Se erőm, se időm nincs ezekre sajnos. Nem voltál félreérthető, cska csúsztattál, nincs ezzel gond, csak ne tagadjuk le, ha rávilágítanak.El Sie7e írta:mikor volt az internetadós tüntetésen kívül foganatja bármilyen tüntetésnek? sztem te sem gondolod komoly érvnek ezt de ha meg igen, hogy egy klasszikus idézzek: "lehet tüntetni a parlament előtt. előbb-utóbb úgy is megunják és hazamennek".Pipita írta:
Köszönöm a kioktatást, taníts még, kérlek, lehetőleg ebben a szimpatikus stílusodban, amit képviselsz. ))))
Ne legyél már cinikus, hogy ne kapcsolódna a rendkívüli jogrendhez? Szerinted miétr akkor adják be ezeket amikor azonnal el lehet fogadtatni és 90 napig konkrétan törvénytelen tüntetni? Mert tudták hogy tüntetések lennének. De nem lehetnek. Tényleg nem kapcsolódik a törvényalkotás a rendkívüli jogrendhez? Puszta véletlen hogy pont most hozzák a népszerűtlen hatalom-bebetonozási kísérletüket?
Milyen intézkedéseket lehet elfelejteni? Szerinted a választási törvény módosítása meg az alkotmánymódosítás 90 nap múlva lejár? Ne beszélj már ostobaságokat könyörgöm, vagy ne hazudj, azért egy minimális szintet tartsunk már meg, még ha nehezedre is esik. Azt remélem sikerült felfognod hogy nem a maszkviseléssel van bajom, meg az éttermek bezárásával, de ha esetleg véletlenül nem értetted volna meg, akkor most szeretném egyértelműen a tudtodra hozni.
Igen, teljesen legitim módon, az éj leple alatt, azonnal elfogadva, hírverést lehet csinálni de mondjuk tüntetni nem lehet ellene, felszólalni gyakorlatilag nem lehet ellene. Annak azért örülök, hog yegyetértünk abban, hogy nem ez kellene hogy legyen most a legfontosabb, hogy 2 év múlva is hatalomban maradjon az, aki szarik a népére.
Annak is örülök, hogy azt is elismered, hogy kihasználja a kereszténydemokrata ( ) kormány a válsághelyzetet a saját hatalmának bebetonozására. Az indexben nyugodtan kételkedhetsz, azt már régen kicsinálták a szerelmeid, nem is értem hogy merülhetnek fel. Majd biztos tibiatya lesz a hős ellenzéki újságíró.
Ez így van. És most elővegyem a te stílusodat, és el kezdjem magyarázni, hogy mi a célja egy választási rendszernek és miért nem szép dolog azzal foglalkozni, hogy a saját esélyeimet növeljem olyankor, amikor az lenne a legfontosabb, hogy ne haljon meg naponta száz magyar állampolgár? Áh, sajnos nem tudom utánozni a stílusodat, mondjuk szerencsére nem is szeretném.
A sok kis kamupártot nem ez fogja visszaszorítani, ne tedd már magadat teljesen nevetségessé. Lehet egy igazi ügyészség kellene aki a haverok lopásaival is foglalkozik, meg lehet a kampánypénzek törvényét kellene ehhez módosítani, nem? De majd biztos azért nem fog görény meg a többi súlyos száz milliókat lopni most, mert 27 helyett már 50 hajléktalant kell majd lefizetniük. Ennyire talán még te sem lehetsz naiv.
azokat az intézkedéseket lehet elfelejteni amit a rendkívüli jogrend alatt a felhatalmazás keretében hoztak. lehet félreérthető voltam bocsánat. de én ott a rendelektekre gondoltam, és nem a törvényekre. a tövények tiszta sor, maradnak mivel a parlament szavazza meg őket, mint máskor is. lehet róluk vitázni is, attól hogy pandémia van
fel lehet szólalni ellene a parlamentbe falai között. a tüntetésnek meg az szfe kapcsán láthatjuk h mennyi értelme van de jogos, igazad van, nem ez most a legfontosabb!
egy vmit mondj meg nekem, ha az ellenzék hónapok óta azt mantrázza, hogy közös lista, akkor ez a törvénymódosítás most miben akadályozza meg őket? tényleg nem tudom, jó lenne ha nem csak elmondanánk hogy megint egy szög a demokrácia koporsójába, hanem rá is világítanánk h miért
a 101 halotthoz pedig: te személy szerint milyen intézkedéseket vélnél helyesnek a jelenlegi helyzetben? mikor hoztad volna meg a korlátozásokat, és miket? ez sem kötekedés, csak érdekel a véleményed
Örülök hogy szerinted sem a buzizás meg a választási rendszer bolygatása a legfontosabb egy világjárvány idején, amikor százával halnak naponta a honfitársaink. Örülök hogy van közös metszet kettőnk között. Már csak a kormánnyal kéne dumálni hogy talán tegyék helyre a fontossági sorrendet, ha már a kezükben a nagyszüleink sorsa.
Ki mantrázza hónapok óta hogy közös lista? Én ilyenről nem tudok, csak arról hogy ötlet szintjén felmerült, hogy lehet az lesz. De például a kutyapárt nem lesz rajta a közös listán, ez ezer százalék, ők 27 egyéni jelöltet akartam indítani, így most kénytelenek lesznek minimum 50-et, és ez cska egy példa. De a közös listáról még egyáltalán nincs megegyezés, ám bele lesznek kényszerítve, orbán viktor akaratának köszönhetően, aki pedig nyilván lemérte és kiszámolta hogy így kevesebben fognak rájuk szavazni. De megint pont a lényeg mellett megyünk el. Ki az istent érdekel a két év múlva esedékes választás, mikor ma napi száz ember hal meg? Miért az a fontosabb, hogy két év múlva is mi nyerjünk, és miért nem a,z hogy a nagyanyám is leszavazhasson két év múlva is? Erről beszéljünk, ez a kormányzás bukása, eddig is ez lett volna a lényeg, ne a lényeg mellett sétáljunk már el könyörgöm.
Én milyen korlátozásokat hoznék a jelenlegi helyzetben? Hogy jön ez ide? Mondjuk ha én lennék tíz éve teljhatalomban lévő orbánviktor, akkor lehet kezdtem volna valami a rothadó egészségüggyel, nem hazudtam volna hónapokon keresztül azt hogy készen állunk bármire, jöhet nekünk bárki, meggyógyítunk mindenkit, hogy aztán vakarásszam a heréimet, majd mikor beüt a szar, akkor feltegyem a kezem, hogy hát olyan 50% esély van rá hogy beomlik a magyar egészségügy, szorri bojz, ez van.
Ha én lennék kormányon akkor lehet hogy hoztam volna talán népszerűtlenebb, de kevésbé radikális korlátozásokat az elmúlt 3 hónapban amikor absozlút semmilyen korlátozás nem volt érvényben. Lehet, hogy vesztettem volna an épszerűségi indexből, de most nem kéne kétségbeesve kapkodni hogy ugyan ne dögöljön már meg a fél ország.
Hogyha én lettem volna kormányon, átláthatóan közöltem volna az adatokat a szakértőknek és a felelősöknek, hogy felelős döntést tudjanak hozni és meg tudják szervezni a védekezést azok, akiknek ez a feladatuk. Erre az önkormányzatoknak nem volt lehetősége mert nem kapnak adatokat, nem kapnak válaszokat a kérdéseikre, a sötétben tapogatóznak.
Ezer sebből vérzik ma ez a kormányzás, lévén hogy mint olyan, nincs.