OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: revolver » 2020. november 16., hétfő 21:02

a sör nekem is szar, elég vizes.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 16., hétfő 20:37

revolver írta:
nekem 2 hét után sem jött vissza még 100%-osan. az izek egész jók, de a szaglás fura, a "saját" szagomat nem érzem egyáltalán :lol: :lol:
bíztató :D

haverom is mondja, hogy a sör ízét nem érzi még 100%osan...az mondjuk elég nagy baj. :mrgreen:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2020. november 16., hétfő 20:37

Genetika, immunrendszer, ki mekkora dózist kap..nagyon széles a skála.

Anno amit nem olvastam, a 28 éves roma képviselőnek volt valami alapbetegsége? Az para volt azért.
Nem illik.

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa

HozzászólásSzerző: revolver » 2020. november 16., hétfő 20:32

nekem 2 nap volt kemény, most már csak kellemetlen ez a hülye szag/íz vesztés. remélem egy hét alatt visszajön.
nekem 2 hét után sem jött vissza még 100%-osan. az izek egész jók, de a szaglás fura, a "saját" szagomat nem érzem egyáltalán :lol: :lol:

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 16., hétfő 19:47

Realista24 írta:
Jajaja, erre gondoltam.
Akkor "hozzátok" amit az átlag.

Kollégám nincs 50, sportos, normális életet él, se cigi, se semmi. Majdnem másfél hete lázas. Most már csak hőemelkedés, de 4-5 napig 39-40korul volt.
Másik kolléganő szintén ko, ketto másik simán elvolt, tudtam melózni is.
hát igen, durva, nem gondoltam volna, hogy beleszaladunk, bár már egyre több ismerősünk átesett rajta, nálunk a fél tanári kar okt. vége óta átesett.

nekem 2 nap volt kemény, most már csak kellemetlen ez a hülye szag/íz vesztés. remélem egy hét alatt visszajön.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 16., hétfő 19:39

csababarca írta:
Realista24 írta:

Minden más rendben amúgy?
covid ügyben?

anyum ágynak van dőlve 5 napja, néha jobb, néha rosszabb neki, de eléggé lenyomta a covid.
pedig nincs más betegsége, "csak" 60 éves.

nekem csüt-péntek-szombaton volt hőemelkedésem, meg szarul voltam közérzetileg, derekam is fájt (az akkor is szokott ha megfázom)...tegnap meg elkezdett elmenni a szaglásom/ízlelésem.
Jajaja, erre gondoltam.
Akkor "hozzátok" amit az átlag.

Kollégám nincs 50, sportos, normális életet él, se cigi, se semmi. Majdnem másfél hete lázas. Most már csak hőemelkedés, de 4-5 napig 39-40korul volt.
Másik kolléganő szintén ko, ketto másik simán elvolt, tudtam melózni is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 16., hétfő 19:32

Realista24 írta:

covid ügyben?

anyum ágynak van dőlve 5 napja, néha jobb, néha rosszabb neki, de eléggé lenyomta a covid.
pedig nincs más betegsége, "csak" 60 éves.

nekem csüt-péntek-szombaton volt hőemelkedésem, meg szarul voltam közérzetileg, derekam is fájt (az akkor is szokott ha megfázom)...tegnap meg elkezdett elmenni a szaglásom/ízlelésem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 16., hétfő 19:26

csababarca írta: jah hát az polgi feladatkör, mondjuk nálunk leszarják a polgárok, SZTK rendelő előtt is ott maszk nélkül tolják, közmunkások is a köztéren anélkül gereblyéznek, stb.

anyum bekapta a covidot, pozitív a teszt, nekem meg elszállt a szaglásom, ízérzékem, úgyhogy 99% hogy én is pozitív vagyok, majd jönnek valamikor tesztelni.
doktornő bedobta a táppénz kérdést, mondtam hogy kösz nem online tanítok.
francnak se hiányzik a 60%os fizu.
Professore írta:

Nyilván megnézetem a szememmel nem hazardirozok. Csak ahogy láttam a felhozatalt elég sok márka kínál termékeket igazából arra voltam kíváncsi hogy melyek a megbízhatóak...mint mondjuk a lencséknél a Zeiss pl.
Amúgy köszi a tippeket és tanácsokat.
folyadékból Renu, de amúgy a rossmanosokat használom évek óta, semmi baj velük.
lencséből én biofinityt használok, anyum bausch-lombot.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 16., hétfő 19:06

jah hát az polgi feladatkör, mondjuk nálunk leszarják a polgárok, SZTK rendelő előtt is ott maszk nélkül tolják, közmunkások is a köztéren anélkül gereblyéznek, stb.

anyum bekapta a covidot, pozitív a teszt, nekem meg elszállt a szaglásom, ízérzékem, úgyhogy 99% hogy én is pozitív vagyok, majd jönnek valamikor tesztelni.
doktornő bedobta a táppénz kérdést, mondtam hogy kösz nem online tanítok.
francnak se hiányzik a 60%os fizu.
Professore írta:

Nyilván megnézetem a szememmel nem hazardirozok. Csak ahogy láttam a felhozatalt elég sok márka kínál termékeket igazából arra voltam kíváncsi hogy melyek a megbízhatóak...mint mondjuk a lencséknél a Zeiss pl.
folyadékból Renu, de amúgy a rossmanosokat használom évek óta, semmi baj velük.
lencséből én biofinityt használok, anyum bausch-lombot.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 16., hétfő 18:39

_Bushido_ írta:
csababarca írta:

Kontaktlencsét azért necces ajánlani látatlanban.
Menj be egy ofotértbe, vision expressbe inkább, aztán ott tudnak ebben segíteni.
Dioptria egy dolog, de fontos a görbület, átmérő, oxigén áteresztő képesség stb.

Én is először szakihoz fordultam, aztán váltottam úgy, hogy tisztában voltam a szemem paramétereivel. De először muszáj megnézetned, nálunk két tesóm, anyum is kontaktlencsés, mind a 4en teljesen más típust viselünk el.
Húgomnál is felmerült anno a kontaktlencse dolog, elmentünk a szemészhez, de ő ott azt mondta, hogy a szemtengelyferdülés miatt nem lehet kontaktlencsét hordania neki. szóval ezekszerint nem mindenkinél alkalmazható dolog. úgyhogy mindenképp érdemes előtte elmenni egy szemészhez.

Éttermünkben a vendég (mondjuk öreg néni - kiszállítjuk neki) szintén megműtette a szemét, de neki elcseszték. most csak foltokat lát. utcára már nem tud kimenni egyedül... van ellenpélda is.

Ma is jött szembe egy futó lány, rajta se volt maszk. Futott. Maszk nélkül! :D (a yardos kérdésre reflektálva)

Mondjuk szerintem a Szombathelyi polgármester csinálta jól, kijelölte azokat a helyeket, ahol kell a maszk. Pl Itt nálunk, ahol a VOLT fesztivál szokott lenni, fent az erdő szélén, ott minek maszk? Mondjuk most már az idő miatt + vírus miatt egyre kevesebben sétálnak... a full belváros viszont érthető, hogy kell. Viszont biciklire szerintem nem kéne, ha meg lámpánál meg kell állnod, akkor tartsd be a 2 méter távot - ha van még ott más bicajos és kész :D
Hogy hogy jól csinálta? Mindehol a polgi feladata kijelolni a maszkos helyeket.

Továbbra sem értem miért fáj maszkot felvenni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. november 16., hétfő 18:03

Hétvégén 2x futottam végig a Kerepesi úton, mindkétszer 10 km, X., XVI., XIV. kerület, rendőr előtt is elfutottam a zebrán, semmi. Nem kell maszk futás közben eddig is így volt a kormányrendeletben.
Honnan jött most ez ide Réj?
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2020. november 16., hétfő 17:55

csababarca írta:
Professore írta:
Bár sosem volt szimpatikus de egyre inkább gondolkodok a kontaktlencsén azzal megoldódna a párásodás.
Ha már ez jött szóba esetleg valaki tud tippet adni hogy egy kezdőnek milyen kontaktlencse márka, típus spéckó folyadék lenne optimális? Tegnap pont ránéztem az ajnalatokra és döbbenten konstatáltam hogy nem azok
a márkák futnak mint a szemcsiknél azaz vakon vagyok teljesen :D Nekem egyébként -1.5, -2 a szemcsim...
Menj be egy ofotértbe, vision expressbe inkább, aztán ott tudnak ebben segíteni.
Dioptria egy dolog, de fontos a görbület, átmérő, oxigén áteresztő képesség stb.

Én is először szakihoz fordultam, aztán váltottam úgy, hogy tisztában voltam a szemem paramétereivel. De először muszáj megnézetned, nálunk két tesóm, anyum is kontaktlencsés, mind a 4en teljesen más típust viselünk el.
Húgomnál is felmerült anno a kontaktlencse dolog, elmentünk a szemészhez, de ő ott azt mondta, hogy a szemtengelyferdülés miatt nem lehet kontaktlencsét hordania neki. szóval ezekszerint nem mindenkinél alkalmazható dolog. úgyhogy mindenképp érdemes előtte elmenni egy szemészhez.

Éttermünkben a vendég (mondjuk öreg néni - kiszállítjuk neki) szintén megműtette a szemét, de neki elcseszték. most csak foltokat lát. utcára már nem tud kimenni egyedül... van ellenpélda is.

Ma is jött szembe egy futó lány, rajta se volt maszk. Futott. Maszk nélkül! :D (a yardos kérdésre reflektálva)

Mondjuk szerintem a Szombathelyi polgármester csinálta jól, kijelölte azokat a helyeket, ahol kell a maszk. Pl Itt nálunk, ahol a VOLT fesztivál szokott lenni, fent az erdő szélén, ott minek maszk? Mondjuk most már az idő miatt + vírus miatt egyre kevesebben sétálnak... a full belváros viszont érthető, hogy kell. Viszont biciklire szerintem nem kéne, ha meg lámpánál meg kell állnod, akkor tartsd be a 2 méter távot - ha van még ott más bicajos és kész :D

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2020. november 15., vasárnap 22:29

csababarca írta:
Professore írta:
Bár sosem volt szimpatikus de egyre inkább gondolkodok a kontaktlencsén azzal megoldódna a párásodás.
Ha már ez jött szóba esetleg valaki tud tippet adni hogy egy kezdőnek milyen kontaktlencse márka, típus spéckó folyadék lenne optimális? Tegnap pont ránéztem az ajnalatokra és döbbenten konstatáltam hogy nem azok
a márkák futnak mint a szemcsiknél azaz vakon vagyok teljesen :D Nekem egyébként -1.5, -2 a szemcsim...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. november 15., vasárnap 22:08

Norbi90 írta:
10 évig volt lencsém. van rutin :D
bemész egy ofotértba, ott bemérik a szemed rendesen, tengelyét, merre homorit menynire stb szoval megvizsgaljak mert lehet nincs is a szemedre való lencse, lesz ott 2 proba lencse megtanitják, legalábbis elmutatják a behelyzeést, kis gyakorlást igényel, kivételt szintén,aztán felírják, félévi kiszerelésbe vettem én mindig havi lencsét, tehát 1 hónapig jasználtad minden reggrl be este ki és kuka, hozzá folyadék az is érdemes nagy kiszerelésben beszerezni, de midnen információt elmondanak ofotértba, én 10 év után megmüttettem, kábé pénzben ottvoltam a 10 év lencse árába kerult a két szemem, - 4 volt mindkettő nekem.
Bátyám ugyan így járt. Azóta tökéletes a látása.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2020. november 15., vasárnap 21:30

10 évig volt lencsém. van rutin :D
bemész egy ofotértba, ott bemérik a szemed rendesen, tengelyét, merre homorit menynire stb szoval megvizsgaljak mert lehet nincs is a szemedre való lencse, lesz ott 2 proba lencse megtanitják, legalábbis elmutatják a behelyzeést, kis gyakorlást igényel, kivételt szintén,aztán felírják, félévi kiszerelésbe vettem én mindig havi lencsét, tehát 1 hónapig jasználtad minden reggrl be este ki és kuka, hozzá folyadék az is érdemes nagy kiszerelésben beszerezni, de midnen információt elmondanak ofotértba, én 10 év után megmüttettem, kábé pénzben ottvoltam a 10 év lencse árába kerult a két szemem, - 4 volt mindkettő nekem.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 15., vasárnap 20:54

Professore írta:

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2020. november 15., vasárnap 20:47

füst írta: Az egyszerű sebészeti maszkban felül egyébként van egy kis hajlékony pálca, amit rá lehet igazítani az orrnyeregre, hogy az arcra lapuljon. Ha úgy rakod rá a szemüveget, akkor nem párásodik be, lévén nem engedi ki a kifújt levegőt felül a maszk. Egészen őszig szenvedtem a szövetmaszkkal, szeptemberben áttértem a sebészeti maszkra és nincs gondom a párásodásnál ha épp rajtam van a szemcsó.
Szerencsés vagy. Én próbáltam már sok típusú maszkot de mindegyikkel párásodik a szemüvegem pláne hogy most már hűvösebb az idő. Lehet az orrformámmal van a baj de sebészeti maszk se működik igazán bár a szövet maszknál sokkal jobb. Van még valami ragaszgatós praktika azt még nem próbáltam....

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2020. november 15., vasárnap 20:08

Az egyszerű sebészeti maszkban felül egyébként van egy kis hajlékony pálca, amit rá lehet igazítani az orrnyeregre, hogy az arcra lapuljon. Ha úgy rakod rá a szemüveget, akkor nem párásodik be, lévén nem engedi ki a kifújt levegőt felül a maszk. Egészen őszig szenvedtem a szövetmaszkkal, szeptemberben áttértem a sebészeti maszkra és nincs gondom a párásodásnál ha épp rajtam van a szemcsó.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2020. november 15., vasárnap 18:54

Süti írta: Már azért büntetni kellett volna mert rollerezel. :mrgreen:
törvénytisztelőbb és illedelmesebb vagyok, mint az ételfutárok 99%-a.
(mondjuk azt a szintet nem nehéz megugrani :mrgreen: )
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2020. november 15., vasárnap 18:39

Swineherd írta:
_Bushido_ írta: Lehet hülye kérdés: biciklizés közben is kell a maszk? Nem mint sportolás féle biciklizés, hanem a belvárosban tekerés közben. Bár már hidegebb van, de a héten akik szembe jöttek biciklivel, azokon volt maszk. Oda szerintem nem kell, vagy?
A kormányrendelet nem tér ki az önálló sporttevékenység céljából történő kerékpározáson kívül másra, szóval egy kalap alá veszi a tekerés összes formáját.

Nem kell maszk,
az csak egy elborult ajánlás.

Egyébként, munkatársam édesanyját futás közben (maszk nélkül) megállították a yardok, és megkérdezték, hogy most ő fut-e...
:lol:

Amúgy a maszkos tekerés annyira nem elborult szerintem, persze a szemüvegeseknek kényes ügy... Én múltkor fent felejtettem este olyan 10 fokba és pl. nem fagyott le a pofám, de levegőt is kaptam rendesen.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Vissza: