Realista24 írta: Az ilyen mértékű leepites általában azt mutatja hogy az adott cégnél rengeteg fölösleges munkaero volt covid előtt is.
Klasszik multi betegség.
Lehet ezt is feltetelezni, de a lentebbi kijelentestol ez fuggetlen. A feltett felesleges munkaerovel meglenne barki, ha nincs a covid, mint szikra. Nyilvan az alaptezis igaz, hogy a multik tul jol tartjak magukat, nem is vedem oket, sokkal inkabb a munkavallaloi szemszogre szeretnek ravilagitani. Ha a ceg sziv, ok is szivnak.
Szerintem teny, hogy a telkok ugyanugy nem jartak jol a jarvannyal, mint a legtobb iparag. Kivulrol is feltuno, hogy visszavetette a halozatepitest, rendezvenyeket, uzleti szolgaltatasokat es az eszkozeladasokat is. Cserebe valamivel jobban megy a lakossagi agazat, ami nem meglepetes.
Nem mondom, hogy a legrosszabbul jartak, mert ez nem lenne igaz, de legnagyobb nyerteskent beallitani oket nem korrekt. Vesztesek, legfeljebb kevesbe, mint masok. Amennyiben pedig ugy alakul, hogy honapokig ingyenszolgaltatast kell adni es ezzel penzt elvenni a jelenleg zaszloshajonak tuno agazatbol, nem nehez kikovetkeztetni, hogy lesznek meg leepitesek es meg kevesbe lesznek nyertesek ezek a cegek. Igy pedig ott vagyunk, amire celozni szerettem volna, hogy megszivjak a munkavallalok.
revolver írta: ki a szolgaltato ahol leepites volt? valoszinusitem, hogy ez nem leepites, hanem in/outsource.
Nem, nem outsource, valodi leepites. Meg nem lattam valodi szamokat nyilvanosan kozolve az erintettektol, igy ezzel most meg en sem elnek, bocsi. Kicsit ongol volt igy ezzel dobalozni es ervelni, de mar leirtam, szoval ez van. Remelem hiszel nekem, de rajtad all.