OFF
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
hű, hát ahogy látom, azért nálunk jobb a helyzet tanári fizetés vonalon. nekem 9 évvel ezelőtt, mikor kezdtem, akkor volt az első fizetésem nettó cca. 170k. azóta szerencsére már jobb a helyzet.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
15-20 éve egy intőért még jol el is vertek volna otthon. most meg a tanárt akarják elverni.ziro4vr írta: Ha hármas, akkor meg nem levelet ír hanem megvárja a tanárt iskola után..vicc.
Közben meg már a 10 éves tiktokozik meg twitchezik, köpköd, anyázik..mindenzt női nadrágban, bő pulcsiban és hófehér cipőben.
Nagyon nem vagyok öreg, 28 evesen mar ugy kell errol beszelni mintha 40-50 ev telt volna el.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
jah, hát kap a gyerek egy szaktanárit, mert zabál órán, meg köpködi a szotyi magot, aztán jön a szülői fenyegető levél, jogszabályokkal, paragrafusokkal, stb:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Ha hármas, akkor meg nem levelet ír hanem megvárja a tanárt iskola után..vicc.
Közben meg már a 10 éves tiktokozik meg twitchezik, köpköd, anyázik..mindenzt női nadrágban, bő pulcsiban és hófehér cipőben.
Nem illik.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ez a kedvencem, jóságos ég mi megy a gyerekék osztályában. Mocskosul el van korcsosulva a világ. Gyerek kap egy négyest, már megy az üzenet a tanárnak, mert miért nem ötös, és akkor a rosszabb jegyekről nem is beszéltem.nmate írta: sosem rossz a gyerek és persze mindenféle joga van mindenhez.
És ez is csak a jéghegy csúcsa.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- csababarca
de lehet, csinálom is.füst írta: Tanárként, tanítóként nem opció magánórát adni? Jó mondjuk egy föcitanár nemsokra megy vele, de bakker ha fontosabb tárgyat tanít valaki, pl. fizika, matek, angol, nyelvtan, azokból azért szerintem lehet pénzt gereblyézni.
Aki meg etika-föci-tesi szakos, azért na, számíthat arra hogy nem ő lesz a kakaóscsiga közepe, ott már a választásnál elszúrta, ehhez nem kell jósnak lenni.
de azért ne ez legyen már a kiút ebből, hogy magánórákat adjon valaki
teszem azt aki nevel 2-3 gyereket otthon, és tanár, az még 4 után üljön neki 8ig magánórázni, hogy legyen bevétele. (teszem hozzá, a nyelvszakosok ezt csinálják, ki is vannak égve mint a picsa)
tisztességes bérek kellenének. itt kezdődik.
egyébként van olyan kollégám, aki otthagyta a sulit, csak magánozik.
ez is opció nyilván.
de humán tárgyakra nincs nagy kereslet, érettségi felkészítésre jelentkeznek max így feb-márc magasságában.
És amit nmate írt, az is nagy igazság. Munkaidőnk 30%-át teszi ki konkrétan a tanítás, a többi a sok adminisztráció, dokumentáció, felügyelet, dolgozatjavítás, összeállítás, órákra felkészülés (mert pl én készülök, nem csak bemegyek, és lesz ami lesz). Ezekkel nincs baj egyébként, csak sokszor az a vád kommentszekciókban pl, hogy a tanár ne ugasson, napi 4-5 órát dolgoznak. Ez nagyon nem így van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2021. március 3., szerda 11:10-kor.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
A 20-30%-os onero miatt ez sokszor nem opcio, marad a berles. A home office miatt amugy sem tudnek olyat venni egyedul, amiben dolgozni es elni is lehet, mert ilyet olcsobb berelni.ziro4vr írta: én inkább a banknak fizetek mint egy másik embernek, de azt is totál megértem, aki nem szeretné hitelbe verni magát, pláne mondjuk jelen helyzetben.
Az en baratnom biologus kutato szeretne lenni, de nincs olyan mesterszak, ami mellett lehetne dolgozni akar mellekallasban. Jelen allas szerint leghamarabb a doktori alatt lehet stabil fizetese, akkor is a csodas netto 140k. Persze most is jar laborozni, de fizetes nincs, oruljon a tapasztalatnak, mikozben a kutatok teljes mertekben a palyazatoktol fuggenek.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Egyetertek, szerintem is a maganorakban van a penz. Orankent 3-4-5 ezret siman el lehet kerni. Amugy erdekes, baratnomnel ez alsoban, hogy milyen tantargyakat fog tanitani total random volt. Es vegul megkapta a matekot es a technikat.füst írta: Tanárként, tanítóként nem opció magánórát adni? Jó mondjuk egy föcitanár nemsokra megy vele, de bakker ha fontosabb tárgyat tanít valaki, pl. fizika, matek, angol, nyelvtan, azokból azért szerintem lehet pénzt gereblyézni.
Aki meg etika-föci-tesi szakos, azért na, számíthat arra hogy nem ő lesz a kakaóscsiga közepe, ott már a választásnál elszúrta, ehhez nem kell jósnak lenni.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Sajnos a tanítók / tanárok között is vannak olyanok, akik nem fogják fel mekkora a felelősségük - ezt tegyük hozzá.
Természetesen itt is tisztelet a kivételnek, édesanyámon keresztül látom, hogy nem mindenki ilyen. A napi tanítási adagon kívül legalább ugyanannyit foglalkozik otthon is a tananyaggal és kb. minden ellenőriznek, mindent dokumentálnia kell.
Ami gáz, hogy itt is nagyon hamar ki lehet égni, amennyi idióta kretén szülő van. Bármi áron megvédi a kis egy szem porontyát, mindig neki áll feljebb, sosem rossz a gyerek és persze mindenféle joga van mindenhez.
Természetesen itt is tisztelet a kivételnek, édesanyámon keresztül látom, hogy nem mindenki ilyen. A napi tanítási adagon kívül legalább ugyanannyit foglalkozik otthon is a tananyaggal és kb. minden ellenőriznek, mindent dokumentálnia kell.
Ami gáz, hogy itt is nagyon hamar ki lehet égni, amennyi idióta kretén szülő van. Bármi áron megvédi a kis egy szem porontyát, mindig neki áll feljebb, sosem rossz a gyerek és persze mindenféle joga van mindenhez.
- ziro4vr
Ez is tök jogos. Attól is függ persze ki milyen területen dolgozik, az enyém sem túl stabil amúgy sőt (marketing), de azt is meguntam hogy a tulajokkal ment a virtuális pöcskardozás a pénzről, szerelésekről, felújításról, mit-hogyan-mikorról..de nyilván nem eszetlenül vágtam illetve vágtunk bele asszonnyal.
Nem illik.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Tanárként, tanítóként nem opció magánórát adni? Jó mondjuk egy föcitanár nemsokra megy vele, de bakker ha fontosabb tárgyat tanít valaki, pl. fizika, matek, angol, nyelvtan, azokból azért szerintem lehet pénzt gereblyézni.
-
Én úgy vagyok a lakás kérdéssel, hogy jelenleg az albérlet jobb. Ha munkahelyet váltok akkor tudok alkalmazkodni és közelebb költözni, így időt spórolok. Addig pedig folyamatosan teszek félre.
Ha pedig eljön az idő és lesz elég megtakaritás akkor veszek házat. 50-60 éves koromig ráér.
A negatívum, hogy a megtakarításom bármikor elinflálódhat. A ház/lakás pedig egy remek befektetés is egyben.
Ha pedig eljön az idő és lesz elég megtakaritás akkor veszek házat. 50-60 éves koromig ráér.
A negatívum, hogy a megtakarításom bármikor elinflálódhat. A ház/lakás pedig egy remek befektetés is egyben.
- ziro4vr
Szerintem semmi kivetnivaló nincs ebben, vicc árak vannak, nem csak budapesten, de ez örökös téma már itt a fórumon is.
Mi most vettünk lakást budán, hitel ofc, én inkább a banknak fizetek mint egy másik embernek, de azt is totál megértem, aki nem szeretné hitelbe verni magát, pláne mondjuk jelen helyzetben.
Mi most vettünk lakást budán, hitel ofc, én inkább a banknak fizetek mint egy másik embernek, de azt is totál megértem, aki nem szeretné hitelbe verni magát, pláne mondjuk jelen helyzetben.
Nem illik.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Ja,sajnos ez a helyzet. Baratnom tavaly vegzett ELTEn tanitokepzest, most az altalanos iskolaban ahol tanit 1-4.osztaly kozott kap havi netto 160 ezret Pesten(!!)
Nevetseges. Imadja a gyerekeket, ezt csinalna legszivesebben, de valszeg augusztusban otthagyja az egeszet, mivel ennyibol semmit nem lehet kezdeni. Magyaran kidobott 4 evnyi egyetemet, es elkezdhet valami ujat, csak azert, hogy ne haljon ehen kb.
Nevetseges. Imadja a gyerekeket, ezt csinalna legszivesebben, de valszeg augusztusban otthagyja az egeszet, mivel ennyibol semmit nem lehet kezdeni. Magyaran kidobott 4 evnyi egyetemet, es elkezdhet valami ujat, csak azert, hogy ne haljon ehen kb.
- csababarca
Sehogy:Dflori írta: Hogy lehet ebből a pénzből félretenni? Mondjuk aki BPn tanár az hogy él meg? 100e egy albérlet. Konkrétan nem tudod élvezni az életedet, annak a gyümölcsét, amiért dolgozol.
ezért lakom még itthon, mondjuk épp most veszünk telket, meg kezdünk építkezni. tudom szégyen, nem szégyen, hogy még itthon lakok, de ahol élek is egy albi 100nál kezdődik, vagy több.
akkor inkább fizetem majd hitelre, plusz szülői segítség.
plusz a nyári amcsi munkával 10 hét alatt megkeresem amit itthon 7-8 hónap alatt kb, azt a pénzt rakosgattam félre az elmúlt 8 évben.
- flori
Hogy lehet ebből a pénzből félretenni? Mondjuk aki BPn tanár az hogy él meg? 100e egy albérlet. Konkrétan nem tudod élvezni az életedet, annak a gyümölcsét, amiért dolgozol.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!
¡1, 2 y 3, Madrid!
- csababarca
ugye, 2013ban amikor bevezették, akkor jól nézett ki, tényleg nőttek a fizuk.flori írta: 210 ezer forint, egyetemet végzett emberként... uramisten, szégyen. Hogy építsen valaki jövőt 210 ezer forintból?
na de azóta jottányit se módosítottak rajta, csak a gyakornoki státuszúak kapnak pár ezret, hogy elérje a minimálbért a fizetésük:D mert kompenzáció nélkül nem érné el:D
nevetséges szerintem.
írtam a pdsznek levelet, nem tudnak nagyon mit csinálni, tavaly áprilisban voltak bértárgyalások, nyílván elhajtották őket.
ami opció, elmenni szakképzésbe tanítani. őket kivették ebből a bértáblás rendszerből, így már nem olyan gáz a fizetésük. (nővérem nettója 300 felett van már) csak ott meg azért hagyod ott a pályát, mert nem akarsz analfabétákat tanítani, akik 15 évesen drogfüggők pl Budapesten.
ismerősöm vezető egy szakképzési centrumban, olyan jutalékok, bónuszok vannak a tanároknak, amiről én csak álmodozom.
nem tudom mikor lesz változás, a pedagógus társadalom nagy része birka, és fél.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Újra elolvastam, megnéztem a táblázatot, a 90es évekig kell visszamenni ha hasonló értéket akarok látni, ha már az x/1000 főt nézed. De akkor is kimagasló volt, előtte megint alacsonyabb értékek voltak.pitkon írta:Ha ujra elolvasod akkor latod, hogy ott mar a 2014/2015 es 2016/2017 es evekhez viszonyitva nezem. Ami nem 20 eve volt.füst írta:
Több mint 20 évet mentél vissza, de nem kiugró?
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
És bruttó... Szóval na...
Elképesztő. Nem csoda, hogy ennyi ember megy ki külföldre, ahol szintén nincs kolbászból minden, de ha van egy kis agyad, legalább meg tudod teremteni magadnak a normális élethez szükséges dolgokat.
És látható, hogy nem csak a rendőrök vannak ilyen helyzetben, hanem az ország jo nagy része.
Életpályája meg bérplafon. ezek a kedvenceim.
Elképesztő. Nem csoda, hogy ennyi ember megy ki külföldre, ahol szintén nincs kolbászból minden, de ha van egy kis agyad, legalább meg tudod teremteni magadnak a normális élethez szükséges dolgokat.
És látható, hogy nem csak a rendőrök vannak ilyen helyzetben, hanem az ország jo nagy része.
Életpályája meg bérplafon. ezek a kedvenceim.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots