OFF
Re: OFF
GME rakétán ült valaki, fel vagy le?
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
A nagy fát már kivagtam okosan
Fény lesz bőven, szóval megnézem majd milyenek vannak. De még játszhat másfajta tető is.
Fény lesz bőven, szóval megnézem majd milyenek vannak. De még játszhat másfajta tető is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
Kiserik jol osszefoglalta, de azert megprobalom kiegesziteni. Kb 13 eve mi is felujitottuk a teraszt, 11x3 meter, 1x1 meteres negyzethalos vas szerkezet. Par eve volt egy eleg komoly jegeso, az egy reszen kicsit megszaggatta, de ettol fuggetlenul egesz jol birja. (Volt akinek a cserepet meg a termopan tetoablakot is betorte, szoval meg eleg szerencsesen megusztuk)kiserik írta:A polikarbonátnak jól járj utána, mert drága és nehezen szállítható.Realista24 írta:
Impregnált fával dolgoznék egyébként.
Nagyjából hat méter x öt méter a terasz.
Polikarbonát tetőt szeretnék, ezzel vagyok elvileg bajban hogy az hogy kell.
A fa szerkezetet taláneg tudom ugrani haverral.
Gondolom légkamrásat tervezel. Dőlés (ugye érdemes legalább egy minimális dőlést adni neki, amúgy beázik, meg jobban koszolódik is) irányban nem ajánlatos toldani, így 5-6 méteres táblákra van szükséged (általában 2 méter szélesek). Kell hozzá, végzáró, párazáró meg toldó, de ezt tudják majd, ahol veszed. A szarufákat illik méterenként tenni, arra rá kell ragasztani egy szivacs csíkot a polikarbonát alá, majd a hozzá illő csavarokkal felülről lefogatni óvatosan, nem túl meghúzva, hogy ne horpadjon be.
Amúgy nem nehéz. Lényeges még, hogy a víztiszta alatt nyáron hőség van.
A viztisztat nem ajanlom, par embernel lattam, de meg lehet alatta sulni meg vakulni es mar egy kis por is elegge latszik rajta. Nekunk kicsit ilyen szurkes, ez alatt is vilagos van. Ha oldalrol eleg napfenyt kapsz, akkor a barna is jo.
A vegere erdemes csatornat tenni, kulonben lesz egy kis vizes arkod. Az ilyen osszepattinthato csatornat 2 ember egy delutan alatt fel is rakja.
Ha van egy nagyobb fa mellette, az eleg szivas tud lenni, a madarak szeretik osszeszarni a tetot. Mi 2 macskaval vedekezunk ellenuk, viszonylag sikeresen.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Köszi köszi.
7% dőles kivitelezhető, ami sztem egész jó.
A hőség nem fog zavarni, nyár imádó vagyok mellette meg ott lesz a medence
7% dőles kivitelezhető, ami sztem egész jó.
A hőség nem fog zavarni, nyár imádó vagyok mellette meg ott lesz a medence
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
A polikarbonátnak jól járj utána, mert drága és nehezen szállítható.Realista24 írta:Impregnált fával dolgoznék egyébként.kiserik írta:
Én csak egy 3x4-es pergolát csináltam polikarbonát tetővel. Látatlanban jó tanács, hogy alaposan tervezd meg (akár netről képek alapján) , illetve jól kezeld le a fát. Én viaszos festéket használtam, nekem az vált be, legalább 3 rétegben. Ezt érdemes otthon, kiadósan, jó ráérősen csinálni, hogy legyen ideje a fának beszívni a lazúrt. Később meghálálja.
Gondolom légkamrásat tervezel. Dőlés (ugye érdemes legalább egy minimális dőlést adni neki, amúgy beázik, meg jobban koszolódik is) irányban nem ajánlatos toldani, így 5-6 méteres táblákra van szükséged (általában 2 méter szélesek). Kell hozzá, végzáró, párazáró meg toldó, de ezt tudják majd, ahol veszed. A szarufákat illik méterenként tenni, arra rá kell ragasztani egy szivacs csíkot a polikarbonát alá, majd a hozzá illő csavarokkal felülről lefogatni óvatosan, nem túl meghúzva, hogy ne horpadjon be.
Amúgy nem nehéz. Lényeges még, hogy a víztiszta alatt nyáron hőség van.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Igen, az a kedvenc helyemHalfkey írta: Szerintem Budapesten a La Pampa a legjobb steakhouse (vámház körút). Azt gondolom nem véletlen, hogy a vírus alatt ők nem szállítanak ki készételt, húst viszont igen: ennek frissnek kell lennie. Viszont tényleg nem nagy kunszt otthon megsütni, nem kell félni tőle
Koszi a valaszokat, akkor inkabb megprobalom magamtol elkesziteni, ha sikerul, akkor kap a covid egy piros pontot
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Nem tudom, hova valósi vagy főni, de https://www.acsbudapest.hu/ sztem ők jók lehetnek. De ha jól tudom csak Bp-re mennek ki dolgozni.Realista24 írta: Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Bazzeg, nem találok egy embert, aki megcsinálná. Biztos mert nem nagy meló, de hogy a telefont sem veszik fel és még egy szemtelenül magas ajánlatot sem adnak
Szóval arra jutottam, hogy nekiállok. Asztalos haverral megcsináltatom a faanyagot, de itt biztos vagytok egyketten, akik ezen már túl vagytok. Minden tipp jól jön.
Vagy ha van itt aki meg tudja csinálni, ne titkolja, fizetek
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Impregnált fával dolgoznék egyébként.kiserik írta:Én csak egy 3x4-es pergolát csináltam polikarbonát tetővel. Látatlanban jó tanács, hogy alaposan tervezd meg (akár netről képek alapján) , illetve jól kezeld le a fát. Én viaszos festéket használtam, nekem az vált be, legalább 3 rétegben. Ezt érdemes otthon, kiadósan, jó ráérősen csinálni, hogy legyen ideje a fának beszívni a lazúrt. Később meghálálja.Realista24 írta: Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Bazzeg, nem találok egy embert, aki megcsinálná. Biztos mert nem nagy meló, de hogy a telefont sem veszik fel és még egy szemtelenül magas ajánlatot sem adnak
Szóval arra jutottam, hogy nekiállok. Asztalos haverral megcsináltatom a faanyagot, de itt biztos vagytok egyketten, akik ezen már túl vagytok. Minden tipp jól jön.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- P. Krisz
Egy tipp arra, hogyan ne csináld.Realista24 írta: Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Az előző házunknál mi zártszelvény-műanyag hullámpala párossal dolgoztunk. A probléma az volt, hogy kevés helyen rögzítettük a palát és amikor alákapott a szél kurva hangosan csattogott.
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Én csak egy 3x4-es pergolát csináltam polikarbonát tetővel. Látatlanban jó tanács, hogy alaposan tervezd meg (akár netről képek alapján) , illetve jól kezeld le a fát. Én viaszos festéket használtam, nekem az vált be, legalább 3 rétegben. Ezt érdemes otthon, kiadósan, jó ráérősen csinálni, hogy legyen ideje a fának beszívni a lazúrt. Később meghálálja.Realista24 írta: Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Szerintem Budapesten a La Pampa a legjobb steakhouse (vámház körút). Azt gondolom nem véletlen, hogy a vírus alatt ők nem szállítanak ki készételt, húst viszont igen: ennek frissnek kell lennie. Viszont tényleg nem nagy kunszt otthon megsütni, nem kell félni tőle
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Teraszfedést csinált már valaki házilag?
Szerkezet+tető?
Szerkezet+tető?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Sok múlik a húson, de olcsóbb kategóriában is ki lehet fogni jót, na meg nem a sokezresen kell gyakorolni.
Szép hús, megfelelő elkészítés, maghőmérő, aztán csapasd.
Szép hús, megfelelő elkészítés, maghőmérő, aztán csapasd.
Nem illik.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Mondjuk a steaknek nem kell füstösnek lennie feltétlen, sőt.
Persze úgy is jó, de éttermekben sem füstölik a steaket, hanem vajon serpenyőben készítik.
Amerikában nem is emlékszem, hogy ettem volna füstös ízvilágú steaket.
Persze úgy is jó, de éttermekben sem füstölik a steaket, hanem vajon serpenyőben készítik.
Amerikában nem is emlékszem, hogy ettem volna füstös ízvilágú steaket.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Marky írta: Amikor a vendeglatoipar=langosos/rantotthus kifozde
Budapesten tud valaki olyan ettermet, ami NORMALIS steaket keszit kiszallitassal? Wolt-on probaltam egy-ket helyet, egyik a TGI Fridays volt, de iszonyatosat csalodtam. Tudom, hogy ez nem a -1 fokban megrobogoztatando etel, de megis jo lenne egy kis gasztroelmeny
Engedd el.
Ha nem csomagolják be rendesen, kihül és az újramelegítésnél fogod elbaszni.
Ha becsomagolják rendesen, akkor nem hül ki, de szét fog főni.
Próbáld meg otthon, jobban jársz.
Steak nagyrészét úgyis a jó minőségű hús teszi ki.
Meg persze legyen rendes serpenyőd, és ne Rámán akard kisütni, vaj helyett.
ZIDANE
füst írta: Másrészt a szakács sose tud igazán jóízűt enni a saját készítményéből, mert jobban esik amit más készít.
Dehogynem, hangosan elvezkedek a sajat kajam folott minden alkalommal, amikor valami extra jon ossze.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
De az elsőt nem.
Megmondom mi a gond. Serpenyőben vajon megsütve nem lehet ugyanazt összehozni, mint faszénen rácson.
Másrészt a szakács sose tud igazán jóízűt enni a saját készítményéből, mert jobban esik amit más készít.
Megmondom mi a gond. Serpenyőben vajon megsütve nem lehet ugyanazt összehozni, mint faszénen rácson.
Másrészt a szakács sose tud igazán jóízűt enni a saját készítményéből, mert jobban esik amit más készít.