HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2020. december 6., vasárnap 21:22
2 eset a környezetemből:
Mamám nővére és a fia együtt laknak lakásban. A fiú jól megtermett darab, 50 éves, 130 kg. Meghalt. vírustagadó volt, anyját többször is kérdezte, hogy "Hol ez a vírus, te láttad valahol?" Higiniára se nagyon adott. Elmente tusolni, szólt az anyjának, hogy segítse ki a kádból, nem tud kimászni. Szarul lett. Lefeküdt aludni, anyja hagyta hadd pihenjen / aludjon. Aztán x óra múlva este 9 körül bement hozzá, de már nem élt... Mentő már hiába jött. Cukorbeteg volt mint kiderült, de ezzel persze nem foglalkozott - túlsúlyból ki lehetett volna következtetni. Az anyja is covid+ lett, de csak 1 hét múlva mentek ki hozzá tesztelni, mert neki komolyabb baja nem volt, szarul volt ugyan, de élt. Mozgott a lakásban. Megvolt a teszt, pozitív. Viszont a doki azt mondta neki, hogy nem fertőző, úgyhogy mehet amerre akar. Ezt mondjuk én is és a mamám (40+ egyézségügyben ledolgozott év) is furcsálltuk. Úgyhogy egyik nap fogta magát és elindult a lányával a városba gyalog, de kb 100 méter múlva megálltak, nem tudott tovább menni, nem vitték a lábai... úgyhogy visszament haza...
Másik egy vendégünk az étteremben. Kedden viszem a kaját, általában csak cserélgetni szoktuk a kiakasztott éthordót, de gondoltam becsöngetek, hogy itt van. Kinyitja, és szomorúan mondja hogy a hétvégén meghalt a felesége. Meglepődtem... de nem akartam semmit se kérdezni, maga alatt volt a férfi. kb 2 hét múlva az ajtó előtt találkoztunk, s akkor már rákérdeztem,hogy lehet-e tudni, miben, miért halt meg?! Azt mondta, hogy magas vérnyomás, tüdőgyulladás + covid.... de egyből mondta, hogy végig egymás mellett aludtak, akkor ő miért nem covidos? Mondom neki, hogy ez egy jó kérdés. Passz. Azért azt nem árt tudni ,hogy a nő iszákos volt, de egyszer már lejött róla, viszont nyáron 1x már került kórházba túl sok pia miatt. Úgyhogy passz, hogy valójában miben is halt meg. Meg a férfinek miért nincs semmi baja?!
Azt viszont továbbra sem értem, hogyha világjárvány van - és bár maszk fent van, miért nem figyelnek jobban oda az emberek a boltokban?? Egymás hegyén-hátán, mint a heringek. Sz*rnak bele mindenbe, most mindenképpen menni kell vásárolni, mert jön a karácsony, jönnek az ünnepek. 9-11ig kb ürese a boltok többsége, előtte-utána fullon. Főleg csütörtökön és hétvégén, amikor az akcióváltások vannak.