Csúsztattam??? ember, olvasd el amit írtam, te értelmezted szándékosan félre ezek szerint:Pipita írta:Se erőm, se időm nincs ezekre sajnos. Nem voltál félreérthető, cska csúsztattál, nincs ezzel gond, csak ne tagadjuk le, ha rávilágítanak.El Sie7e írta:
mikor volt az internetadós tüntetésen kívül foganatja bármilyen tüntetésnek? sztem te sem gondolod komoly érvnek ezt de ha meg igen, hogy egy klasszikus idézzek: "lehet tüntetni a parlament előtt. előbb-utóbb úgy is megunják és hazamennek".
azokat az intézkedéseket lehet elfelejteni amit a rendkívüli jogrend alatt a felhatalmazás keretében hoztak. lehet félreérthető voltam bocsánat. de én ott a rendelektekre gondoltam, és nem a törvényekre. a tövények tiszta sor, maradnak mivel a parlament szavazza meg őket, mint máskor is. lehet róluk vitázni is, attól hogy pandémia van
fel lehet szólalni ellene a parlamentbe falai között. a tüntetésnek meg az szfe kapcsán láthatjuk h mennyi értelme van de jogos, igazad van, nem ez most a legfontosabb!
egy vmit mondj meg nekem, ha az ellenzék hónapok óta azt mantrázza, hogy közös lista, akkor ez a törvénymódosítás most miben akadályozza meg őket? tényleg nem tudom, jó lenne ha nem csak elmondanánk hogy megint egy szög a demokrácia koporsójába, hanem rá is világítanánk h miért
a 101 halotthoz pedig: te személy szerint milyen intézkedéseket vélnél helyesnek a jelenlegi helyzetben? mikor hoztad volna meg a korlátozásokat, és miket? ez sem kötekedés, csak érdekel a véleményed
Örülök hogy szerinted sem a buzizás meg a választási rendszer bolygatása a legfontosabb egy világjárvány idején, amikor százával halnak naponta a honfitársaink. Örülök hogy van közös metszet kettőnk között. Már csak a kormánnyal kéne dumálni hogy talán tegyék helyre a fontossági sorrendet, ha már a kezükben a nagyszüleink sorsa.
Ki mantrázza hónapok óta hogy közös lista? Én ilyenről nem tudok, csak arról hogy ötlet szintjén felmerült, hogy lehet az lesz. De például a kutyapárt nem lesz rajta a közös listán, ez ezer százalék, ők 27 egyéni jelöltet akartam indítani, így most kénytelenek lesznek minimum 50-et, és ez cska egy példa. De a közös listáról még egyáltalán nincs megegyezés, ám bele lesznek kényszerítve, orbán viktor akaratának köszönhetően, aki pedig nyilván lemérte és kiszámolta hogy így kevesebben fognak rájuk szavazni. De megint pont a lényeg mellett megyünk el. Ki az istent érdekel a két év múlva esedékes választás, mikor ma napi száz ember hal meg? Miért az a fontosabb, hogy két év múlva is mi nyerjünk, és miért nem a,z hogy a nagyanyám is leszavazhasson két év múlva is? Erről beszéljünk, ez a kormányzás bukása, eddig is ez lett volna a lényeg, ne a lényeg mellett sétáljunk már el könyörgöm.
Én milyen korlátozásokat hoznék a jelenlegi helyzetben? Hogy jön ez ide? Mondjuk ha én lennék tíz éve teljhatalomban lévő orbánviktor, akkor lehet kezdtem volna valami a rothadó egészségüggyel, nem hazudtam volna hónapokon keresztül azt hogy készen állunk bármire, jöhet nekünk bárki, meggyógyítunk mindenkit, hogy aztán vakarásszam a heréimet, majd mikor beüt a szar, akkor feltegyem a kezem, hogy hát olyan 50% esély van rá hogy beomlik a magyar egészségügy, szorri bojz, ez van.
Ha én lennék kormányon akkor lehet hogy hoztam volna talán népszerűtlenebb, de kevésbé radikális korlátozásokat az elmúlt 3 hónapban amikor absozlút semmilyen korlátozás nem volt érvényben. Lehet, hogy vesztettem volna an épszerűségi indexből, de most nem kéne kétségbeesve kapkodni hogy ugyan ne dögöljön már meg a fél ország.
Hogyha én lettem volna kormányon, átláthatóan közöltem volna az adatokat a szakértőknek és a felelősöknek, hogy felelős döntést tudjanak hozni és meg tudják szervezni a védekezést azok, akiknek ez a feladatuk. Erre az önkormányzatoknak nem volt lehetősége mert nem kapnak adatokat, nem kapnak válaszokat a kérdéseikre, a sötétben tapogatóznak.
Ezer sebből vérzik ma ez a kormányzás, lévén hogy mint olyan, nincs.
"az, hogy egyébként a parlament működik, és ettől tejsen függetlenül törvényjavaslatokat is benyújtanak, nem kapcsolódik a "felhatalmazáshoz", mivel az a kormány rendeleteivel meghozott döntéseire vonatkozik, ami egyébként a veszélyhelyzet megszűnésével hatályát veszti. és ha csak nem hozzák meg azokat az intézkedéseket törvény formájában, akkor azokat el is lehet felejteni."
MAGYARUL: a kormány rendeleteivel meghozott döntései veszítik hatályukat
hol írtam hogy a törvények veszítik hatályukat? kérlek világosíts fel, mert nagyon érdekel
közös lista: persze hogy csak ötlet szintjén merül fel, hiszen a válaszásokig még másfél év van, nem most fogják a jelölteket meghatározni...
de csak pár cikk hogy mennyire "komoly":
https://azonnali.hu/cikk/20200925_vagy- ... sehogy-sem
https://nepszava.hu/3094965_a-kozos-lista-jobban-hasit
https://publicus.hu/blog/egy-lista-elov ... -eselyeit/
https://mandiner.hu/cikk/20200925_kozos ... _gyurcsany
https://24.hu/belfold/2020/09/24/fekete ... -momentum/
direkt hoztam több párthoz kötődő hírt is, nehogy azzal legyek megvádolva h csak 1 párt kitalációja ez a közös lista
a magyar kétfarkú kutyapárttal lehet komolyan példálózni? egy viccpárttal? na ne
az pedig, hogy milyen intézkedéseket hoztál volna, azért érdekelt mert te kritizálsz akkor gondolom van elképzelésed, hogy kellett volna