Halfkey írta:Ez is egy érdekes gazdasági kérdés egyébként, és könnyū így gondolni az albérlet vs hitel kérdésre - azonban nem feltétlen jogos, almát hasonlítunk a körtével. Ha van saját ingatlanunk, az albérleti díjat akkor is kifizetjük, kvázi saját magunknak bérleti díjként - hiszen ott van az alternatíva, ugyanannak az ingatlannak a más számára történõ kiadása.nmate írta:
Nekem pont az az évi 1-1,2 millió fog hiányozni, amit albira költöttem ahelyett, hogy össze tudtam volna spórolni lakásra. Így is meglesz talán, csak jókora hitellel.
Munkahellyel, fizuval elégedett vagyok. Magával a munkával kevésbé.
Szóval valójában amikor azt sajnáljuk hogy albérletre költjük a pénzt és nem hitelre, valójában csak azt sajnálhatjuk hogy nincs X vagyonunk, mert lakhatásra akkor is ugyanannyit fogunk költeni az összes gazdasági lehetõségünk közül mint most (ok, az adót megspóroljuk).
Az ingatlan csak egy a sok befektetési lehetõség közül, ha van 50 milliód nem biztos h pl azzal jársz a legjobban hogy ingatlan veszel, lehet ebbõl részvényt venni és a profitból albérletet fizetni. Persze emberek vagyunk, szeretünk fizikailag birtokolni, nyilván én is házat akarok majd, de inkább a kényelem mint az optimális gazdasági döntés miatt.
Emögött én nem biztos hogy értem a logikát.