OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2020. november 8., vasárnap 1:28

Politikai beállítottságtól függetlenül, az szerintem mindenkinek értelmezhető hogy nem hátrány ha nem röhög az elnöködön az egész világ.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2020. november 8., vasárnap 1:22

Akár tetszik akár nem, a magyar kormány autoriter (nézz meg mondjuk egy House of Freedom kategorizálást) és maffiaszerűen korruptál az adófizetői és EU-s péznekből (tehát gengszter is). Senki nem mondta, hogy egy lapon vagyunk Fehéroroszországgal, de egy skálán közelebb vagyunk hozzájuk, mint mondjuk Dániához.
Bár nem igazán értem, hogy erélyesebb külpolitika alatt mit értesz, mert tudtommal jelenleg is mindenben kinyaljuk az USA alfelét, tehát ennél szervilisebbek már nem lehetnénk velük kapcsolatban.
Ezt nem teljesen értem, én amerikai szemszögből írtam. Erélyesebb külpolitika alatt azt értem, hogy az USA nem csak gazdasági érdekek mentén lesz vezérelve, hanem demokratikus elvek szerint is a Kelet-Európai régióban.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2020. november 8., vasárnap 1:11

BlancoMark írta:
soadroli írta: miért örül minden híresség a vén pedofil győzelmének? nekik mivel lesz jobb?
félreértés ne essék, trump is egy idióta, sőt lehet ő is pedo :mrgreen: csak kíváncsi vagyok.
1. Párizsi klímaegyezménybe való visszalépés
2. Erélyesebb külpolitikai fellépés az autoríter, gengszter kormányokkal szemben (lengyel, magyar, fehérorosz, szlovén stb.)
3. Szociálisabb kormányzás az amerikai társadalmi szakadékok csökkentése érdekében (mondjuk ez az USA-ban utópia szerintem)
4. Demokratikusabb kormányzás, fake newsozás megszűnése

Csak pár lehetséges terület, amiben Biden személye változást jelenthet.
A kettes ponton megakadt a szemem. Egyrészt a magyar és a lengyel kormányt a fehérorosszal egy lapon említeni, ez nálam erősen aránytévesztés, de legalább nem Észak-Koreával folytattad a sort. Másrészt meg nagyon remélem, hogy egy olyan ország, amelyiknek az elnökválasztása tele van csalásokkal és visszaélésekkel, a jövőben kicsit kevésbé fog belevauzni mondják az én hazám sorsába. Bár nem igazán értem, hogy erélyesebb külpolitika alatt mit értesz, mert tudtommal jelenleg is mindenben kinyaljuk az USA alfelét, tehát ennél szervilisebbek már nem lehetnénk velük kapcsolatban.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. november 8., vasárnap 0:41

soadroli írta: miért örül minden híresség a vén pedofil győzelmének? nekik mivel lesz jobb?
félreértés ne essék, trump is egy idióta, sőt lehet ő is pedo :mrgreen: csak kíváncsi vagyok.
Jeffrey Epsteinékkel lógott ő is. Nem véletlenül lett "öngyilkos" a börtönben.:)

Amúgy Trump félkegyelmű kijelentéseiről heti rovatot lehetne készíteni. Nyilván ez a gennyes tus és a redvás szendvics esete de egy ilyen komolytalan ember inkább ne legyen ekkora pozícióban.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2020. november 8., vasárnap 0:37

1. Párizsi klímaegyezménybe való visszalépés
2. Erélyesebb külpolitikai fellépés az autoríter, gengszter kormányokkal szemben (lengyel, magyar, fehérorosz, szlovén stb.)
3. Szociálisabb kormányzás az amerikai társadalmi szakadékok csökkentése érdekében (mondjuk ez az USA-ban utópia szerintem)
4. Demokratikusabb kormányzás, fake newsozás megszűnése

Csak pár lehetséges terület, amiben Biden személye változást jelenthet.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. november 8., vasárnap 0:09

miért örül minden híresség a vén pedofil győzelmének? nekik mivel lesz jobb?
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. november 7., szombat 22:43

füst írta:
revolver írta:

meg ne az egyház
Rémeket látsz, erre nincs ráhatása, így nem is dönthet. Véleménye meg ugyanúgy lehet mint mindenki másnak.
Azert az egyhaz lobbierejet Lengyelorszagban semmisnek tekinteni kicsit eros.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 7., szombat 20:50

revolver írta:
De lenyeg a lenyeg ne politikusok dontsek el hogy egy no mit kezd a testevel.
meg ne az egyház
Rémeket látsz, erre nincs ráhatása, így nem is dönthet. Véleménye meg ugyanúgy lehet mint mindenki másnak.

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa

HozzászólásSzerző: revolver » 2020. november 7., szombat 20:42

meg ne az egyház

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2020. november 7., szombat 19:35

kierkegaard írta: Az abortusz ölés. Olyan ölés, amely megsemmisíti egy emberi élet lehetőségét. Nem gyilkosság és nem is emberölés, de az emberi élet lehetőségének megsemmisítése. A magzat magában hordozza az emberi élet lehetőségét, de még nem egy elő ember. Az abortusz megöl egy olyan élőlényt, aminek nincs tudata arról, hogy életben van. A magzat életben van, csak az nem egy emberi élet.
A magzati agy a terhesség 3-4 hetéig még nem kezdi meg a fejlődést, ekkor csak kicsit több, mint egy elválasztó neuronokból álló üreges cső. A 4. és 8. hét között ez a neurális szövet növekszik, ami a felnőtt agy legfontosabb részeit képezi (előagy, középagy, hátsó és gerincvelő). 8 hétig felismerhető arcvonások alakultak ki, és az agykéreg két különálló félgömbre oszlott. Az első trimeszter (12 hetes) végére az idegsejtek kezdik kezdetleges összefüggéseket kialakítani az agy különböző területei között. Ezek a kapcsolatok azonban ritkán és képtelenek a felnőtt agyhoz hasonló funkciók ellátására. Tehát 12 hétig, bár a magzat biztosan kezd egy kis embernek kinézni, a tudatosságért felelős neurális áramkörök még fejlődés alatt vannak.
Mivel a magzati agy bonyolultsága nő, olyan struktúrákat képez, amelyek hasonlóak a felnőttek által felismert struktúrákhoz, így a magzat képes-e megtapasztalni és reagálni a környezetére. Valójában a vizsgálatok kimutatták, hogy 16 hetes időtartamra a magzat képes alacsony frekvenciájú hangzásra reagálni, és 19 hetes korától a magzat reagál a fájdalomra (visszahúzza egy végtagját v az egész testét).Egy megfigyelő minden bizonnyal azt gondolja, hogy ezek a válaszok nagyon hasonlítanak a tudatosság kezdetére. Azonban ezeken a korai napokon még az idegpálya, ami az érzések (érzékelések) tudatos élményekké alakításáért felel, még nem fejlődött ki. Ez azt jelenti, hogy amit látunk csak reflexek, amelyek valószínűleg teljes egészében az agytörzs és a gerincvelő irányítása alatt állnak.
a fájdalom tudatos megtapasztalásához szükséges agyi struktúrák nem fejlődnek ki a 29.30. hétig.
a hanghatások tudatos feldolgozása is csak a 26. hét után lehetséges
a tudósok még akkor is óvatosan fogalmaznak egy magzat öntudatosságával kapcsolatban, ha már rendelkezik egy felnőtt teljes agyi struktúrájával, ez főként az alacsony oxigénszint és a méhlepényből folyamatosan érkező alvásserkentő kémiai anyagok miatt van (utóbbi azt hivatott szolgálni, hogy a születés pillanatáig a magzat egy erősen kába állapotban legyen)
végül: habár a tudomány nem tud és nem is kell választ adnia az abortusszal kapcsolatos morális kérdésekre, segítségével bepillantást nyerhetünk az agyi fejlődés csodáiba
kijelenthető, hogy a méhben lévő magzat valószínűtlen hogy valaha is megtapasztalja majd az öntudatosságot
de azt is tudjuk, hogy amint az idegpálya elnyeri végső formáját a fejlődés során (ez a szülés előtti utolsó hetekben következik be), a magzat képes lehet kezdetleges emlékeket alkotni és eltárolni, ami azt jelenti hogy a születés után képes lehet felismerni az édesanyja hangját, vagy más hangokat, esetleg illatokat, melyekkel még a méhben került kapcsolatra. tény, hogy az újszülöttek kedvelik a magzatvíz illatát.

Egy normális világban szerintem fontos lenne egy olyan felvilágosult nézőpont mint a nyugati országokban ahol lehetséges mütét helyett gyógyszeres abortuszra elmenni.
A legtőbb ország a Mifegyne nevű tablettát használja. A mifepriszton szelektíven blokkolja a progeszteron hatását. Bevétele a terhesség megszakadásához vezet, a spontán vetéléshez hasonló módon.Két nappal a mifepriszton bevétele után egy másik hormont, egy prosztaglandint is be kell venni, hogy a petezsák kilökődjön.
Franciaország egy vizsgálatot kért a gyógyszerrel kapcsolatban a CHMP-től (Emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága).
A CHMP arra a következtetésre jutott, hogy a mifeprisztont tartalmazó gyógyszerek haszon/kockázat mérlege az elfogadott javallatokban kedvez. Ismert szövödményei pedig nincsenek.
Zárószóként pedig Dr. Christian Fiala szavait idézném:
„Afrikai és ázsiai tapasztalataim mély nyomott hagytak bennem. Ezeken a helyeken, ahol az abortusz illegális, tanúja voltam annak, hogyan szenvednek és halnak meg nők naponta a törvénytelen terhességmegszakítások következtében. Az illegális terhességmegszakítások körülményei és következményei minden elképzelésen túltesznek. A nők elleni háború közel került a megvalósuláshoz.“

Huh koszi ezt a kommentet, igazan tanulsagos volt.

Szerintem alapjáraton minden nőnek van joga a testéről dönteni. Azért itt rengeteg változásról van szó mind érzelmileg mind fizikailag (vizesedes, plusz kilok, narancsbőr) plusz olyan valtozasok amik eleted vegeig veled maradnak gondolok itt csaszarmetszesrol vagy magara a gát metszésre.
Aztán ott vannak az anyagi költségek, már ha felfogadsz egy orvost alkalmanként 12-15ft is elkérhetnek.

Egy bizonyos ideig nálam abszolut jogaban áll a nőnek meghoznia ezt a döntést. Mert még mindig nekik kell végig csinálni, nem a férfiaknak.

Meg most jonnek sokan az örökbefogadással, de milyen alapon kenyszeritjuk ra a nőkre ezt a 9 hónapot (amihez lehet nincsenek is meg a megfelelo anyagi hattere)
És akkor legyenek egy eletre testi lelki nyomorai esetlegesen egy rossz ovszer miatt, vagy a spirál hibájából (true story, nővérem a spirált is kicselezte)

Szoval oke vedekezzunk de mivan ha azert lesz valaki terhes mert nem vallt be?

A megelozes lenne a legfontosabb. Iskolakban otthon stb... mi sulinkban pl sosem volt errol szo. Soha.

Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. november 7., szombat 19:14

füst írta:
Te itt feltetelezed, hogy valaki tudta, hogy esemeny utani tablettat kellene bevennie mert terhes lett. Azert nem minden terhessegnel tudod az aktus utan, hogy terhes lettel. Ebben szerintem mindketten egyet erthetunk.
Mint mondtam fél tucatnyi védekezési módszer van, hagy ne kelljen erről beszélni, mindenki tisztában van vele. Minden eszköz megvan arra, hogy meg tudja előzni az ember a terhességet.
Az eseményutáni csak akkor jön már szóba amikor minden más eszközről megfeledkezett valaki, hogy még akkor is van megoldás. Ha mindent megtesz valaki, és mégis becsúszik a terhesség, az sajnos benne van a pakliban. Nagyon ritkán, de előfordulhat. Van akinek meg a végbélrák jut, az mit mondjon?
Méltósággal kell kezelni azt amit ránk mér az élet. Ha végképp nem megy, akkor ott az örökbeadás, senkit sem köteleznek arra hogy anya legyen.

És kérlek ne példálózz velem, akármekkora genderszabadság is lesz a világon, nincs az az isten hogy én terhes legyek.

Akkor a szír dolgot lezárhatjuk, remélem megválaszoltam a kérdésed mit gondolok róla. :)
Az a szörnyű, hogy sok pár van, akik mindent megtesznek, de mégse lehet gyerekük. Évekig próbálkoznak, elmennek IVF-re, stb. Mások meg úton-útfélen teherbe esnek, aztán meg indulnak az "angyalgyárba".

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 7., szombat 19:12

Te itt feltetelezed, hogy valaki tudta, hogy esemeny utani tablettat kellene bevennie mert terhes lett. Azert nem minden terhessegnel tudod az aktus utan, hogy terhes lettel. Ebben szerintem mindketten egyet erthetunk.
Mint mondtam fél tucatnyi védekezési módszer van, hagy ne kelljen erről beszélni, mindenki tisztában van vele. Minden eszköz megvan arra, hogy meg tudja előzni az ember a terhességet.
Az eseményutáni csak akkor jön már szóba amikor minden más eszközről megfeledkezett valaki, hogy még akkor is van megoldás. Ha mindent megtesz valaki, és mégis becsúszik a terhesség, az sajnos benne van a pakliban. Nagyon ritkán, de előfordulhat. Van akinek meg a végbélrák jut, az mit mondjon?
Méltósággal kell kezelni azt amit ránk mér az élet. Ha végképp nem megy, akkor ott az örökbeadás, senkit sem köteleznek arra hogy anya legyen.

És kérlek ne példálózz velem, akármekkora genderszabadság is lesz a világon, nincs az az isten hogy én terhes legyek.

Akkor a szír dolgot lezárhatjuk, remélem megválaszoltam a kérdésed mit gondolok róla. :)

pitkon
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: pitkon » 2020. november 7., szombat 18:56

füst írta:
Szoval teged altalanossagban az zavar, hogy valaki kiolt egy eletet. Felmerul bennem a kerdes, hogy mas dontesekben is az elet mellett teszed-e le a voksod. Peldaul a menekultek befogadasa, ezzel megmentve oket a halaltol. ( A szir bevandorlok helyzete jo pelda erre) Vagy peldaul mennyire foglalkoztat teged az ehezes felszamolasa? Rendszeres aktiv hozzajarulassal a sajat reszedrol.
Nem, számomra nem összehasonlítható a két dolog, az abortusz és az úgymond menekültkérdés.

De van közös pont, mindkettő témát a felelősség szempontjából közelítem meg. Felelős az ember a tetteiért, ha nem védekezik valaki és nem szed be eseményutáni tablettát sem, akkor nem fair pár hónap múlva cafatokra szedni egy másik megkezdett életet. Ha elmulasztotta valaki megtenni a lépéseket, akkor vállalja a következményét.
Természetesen leszámítva a kivételeket, amik már korábban elhangzottak. De az nem jó érv hetek-hónapokkal az aktus után hogy bocs de én igazából nem akarok gyereket.

A szírek esetét is a felelősség szempontjából tudom megközelíteni, az én értékrendem szerint minden ember felelős a saját hazájáért, és ha akció van, akkor bármilyen nehéz, felül kell kerekedni és a menekülés helyett küzdeni kell a jobb életért, mert más nem fogja megvívni az én harcomat.

A mi, mint esetleges befogadók szempontjából a felelősség addig tart, hogy először a saját közösségünkkel foglalkozzunk. Szép dolog a befogadás, de van fontossági sorrend, először a saját problémáinkkal kell foglalkozni, mert itt helyben is vannak rászorulók, akik a mi közösségünk tagjai, és velük szemben nem fair, ha helyettük idegeneken segítünk. Persze a halál elől menekülők elsőbbséget élveznek az én értékrendem szerint is. De nem hiszem hogy halállal jár az, ha valakit megállítunk a szerb határnál. A lengyelek a II. vh-ban szó szerint a halál elől menekültek a német megszállás után. Na ott szélesre tárult minden kapu. Nagyon helyesen. :)

A szir haborus reszhez sokat nem fuznek hozza. Kivanom, hogy sose kerulj olyan helyzetbe, hogy az elet probara tesz, hogy vajon meddig kuzdenel mikor semmi nem maradt a varosodbol. Illetve az nem jar halallal ha megallitod a Szerb hatarnal. Az viszont azzal jar amikor visszakuldod a haborus ovezetbe. Mielott meg felreertenel, nem mondom, hogy fut fat be kellene fogadnia Europanak de a masik vegletet sem szeretem amikor mindenkit egy kalap ala veszunk.

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2020. november 7., szombat 18:53

pitkon írta: Tovabba egy nonek is vannak erzesei. Talan kisse osszetettebbek is mint egy magzatnak.
Kötelező jelleggel végignézetném mindegyikkel a Néma sikoly c. filmet.
Ha utána is el akarná vetetni az egészséges magzatot, akkor kijelenthető, hogy nincsenek emberi érzései.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

pitkon

HozzászólásSzerző: pitkon » 2020. november 7., szombat 18:48

Swineherd írta:
pitkon írta: Peldaul a menekultek befogadasa, ezzel megmentve oket a halaltol. ( A szir bevandorlok helyzete jo pelda erre)...
Az első biztonságos országig mentek szegények. Ja, nem.
egy masik ember mit csinalhat a testevel.
Nem az ő teste, a magzat egy másik test, érzésekkel.
Igen, az elso biztonsagos orszagig(Torokorszag) is mentek tobb millioan. Termeszetesen mentek tovabb is.

Akkor maradjunk annyiban, hogy azert a no testerol is csak dontenek, nem de?
Tovabba egy nonek is vannak erzesei. Talan kisse osszetettebbek is mint egy magzatnak.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 7., szombat 18:35

Szoval teged altalanossagban az zavar, hogy valaki kiolt egy eletet. Felmerul bennem a kerdes, hogy mas dontesekben is az elet mellett teszed-e le a voksod. Peldaul a menekultek befogadasa, ezzel megmentve oket a halaltol. ( A szir bevandorlok helyzete jo pelda erre) Vagy peldaul mennyire foglalkoztat teged az ehezes felszamolasa? Rendszeres aktiv hozzajarulassal a sajat reszedrol.
Nem, számomra nem összehasonlítható a két dolog, az abortusz és az úgymond menekültkérdés.

De van közös pont, mindkettő témát a felelősség szempontjából közelítem meg. Felelős az ember a tetteiért, ha nem védekezik valaki és nem szed be eseményutáni tablettát sem, akkor nem fair pár hónap múlva cafatokra szedni egy másik megkezdett életet. Ha elmulasztotta valaki megtenni a lépéseket, akkor vállalja a következményét.
Természetesen leszámítva a kivételeket, amik már korábban elhangzottak. De az nem jó érv hetek-hónapokkal az aktus után hogy bocs de én igazából nem akarok gyereket.

A szírek esetét is a felelősség szempontjából tudom megközelíteni, az én értékrendem szerint minden ember felelős a saját hazájáért, és ha akció van, akkor bármilyen nehéz, felül kell kerekedni és a menekülés helyett küzdeni kell a jobb életért, mert más nem fogja megvívni az én harcomat.

A mi, mint esetleges befogadók szempontjából a felelősség addig tart, hogy először a saját közösségünkkel foglalkozzunk. Szép dolog a befogadás, de van fontossági sorrend, először a saját problémáinkkal kell foglalkozni, mert itt helyben is vannak rászorulók, akik a mi közösségünk tagjai, és velük szemben nem fair, ha helyettük idegeneken segítünk. Persze a halál elől menekülők elsőbbséget élveznek az én értékrendem szerint is. De nem hiszem hogy halállal jár az, ha valakit megállítunk a szerb határnál. A lengyelek a II. vh-ban szó szerint a halál elől menekültek a német megszállás után. Na ott szélesre tárult minden kapu. Nagyon helyesen. :)

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2020. november 7., szombat 18:30

Az abortusz ölés. Olyan ölés, amely megsemmisíti egy emberi élet lehetőségét. Nem gyilkosság és nem is emberölés, de az emberi élet lehetőségének megsemmisítése. A magzat magában hordozza az emberi élet lehetőségét, de még nem egy elő ember. Az abortusz megöl egy olyan élőlényt, aminek nincs tudata arról, hogy életben van. A magzat életben van, csak az nem egy emberi élet.
A magzati agy a terhesség 3-4 hetéig még nem kezdi meg a fejlődést, ekkor csak kicsit több, mint egy elválasztó neuronokból álló üreges cső. A 4. és 8. hét között ez a neurális szövet növekszik, ami a felnőtt agy legfontosabb részeit képezi (előagy, középagy, hátsó és gerincvelő). 8 hétig felismerhető arcvonások alakultak ki, és az agykéreg két különálló félgömbre oszlott. Az első trimeszter (12 hetes) végére az idegsejtek kezdik kezdetleges összefüggéseket kialakítani az agy különböző területei között. Ezek a kapcsolatok azonban ritkán és képtelenek a felnőtt agyhoz hasonló funkciók ellátására. Tehát 12 hétig, bár a magzat biztosan kezd egy kis embernek kinézni, a tudatosságért felelős neurális áramkörök még fejlődés alatt vannak.
Mivel a magzati agy bonyolultsága nő, olyan struktúrákat képez, amelyek hasonlóak a felnőttek által felismert struktúrákhoz, így a magzat képes-e megtapasztalni és reagálni a környezetére. Valójában a vizsgálatok kimutatták, hogy 16 hetes időtartamra a magzat képes alacsony frekvenciájú hangzásra reagálni, és 19 hetes korától a magzat reagál a fájdalomra (visszahúzza egy végtagját v az egész testét).Egy megfigyelő minden bizonnyal azt gondolja, hogy ezek a válaszok nagyon hasonlítanak a tudatosság kezdetére. Azonban ezeken a korai napokon még az idegpálya, ami az érzések (érzékelések) tudatos élményekké alakításáért felel, még nem fejlődött ki. Ez azt jelenti, hogy amit látunk csak reflexek, amelyek valószínűleg teljes egészében az agytörzs és a gerincvelő irányítása alatt állnak.
a fájdalom tudatos megtapasztalásához szükséges agyi struktúrák nem fejlődnek ki a 29.30. hétig.
a hanghatások tudatos feldolgozása is csak a 26. hét után lehetséges
a tudósok még akkor is óvatosan fogalmaznak egy magzat öntudatosságával kapcsolatban, ha már rendelkezik egy felnőtt teljes agyi struktúrájával, ez főként az alacsony oxigénszint és a méhlepényből folyamatosan érkező alvásserkentő kémiai anyagok miatt van (utóbbi azt hivatott szolgálni, hogy a születés pillanatáig a magzat egy erősen kába állapotban legyen)
végül: habár a tudomány nem tud és nem is kell választ adnia az abortusszal kapcsolatos morális kérdésekre, segítségével bepillantást nyerhetünk az agyi fejlődés csodáiba
kijelenthető, hogy a méhben lévő magzat valószínűtlen hogy valaha is megtapasztalja majd az öntudatosságot
de azt is tudjuk, hogy amint az idegpálya elnyeri végső formáját a fejlődés során (ez a szülés előtti utolsó hetekben következik be), a magzat képes lehet kezdetleges emlékeket alkotni és eltárolni, ami azt jelenti hogy a születés után képes lehet felismerni az édesanyja hangját, vagy más hangokat, esetleg illatokat, melyekkel még a méhben került kapcsolatra. tény, hogy az újszülöttek kedvelik a magzatvíz illatát.

Egy normális világban szerintem fontos lenne egy olyan felvilágosult nézőpont mint a nyugati országokban ahol lehetséges mütét helyett gyógyszeres abortuszra elmenni.
A legtőbb ország a Mifegyne nevű tablettát használja. A mifepriszton szelektíven blokkolja a progeszteron hatását. Bevétele a terhesség megszakadásához vezet, a spontán vetéléshez hasonló módon.Két nappal a mifepriszton bevétele után egy másik hormont, egy prosztaglandint is be kell venni, hogy a petezsák kilökődjön.
Franciaország egy vizsgálatot kért a gyógyszerrel kapcsolatban a CHMP-től (Emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága).
A CHMP arra a következtetésre jutott, hogy a mifeprisztont tartalmazó gyógyszerek haszon/kockázat mérlege az elfogadott javallatokban kedvez. Ismert szövödményei pedig nincsenek.
Zárószóként pedig Dr. Christian Fiala szavait idézném:
„Afrikai és ázsiai tapasztalataim mély nyomott hagytak bennem. Ezeken a helyeken, ahol az abortusz illegális, tanúja voltam annak, hogyan szenvednek és halnak meg nők naponta a törvénytelen terhességmegszakítások következtében. Az illegális terhességmegszakítások körülményei és következményei minden elképzelésen túltesznek. A nők elleni háború közel került a megvalósuláshoz.“

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2020. november 7., szombat 18:28

Hát, ezzel nem leszek népszerű, de ez a COVID ilyen szempontból is "jó valamire".
Mindenesetre, én nem vagyok rasszista, meg semmi. A rendszerünk eltartja, sőt támogatja a sok ingyenélőt. Ez van. Minek dolgozzon, ha segélyekből megvan havi fél milla? Én meg a fizetésem 40%-át befizetem mindenféle adóban meg szociális hozzájárulásban. Hát a fszom.

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2020. november 7., szombat 18:25

pitkon írta: Peldaul a menekultek befogadasa, ezzel megmentve oket a halaltol. ( A szir bevandorlok helyzete jo pelda erre)...
Az első biztonságos országig mentek szegények. Ja, nem.
egy masik ember mit csinalhat a testevel.
Nem az ő teste, a magzat egy másik test, érzésekkel.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

pitkon

HozzászólásSzerző: pitkon » 2020. november 7., szombat 18:19

füst írta:
pitkon írta:

Masreszt nem ertem miert zavarja az embereket az abortusz. Ez egy lehetoseg.
Elmondom. :mrgreen:
Minden egyes abortusz egy élet kioltását jelenti. Ez mikro és makro szinten is probléma.

Mikroszinten egy magzatnak is joga van az élethez, nem fair azért megszakítani egy terhességet és kioltani egy életet, mert lusta valaki védekezni a féltucat módszer valamelyikével. Az anyaság sem kötelesség, örökbe lehet adni a gyermeket. Ezért aztán néhány sarkalatos eset kivételével az abortusz egy etikailag erőteljesen megkérdőjelezhető intézmény.

Makroszinten azért gond, mert a fejlett világban kritikusan rosszak a születési arányok. Es ez további problémákat von maga után. Öregedő és fogyatkozó népesség, nyugdíjasok egyre nehezedő eltartása, faluk és vidéki kisvárosok elnéptelenedése, stb.

Jo amik irsz amugy csak nekem valahogy olyba tunik, hogy hirtelen olyan fontos lett, hogy kotelezzunk masokat a szulesre mert az elethez valo jog szent es serthetetlen kozben vannak meg mas teruletek is ahol beszelhetnenk emberi eletek kioltasarol megsem foglalkozunk veluk ennyire. Illetve nekem az is fura, hogy allamilag eldontjuk, hogy egy masik ember mit csinalhat a testevel.

Irtad meg, hogy nem tartod jo dolognak, hogy barmikor barki szamara elerheto legyen. Ezt ugy irod mintha egy abortuszra jokedvukben jarnanak az emberek mint altalanos hetvegi program.

Nem igazan vagyok kepben orokbeadassal kapcsolatban. Mennyire egyszeru folyamat ez? Csak mert azt tovabbra is tartom, hogy ha megszulnek egy gyereket de aztan egybol megy allami gondozasba akkor annak a gyereknek az eletkorulmenyei nem eppen lesznek idealisak.

Vissza: