthoni propagandából a Biden gyalázás. Van amúgy ekkora félni valójuk Orbánéknak, hogy nem Trump lesz a góré?
de kb. ennyi
esetleg jelzés értékűen új nagykövetet nem választanak egy darabig
civil szervezetek zsebét viszont cserébe kitömik
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
- füst
https://www.youtube.com/watch?v=MA8a2g6tTp0
Ez tortenik akkor, amikor az elnok egy 6 eves gyerek szintjen van, aki keptelen feldolgozni hogy vesztesre all. Mint mar mondtam tegnap, ez egy szepen, elore kialakitott narrativa a GOP reszerol, hogy alaassak az ellenfel sikereit. Bravo.
Ezek a jogi fenyegetozesek arra jok, hogy maximum 2-3 ezer szavazatokat modositsanak, az ujraszamlalas Wisconsinban a multban osszesen 150-300 koruli szavazat modositassal jart, hiszteriakeltes az egesz.
Es ezzel nem azt mondom, hogy nem lehettek problemak, de rendszerszintu visszaeles nem tortent, csak kenyelmes megoldas ez a konteo imado szavazok paranoianak elosegitesere.
Mas tema: Ha Biden nyer is, akkor is baromi nehez helyzetben lesz, hiszen a Szenatus nagy valoszinuseggel marad republikanus kezen, MItch McConnell "vezetesevel". Erre volt mar precedens, Obama utolso ket eveben, amikor 2014-ben a republikanusok a midterm electionon megszereztek a tobbseget a Szenatusban. Ez akkor nagyjabol ugy nezett ki, hogy Mitch mindent megakadalyozott, amit meg tudott, ez varhato a kovetkezo ket evben is egy Biden gyozelem eseten.
Ezek a jogi fenyegetozesek arra jok, hogy maximum 2-3 ezer szavazatokat modositsanak, az ujraszamlalas Wisconsinban a multban osszesen 150-300 koruli szavazat modositassal jart, hiszteriakeltes az egesz.
Es ezzel nem azt mondom, hogy nem lehettek problemak, de rendszerszintu visszaeles nem tortent, csak kenyelmes megoldas ez a konteo imado szavazok paranoianak elosegitesere.
Mas tema: Ha Biden nyer is, akkor is baromi nehez helyzetben lesz, hiszen a Szenatus nagy valoszinuseggel marad republikanus kezen, MItch McConnell "vezetesevel". Erre volt mar precedens, Obama utolso ket eveben, amikor 2014-ben a republikanusok a midterm electionon megszereztek a tobbseget a Szenatusban. Ez akkor nagyjabol ugy nezett ki, hogy Mitch mindent megakadalyozott, amit meg tudott, ez varhato a kovetkezo ket evben is egy Biden gyozelem eseten.
Ehhez meg annyit tennek hozza, hogy itt szerencsere nem az megy, hogy talaljunk egy noi elnokjeloltet, hanem olyan opciok vannak, akik jok, es ugy adodnak hogy nok. 2016-ban a demokratak ezt rontottak el tobbek kozt, ott odaadtak az egeszet Hillarynek, mert hogy o megerdemli hogy o legyen az elso no, es ez baromi visszas volt.flori írta:Trend ez most a világban, engem nem is feltétlenül zavar. Dolgoztam nőkkel sokat, még nem volt rossz tapasztalatom. Sokan pusmogták már régebben is (5-6 év), hogy Orbánt is majd egy újhullámos nő tudja majd csak megverni. Németországban, Izlandon, Új-Zélandon láthatjuk is, hogy nem olyan rossz, ha a gyengébbik nem irányít. Persze, divat most ez a hullám, de én személy szerint nem érezném magamat kevésbé biztonságban, ha egy nő vezetné az országot.Ennyire komoly esély van női elnökre? Nem gondoltam volna.
Es a csendes tobbseg?kierkegaard írta: sleepy joe végül úgy ébredhet fel, hogy megnyerte a választást.