Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. november 24., kedd 14:06

SSD rohadt sokat dob bármelyik gépen. Pont most nyáron rakattam 250 ssdt a régi laptopba, ami filmhez, nethez van használva. Már újkorában is alsó kategórias volt, HDDvel baromira be volt mar lassulva. Most viszont, mintha új lenne.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2020. november 24., kedd 13:53

csababarca írta:
Realista24 írta:
Köszi köszi.
Gyereknek lesz, tanulni rajta, meg hogy ne az enyémet boritsa le kakaoval :lol:
Akkor az ssd sokat segít, de egy 8 gigás ram modul is megkönnyítheti a dolgát.
Sztem 8 gb ram meg ssd már hatalmasat dob a teljesítményen. Tanulásra jó lesz. :mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 24., kedd 13:36

Realista24 írta:
Köszi köszi.
Akkor az ssd sokat segít, de egy 8 gigás ram modul is megkönnyítheti a dolgát.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 24., kedd 13:31

csababarca írta:
Realista24 írta: Na zsenikéim.
Adott egy Lenovo T450es gépezet, 4 giga rammal. Ezt akarom bővíteni, megoldható nekem házilag? Mit vegyek bele és mennyit?

Illetve érdemes ssd-re cserélni a hdd-t? Aki igennel válaszol, le is írhatja a menetét :mrgreen:

Puszi.
lehet!
https://www.youtube.com/watch?v=_-nIXLahRQY

https://www.amazon.com/Crucial-Single-P ... B006YG8X9Y

pl ilyet keress! (PC3-12800 1600MHz DDR3L típus)
sajna sokkal előrébb nem leszel (16 gigáig upgradelhető elvileg), sajna a ddr3 ramok már lassúcskák.

SSD érdemes nagyon, 2,5-es sata3-as megy bele, ha jól néztem. (samsung evo 860-as ajánlott).

erről is van videó youtube-n!
Köszi köszi.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2020. november 24., kedd 12:48

Realista24 írta: Na zsenikéim.
Adott egy Lenovo T450es gépezet, 4 giga rammal. Ezt akarom bővíteni, megoldható nekem házilag? Mit vegyek bele és mennyit?

Illetve érdemes ssd-re cserélni a hdd-t? Aki igennel válaszol, le is írhatja a menetét :mrgreen:

Puszi.
lehet!
https://www.youtube.com/watch?v=_-nIXLahRQY

https://www.amazon.com/Crucial-Single-P ... B006YG8X9Y

pl ilyet keress! (PC3-12800 1600MHz DDR3L típus)
sajna sokkal előrébb nem leszel (16 gigáig upgradelhető elvileg), sajna a ddr3 ramok már lassúcskák.

SSD érdemes nagyon, 2,5-es sata3-as megy bele, ha jól néztem. (samsung evo 860-as ajánlott).

erről is van videó youtube-n!
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2020. november 24., kedd 12:31

Na zsenikéim.

Puszi.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2020. november 21., szombat 14:07

Köszi a tippeket! meglesem őket

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2020. november 20., péntek 20:27

https://tesztarena.hu/xiaomi-haylou-gt1 ... tot-meger/

én vagy másfél éve ezt vettem. szarrányúztam már, esett-kelt, mindenhol volt. használom mindennapokban, futás közben és tökéletesen működik. az ára meg nevetséges kategória.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2020. november 20., péntek 20:04

wZoLee7 írta: Sziasztok elektronikai szakértők:D

Kinek van tapasztalata in ear fülhallgatókkal? jöhetnek nem in ear megoldásó bluetooth fülesek is. Az egybedugós nem az én világom de nem csak magamnak vennék szóval ilyen is olyan is lenne. Engem leginkább az érdekel, hogy a millió lehetőség közül melyikek azok amik tényleg jó hangzást adnak, megbízható minőséget kellemes üzemidőt és főleg, nem esnek ki attól ha megmozdulok :D

plusz amihez igazán tapasztalatok kellenek, mi mellé jók ezek, pl fűnyírás és hasonlók, bringázás közben nem e hagyom el. Előre is köszi
Kb 1 éve vettem alirol egy 20 dolláros xiaomi redmi airdotsot. Nyáron benzines fűnyíró mellett is sokszor használtam. Az akksija 4 órát bírja, ritkán esik ki a fülemből. Az árához képest a hangzása is egész jó.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2020. november 20., péntek 17:13

Sziasztok elektronikai szakértők:D

Kinek van tapasztalata in ear fülhallgatókkal? jöhetnek nem in ear megoldásó bluetooth fülesek is. Az egybedugós nem az én világom de nem csak magamnak vennék szóval ilyen is olyan is lenne. Engem leginkább az érdekel, hogy a millió lehetőség közül melyikek azok amik tényleg jó hangzást adnak, megbízható minőséget kellemes üzemidőt és főleg, nem esnek ki attól ha megmozdulok :D

plusz amihez igazán tapasztalatok kellenek, mi mellé jók ezek, pl fűnyírás és hasonlók, bringázás közben nem e hagyom el. Előre is köszi

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2020. november 20., péntek 15:06

ViktoR4 írta: Szevasztok újra én :mrgreen:
Múltheten a tv után ma a mosógép mondta be az unalmast.
Végül az LGre esett a választás.

Mosógép téren ki mit tudna ajánlani nem kell semmi csucsszuper modell.
De egy mosó-szárító is szóba jöhet ajanlasokat tippeket szívesen meghallgatok.
Másik nagyon menő most ez a olajnelkuli sütő.
Erről is szívesen meghallgatom a fórum véleményét.Felesegemnek meg anyukamnak is ezt gondoltam karacsonyra.
Most készülök venni én is mosógépet. Asszonykám kijelentette, hogy nem fogja együtt mosni a koszos munkás ruháimat a kisbaba holmikkal, így vehetek egy újat a 10 éves mellé (persze azt öröklöm én :D ). Mi ilyet néztünk, mert az első is Electrolux és nem játszik csak a felültöltős: https://www.arukereso.hu/mosogep-c3167/ ... 497240229/
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2020. november 20., péntek 14:51

Mi 1-2 éve vettünk egy LG-t, nagyon patika. Zenél amikor lejár :mrgreen: Amint rájöttem hogy milyen a típusa leírom :lol:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ViktoR4
Kedvenc játékosaid: Ramos

HozzászólásSzerző: ViktoR4 » 2020. november 20., péntek 14:37

Szevasztok újra én :mrgreen:
Múltheten a tv után ma a mosógép mondta be az unalmast.
Végül az LGre esett a választás.

Mosógép téren ki mit tudna ajánlani nem kell semmi csucsszuper modell.
De egy mosó-szárító is szóba jöhet ajanlasokat tippeket szívesen meghallgatok.
Másik nagyon menő most ez a olajnelkuli sütő.
Erről is szívesen meghallgatom a fórum véleményét.Felesegemnek meg anyukamnak is ezt gondoltam karacsonyra.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. november 18., szerda 21:07

sanko. írta:
Steve írta:

Nekem is volt hasonló gondom a HP munkagépemen.Akkor a következő segített:

Próbáld ki,hogy a windows beállításoknál kikapcsolod azt, hogy történjen valami a lecsukáskor.Van egy külön kis menü a képernyő beállításoknál, hogy a különböző állapotokban mi történjen,ha összecsukod a laptopot.

Ezt kapcsold ki,indítsd újra a gépet, majd kapcsold vissza arra a mire szeretnéd.Nekem ez segített.
úgy néz ki jó lett. köszi :)
Szuper! Örülök, hogy segített! :agree:

Amúgy nekem az volt a gond még,hogy a céges gépre folyamatosan jönnek a windows és a cég frissítései,mivel banki adok így folyamatosan van valami biztonsági frissítés.

De akkor ez a szar magától átállítja ezeket a beállításokat is valamiért :lol: Volt egy idő,amikor folyamatosan ezt kellett visszaállítanom.Azt hittem megőrülök. :kalapos:

Szóval lehet,ha kapsz valami frissítést,akkor újra meg kell ezt majd csinálnod. :coffee:

Kerlon barátom agyvérzést kap tőlem, de azt kell mondjam az ilyen baromságok miatt nincs privátban vindózos gépem. A mac az csak működik simán,soha semmi bajom nem volt vele,semmilyen idegesítő update.

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2020. november 18., szerda 19:46

Steve írta:
sanko. írta: laptop zsenik, help! van egy asus márkájú laptopom. Mivel üzletkötőként munkaeszköz, ezért egy nap sokszor van fel-le nyitva. be van kapcsolva az alvóállapot vagy mi rajta, ha kinyitom azonnal készen áll a munkára. viszont. pár napja elkezdte, hogy 100ból kb 5ször ha felnyitom nincs kép, hang viszont van, és a töltés jelző kb 5 másodpercenként felvillan. a ki-be kapcsolgatással van, hogy elsőre megoldódik, de van, hogy huszadjára se. mi a jó isten lehet vele? valami okos ötlet?

Próbáld ki,hogy a windows beállításoknál kikapcsolod azt, hogy történjen valami a lecsukáskor.Van egy külön kis menü a képernyő beállításoknál, hogy a különböző állapotokban mi történjen,ha összecsukod a laptopot.

Ezt kapcsold ki,indítsd újra a gépet, majd kapcsold vissza arra a mire szeretnéd.Nekem ez segített.
úgy néz ki jó lett. köszi :)

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2020. november 18., szerda 19:21

sanko. írta: laptop zsenik, help! van egy asus márkájú laptopom. Mivel üzletkötőként munkaeszköz, ezért egy nap sokszor van fel-le nyitva. be van kapcsolva az alvóállapot vagy mi rajta, ha kinyitom azonnal készen áll a munkára. viszont. pár napja elkezdte, hogy 100ból kb 5ször ha felnyitom nincs kép, hang viszont van, és a töltés jelző kb 5 másodpercenként felvillan. a ki-be kapcsolgatással van, hogy elsőre megoldódik, de van, hogy huszadjára se. mi a jó isten lehet vele? valami okos ötlet?
A Windows energiagazdalkodasi megoldasaival nem teljesen kompatibilisak a telepitett driverek. Nekem sincs kikapcsolva a gep, amikor dokkolon lehajtott allapotban elesztem fel, akkor hibatlanul megy, ha felnyitom a kijelzot, 5-bol 4x kekhalal :mrgreen:
Probald meg frissiteni a drivereket es az energiagazdalkodasnal nem engedni, hogy kikapcsolja a merevlemezt. Ha Intel HD az integralt VGA, akkor abbol is tegyel fel rendes Intel drivert, mert lehet a Windows Update elcseszte.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2020. november 18., szerda 18:38

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2020. november 18., szerda 17:56

laptop zsenik, help! van egy asus márkájú laptopom. Mivel üzletkötőként munkaeszköz, ezért egy nap sokszor van fel-le nyitva. be van kapcsolva az alvóállapot vagy mi rajta, ha kinyitom azonnal készen áll a munkára. viszont. pár napja elkezdte, hogy 100ból kb 5ször ha felnyitom nincs kép, hang viszont van, és a töltés jelző kb 5 másodpercenként felvillan. a ki-be kapcsolgatással van, hogy elsőre megoldódik, de van, hogy huszadjára se. mi a jó isten lehet vele? valami okos ötlet?

M@dridista@

HozzászólásSzerző: M@dridista@ » 2020. november 15., vasárnap 1:30

Sziasztok

Egy kis segítségre volna szükségem

A hét elején egy igen magas áru samsung telefont tervezek venni.

Na már most tegyük fel, hogy nincs számla csak egy adásvételi papírt írunk az mennyiben véd engem?

Illetve, hogy a telefon dobozán (bontatlan doboz) látható imei számmal akár szolgáltatónál akár a samsungnál tudom ellenőrizni a telefon eredetét? Tehát, hogy esetleg szürkeimportos e vagy , hogy szolgáltatótól kihozott e?

Hálás lennék minél több infoért a témában.

hala real
Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: hala real » 2020. november 14., szombat 21:45

Csabi írta:
hala real írta: Sracok, ahogy bekapcsolom a laptopot, kiirja, hogy preparing automatic repair, de nem tortenik semmi, csak tolt...hagytam kb fel orat, aztan kinyomtam. Ujra megprobaltam, de mar megint 5 perce ugyanaz, nem tortenik semmi.

Valami tipp esetleg?
nagyon sok mindentől lehet (hdd, driver hiba, windows frissítés is okozhatja néha). hagyd úgy pár órán át, ha semmi akkor tapasztalataim szerint megpróbálhatod javítani (pl. safe mode-os bootolással), de az esetek többségében a fix sokkal több időt vesz igénybe, mint egy friss OS install.
Nemreg nyomtam ki, mert meg mindig semmi nem tortent, most meg mar be se kapcsol :roll:

Holnap megprobalom, hatha jot tesz a pihenes :lol:
Ha nem, akkor szerviz lesz belole, mondjuk arra varhatok a retek lockdown miatt :-@
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.

"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)

"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo

Vissza: