OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
chosenone46
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2021. január 11., hétfő 0:22

sziasztok!

van koztetek olyan akinek alkalmazotti jogviszony mellett van sajat vallalkozasa? akar mellekallasban vizvezetekszerelo vagy dropshipping-el foglalkozas, barmi johet. ha igen, az lenne a kerdesem, hogy jutottatok el a “celhoz”? volt egy szenvedelyetek es azzal akartatok mindenkeppen foglalkozni csak mondjuk nem akartatok otthagyni az allasotokat vagy mar nagyon kellett a penz es jo otletnek tunt igy kiegesziteni a keresetet? mar egy ideje motoszkal a fejemben, hogy kellene valami beveteli forras a foallasomon kivul, de nincs olyan hobbim ami termelne, igy erdekelne, hogy mas is volt-e hasonlo cipoben es megis igy tudott egyrol a kettore elinditani valamit. vagy tervez-e.

vagy johetnek olyanok is, hogy megprobalta, de nem jott be stb. ujra kezdene-e vagy soha tobbet ilyesmi
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. január 10., vasárnap 20:25

Sziasztok!

Mivel sok éve már csak mac-et használok, a céges gépre meg jön minden automatikusan, max a programozáshoz használt cuccokat mahonálhatom.
így lenne egy valószínűleg ostoba windows/microsoft kérdésem. :roll: :)
Édesapámnak egy office 2016-ja van és a “beszerzett” kulcs megadta magát. Gondoltam veszek neki emagról egy eredeti kulcsot, amit használhat. Láttam, hogy a 2016-os és a 2019-es kb azonos áron vannak. Akkor nyilván inkább egy 2019-es kulcsot vennék.Viszont ő nem nagyon tud telepítgetni, meg otthon van bezárva a korona miatt.

Szóval olyan kérdésem lenne, hogy ha megveszem a 2019-es digitális kulcsot azzal lehet-e egy régebbi 2016-os office-t is aktiválni, vagy csak 2016-os officet?

Ha valakinek lenne elfekvőben eredeti/érvényes/működő 2016-os office kulcsa és elküldené privátban azt is megköszönném. :kalapos:

Köszi előre is a választ!

Petr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Petr » 2021. január 7., csütörtök 16:29

Off az offban, de tegyetek el humorosba (vagy sirosba, amelyik tetszik):
https://twitter.com/holmescnn/status/13 ... 7273608194 :lol:

Meg neki all feljebb, annyira tipikus.

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2021. január 7., csütörtök 16:13

füst írta: Azt a 99-1 arányt nyugodtan lehet 50-50-nek venni, mindkét oldal megéri a pénzét, és meg is érdemlik hogy ide jutottak.
Nyilván egyik oldal se szentebb a másiknál, de én konkértan arra gondoltam, hogy ha novemberben Trump kiáll és elmondja, hogy veszített, sok sikert kíván a következő elnöknek, akkor ma nem verték volna szét a Kapitóliumot. Ez szerintem szinte teljes mértékben miatta történt, ha elismeri, hogy veszített akkor nem lettek volna ilyen szintű zavargások.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. január 7., csütörtök 14:21

füst írta:
Nagyjából, akik lézengenek, dolgoznak,elvannak, vagy látogatási vízummal vagy anélkül de letelepedtek. Ők is a társadalom része, de nem állampolgárok. Több mint 11 millió ilyen személyről van tudomás, melyeknek Biden megígérte hogy első döntései között lesz hogy állampolgárságot kapnak. Texas a legérintettebb álam a rengeteg ott élő spanyol ajkú miatt, és ha Texast bukják a rep-ek, akkor azzal borul az egyensúly is. Ezenfelül a tervek szerint nem csak ők kapnak állampolgárságot ilyen módon, hanem megnövelik az évente befogadható menekültek számát 15 ezerről 125 ezerre, szintén azzal a céllal, hogy állampolgárságot kaphassanak. Ebből a rétegből a dem-ek húznak hasznot túlnyomórészt, mert potenciálisan az ilyen emberek inkább a demokratákra szavaznak majd ha lesz rá lehetőségük. És emiatt szívügye ez Bidennek és csapatának.

Linkelhetek, egy linknél meggyőzőbb ha te magad keresel rá, ugyanis nincs eldugva; elég könnyű rátalálni a keresőszavak segítségével, hiszen ebből senki sem csinált titkot, Biden maga beszél erről, már a jelölti vitán is elhangzott, de előtte és azóta is nyilatkozott erről, kismillió cikk is született. Nem tudom emlékszel-e amikor jó pár héttel ezelőtt írtam pont neked erről a folyamatról és hogy hová is vezet. :)
Értem.
Igen emlékszem erre.
Tehát nem árult zsákbamacskát Biden, egyébként meg nem egyenes következmény, hogy mindenki rájuk szavaz 4 év múlva. Plusz várjuk meg a hivatalos törvénykezést erről.
Ezt nem Te fogod eldönteni már megbocsáss, hogy ki amerikai állampolgár, és ki nem, hanem a döntéshozók.
Nekem az a véleményem erről, hogy aki ott tisztességesen dolgozik ott, adózik, életvitelszerűen él (ez mind hiányzik itthon egy bizonyos csoportnál akik szavazati jogot kaptak btw), az legyen állampolgár.

Szerintem az állampolgárság adásnak inkább van gazdasági vonzata a demokraták szemében is, mint szavazósdi. Most lehet 4 év múlva még él ez az emberekben, hogy "hálából" oda szavazunk akitől kaptunk, de ha ott élnek, és mondjuk rossz az élethelyzetük, csalódnak, akkor máris átbillenhet.
Feltételezések ezek részemről és részedről is, mármint, hogy ki hova szavaz.
Jah és ezt Te most idehoztad, mint tüntetéseket kiváltó okokat, de mégsem ez volt a vezérfonala Trump ámokfutásának az elmúlt két hónapban, tegnap se ezeket hangoztatták a tüntetők, hanem a könnyebben emészthető csalás szlogen ment.

Mindegy, én ezt is máshogy látom, gondolom, csak érdekes egy magyar jobboldalitól az állampolgárság adás etikátlanságát mint problémát hallani/olvasni :)
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 7., csütörtök 14:03

csababarca írta:

De akkor gondolom a BLM-es tüntetéseket is 50-50nek lehet venni, ezen logika mentén.
Vagy elfogadni az igazságot, hogy ott a demokraták hergelték bele a társadalmat egy ilyenbe, itt meg a Trump. Nem a republikánusok, vagy a jobboldal, hanem egyedül Trump. Itt ha nem ő van, akkor ez nem történik meg, ez nyilvánvaló szerintem.
Érdekes módon még nem nagyon emlékszem ilyenre, hogy egy elnökjelölt kijelenti a választások előtt hónapokkal, hogy ha veszít, akkor csalt az ellenfél.
Mindenki tudott viszonylag méltó módon veszíteni eddig, kivéve őt.
Ez egy elég kivételes választás volt, illetve az egész év az volt. Nem csoda hogy nincs emlékezet hasonlóra. Nagyon eldurvultak az indulatok, meglepő lenne ha ilyen előzmények mellett pont Trump képviselné a hidegvért, finoman szólva nem erénye az ilyesmi. Az előzményekhez pedig mindkét oldal hozzájárult.
Kik azok a 11 millió illegális állampolgár egyébként? Ők valahol meghúzták magukat, vagy csak lézengenek, amíg nem kapnak állampolgárságot?
Komolyan kérdezem, itt kikre gondolunk?
Nagyjából, akik lézengenek, dolgoznak,elvannak, vagy látogatási vízummal vagy anélkül de letelepedtek. Ők is a társadalom része, de nem állampolgárok. Több mint 11 millió ilyen személyről van tudomás, melyeknek Biden megígérte hogy első döntései között lesz hogy állampolgárságot kapnak. Texas a legérintettebb álam a rengeteg ott élő spanyol ajkú miatt, és ha Texast bukják a rep-ek, akkor azzal borul az egyensúly is. Ezenfelül a tervek szerint nem csak ők kapnak állampolgárságot ilyen módon, hanem megnövelik az évente befogadható menekültek számát 15 ezerről 125 ezerre, szintén azzal a céllal, hogy állampolgárságot kaphassanak. Ebből a rétegből a dem-ek húznak hasznot túlnyomórészt, mert potenciálisan az ilyen emberek inkább a demokratákra szavaznak majd ha lesz rá lehetőségük. És emiatt szívügye ez Bidennek és csapatának.

Linkelhetek, egy linknél meggyőzőbb ha te magad keresel rá, ugyanis nincs eldugva; elég könnyű rátalálni a keresőszavak segítségével, hiszen ebből senki sem csinált titkot, Biden maga beszél erről, már a jelölti vitán is elhangzott, de előtte és azóta is nyilatkozott erről, kismillió cikk is született. Nem tudom emlékszel-e amikor jó pár héttel ezelőtt írtam pont neked erről a folyamatról és hogy hová is vezet. :)

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. január 7., csütörtök 13:15

füst írta: Azt a 99-1 arányt nyugodtan lehet 50-50-nek venni, mindkét oldal megéri a pénzét, és meg is érdemlik hogy ide jutottak.
De akkor gondolom a BLM-es tüntetéseket is 50-50nek lehet venni, ezen logika mentén.
Vagy elfogadni az igazságot, hogy ott a demokraták hergelték bele a társadalmat egy ilyenbe, itt meg a Trump. Nem a republikánusok, vagy a jobboldal, hanem egyedül Trump. Itt ha nem ő van, akkor ez nem történik meg, ez nyilvánvaló szerintem.
Érdekes módon még nem nagyon emlékszem ilyenre, hogy egy elnökjelölt kijelenti a választások előtt hónapokkal, hogy ha veszít, akkor csalt az ellenfél.
Mindenki tudott viszonylag méltó módon veszíteni eddig, kivéve őt.

De nincs ebben semmi meglepő, Trump egész "karrierje" a hergelésre épült, érdemes megnézni a 90-es évekbeli ámokfutását is.

Kik azok a 11 millió illegális állampolgár egyébként? Ők valahol meghúzták magukat, vagy csak lézengenek, amíg nem kapnak állampolgárságot?
Komolyan kérdezem, itt kikre gondolunk?

(itt tudnék magyar párhuzamot vonni, de nem teszem inkább ebben a kérdésben, mert félreértenétek, és magyarellenesnek lennék bélyegezve)

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. január 7., csütörtök 13:04

Elszomorító, hogy a rohadt politika mennyire kepes megosztani egy társadalmat, holott ugyanazt a neoliberalista-libertarianus elvet követi mindkét oldal. Pengeelen tancol az USA, Bideneknek nagyon nehez lesz ujra lecsitítani a kedélyeket es egységbe kovácsolni az országot.
Trumpot pedig kőkeményen meg kellene büntetni, hogy ilyen legközelebb ne fordulhasson elo, vagy tényleg polgárháborúban vezeti a vak híveit.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 7., csütörtök 12:42

Persze, mind a két oldal hibás, csak kb. az egyik 99%-ban a másik meg 1%-ben
Nem-nem. Bőven kitettek magukért Bidenék A másik oldal azt érzi, hogy a demek évtizedekre bebetonozzák magukat a 11 millió illegális állampolgárrá tételével (Texast elvesztik a repek) és a legfelsőbb bíróság feldúsításával. A rep támogatók sarokba szorítva érezték magukat, és úgy érzik nincs hova hátrálni.
Nem beszélve a tavalyi évről, a BLM megmutatta hogy a szabályokat elég tágan lehet értelmezni, a demek meg hangosan éljeneztek a zavargások miatt, police defund,capitol hill önkényes elfoglalása stb. Az egész év erről szólt az USÁban, hogy a gonosz narancssárga embert bármi áron meg kell buktatni.
Trump kritikán aluli módon kezelte a kialakult szituációt, az elmúlt 2 hónapja merő ámokfutás volt, de amibe most csöppentek, ahhoz nagyon is kellett a demek munkálkodása, ők pedig nem voltak restek. Most meg jó eséllyel szétszakad az amcsi társadalom a varratok mentén. Azt a 99-1 arányt nyugodtan lehet 50-50-nek venni, mindkét oldal megéri a pénzét, és meg is érdemlik hogy ide jutottak.

G. V.tinho
Kedvenc játékosaid: Raul, Michel, El Buitre

HozzászólásSzerző: G. V.tinho » 2021. január 7., csütörtök 12:31

ArjenMagicRobben írta:
füst írta: Mindkét oldal hibás amiért idáig fajultak a dolgok, Trump és sleppje teljesen felelőtlenül kezelte a helyzetet, de a demek is megveregethetik a vállukat amiért idáig fajultak a dolgok.
Hátha tanulnak ebből és a következő választáson értelmes jelölteket delegálnak a felek. De a java szerintem még hátra van, sokára fog ez lecsengeni, mert régóta halmozódik ott a feszkó.
Persze, mind a két oldal hibás, csak kb. az egyik 99%-ban a másik meg 1%-ben :lol:
Remélem már most leváltják Trumpot a 25. Amendment-tel. Tudom, hogy csak két hét mire Biden-t hivatalosan is kinevezik, de megérdemelné Trump, hogy így érjen véget az ámokfutása. Elvileg már néhány republikánus is azt mondta, hogy támogatná az ötletet. Viszont Trump mellett Ted Cruz és még sokan mások is fel kellene álljanak holnaptól.

99 / 1
elárulnád, hogy jött ki?
4 éve volt egy Trump Trumpli csata... nyert Trump
lehet szeretni, nem szeretni, de tény, hogy kvázi egy lokálpatrióta Amerikát épített, erősítette a hazai gazdaságot, és a korábbi "demokratákkal" szemben az ő érájában NEM!!! indított sehol háborút.
4 éven keresztül a mainstream ekézte, lejáratta. 4 éven keresztül a független objektív twitter facebook stb tiltotta
aztán volt egy választás olyan idegborzoló eseményekkel, amelyikből egy elég lett volna, hogy bidé bácsi magyar haverjai folyamatosan ajvékolnának.. és ennek minden elemében trump szívott

ezek után Te kihozodd 1:99 -re Trump szempontjából
mint szakértő

:salute:

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2021. január 7., csütörtök 12:23

füst írta: Mindkét oldal hibás amiért idáig fajultak a dolgok, Trump és sleppje teljesen felelőtlenül kezelte a helyzetet, de a demek is megveregethetik a vállukat amiért idáig fajultak a dolgok.
Hátha tanulnak ebből és a következő választáson értelmes jelölteket delegálnak a felek. De a java szerintem még hátra van, sokára fog ez lecsengeni, mert régóta halmozódik ott a feszkó.
Persze, mind a két oldal hibás, csak kb. az egyik 99%-ban a másik meg 1%-ben :lol:
Remélem már most leváltják Trumpot a 25. Amendment-tel. Tudom, hogy csak két hét mire Biden-t hivatalosan is kinevezik, de megérdemelné Trump, hogy így érjen véget az ámokfutása. Elvileg már néhány republikánus is azt mondta, hogy támogatná az ötletet. Viszont Trump mellett Ted Cruz és még sokan mások is fel kellene álljanak holnaptól.
Sportklub Csíkszereda
Arjen Robben Oranje R.M.C.F. Luka Modric
Valentino Rossi Usain Bolt Mikaela Shiffrin Federica Pellegrini
St.Louis Blues Utah Utes

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 7., csütörtök 8:59

Mindkét oldal hibás amiért idáig fajultak a dolgok, Trump és sleppje teljesen felelőtlenül kezelte a helyzetet, de a demek is megveregethetik a vállukat amiért idáig fajultak a dolgok.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. január 7., csütörtök 8:36

Várható volt, Trump ámokfutása az elmúlt 2 hónapban ide vezetett, nem lepődöm meg.
Persze gyorsan mosta kezeit, miután felhergelte a folyamatos tweetjeivel a népet.
Bidentől szimpatikus volt, hogy nem mosta össze az egészet a jobboldallal:
Let me be very clear: the scenes of chaos at the Capitol do not represent who we are. What we are seeing is a small number of extremists dedicated to lawlessness. This is not dissent, it's disorder. It borders on sedition, and it must end. Now.

Bohócok.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 7., csütörtök 8:26

A világ csendőre ilyenkor szokott közbelépni és sereget küldeni a közel-keletre, ha ott történik ilyen. Azt hiszem ehhez a különleges helyzethez az lenne méltó, ha az iráni hadsereg részvételével és felügyeletével tartana új szavazást a demokrácia fellegvára. :D

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. január 7., csütörtök 7:56

tcskhun írta: USA-ban megy a balhé,betörtek a Capitoliumba és már valakit meg is lőttek!
Trump hívek hatoltak be
Szégyen az egész, de ezt érdemlik összességében.

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. január 7., csütörtök 0:36

Nika91127 írta: Köszi!
100%? Sok ilyen 2-3 ezres oldalat találtam, mind elég kamu-szagú...
Nem 100%-os kulcsok, barmikor tilthatjak, de legalabb olcsok.
En Visual Studio elofizetessel szoktam a csaladtagok gepeit beaktivalni, ha van ismerosod, akinek van meg szabad lekerheto kulcsa, akkor probalj meg kerni egyet. Nekem mar sajnos nincs :(

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2021. január 7., csütörtök 0:28

Nika91127 írta: Hali!

Egy kis segítség kéne. Van-e olyan lehetőség, hogy Win 10-et kicsit "olcsóbban" beszerezni?
Választ pm-ben is elfogadok :)
Természetesen a "töltsd le és oldd meg" megoldás nem játszik, kicsit konkrétabb érdekelne :)
Elvileg még mindig lehet legálisan 10-re frissíteni.
Ősszel két pct is tizesítettem.

https://www.google.com/amp/s/www.zdnet. ... 0-upgrade/

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. január 6., szerda 23:40

Egy kis segítség kéne. Van-e olyan lehetőség, hogy Win 10-et kicsit "olcsóbban" beszerezni?
Természetesen a "töltsd le és oldd meg" megoldás nem játszik, kicsit konkrétabb érdekelne :)
emagon 3000-ert van magyar nyelvu

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. január 6., szerda 23:35

Marky írta:

Tessek, remelem ez nem szabalytalan :)
Köszi!
100%? Sok ilyen 2-3 ezres oldalat találtam, mind elég kamu-szagú...

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. január 6., szerda 23:27

Tessek, remelem ez nem szabalytalan :)

Vissza: